23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Pinna palaa!

Etusivu Foorumit Yleistä Pinna palaa!

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kertokaa pahimpia kokemuksia pelikavereiden tai oman pinnan palamisesta… Joskus kentällä näkee mailojen lentelevän ja kirosanojen satelevan. Pahin kuulemani juttu juontaa matkansa nuorten maajoukkueleirille vuosien taakse: Nuorillahan on tapana hieman ’juhlia’ kisa-/pelimatkoilla, ja kisahumu jatkuu ainakin jossain määrin myös pelikentille. Nimeltä mainitsematon henkilö hikeentyy huonon lyöntinsä jälkeen ja heittää mailaansa, joka jää kiinni puuhun. No poikapa alkoi kaivamaan tyhjiä oluttölkkejä bägistään, joilla mailan ulos heitteli puusta. Oli siinä kuulemma espanjan manolot olleet suu pyöreänä. No jaa, kertokaa omia kokemuksianne!

    Nostan hattua. Saa olla aika sissi, että saa mailan puusta tyhjillä oluttölkeillä, tuntien niiden aerodynaamiset ominaisuudet. Saa olla melkoinen heittokäsi… 🙂

    Mitä itseeni tulee, joskus aikoinaan juniorina tuli käytyä aika kuumana ja muistan erään tapauksen kun tuli heitettyä puolet bägin sisällöstä yksitellen plus potkaistua nahkabägi kumoon piikkikengillä (hyvät jäljet). Enpä ole koskaan hävennyt niin paljon jälkikäteen, mutta onneksi vain kaverit olivat todistamassa. Nykyään pääsee korkeintaan kirosana, kyllä golf kasvattaa.

    Taas toisen kerran reikäpelivastustajani löi kaksoiskosketuksen chipissä, jonka jälkeen SW lensi maahan, titaanivartinen puu-3 tempaistiin bägistä ja lyötiin sekä maila poikki että kärry rikki. Että silleen.

    Kuulin yhdeltä kaveriltani, että eräs mies oli lyönyt Sarfikin uudella kentällä par-3:n reilusti pitkäksi. Siitä oli sitten hermot mennyt ja bägi lensi hienossa kaaressa lampeen. Myöhemmin mies oli tullut katumapäälle, ja nosti bägin lammesta, otti auton avaimet bägistä ja heitti bägin takaisin lampeen.

    Olin bunkkerissa lyömässä ja putteri oli siinä vieressä odottelemassa. Tärkee lyönti, löin sen yli griinin vesiesteesee, sitten löin ihan täydet SW:llä maassa makaavaa putteria varteen. Mikäs siinä, putterin varsi *******na. Toinen kerta oli kun putti ei uponnut niin heitin pallon ilmaan ja kiskasin täydet pesäpallo lyöntinä pallon puskaan, ei siinä mitään mutta putterin lapa väänty ihmeellisesti vinoon, ja pahasti.

    DCI

    Tuosta bägistä lammessa. Olen kuullut saman jutun, mutta tapahtumapaikka oli Joroinen. Myöhemmin kuulin saman tapahtuneen kotikentälläni. En osaa enää sanoa olisiko tuo tottakaan. Tuskin kovin moni on heittänyt bägiä jorpakkoon ja hakenut myöhemmin sieltä autonavaimet.

    Taitaa tuo autonavainjuttu olla aika iäkäs urbaanilegenda jo, ainakin tämän linkin perusteella.

    Lue lisää: Urban Legends Reference Pages: Wooden Spoons (Key Mistake)

    Kaunis kesäinen päivä, pelikin kulkenut koko ryhmällä ihan mukavasti, kunnes…

    Par 4, lähestyminen lyödään pienen lammen yli. Pelitoveri, ikää 24 vuotta, lähestyminen n. 80 metristä,ensimmäinen lyönti lähtee toppina suoraan lampeen. No, kaveri hillitsee itsensä ja päästää vain pienen murahduksen ja kaivaa taskusta uuden pallon.Droppaa sen ja lyö uudestaan. Jälleen toppi joka päätyy suoraan lampeen. Enää ei hyvin tempperamenttisena ja lyhyt pinnaisena tunnetun kaverin kontrolli pidä ja maila lentää kaaressa.Heitossa on tyyliä kuin Olli-Pekka Karjalaisen moukari kaaressa, mutta osoite on väärä.Maila päätyy lampeen.Hetken kaikki katselevat toisiaan ja kukaan ei uskalla sanoa mitään.Kyseinen nuorukainen astelee lammen reunalle, riisuu housut ja kahlaa lampeen.Maila löytyy ja tunnelma on varsin hilpeä.Jopa komedian päähenkilökin nauraa.

    Nauru loppuu kahden seuraavan reiän jälkeen kun Herra Valvoja opastaa ryhmämme suorinta reittiä kentän parkkipaikalle ja ilmoittaa ettei kyseiselle kentälle ole enää samana kesänä asiaa.

    Takanamme pelaavassa ryhmässä ollut seuran lady-kapteeni ei ilmeisesti pitänyt esityksestä…Outoa…:)

    Miksipä kenelläkään olisi syytä kiroilla tai ’pärrätä’ golfkentällä. Onhan yksinkertaisesti upeaa kun pääsee hyvässä porukassa pelaaman herrasmiesten (ja naisten) kanssa. Jokainen kierros on hieno elämys ja ainutkertainen kokemus.

    Kaikki pelaavat omaa palloaan ja lyövät itse lyöntinsä. On suorastaan naurettavaa menettää ’hermonsa’ ja kiukuttella lapsellisella tavalla jonkun epäonnistuneen lyönnin vuoksi. Se häiritsee kanssapelaajia, eikä mielestäni kuulu golfiin.

    Toisaalta voin ymmärtää varsin hyvin että joskus tulee ns. ’mitta täyteen’. Silloin voi mailat lentää pidemmälle kuin pallot ja bägikin löytää tiensä lampeen. Nanon tarina oli mainio, mitä pahaa on siinä jos ’temperamenttisen pelaajan’ tunteet purkautuu, hänen kertomallaan tavalla.

    Sensijaan pelikierroksen aikana jatkuva, kumppaneita häiritsevä kiroilu ja kommentointi, jokaisen oman epäonnistuneen lyönnin jälkeen kertoo että ko. pelaaja on vain typerä luuseri.

    Nyt se on nähty, että itsellänikin pinna palaa.

    Aikaisin lauantaiaa******* ennen kierrosta kävin veryttelemässä pitsing alueella. Harjoittelupalloista, joita on noin 50, lähti 10 sokettina oikealle, 10 duffasi ja loput aukesi reilusti vasemmalle. Taisi pari eksyä vahingossa griinillekkin.

    Mailaa en alkanut tuhoamaan vaikka mieli teki. Kaivoin vain draiverin esiin ja purin pahimmat turhaumat lyömällä muutaman pallon läheiseen umpimetsään ja voin vakuuttaa, että ei millään kevyellä svingillä…

    Nimetön

    Onhan tuota itsekkin tullut aina joskus (usein) hermostuttua todella paljonkin huonosti sujuneen kierroksen takia. Tämän vuoden ensimmäisillä kierroksilla varsinkin tuli hermostuttua herkästi, kun chippejä tuli 2-3 yhdelle väylälle. No kerrankos sitten huitaisin pitcherillä puukolmosta ja sitten seuraavalla tiiauspaikalla, kun aloin avaamaan puukolmosella, niin huomasin että siihen oli tullut varsin mukava lommo lavan yläosaan. Onneksi se ei lyöntiä ole haitannut ja nyt olen alkanut pelaamaan hieman rauhallisemmin tapauksesta oppineena. Todella turhaahan se on kiroilla ja hermoilla huonon lyönnin takia, mutta ikävä kyllä niin vain tulee joskus tehtyä.

    Mulla oli noviisina ikävä tapa turhan usein paiskata maila takaisin bägiin kun lyönti/löynnit eivät olleet sujuneet aivan kuten piti. Ties monennenko kerran taas niin tein, jolloin bägistä otti ja lähti pohja…

    Ei ollut kyllä mikään huippu bägikään, mutta jäin suu auki toljottamaan. En ole sen koommin sitäkään harrastanut. Mainittakoon vielä että vaikka usein noin teinkin, oli se ainut kiukkuilu jota harrastin. En siis kiroillut raskaasti joka lyönnin jälkeen tms. Sellaisiakin joskus näkee ja joskus kyllä tekis mieli ottaa hanska kädestä ja läppäistä, jos kaveri vaikka heräisi…

    Nimetön

    Reikäpelivastustajallani ei putti kulkenut, 4-5 kertaa meni metristä ohi ja joka kerta kaveri löi sen jälkeen pesäpallolyönnillä pallonsa korpeen. Enpä siinä sitten uskaltanut muuta sanoa kuin ’onkos se pallon vika jos putti ei kulje’, hyvä ettei päälle käynyt sen jälkeen:) noh, voitin 6/5 ja tarjosin oluet pelin jälkeen.

    Vuosia sitten pelasin Thaimaassa golfia Sri Rachan kentällä. Ryhmässämme pelasi vanha ruotsalainen golfari, joka jatkuvasti nöyryytti ja kiukutteli pienelle ja sievälle caddie-tytölleen.

    Väylän 12 griinillä caddie puhdisti ruotsalaisen pallon. Ruotsalainen oli vihainen caddielleen ja sanoi äreästi dirty ja heitti pallon takaisin. Tyttö puhdisti ja puhdisti palloa kunnes uskalsi antaa sen takaisin.

    Sitten ruotsalainen puttasi. Liukkaalla greenillä metrin putti meni kolme metriä yli.

    Totesin ruotsalaiselle: Too well cleaned.

    Ruotsalainen ärähti: Do you not know the elementary rules of golf. You are not allowed to speak at all on the green.

    Ruotsalainen lopetti pelaamisen ja meni klubille.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Pinna palaa!

Etusivu Foorumit Yleistä Pinna palaa!