16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Pitääkö golfin sääntöjä noudattaa?

Etusivu Foorumit Säännöt Pitääkö golfin sääntöjä noudattaa?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 54)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Minä olen ihan äimänä ja ulalla, auttakaa minua. Eräässä toisessa keskustelussa minulle väitetään kiven kovaan, että ’sääntöjä pitää noudattaa’ ja että ’säännöt on tehty noudatettaviksi’. Miten on golfissa? Pitääkö golfin sääntöjä noudattaa? Onko joku sääntö, joka määrää, että sääntöjä on noudatettava? Esimerkki: Golfin säännöt rajoittavat mailamääräksi 14. Minä haluaisin ottaa kierrokselle 15 mailaa. Saanko minä ottaa kierrokselle 15 mailaa? Sehän olisi sääntöjen rikkomista. Eli saanko minä rikkoa sääntöjä? please help nimim. Fordin piirimyyjä

    Totta kai saat, maksaa vain kaksi rankkua per pelattu väylä. Eli aika paljon pitää siitä viidennestätoista mailasta hyötyä ennen kuin kannattaa;)

    Ota pallo-onki (ilman rankkuja) mukaan ja ilahduta perässäpelaajiasi!

    565

    Kyllä sääntöjä saa rikkoa! Sääntörikkeestä vain seuraa asiaankuuluva rangaistus.

    Ylimääräisistä mailoista rangaistus on 2 rankkua/pelattu väylä. Maksimirangaistus kierrosta kohti on kuitenkin 4 rankkua, eli sen verran pitäisi tuosta ylimääräisestä hyötyä.

    Sääntöjen noudattamisesta määrätään säännössä 1-1.

    Nyt on vähän vaikea tunnistaa mitä clap on tässä hakemassa. Avaan kuitenkin pelin vastaamalla suoraan kysymykseen suoralla vastauksella, toivottavasti en lähde viemään ketjua eri suuntaan kuin clap halusi:

    Vain etikettiä on syytä noudattaa aina ja ilman poikkeuksia. Loput säännöt voi vaikka keksiä itse.

    Eli melkein mitä tahansa VOI aina tehdä, jos haluaa… mutta seuraumuksia tulee, jos rikkoo sääntöjä tahi lakia.

    Mut kaipa sinne harkkarundille voi ottaa vaikka 20 mailaa mukaan, potkiskella palloa pois pusikosta tai vaikka unohtaa laskea lyöntejä. Mut onko se järkevää? Se onki sit ihan mielipidekysymys.

    Saathan sinä vaikka kantaa sen pallon taskussasi tiiboksista kuppiin asti, mutta jos et toimi golfin sääntöjen puitteissa, et silloin pelaa golfia. Niin yksinkertaista se on…

    Nimetön

    Terve ja hyvillä mailoilla varustettu pelaaja saa oman harkinnan mukaisesti siirtää joka väylällä palloa 10 % väylän ilmoitetusta pituudesta. Vertaa 10 km/h-ylinopeus satasen alueella liikenteessä. Eläkeikäisiltä pelaajilta pitää kieltää kaikki uudet puumailat ja hybridit (eihän ne enää edes näe sitä palloa, jos ne osuu hyvin) ja pitää heidän pelaaman perinteisillä persimmon-mailoilla ja lyhyempilentoisilla kuttaperkkapalloilla, jotta eivät ole vaaraksi itselleen ja muille pelaajille.

    Eli saan ottaa 15 mailaa, mikä on sääntöjen rikkomista. Saan siis rikkoa sääntöjä. Eli säännöt eivät siis olekaan tehty pelkästään noudattamista varten..

    Juuri tämän minä halusinkin tietää. Näin minullekin on opetettu. Noudata sääntöjä – tai vastaa seuraamuksista. Kiitoksia.

    Mistä sinä noita epätodellisia ja surkeita vertauksia kaivat:

    ’Terve ja hyvillä mailoilla varustettu pelaaja saa oman harkinnan mukaisesti siirtää joka väylällä palloa 10 % väylän ilmoitetusta pituudesta. Vertaa 10 km/h-ylinopeus satasen alueella liikenteessä.’

    Golfissa tuosta seuraa pelistä sulkeminen. Liikenteessä tuskin saa edes huomautusta. Miksi ei? Ovatko suomalaiset poliisit mielestäsi moraalittomia paskoja kun katsovat silmien läpi tuollaista ankaraa liikenneturvallisuutta vaarantavaa rikkomusta?

    Oikeastaan koko kysymystä ei ole olemassa, sillä harkkarundilla ei ole olemassa mitään sääntöjä, joita voisi rikkoa.

    Kuinkas sitten jos kisassa käytät tahallaan useampaa kuin 14 mailaa koko kierroksen ajan etkä vain noilla kahdella ensimmäisellä reiällä? Seuraako dq vai riittävätkö nuo 4 rankkua?

    Yritän tässä muuttaa liikennekeskustelun sääntöjankkaukseksi…

    Aikomukseni ei ole aloittaa mitään moraalikeskustelua, mutta olisi syytä erotella kaksi asiaa.

    Se, että sääntöjä VOI rikkoa ei tarkoita sitä, että sääntöjä SAA rikkoa.

    Pelasin tossa kesällä kavereiden kanssa kahviskinejä ja vein homman puhtaasti. Tuloksia ynnätessä saatiin minulle 41 pointsia. Kaverit tietysti edellytti kortin jättämistä. Kierroksella vaan oli mukana kaksi ylimääräistä mailaa.

    Olisko siis pitänyt merkitä korttiin 4 lyöntiä enemmän vai neljä lyöntiä per maila, eli siis kahdeksan yhteensä. Jos neljä, niin mille rei’ille? Saako itse valita; laittaisin sille missä tein triplan, enkä saanut yhtään pistettä, jolloin ei vaikutusta tasoitukseen. Mutta jos jaetaan rankut niille rei’ille, joista pisteitä tuli, niin menetänkö siis 4 pistettä? Tässä tapauksessa tasoitus olisi siis pudonnut vain yhden pisteen arvoisesti. Kahviskineihin tolla neljällä rankulla ei vielä olisi ollut vaikutusta.

    Mutta jos tuleekin 2 * 4, niin silloin olisin joutunut jo maksun puolelle. Mitä mä teen, pitääkö ottaa yhteys tasotustoimikuntaan, ja korjata tää 3 kuukautta vanha juttu ja tietysti myös myöhemmät kisatulokset; parissa olisin päässyt pokkaamaan, jos tasuri olisi ollut yhden suurempi.

    Jos tulee 8 rankkua, niin pitääkö mun tarjota kaveireille kahvit takasin. Mä en kyllä muista enää, minkä pullan otin.

    Auttakaa nyt vähän, ei ollu tarkotus…

    4 rankkua on maksimirangaistus tästä rikkeestä, oli mailoja vaikka 20.

    Jos kilpailuun ottaa tahallaan mukaan liikaa keppejä, tulee diskatuksi. Sääntö 4-4c.

    Yleisesti sanoisin, että selkäsaunan paikka. Mutta koska osoitat selkeästi vilpitöntä katumusta, ja edellyttäen, että rike ei toistu, riittää, että tarjoat kavereille kahvit takaisin korkoineen eli oluet.

    Harkkakierroksilla aivan sama miten pelaa, vaikka biljardikepillä ja tennismailalla. Peli ei silloin luonnollisestikaan ole Golfia. Turvallisuusnäkökohdat on kuitenkin huomioitava, vaikka iltahämärissä kaljapalloa pelattaisiinkin.

    Kilpailut (+ tasoituskierrokset) ovat sitten asia ihan erikseen, niitävarten ne säännöt on olemassa.

    Clap, clap (tapu, tapu?).

    Jos tiesit jo vastauksen, niin miksi kysyit? Herättääksesi keskustelua? En usko, koska Sinähän olet oikeassa. Näköjään kaikessa.

    Se, että pelien säännöt – esim. golf – ovat välillä huvittavia ja niitä rikotaan tahallaan tai vahingossa, ei tarkoita, että yhteiskunnan sääntöjä SAISI rikkoa. Tämä nyt menee aika pitkälle/syvälle, mutta me olemme valinneet ne IHmiset, jotka näitä sääntöjä meille kaikille suunnittelee. Ja toki tässä kohtaa pitää olla samaa mieltä kanssasi, että heikoimman lenkin mukaan niitä piirretään. Mutta toisen ketjun +10 lätkä – mistä Sä vedät noita juttuja? Tuleeks ne povarista vai jätäksä jotain smegmaa kellumaan tohon vierelle?

    Siinä olet väärässä, että sääntöjä ei ole tehty noudatettaviksi, täysin lapsellinen väite. Tottakai on. Eihän niitä muuten olisi olemassakaan. Mennään joskus pelaamaan ilman sääntöjä. Tai voidaanhan me nytkin pelata. Mä voitin.

    Se tosiasia, että sääntöjä voi kierrellä ja kaarrella sekä rikkoa on toinen juttu. Siksi sääntöjä tarkistetaan aina välillä, jotta tästä tehtäisiin vaikeampaa tai jopa mahdotonta. Ainakin sellaista, että säännön mukainen rankku ylittäisi saadun edun.

    Esimerkki elävästä elämästä: keskusteltiin erään poliisi ystäväni kanssa etnisten vähemmistöjen rikollisesta toiminnasta, olette varmaan lukeneet Hgin rautatieaseman ympärillä pyörivästä jengistä, joka ryöstää ohikulkijoita. Kun näitä nuoria sitten otetaan kiinni, niin ne lähes nauravat tuomioille, jos niitä edes saavat. Miksi? Koska ne ovat niin paljon pienempiä kuin siellä, mistä tulevat (varkaudesta käsi poikki tms.). Tässä siis rikollisten mielestä saatu hyöty voittaa rangaistuksen. Saako Sinun mielestä, Clap, sääntöjä rikkoa? Vai onko se vain mahdollista? IHan noin yleisellä tasolla…

    Itse seuraan sääntöjä liiankin tarkkaan ja se on välillä rasite. Mutta luotan, että ne on tehnyt minua ko. asiassa viisaammat. Siksi pyrin niitä seuraamaan.

    eiköhän asia ole niin että golfin säännöt ovat 80% kisoja varten ja etiketti sitten harjoituskierroksen ohjenuora.

    Golf-nimisen lajin kilpailu- tai tasoituskierroksen pelaaminen siten, että jättää tietoisesti noudattamatta pelin sääntöjä, kertoo henkilöstä itsestään sellaista, että toivoisi hänen hakeutuvan muiden harrastusten pariin.

    ’Tuleeks ne povarista vai jätäksä jotain smegmaa kellumaan tohon vierelle?’

    Aah, miten paljon Kummeli onkaan antanut elämälle!?

    KL

    ”Jos kilpailuun ottaa tahallaan mukaan liikaa keppejä, tulee diskatuksi. Sääntö 4-4c.”

    Minulla ei ole mukanani suomenkielistä sääntökirjaa, mutta alkuperäinen vieraskielinen kumoaa kyllä tuon väitteesi. Diskaus on seurauksena vain siinä tapauksessa, ettei siinä vaiheessa, kun itse tai kanssakilpailija huomaa niitä olevan liikaa julista niitä ylimääräisiä mailojaan ’out of play’ (mitä se sitten suomeksi onkaan), ts. kertoo kanssapelaajilleen, ettei käytä niitä enää. Täytyy muistaa, että virhe voidaan huomata vaikkapa vasta viimeisellä viheriöllä.

    Mutta jos tarkoitat, että tahallaan ottaa liikaa mailoja EIKÄ kerro siitä kanssapaleejilleen EIKÄ sitten poista niitä mailoja pelistä JA vielä tunnustaa tehneensä tuon kaiken tahallaan, niin SITTEN kyllä diskataan.

    KL

    Sääntö 32-1, Note 1 sanoo:

    Note 1: Maximum of Fourteen Clubs (Rule 4-4) – Penalties applied as follows: From total points scored for the round, deduction of two points for each hole at which any breach occurred; maximum deduction per round: four points.

    Eli et voi valita miltä rei’iltä menetät pisteitä, vaan kokonaisvähennys tapauksessasi on neljä pistettä, tuloksesi on siis 37 pinnaa.

    Näin vähän muistelinkin.

    Vielä täytyy sen verran jankata että kilpailustahan ei tule diskatuksi jos tuon virheen huomaa ajoissa, ottaa rankut (ilmeisesti siinä vaiheessa saa olla pelattuna korkeintaan kaksi väylää)? ja sitten julistaa ylimääräiset mailat pois käytöstä eikä loppukierroksella niitä käytä. Eikös Euroopan Tourillakin ollut yksi tapaus tässä männävuonna (oliko Woosie?). Ei diskattu muistaakseni.

    No joo, aika teoreettiseksi menee. Aika harvoin ei osaa neljääntoista laskea jos kilpailuun osallistuu.

    Oli niin kovin vakavaa, et oli pakko vähän keventää… Toivottavasti ei mennyt pohja kokonaan =)

    ’Mistä sä oot kotoisin vai himasta?’

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 54)
Vastaa aiheeseen: Pitääkö golfin sääntöjä noudattaa?

Etusivu Foorumit Säännöt Pitääkö golfin sääntöjä noudattaa?