23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Pitäisikö Peltoniemen erota?

Etusivu Foorumit Yleistä Pitäisikö Peltoniemen erota?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Saatiinpa taas golfille lajina oikein loistavaa mainosta vieläpä oikein valtakunnan ykkösmediassa (HS 28.9, s B6) tai http://www.hs.fi/keskustelu/Golfliitossa+haluja+rajoittaa+halpapelaamista/thread.jspa?threadID=261202&tstart=0!
 Kylläpä Golfliiton nimeämä Ekstömin toimikunta on kunnostautunut oikein ansiokkaasti! Kuten jokainen tuolta HS:n keskustelufoorumista voi todeta, niin palaute on ollut suorastaan murskavaa toimikunnan ehdotuksia kohtaan ja valitetettavasti siinä sivussa saa myös golf lajina oman osansa! Miten ihmeessä noinkin järkeviltä liiton valitsemilta ihmisiltä voi tulla noin käsittämättömiä ehdotuksia ja johtopäätelmiä?? Onko siellä Golfliitossa viimeinenkin järjen hitunen kadonnut, kun tuollaisia ehdotellaan ja vieläpä julkistetaan täysin toteuttamiskelvottomat ja hyvin kyseenalaiset ideat julkisesti? Viimeinkin kun golfin imagoa on saatu hilattua pois elitistisestä urheilulajista koko kansan urheilumuodoksi ja vieläpä olympialajiksi, niin Golfliitto ihan itse paskoo omaan pesäänsä ja turmelee sen maineen. Toivoisin liiton johtohenkilöitä tekemään pikaiset johtopäätökset tai sitten aloittaisitte tosissaan edistämään suomalaisen golfin asiaa ! Nyt on tapahtunut juuri päinvastoin kuin liitto toivoi tai oletti tapahtuvan.

    Golfliitto: Suomen Golfin Strategia 2020

    Suurena visiona on tehdä golfista viimeistään tällä alkaneella vuosikymmenellä koko kansan suosittu urheilu- ja liikuntaharrastus.

    Huutonaurua kolmannella.

    ts

    Miltonen kirjoitti: (29.9.2010 1:35:08)
    Onko siellä Golfliitossa viimeinenkin järjen hitunen kadonnut, kun tuollaisia ehdotellaan ja vieläpä julkistetaan täysin toteuttamiskelvottomat ja hyvin kyseenalaiset ideat julkisesti?

    Vallan uusi aihe keskustelussa 😉

    Eikun sitä vaan piti sanoa, että on hienoa, että on ammattitaitoisia ihmisiä, kuten esimerkiksi toimittajia. Valitettavasti sitten on se 99% toimittajista, jotka
    – eivät osaa lukea
    – eivät ymmärrä lukemaansa
    – eivät osaa kirjoittaa
    – eivät ymmärrä kirjoittamaansa
    – eivät ymmärrä koko asiasta mitään, mutta ovat innokkaita

    Ennen noita oli vain iltapäivälehtien palkkalistoilla, nyt myös näköjään Hesarin Keskustelupalstoilla jako taitaa olla samaa luokkaa, josta hyvänä esimerkkinä toimii se, etä ulkopuolisen työryhmän mietintö lmielletään golfliiton linjaukseksi.

    Mietintö on aivan loistava. Ei sisällöltään, mutta herättämään yhteisöt pohtimaan miten tästä jatketaan. Toimikunta on rohkeasti nostanut ongelmat pöydälle ja esittänyt muutamia näkemyksiä niiden ratkaisemisesta. Ei mitään muuta.

    Nyt on aika etsiä vaihtoehtoja noille ratkaisuille, jotka olisivat mahdollisesti toimivampia moneen suuntaan ja sen jälkeen käydä keskustelut vaihtoehdosita ja tehdä valintoja.

    Minusta HS:n juttu oli asiallinen, vaikkei kaikkia taustoja käyty läpi, mm. yrityspelioikeudet, sis. mm. SuperGolf ja Seninorit.

    Työryhmä esitettää, alueilla hurrataan ja Hesarissa otsikko: Golfliitossa haluja rajoittaa halpapelaamista. Mikä jutussa oli väärin?

    ts

    Fantti kirjoitti: (29.9.2010 9:07:18)
    Minusta HS:n juttu oli asiallinen, vaikkei kaikkia taustoja käyty läpi, mm. yrityspelioikeudet, sis. mm. SuperGolf ja Seninorit.

    Työryhmä esitettää, alueilla hurrataan ja Hesarissa otsikko: Golfliitossa haluja rajoittaa halpapelaamista. Mikä jutussa oli väärin?

    Se, että Golfliitto ei ole millään tavoin asiaan kantaa ottanut eikä esittänyt yhtään mitään. Golfliitto on vain tilannut mietinnön työryhmältä.

    Minua ihmetytti se halpapelaamisen kustannukset siellä taulukossa, 25-100 euroa vuodessa. Minäkin haluan pelata koko kesän noin halvalla.

    Lue Hesarin juttu. Paperista ei ole tähän hätään tarjolla. Sähköisestä puuttuu mm. tj Peltoniemen haastettelu. Kun luet jutun niin kerro:
    – missä kohtaan sanotaan, että Golfliitto on päättänyt rajoittaa halpapelaamista

    Kuten otsikossa sanotaan, Golfliitossa on haluja rajoittaa halpapelaamista. Eikö näin ole, jos toimikunta on asettu, toimikuntaan kuuluu Golfliiton keskeisiä henkilöitä, aluekokoukset kumartavat keskuskomitealle.

    ja vastapallon saat pitää itse, et kuitenkaan voi olla väärässä.

    tommyt kirjoitti: (29.9.2010 9:37:35)
    Minua ihmetytti se halpapelaamisen kustannukset siellä taulukossa, 25-100 euroa vuodessa. Minäkin haluan pelata koko kesän noin halvalla.

    1 kierros hotellista ostetulla pelilipulla 25 – 35 €.

    Jos näitä täällä ’halpapelaamisensa’ kalleutta tilittäviä kommentoijia on uskominen, niin ei ole olemassa mitään halpapelaamiskulttuuria. Se, että rahat menee ’väärän tahon’ taskuun on harmillista, mutta varmaan kenttäyhtiön kannalta totta. Entisaikaisen ja osan nykyisenkin golfkulttuurin ylläpitäjien pirtaan ja etiikkaan tuo ei istu.

    Tämä on osakkaan viholliselle vähän sama kuin se, että löytää henkilöverotuksessa laillisen keinon säästää maksamissaan veroissa. Kun porsaanreikä huomataan, laaditaan uusi verolaki. Siinä korvataan ainakin ne pykälät, joiden perusteella aikaisempi menettely on ollut mahdollinen, kun lailliseksi jäänyt menettely ei ole ollut lain valmistelussa pohditun hengen mukainen. Hetken kuluttua joku nokkela pilkunviilaaja löytää seuraavan pykälän…

    Kulttuuri kuitenkin muuttuu myös golfin parissa haluttinpa sitä tai ei.

    Pekka Pelimies kirjoitti: (29.9.2010 9:59:49)
    Kulttuuri kuitenkin muuttuu myös golfin parissa haluttinpa sitä tai ei.

    Siitäkin huolimati että taksikuski kohta rientää mua syyttämään hurskastelijaksi niin silti kysyn: Onko se enään kulttuuria tai ainakaan golfia?

    Miltonen kirjoitti: (29.9.2010 1:35:08)
    Saatiinpa taas golfille lajina oikein loistavaa mainosta vieläpä oikein valtakunnan ykkösmediassa (HS 28.9, s B6) tai http://www.hs.fi/keskustelu/Golfliitossa+haluja+rajoittaa+halpapelaamista/thread.jspa?threadID=261202&tstart=0!

    Kylläpä Golfliiton nimeämä Ekstömin toimikunta on kunnostautunut oikein ansiokkaasti! Kuten jokainen tuolta HS:n keskustelufoorumista voi todeta, niin palaute on ollut suorastaan murskavaa toimikunnan ehdotuksia kohtaan ja valitetettavasti siinä sivussa saa myös golf lajina oman osansa!
    Miten ihmeessä noinkin järkeviltä liiton valitsemilta ihmisiltä voi tulla noin käsittämättömiä ehdotuksia ja johtopäätelmiä?? Onko siellä Golfliitossa viimeinenkin järjen hitunen kadonnut, kun tuollaisia ehdotellaan ja vieläpä julkistetaan täysin toteuttamiskelvottomat ja hyvin kyseenalaiset ideat julkisesti? Viimeinkin kun golfin imagoa on saatu hilattua pois elitistisestä urheilulajista koko kansan urheilumuodoksi ja vieläpä olympialajiksi, niin Golfliitto ihan itse paskoo omaan pesäänsä ja turmelee sen maineen.

    Toivoisin liiton johtohenkilöitä tekemään pikaiset johtopäätökset tai sitten aloittaisitte tosissaan edistämään suomalaisen golfin asiaa ! Nyt on tapahtunut juuri päinvastoin kuin liitto toivoi tai oletti tapahtuvan.

    Pitäisi!

    Omistan kolmen pelioikeuden osakkeen Etelä-Suomen golfkentältä. Mielestäni vieraspelaamisen mahdollisuutta pitäisi ehdottomasti lisätä/helpottaa. Oikea hintataso golfkierokselle tulisi olla n. 35€. Itse tulisin pelamaan tällä hintatasolla n. 10-20 kierrosta vieraskentillä, nyt ne jää kokonaan pois. Vieraspelaaminen toisi myös niitä kaivattuja lisäeuroja golfseurojen kassaan. Ei olisi niin suurta tarvetta yrittää myydä epätoivoisesti yritysten golftapahtumia, jotka sitovat myös kentän / henkilökunnan resusseja. Seura voisi esim. varata neljälle vieraspelaajalle varausmahdollisuuden / tunti 4X35€=140€ sytyttääkö?. Pelkästään greenfeellä pelavien jäsenyys voisi olla golfliiton ylläpitämässä (seurassa).

    t.AK.

    Hienoa että golfliiton puuhastelut on Helsingin Sanomien jutun ja siitä virinneen keskustelun myötä tulleet myös keskivertogolfarin (mikä on eri asia kuin ’perusgolfari’) tietoon.

    Koko keskustelu luettavissa täältä

    Totuushan on, että vain pieni osa golfareista lukee golflehtiä, golfnettiä tai on edes tietoinen tästä keskustelusta ennen Hesarin juttua. Tätä ennen golfliiton toilailuihin ovat kommentoineet vain harvat aktiivit, mutta nyt kun homma on levinnyt laajempaan julkisuuteen kaikkien golfareiden tietoon niin saadaan suomalaisten golfareiden todellinen mielipide selville.

    Golfkansa puhunut ja tuomio on todella tyly!!

    kebax kirjoitti: (29.9.2010 10:10:41)
    Siitäkin huolimati että taksikuski kohta rientää mua syyttämään hurskastelijaksi niin silti kysyn: Onko se enään kulttuuria tai ainakaan golfia?

    Ei veli hyvä minulla ole koskaan ollut tarkoitus sinua syytellä hurskastelijaksi ja sinun pitäisi se kyllä tietääkin.

    Enempi pointiina on ollut että turha sotkea lajin henkeä mukaan kun puhutaan rahasta. Hengen varaan rakennetaan kestäviä budjetteja tai pitkän aikavälin planeja jopa huonommin kuin gf-tuloille.

    Rakkaus rakkautena ja bisnes bisneksenä.

    Japa the Lapa kirjoitti: (29.9.2010 11:53:29)
    … Golfkansa puhunut ja tuomio on todella tyly!!

    Missä ja miten tämä golfkansa aikoo tuomionsa täytäntöön panna? Niin ja mikä sen tuomion sisältö nyt olikaan?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Pitäisikö Peltoniemen erota?

Etusivu Foorumit Yleistä Pitäisikö Peltoniemen erota?