23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Pistebogeyn scr-tulos?

Etusivu Foorumit Yleistä Pistebogeyn scr-tulos?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #178735 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lainaus golf.fi:n sääntöpalstalta.. Kilpailukutsussa mainitaan:’Kilpailu pelataan Pb-kilpailuna 18r Miehet/Naiset.Paras SCR-tulos palkitaan’. Miten lasketaan paras SCR-tulos? Vastaus: Yleinen käytäntö on se, että scr tulos lasketaan tavanomaisen lyöntipelin bruttotuloksen mukaan. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että kun pelataan pistebogey-peliä, niin myös scr-tulos pitäisi laskea pistebogeyna. Erkki KM Leppävuori *** Ei pysty ymmärtämään, miten scr-tulos lasketaan pistebogeyna?

    #344482 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pokista pojo, parista kaksi, pöröstä kolme, ilkasta neljä ja albasta viisi. Ei kai se tuon kummallisemmin voi mennä.

    #344483 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niinpä tietenkin, kiitos.

    Tuntuu silti aika typerältä.. kyllä scratch on scratch! Tuolla systeemillähän voisi voittaa scr-sarjan vaikka tekis jollekin väylälle 20! Ei tunnu oikealta.

    Enkä ole koskaan törmännyt vaikka olen viisi vuotta pelannut.

    #344484 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Scratch tarkoittaa tasoituksetonta peliä, nollatasoitusta tai pelaajaa, joka pelaa tasoituksella nolla. Pistebogey on puolestaan kilpailumuoto.

    Jos kilpailumuoto on laadittu semmoiseksi, että saa kunnolla munia (ainaskin yhden reiän) menettämättä mahdollisuuttaa, niin se on sitten niin. Lyöntipeli on lyöntipeli, vai mitä =)

    Lue lisää: Sanastoa

    #344485 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    EKM:llä on hauskoja mielipiteitä.

    #344486 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tietääkseni sellaista atk-ohjelmaa ei ole, joka osaisi laskea pistebogey-tuloksen kahdella eri tasoituksella, tässä tapauksessa siis oikealla tasoituksella ja 0-tasoituksella.

    Leppävuoren kanta pitää tässä tapauksessa pelimuodosta kiinni on sikäli epäjohdonmukainen, että hän on jo vuosia julistanut, että hcp-lyöntipelikisan tasatulokset pitää ratkaista alhaisemman tasoituksen hyväksi, siis lyöntipelin bruttotuloksen mukaan, mitä tapaa Decisions-kirja ei edes tunne. Johdonmukaista olisi tietysti palkita kisan parhaana pelaajana alhaisimman tasoituksen omaava pelaaja – kilpailupäivän tuloksesta riippumatta.

    #344487 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Häh, mä ainaki ymmärän tuon siten että kilpailu pelataa normaalina pistebogina tasoituksilla, mutta lisäksi tämän sarjan ulkopuolelta palkitaan pelaaja joka on kiertänyt kentän pienimmällä lyöntimäärällä. Eli vielä kerran, siis paras bruttotulos.

    En ole koskaan kuullut että SCR-tulos voitaisiin muuttaa pisteiksi.

    #344488 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Eikös Tourillakin ole kisa, jossa lyönnit suhteessa (kentän) pariin muutetaan pisteiksi. Muuttaa pelin luonnetta, kun riskinottoa palkitaan sopivasti. Miksei yhtä hyvin voisi olla kolme kategoriaa/kisa. Kaipa palkinnoiksi sopivia pyyhkeitä ja kolmen pallon pötköjä ym krääsää saa haalittua sen verran.

    #344489 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olen SideSpinnin kanssa samaa mieltä ja näin ollen hän on oikeassa..!

    #344490 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Jos ei ole, täytyy tehdä tai laskea käsin apuna kynä ja ruutupaperi.

    Tarvitseeko joka asiaan olla desisiooni?

    Miten niin brutto? Voihan vaikka 0 händärillä tehdä esim 36 bogipinnaa 100 lyönnin brutolla. Kyse on kai siitä, että korkean händärin omaavien joukossa on keskimäärin eniten niitä, joilla händäri kevyemmin heilahtelee alaspäin, vaikka ei tietenkään aina.

    #344491 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Niin on, ja sitäpaitsi pb kisat pitäisi julistaa laittomiksi ja suffelia kaikille jakoon apteekeista kuten huumeruiskuja. 😀

    #344492 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä Leppävuori on siinä oikeassa, että pistebogey-kisaa pelattaessa pitäisi pysyä ko pelimuodossa. Menneenä kesänä eräs pelaamani firmakisa takkuili juuri sen takia, että porukka halusi scr-tuloksen, vaikka pääkilpailu oli pb.

    Jos pistebogey kisasta halutaan saada ’scr’-voittaja, on matematiikka varsin yksinkertaista:

    SCR = kentän par + slope + 36 – pb_tulos

    #344493 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ajatus julistaa pb-kisat laittomiksi on yhtä absurdi kuin kieltää voimakkaasti oikealle kaartava kierteinen lyönti; molemmat ovat tulleet golfiin jäädäkseen.

    Suffelia vaan kaikille kortin jättäneille, mutta paras scr-tulos pitäisi aina palkita. Tämänhän tekee de facto kisan paras pelaaja.

    Hänelle voisi antaa sitten sen tuulipuseron/piquepaidan joka, tietenkin perkele, on liian pieni (xl) jo valmiiksi..

    #344494 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Muistutettakoon vielä lukijoita että moni meistäkin pelasin omassa kisassamme Golfpiste.com Invitationalissa Hillsidessä src-sarjaa nimeomaan pistebogina.

    Siellä siis tasoitukseton sarja pelatiin nimeomaan tähän tapaan, kuin Leppävuorikin kirjailee.

    Itse kyllä siitä mieltä, että kyllä sen src-sarjan silti voisi pelata lyöntipelinä, ihan varmasti ko. sarjan voittajakin arvostaisi voittoaan enemmän jos se tulisi ihan golflyönteinä.

    Ymmärtääkseni golfseurojen ohjelmistot eivät tällähetkellä taivu tähän src-pistebogiin tasoituksellisen pb-kisan seassa, joten mikäli tätä tapaa haluttaisiin lisätä, niin vähintä mitä asian eteen pitäisi tehdä olisi ohjelmien päivits sellaisiksi että kyseiset tuloslistat voitaisiin tehdä.

    #344495 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sääntöjen mukaan sellaista pelimuotoa kuin SCR ei taida olla olemassakaan. On vain lyöntipeli (stroke play) ja riekäpeli (match play), molemmat joko tasoituksellisena tai ilman tasoituksia. Sitten on näiden ’johdannaisina’ muita pelimuotoja, kuten mainittu pistebogey (Stableford), joka on lyöntipelin eräs muoto.

    Ps. Pistebogeya ei sääntökirjan mukaan pelata tasoituksettomana vaan tasoituksellisena, mutta tottahan kilpailun järjestäjä voi keksiä mitä pelimuotoja tahansa, kunhan niiden säännöt ovat selkeästi ilmoitettu.

    #344496 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pistebogin sijaan pitäisi pelata pistepaaria. SE nopeuttaisi peliä oikeasti. Esim outin jälkeen ei tarttis edes avata kun pisteitä ei heruis kuin kakkospallon iigelillä. Vois jopa kieltää pelaamisen kakkospallolla eli ei tarttis varapallojakaan (mitäpä niitä kun pisteitä ei tulis kuitenkaan). Vois jopa kieltää koko rankkudroppaamisen.

    Niin GOLF käsittää siis kaksi pelimuotoa match ja stroke. Sitten on muita pelejä jotka pohjautuvat löyhästi golfiin;)

    #344497 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Nyt en ymmärrä, miten niin mikään ohjelma ei osaa laskea bogipisteitä kahdella eri tasoituksella? Kaikki ohjelmathan niin tekevät, vaikka sadalla eri tasoituksella!

    Voisitko selittää?

    #344498 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kävelykilpailuista olisi otettava oppia: Tuomarit strategisesti sopiviin pisteisiin ja varoitukset slaisseista ja kolmen jälkeen tukevalla otteella pikeepaidan hihasta tai kauluksesta vetäen tuuppari sivuun. Dostojevskin tuotannon paksuinen desisioonikirja selvittämään powerfaden ja slaissin hienosyisiä eroja. Lisäksi jury arvioimaan yleistä kävelyn ja muun toiminnan ripeyttä. tästä tarvitaan oma desisiooniopus.

    #344499 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joo, pb-kierrosta vois nopeuttaa vielä todennäköisyystaulukolla. Kuinka todennäköisesti ei enää tee tulosta, esim. jos liian huono avaus niin eikun pallo taskuun.

    #344500 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Juu ET:llä on ainaki yksi pistekisa mutta tätäkään ei mielestäni voi muttaa SCR-tuloksesksi koska siinäkään ei huomioda yli tuplan tuloksia. Eli käytännössä kaverit voi nostaa pallon yli bogi tuloksen jälkeen. Joten tällöin et saa aikaiseksi lyöntitulosta.

    Pisteet taitaa mennä siinä kissassa kutakuinkin näin:

    Albatrossi = 5 pinnaa

    Eagle = 3

    Birdie = 1

    Par = 0

    Bogey = -1

    Tupla tai isompi = -3

    #344501 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Nopeutetaan vielä lisää: jokaisella on kullakin reiällä vain kaksi lyöntiä käytettävänä. Se joka upottaa useimman pallon kierroksella reikään, voittaa. Jos kukaan ei saa yhtään palloa reikään, voittaja arvotaan. Kukin pelaaja saa arpalippuja tasoituksensa verran, jotta korkeamman tasoituksen pelaajilla on paremmat mahdollisuudet voittaa. Scr-sarjassa kaikilla on vain yksi lippu.

    Kyllä tulee tilaa kentille ja kisat menevät nopeasti. Tunnin kierrokset alkavat olla niitä hitaimpia.

    Sitten voimmekin siirtyä pelaamaan vaikkapa Mustaa Pekkaa. Ilman tasoituksia.

    #344502 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vielä nopeemmiin: Jos jollakin on tiillä selvästi huonot fiilarit niin ei anneta sen avata ollenkaan. Ei se sais kuitenkaan pisteitä

    #344503 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joo. Merkkari vaan sanois sille, että pidä hei vaan pallo taskussa, mä vedin sulle kuule tähän viivan. Katotaan toi seuraava par 4, siellä on tilaa avata, mutta rautamailalla vaan sitten..

    #344504 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ’Juu ET:llä on ainaki yksi pistekisa mutta tätäkään ei mielestäni voi muttaa SCR-tuloksesksi koska siinäkään ei huomioda yli tuplan tuloksia.’

    Kyllähän voi, eikä tarvitse edes muuntaa mitään, sillä ammattilaiset pelaavat tottakai kisansa scratchina, kun heillä ei ole tasoituksia!

    Minkä takia ihmisillä on käsitys, että SCR tarkoittaa nimenomaan lyöntipeliä? Scratch tarkoittaa ilman tasoituksia eli ’kaikki samalla viivalla’…

    Kuten aiemmin mainittiin, pelimuoto on sitten eri asia. Olkoon se vaikka shooutout, joka on yks pelimuoto joka periaatteessa aina pelataan scratchina.

    #344508 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    On se niin monimutkaista, että kaikille kilpailijoille merkitään tasoitukseksi nolla ja ohjelma selviytyy vaivatta laskutoimituksista.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: Pistebogeyn scr-tulos?

Etusivu Foorumit Yleistä Pistebogeyn scr-tulos?