26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Pörssin ilmoitusrytmi

Etusivu Foorumit Yleistä Pörssin ilmoitusrytmi

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Voisivatko ’Lirit’ ja kumppanit, jotka kaupittelevat useisiin kohteisiin lippujansa ystävällisesti laittaa ilmoituksensa nippuun ja olla uusimatta niitä puolipäivittäin. Voiko valvonta puuttua tähän? Syksyn saapuessa olisi mukava käydä tekemässä pelilippulöytöjä pörssissä. Mutta tämä ilmoitusten jatkuva uusiminen on todella rasittavaa.

    Olen vähän erimieltä.

    Olen lippujen satunnainen ostaja. Jos haluan lippuja kentälle X, jolloin laitan hakuehtoihini kenttä X. Saan siis kentälle X tarjolla olevat liput. Tällöin noita niputettuja lippuja ei näy, koska myyjä voi valita vain yhden kentän. Eli ihan hyvä, että ovat myös kentittäin hintojen vertailujen helpottamiseksi.

    Ja muutenkin ottaa kaaliin ’ammatimaiset’ pelilippujen trokaajat, nimiä mainitsematta. On nostanut lippujenhintatasoa selvästi kun trokarit ostavat myynnissä olevat liput pois ryöstöhintaan heti myyntiin tulon jälkeen ja jo kohta on lippu myynnissä 10-20e kalliimmalla. No tämähän on vain markkinataloutta..

    Idea menee koko pörssistä. Kyllä ylläpidon pitäisi puuttua jotenkin asiaan. Itse vältän ainakin ostamasta Liru:n (nimi muutettu) lippuja ylihinnoin. Jäisipä tällä sankarilla syksyn jälkeen lompakko täyteen lippuja. Mur.

    Sama vika rahikaisella. En itsekkään osta Liriltä kun haluu täyttää aina koko etusivun. Joskus oli 15:sta ilosta 7 Liriltä. Jätkä ei edes tajuu että se tekee hirveesti duunia kun aina käy päivittelee imoituksiaan. Ja saa vaivaiset 5 egee voittoa lipulta. Ennen se hörhö vielä toimitti ne kotiinkin, silloin riitti mulle!

    Ylläpidon puolesta poistaisin aina kyseisten trokaajien tunnukset. Sehän alkaa oleee jo ammattimaista. Ja sehän ei ole palstan idea vai onko?. Verottaja vois rankaista kans… Ja työnanta saattaa vähän ihmetellä kun työaikaakin vähän pirusti kuluu moiseen.

    Ylläpito muuten teki muutoksia juuri Lirin ja greenfeen takia viime kesänä! Mut ei näköjään riittäny…

    Mitäs muut on mieltä?

    ÄLÄ LUE NIITÄ SITTEN!!!!!

    itse olen ostanut Liriltä, ja varmaan ostan jatkossakin! sitä varten se pörssi on että siellä voi kaupitella omia ’tuotteitaan’!

    siis väitättekö, että Pörssi on lirissä koska Liri on Pörssissä?

    tmv

    Ennen kuin (taisi mennä jo) ketju menee ihan pilailuksi, niin ’my two cents’:

    Jonkinlaisen perusohjeistuksen ilmoitusten ’uppimiselle’ voisi toteuttaa, koska kyllä tosiaan tuollainen systemaattinen päivittäinen oman ilmoituksen päivittäminen on yksityisille tarkoitetun osto/myynti-foorumin periaatteiden vastaista. Jatkuva saman myynti-ilmon päivittäminen on vähän kuin mainospaikan ylläpitoa, eli pyritään pitämään se aina näkyvillä kärjessä. Tällaista käyttötarkoitusta varten on sitten ihan oikeat mainospaikat. Lisäksi voisi äkkiseltään kuvitella, että pidempään jatkunut samojen tuotteiden kaupittelu on jo enemmän liiketoimintaa kuin yksityisten välistä ylimääräisillä/vanhoilla tms. tuotteilla käytävä kauppa.

    Joissain foorumeissa on käytössä esim. ohjeistus, jossa selkeästi kerrotaan että ilmoituksen saa ’uppia’ esim. kerran viikossa tai kahdessa. Tällaista käytäntöä toivoisi tähänkin pörssiin ihan vain käytettävyyden takia.

    Ja tosiaan: onhan pörssissä olemassa hakutoiminto joka toimii hienosti, mutta aiheessa ei ole kyse hakutoiminnoista. Nyt on kyse yksityisten väliseen kaupankäyntiin tarkoitetun kauppapaikan toiminnallisesta etiikasta.

    Tällaisten pörssien tarkoitus on kai edistää palvelujen ja tavaroiden saantia ja myyntiä sekä amatöörimäisesti että ammattimaisesti, jos joku niitä haluaa alkaa erottelemaan.

    Pörssit elävät niin kauan kuin on myyjiä ja ostajia.

    Mikäli myyjiä tai myytäviä aletaan rajoittamaan tai valikoimaan, kysymys lienee sääntelystä, jonka perimmäinen tulos on aina vähemmän kilpailua ja kalliimmat hinnat.

    tmv

    Kirjoitit: ’Mikäli myyjiä tai myytäviä aletaan rajoittamaan tai valikoimaan, kysymys lienee sääntelystä, jonka perimmäinen tulos on aina vähemmän kilpailua ja kalliimmat hinnat.’

    Siitä ei kait tässä keskusteltu, vaan yksinkertaisesti normaaleista osto/myyntipalstan pelisäännöistä.

    Täsmennyksenä edelliseen vielä: Ei ole pelkästään kyse golfpörssin pelisäännöissä vaan muistakin kaupankäynnin yleissäännöistä, joista verottajakin on erityisen kiinnostunut. Asia on toivottavasti liri:llä ja muilla kunnossa, eli ilmoittaa myyntivoitostaan sitten verotusarvon asianomaiselle. Itse pidän pörssiä nimenomaan oman tavaran myyntikavanana.

    Tämänkin kauppapaikan päivitettävyyttä juuri viime kesänä näihin aikoihin rajoitettiin niin että sama ilmoitus on kerrallaan 2 viikkoa voimassa ja aina samassa kohtaa sen aikaa. Tämä tehtiin juuri Lirin ja Greenfeen takia, kun he nokittivat ilmoituksillaan jopa alle tunnin välein. Niin että aina olisivat listalla ensimmäisiä…. Nyt vaan Lirit ja kumppanit tekee sen iloituksen ikään kuin uusiksi joka kerta tai sitten niitä ilmoituksia on 14 joka viimeisin uusitaan. On siinä vaan pirusti hommaa. Ja käy jo työstä. Onkohan se sen pää duuni nykyisin? Ehkä ylläpito saisi jotain uudistuksia tälle taas ensi kesäksi.

    Mielestäni pörssi on myös omien tavaroiden myyntikanava. Ei trokaamis ja diilaus mesta!

    Mielestäni ei kyllä ole eettisesti oikein että Liri ostaa muut halvat liput pois tarjolta ja myy ne edelleen TEILLE 5-10 Egee kalliimmalla. Kuin myös veronkierto. jne. jne.

    Nimetön

    Myös pari ns. yritystä kuten Supergolfin (japa@molunes.fi) markkinoi yrityksensä puolesta ja ei ehkä kuuluisi tonne pörssiin… Mutta Kyllä Liri on vertaansa vailla oleva diileri. Tekee kahta duuni samaan aikaan.

    Mitä helvetin ruikuttajia tänne on pesiytynyt. Kautta maailman on ollut ahkeria myyjiä ja laiskoja myyjiä. Ja oikein todella suomalaista on vihjailla veronkierrolla.

    Mitä enemmän säpinää ja vilskettä pörssin sivuilla on, sitä kiinnostuneempia mainostajat ovat sitä rahoittamaan.

    Ja todella eettisesti törkeetä on ottaa enemmän hintaa kuin on maksanut. Aivan. Fukken sii pitte.

    Mä vaan ihmettelen miten joku viitsii nähdä noin paljon vaivaa muutaman egen takia. Siis ryhtymällä ryhtyä päivystämään halpoja lippuja ja diilaamaan ja päivittelemään omia ilmoituksia jatkuvasti. Mutta kait se pieni palkan lisä on sitten niin välttämätön. Paremmassa duunissa sais paljon enempi.

    Nimetön

    Jätkähän voisi ryhtyä vaikka pörssimeklariksi 🙂 Ja lisätä CV:hen että on tässä tehty jo pari vuotta pörssikauppaa 🙂 🙂 Ja vieläpä päiväkauppaa…

    Kyllä teitä pienet asiat kiusaa! taitaa perisuomalainen kateus nostaa päätään kun joku toinen voi tehdä jotain pientä sivubisnestä ’Lirin’ tavoin!

    Ilmoituksia ei varmaankaan ole pakko lukea saatika sitten ostaa keneltäkään mitään!

    Taidat olla Lirin kaveri. Pörssi on tarkoitettu yksityisten henkilöiden väliseksi kaupaksi eikä ’Lirin’ omaksi kauppapaikaksi. Tämä on todettu täällä jo monta kertaa. Itse en Liriltä osta mitään.

    Nimetön

    Ellie peräti duffman = Liri…..

    Ylläpito tosiaan yritti poistaa sen ’agressiivisen etusivu mainonnan’ jo viime syksynä mutta eivät onnistuneet siinä… Pahemmalta näytti ainakin 3 viikkoa sitten yli puolet etusivusta Lirin ilmoituksia. Näyttää tämäkin keskustelu hieman rauhoittanut sitäkin. Joten ei mennyt tämäkään hukkaan.

    muutamat liput Liriltä olen ostanut joten ei sen kummempaa yhteyttä ole.

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Vastaa aiheeseen: Pörssin ilmoitusrytmi

Etusivu Foorumit Yleistä Pörssin ilmoitusrytmi