16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Pistelasku 9- reiän kentällä

Etusivu Foorumit Yleistä Pistelasku 9- reiän kentällä

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Miten lasketaan 9- reikäsellä kentällä bogey- pisteet ? Voiko yhden kierroksen pisteet kertoa kahdella, vai saako pelaamattomalta kierrokselta vain 18 p. Olis ihan kiva tietää:)

    Lisätään 18.

    Pelaamattomalta kierrokselta tulee 18 pistettä.

    Joo, ’VAIN’ 18 pistettä.

    Mikäs järki tässä on? Eikö puolikierrokset voisi ottaa huomioon puolikierroksina. Tuntuu hölmöltä että pelaamaton kierros menis muka tasoon.

    Mä sain eilen iltaysiltä 16 bojoo. Takaysi menikin jo pari pinnaa paremmin ;->

    järkeä tai ei, semmoiset ohjeet kyllä ovat. Liekö ajateltu jotain kilpailuja, jotka sää- yms. olosuhteiden vuoksi joudutaan keskeyttämään.

    Jos kerrottaisiin kahdella, jouduttaisiin toiseen allikkoon. Joku pelaa yhden kiekan 22-25 p, johan tasoitus ropisisi. Neutraali 18 lienee paras, kun yhdeksikön kiertäminen riittää.

    Kun lisätään 18 pistettä puolenkierroksen pisteisiin, silloin nimenomaan otetaan huomioon vain se pelattu puolikierros.

    18 pisteen lisäyksen ajateuksena on

    kenties helpottaa tasoituksen muutoksen laskemista, kun saatuja kokonaispisteitä voi verrata tuttuun 36 pisteeseen. Lopputulos on kuitenkin sama verrattuna siihen tapaan että lasketaan kaikilta puolkierroksen väyliltä paljonko meni yli tai ali tasoituksen ja lopuksi summataan yhteen.

    Mielestäni tässä ei edelleenkään ole päätä eikä häntää – mikään perustelu ei tee tuota zydeemiä loogiseksi.

    Mutta ei haittaa, aion pelata täysiä kierroksia;)

    Olen samaa mieltä Otson kanssa. Nykyinen systeemi on hyvä. Se perustuu vain ja ainoastaan tosiasioihin. Jos saadut pisteet kerrottaisiin kahdella, oletettaisiin, että jälkimmäinen kierros menisi samalla tavalla kuin ensimmäinen. Erityisesti suuren tasoituksen pelaajilla näin ei läheskään aina käy. Nykyinen systeemi pohjaa siihen, mitä on oikeasti tapahtunut, ei siihen, mitä ehkä olisi voinut tapahtua.

    Kuka väittää että pisteet pitäisi kertoa kahdella. En minä ainakaan.

    Antti, olet oikeassa. Kahdella kertominen jäi kummittelemaan tuosta toisesta viestistiä. Sanopa kuitenkin, miten se tasoitus pitäisi laskea, jos nykyinen systeemi on huono.

    Minä en jaksa kommentoida asiaa, vaan totean että keskityn täysiin kierroksiin…

    On kuitenkin muistettava, että voit pudottaa tasoitustasi 9 reiän kierroksilla hcp 18 asti, joka jälkeen vain 18 reiän tulokset ovat kelvollisia tasoituskierroksiksi.

    Mukavaa peliviikonloppua kaikille.

    *Mutta entä jos on aikeissa pelata 18 reikää ensin. Sitten pelaakin vaan 9, ja bogeypisteitä on tullu esim. 23. Voiko caddiemaster tai pelikaverit vaatia sinun laskevan tasoitustasi vaikka jos esim toinen ysi on huomattavasti vaikeampi, jolloin yhteensä tulisi esim 36??

    toinen ongelma: Jos pelaa 18 reikää JA: Etuysilla vaikka 25 paunaa ja takaysiltä vain 11. Voidaanko vaatia että etu ysi on ns. tasoituskierros?? vaikkakin yhteensä on 36pb.

    Mikä erottaa kyseiset tilanteet toisistaan?? Pääseekö ensimmäisestä ongelmasta sillä että opelaa takaysin oikein riskillä ja keskittymättä jolloin pistesaldo jää laihaksi????

    Golf.fi:n sääntötulkinta:

    Voidaanko 18-reiän pelikierrokselta hyväksyä tasoitusta parantamaan vain jompi kumpi 9-reiän tulos (1-9 tai 10-18)?

    Vastaus:

    Tasoitusksilla 18,5 – 54 kelpaavat yhdeksän reiän tasoitustulokset.

    Harjoituskierroksen edellytyksiin liittyy se, että pelaaja etukäteen

    ilmoittaa joko pelaavansa 18 reikää tai minkä yhdeksän reiän tulos

    käytetään tasoitustarkoituksiin. Tehdystä 18 reiän tuloksesta pelaaja ei voi poimia mieleistään yhdeksän reiän tulosta tasoitustarkoituksiin.

    Osmo Saarinen

    Lue lisää: https://golf.fi/osas_alaoik_frame.php?juttu_id=633&kat=

    Nimetön

    Tästäkö löytyisi järkeä -?

    9 – rei’än kierroksilla pelattaisiin tasoituksellista lyöntipeliä, (Lp:tä).

    Eikä pistebogia (Pb:tä), mitä kuitenkin pelataan 18 – rei’ällä.

    Tämä ’voisi’ tuoda ratkaisun tähänkin ongelmaan vai – ?

    Tuo on totta, ettei tämä ssteemi ole kovin ’looginen’ vaikka miten järjesteltäisiin..?!

    – Vai?

    Tämä siis kaikille muistutukseksi tästä jutusta..

    – Myös se pitäisi mahdollistaa Suomessa, että voitaisiin ruveta tekemään suoria 18 – reikäisiä kenttiä, eikä mitään A + B + C ratoja, kuten Esim. Keimola Golfissa, sekä Nurmijärven Golf Klubilla..

    Esittäisin vielä pari pikku kysymystä..!

    Ja muutenkin, eikös teillä kaikilla kuitenkin ole tasoitus alle 36..?

    Tällöin, (siis kun tasoitus on alle 36) ei pysty laskemaan tasoitusta 9 – rei’ällä.

    Ja sitten, tasoitukseni tippui 24h aikana 54 –> 31,0 ja slope pienentyi yhden numeron, miten menetellään, ja sitten että pystynkö vaihtamaan tietojani tässä ’jutussa’?

    Nykyään tasoitusta voi laskea yhdeksän reiän tuloksella tasoitukseen 18,6 (muistaakseni) asti, kuten jo tässä aiemmin ketjussa todettiin…

    Kuulkaahan nyt:

    Tasoitusraja joka vaatii täyden kierroksen on 18,4. Yhdeksän reiän tuloksen bogipisteet lasketaan kuten aiemminkin on todettu. Reikäkohtainen slopesysteemi tekee sen että etu- ja takaysi ovat yhtä helppoja piteiden saannissa. Siis vaikka pelaat vain ysin niin reikäkohtainen tasoitus lasketaan normaalisti (koko kentälle) ja näin saadaan bogipisteet johon lisätään tuo neutraali 18 pistettä pelaamattomalta ysiltä. Simppeli ja hyvä systeemi mielestäni. A,B,C- kentillä homma toimii myös jotenkuten. Ekalle ysille parittomat tasoitukset ja tokalle parilliset. Jos etu- ja takaysit ovat suuresti eritasoisia niin voi syntyä pientää vääryyttä kun pelaamattoman ysin vaikutuksesta pelattu ysi pelataan ikäänkuin ’väärällä’ tasoituksella. Virhe ei ole kuitenkaan kovin suuri.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Pistelasku 9- reiän kentällä

Etusivu Foorumit Yleistä Pistelasku 9- reiän kentällä