Aihe: Pistebogey -kisan maksimipistemäärä ? - Golfpiste.com

17.12.–23.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista

Pistebogey -kisan maksimipistemäärä ?

Etusivu Foorumit Yleistä Pistebogey -kisan maksimipistemäärä ?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Vilkuilin sääntökysymyksiä liiton sivuilta. Törmäsin oheiseen kysymykseen ja vastaukseen (Huima pistemääräkö rangaistava teko?; EKML 23.08.02), josta selviää, että pb-kilpailuissa on jokin maksimipistemäärä. Nähtävästi ainakin 51 pistettä on ’kielletty’ tulos, koska sellaisen pelannut pelaaja oli O.Saarisen mukaan aiheellisesti hylätty. Silkasta uteliaisuudesta olisi kiva tietää, mikä on a) kirjoitettuihin sääntöihin b) kirjoittamattomiin sääntöihin c) etikettiin d) maalaisjärkeen e) johonkin muuhun perustuva pisteraja, mitä ei pitäisi ylittää. Itse en osallistu oikeisiin kilpailuihin, mutta aina silloin tällöin tulee tilaisuus osallistua yritysten kutsutilaisuuksiin (aivan liian harvoin tosin). Olisi kiva tietää sopivuuden rajat niissäkin, ettei tule (enää) vahinkoja. (Viime vuonna voitin yhden sellaisen 34 pisteellä enkä saanut tänä vuonna kutsua (?):):)). Lue lisää: Sääntökysymys ja Osmo S:n vastaus

    Alkuvaiheessa kehitys voi olla nopeaa ja tulla hurjia pistemääriä.

    Olin keväällä merkkarina kaverille, joka viime vuonna sai greencardin ja oli tänä keväänä osallistunut 4 kilpailuun ( HCP 32 ) eikä vielä yhtään alle 100 lyönnin kierrosta. Sitten kaikki vaan meni putkeen, brutto 88 ja bogipisteitä 52.

    Ei tullut mieleenkään ehdottaa kaverin diskaamista!

    Nykyinen händäri n. 22 ja hyvä pelimies tulossa.

    kyse on nimenomaan kilpailussa tehdyistä tuloksista, harjoituskierroksilta saa tehdä millaisia tuloksia haluaa.

    Raja ei ole tarkka, siihen vaikuttavat toisaalta kilpailun taso ja se, minkälaisia tasoituksia samaan sarjaan osallistuu. Jos sama kaveri sattuu voittamaan yrityskisassa vieraskentällä pb-tuloksella 51 pari kertaa ulkomaanmatkan tai vastaavaa kisassa, jossa muut pelaavat singelitasoituksella ja voitajan ’tasoitus’ on lähempänä 36:tta, ei selitykset hyvästä onnesta taida mennä läpi. Toisaalta, yrityskisoissa pelaavat yleensä firman liikekumppanit, ja eiköhän voittajan bisnesmoraalistakin voi tuloksen perusteella jotain päätellä

    No jo on se kumma että rangaistaan pelaajaa, joka pelaa liian hyvin. Ihan ******* puhetta tollanen.

    huijaamisesta rangaistus tuleekin, ei hyvästä pelistä..

    Kirjoitit, vieraspelaaja: ’huijaamisesta rangaistus tuleekin, ei hyvästä pelistä..’

    Sitäpä yritinkin kysyä, että missä on se raja, jossa hyvä peli muuttuu huijaamiseksi.

    ’Raja ei ole tarkka, siihen vaikuttavat toisaalta kilpailun taso ja se, minkälaisia tasoituksia samaan sarjaan osallistuu …’

    Yritin myös kysyä sitä, mikä se raja on tai miten se määräytyy. Kai se pitäisi olla yleisessä tiedossa ennen kisan alkua, ettei järjestäjille jää mahdollisuutta tehdä niin kuin Monte Carlon rallissa aikanaan. Hylätään kärjestä niin monta, että saadaan ranskalainen auto tai kuski voittajaksi. 🙂

    ’… eiköhän voittajan bisnesmoraalistakin voi tuloksen perusteella jotain päätellä …’

    Uskon tuntevani bisnesmoraalin ainakin jollakin tasolla, vieläpä joitakin variaatioita siitä eri puolilta maailmaa, ja nytpä haluaisinkin oppia enemmän golfin vastaavasta.

    Hyvää viikonloppua kaikille !

    Siis kun alottaa golfin ja on vähääkään innosnut nuorempi ihminen niin kehitys laukkaa nopeata vauhti jolloin kolme perättäisen kierroksen pistebogi tulokset voivat olla 46-45-51 ja jos tollanen sattuu kisaan niin onko se sinun mielestä huijaamista. Yleensäkin kun kuka tahansa alottaa golffin niin tuollaset tulokset on erittäin mahdollisia. Sitten diskataan kisasta kun pelasi liian hyvin. Noh kaipa se sitten huijasi kun ei ehtinyt laskea tasotusta. Ja jos pelaa kerran elämänsä kierroksen niin onko se huijaamista, koska siihen ei toistamiseen pysty.

    Mitä noihin yrityksen kisoihin tulee, niin harvemmat töissäkäyvistä ehtivät pelata täysiä kierroksia. Joskus käydään vetämässä ilta-ysiä ja vähän lyömässä rangella. Eihän se tasoitus voi tippua jos ei pelaa. Ja mitä singel tasoituksisiin tulee niin singelien pitäisi jo tietää ettei pistebogikisat ole heitä varten kun voivat pärjätä scratchissäkin tai vaikkapa hcp lyöntipelissä.

    Onneksi on eri sarjoja. Jos pelataan sarjassa hcp alle 15 niin sitten tulee jo harvemmin 50 pistettä. Harmi vaan, että näitä sarjajakoja on kuitenkin suht. harvassa.

    Ja onhan se niin, että eihän sitä todellakaan tarvitse osallistua kisaan, jos tuntuu, että häviää jemmarille.

    Voi myöskin itse järjestää kisan niin saapahan mieleisensä 😉

    mikä ihme siinä on että nämä elämänsä kierrokset sattuvat aina kilpailuihin, ei koskaan harjoituskierroksille?
    ja miksi sama kaveri aina ilmestyy seuraavana kesänä samaan kisaan vieraskentälle, ja vielä samalla tasoituksellakin? Missä välissä se on ehtinyt pelata ne tarvittavat 40-50 perättäistä nostokorttia?

    EFC

    Onhan näitä. Yksikin entinen ralliautoilija on tietääkseni pärjännyt uskomattoman hyvin näissä eri autoliikkeiden sponssaamissa kilpailuissa, siis sellaisissa joissa on finaali ulkomailla. Pelasin kerran hänen kanssaan ja tarkasti kaveri pelasi seuramme kisassa ’vain’ omaan tasoitukseen….

    Tästä samasta aiheesta on aikaisemmin avattu jo ketju.

    Siellä todistettiin mielestäni melko hyvillä esimerkeillä, että 50 pistettä on mahdollista pelata rehellisesti.

    Onko se nyt niin vakavaa jos joku voittaa pistebogeykisan 50 pisteellä. Kysehän ei ole golfista vaan pistebogeystä.

    Jos huijaa sitten huijaa, minua ei häiritse. Koetan välttää yleensäkin pistebogeykilpailuja.

    EFC

    Joo, niin voi pelata. Joku mainitsi jo aikaisemmin tilanteen jossa töiden jälkeen kierretään vain osakenttää, eikä siten tule jätettyä kortti (toki 9 reikää riittää kortin jättöön, en kyllä ymmärrä miksi). Tiedän yhden tapauksen, muutaman vuoden takaa, jossa tehtiin lähes 60 pistettä 52 tasoituksella. Eikä siinä ollut kyse mistään tietoisesta huijaamisesta tai muusta sellaisesta. Sattui vaan olemaan kyseisen henkilön eka täys kierros sinä kesänä, ja kaikki onnistui nappiin. Hän pelasi kisaa 36 tasoituksella ja voitti sen noin 40 pisteellä, mutta kun huomioitiin koko tasoitus, niin päästiin lähes 60 pisteeseen.

    Kirjoitit: ’Joku mainitsi jo aikaisemmin tilanteen jossa töiden jälkeen kierretään vain osakenttää, eikä siten tule jätettyä kortti (toki 9 reikää riittää kortin jättöön, en kyllä ymmärrä miksi). ’

    Todellisuushan on se, että alle 18 tasotuksella pelaavalle 9 reiän tulos ei riitä, niinpä itsellänikin on harvoja tilaisuuksia tehdä tulosta, vaikka kentällä pyörin melkein joka päivä…

    Rockille kysymys:

    kuinka usein sinä tai joku muu jolla on tasoitus alle 18 pelaa näitä ’llian korkeita’ pistebogeytuloksia?

    Jos todellakin usein pelaat n. 25 pisteen pintaan 9 reiällä, niin ei muuta kuin keräät muutaman sellaisen kortin, jätät niitä kotiseurasi tasoitustoimikunnalle ja pyydät heitä arvioimaan onko tasoituksesi kohdallaan.

    Tasoitutoimikunta muuttaa sitten tarvittaessa tasoituksesi pelitaitojasi vastaavalle tasolle.

    Ei varmasti ole olemassa pelaajaa joka vastoin omaa tahtoaan pelaa liian isolla tasoituksella.

    Minusta tuntuu että pelaan liian suurella tasoituksella, mutta en saa sitä tippumaan. Kauden paras kierros on 87, mutta parhaat ysit on 41 ja 42. Pelaan melkein kokoajan tulosta 90. Ja tuloskortissa on suunnilleen 9 paria ja 9 tuplaa, joskus vähän vähemmän tuplia ja pareja. Pelikaverit hieman ihmettelee, kun pelaan noinkin suurella tasoituksella, kun räväytän etuysin 41, mutta sitten takaysillä takaisin omalle tasolle ja 49. Tämän kauden yksi hauskimmista kierroksista oli kierros jolloin otin 5 viivaa ja pelasin tasotukseeni. Kisassa kerran pelasin etuysin 55 (aivan onnetonta sähläystä, en tajua miten pelasin niin huonosti) ja takaysi 43, eli 12 lyönnin parannus.En ole oikein tasainen pelaaja, mutta jos kaikki onnistuisi niin pelaisin siinä 80 pintaan, mutta tältä kaudelta ei ole yhtään onnistunutta kierrosta. Sitten kun kerran onnistun kisassa niin sitten varmaan tulee sanomista, mutta minkäs teet kun tasotus ei tipu.

    Mitäköhän ne seurassa tekisi jos menisin sanomaan että pelaan liian suurella tasoituksella? Varmaankin nauraisivat.

    EFC

    Alle 18 tasoituksella pelaavat eivät yleensä olekaan ongelma. Suuret pisteet tehdään yleensä paljon suuremmilla tasoituksilla. Aivan kuten tässä keskustelussa on jo aiemmin todettu. Toki joskus bogeypelaajakin saa aikaan ns. unelmakierroksen, mutta ei kuitenkaan kovin usein.

    Niin, noh.

    Suoritin greencardin tänä kesänä, ja kuinka sattuikaan elämäni ensimmäisellä pelikierroksella kaikki menemään putkeen —> 58 bogipistettä. Kyseessä oli harjoituskierros, mutta olisiko minut kilpailussa kenties hylätty?

    Itsekin tuoreana (’vihreänä’) kesällä GC:n suorittajana voin yhtyä edelliseen…

    Kaikki ei tosin mennyt ihan nappiin (105 lyöntiä brutto) eli pb pisteitä olisi hieman skarppaamalla voinut tulla enemmänkin kuin se saavuttamani 62 (juu pelasin keltaisilta).

    Tosin kilpailuissa suurin hyväksyttävä tasoitus yleensä taitaa olla 36 jolla pb olisi kyseiseltä kierrokselta ollut vain 44.

    Täytyy vain toivoa, ettei ikinä satu unelmakierrosta kilpailuihin. Tai sitten pitää tarkkaan laskea ekan ysin jälkeen ettei vaan tule liikaa pisteitä, ja hieman tarkoituksellisesti lopussa jarrutella. Kukapas sitä huijarin mainetta haluaa…. 😉

    Golfkierrosten tuloksissa on tilastollista hajontaa.

    Tasoitukseni on 16 pinnassa ja hyvien ja huonojen kierrosten erotus on usein n. 10 lyöntiä.

    Hajontaa aiheuttaa:

    Huono fiilis, häiritsevä peliseura, putti ei kulje, ei aina viitsi keskittyä joka väylällä ja pelata varman päälle.

    Joskus käy jopa hemmetin huono säkä: esim. kerran päätin pelata varmanpäälle ja avasin ’varmalla rauta5’:llä lyönti meni vähän lyhyeksi ja oikealle vesiesteeseen. Droppi sen jälkeen ja R9:llä toppi griinin yli pelaamattomaan paikkaan puun eteen. sain tunaroitua 8 ko. väylällä.

    Paras kierros on mennyt 80 lyöntiin tänä vuonna. Monta 82-85-väliin. Paras 9 on ollut 37.

    Tämä kaikki kuuluu golfiin.

    Pelaamalla aina tarkasti hajonta tietenkin vähenee.

    Ei sitä aina kuitenkaan viitsi skarpata.

    Totta-totta. Mutta jos pelaan 19-22 pistettä 9:llä reiällä niin yli 40 pisteen tulos kilpailuissa 18 reiällä ei ’pitäis’ olla mahdotonta… huijaustako?

    EFC

    Totta sekin. Mielestäni hieman yli 40 pistettä ei kuulukaan sarjaan ’mahdottomat’ tulokset, vaan sitten kun ollaan lähempänä 50 pistettä ja tasoitus on kuitenkin alle 20.

    Jätä vain ne 5-6 korttia vuodessa kotiseuraasi, niin sinun eikä sen ’pohojaalaasen’, joka yritti voittaa kisan Sipoossa 51 pisteellä – eikä ollut jättänyt yhtään korttia kolmeen vuoteen seuraansa – tarvitse vaivata maalaisjärkeään tälläkään kysymyksellä.

    Tasoitukseni on 21,0 ja olen jättänyt nostavia kortteja tänä vuonna 4 kappaletta, mutten yhtään pudottavaa (paras tulos 35).

    Kun pää ei vaan kestä 18 reikää. Viime viikolla pelasin 32 pistettä, vaikka oli kuusi (6) viivaa. Eli jos nämä kuusi olisivat menneet muiden kanssa samaan tahtiin, niin olisi tullut 48 pistettä.

    Enkä varmasti huoli itselleni huijarin tai pihtarin titteliä ?!

    Onkos se sitten huijausta jos pelaa n.9

    tasoituksella ja pelaa kisassa sitten kentän

    paariin tai vähän alle. pisteita tulee sellanen

    48 tai jotain sinneppäin. Sellaset kierrokset

    ovet noilla tasoituksilla jo mahdollisia.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
Vastaa aiheeseen: Pistebogey -kisan maksimipistemäärä ?

Etusivu Foorumit Yleistä Pistebogey -kisan maksimipistemäärä ?