28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Pimeällä pelaamisesta;)

Etusivu Foorumit Säännöt Pimeällä pelaamisesta;)

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #180364 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Eipä näytä olevan millään seuralla mainoksia jouluaaton scrambleistä, joten ottaa vähän päähän. Olisi ollut niin kiva tulla kisoista esim kinkku kainalossa suoraan syömään joulupöydän herkkuja ja odottamaan, kun pukki piipusta lattialle kolahtaa uuden bägin ja kaikkien uusien mailojen kanssa. Tosin, jos rikkoo mailat niin vien asian oikeuteen, jos ei suostu korvaamaan;). Täytyy sitten purkaa asiaa näin ja kysyä paria sääntöasiaa, joihin en löytänyt deccareista ainakaan ihan heti vastauksia, joten kysytäänpä täältä. Fikkariahan tuolla ei voi olla mukana ettei jää kiinni ja seriffi löydä. 1. Onko pimeässä valopallolla pelattu kierros tasoituskelpoinen, jos olen etukäteen ilmoittanut suljettuun toimistoon sähköpostilla, että olen menossa pelaamaan vaikka kenttä on muka kiinni Pimeässähän ei välttämättä näe sitä kylttiä, että kenttä suljettu. Greenfee maksun olin tiputanut johonkin laatikkoon, toivottavasti ei kuitenkaan roskikseen, mistä sitä pimeässä tietää. 2. Lyön valopallon tiiboksista johonkin suuntaan, oletettavasti väylän suuntaan. Sinne suuntaan lähtiessäni huomaan etten näe sen vilkuntaa missään. Pimeässä kävellessä kuitenkin jostain syystä pulahdan vesiesteeseen pallon lentoradan linjassa bägin kanssa, kun ei sitä näe. Onko tarpeeksi riittävä syy, että pallo olisi vesiesteessä, kun ei sen vilkuntaa muuallakaan näy? Mistä pitäisi jatkaa? 2b. liityen edelliseen ja mailojen keräykseen vesiesteestä, huomaan että bägissäni onkin liikaa mailoja mm. kolme draiveria, kaksi spoonia, muutama ylimääräinen wedge jne. Tuleeko rankkuja liian monella mailalla pelaamisesta, koska en pimeässä nähnyt montako mailaa bägissä loppujen lopuksi oli? 3. Jos valopallo sammuu kesken lennon eikä sitä löydy, niin saanko lyödä ilman rankkuja uuden valopallon edelliseltä lyöntipaikalta? 4. Valopallo hajoaa ilmassa todennäköisesti muutamiksi kappaleiksi. Saanko jatkaa vilkkuvan ledin kohdalta vai täytyykö niitä muita palasia etsiä noin 50-100metrin säteeltä ja jatkaa jostain sieltä? Vai pitääkö mennä edelliselle lyöntipaikalle? 5. Pimeässä ei ole helppo havaita outpaaluja, koska niissä harvoin on ledejä vilkkumassa. Lyönnin jälkeen huomaan että olinkin pelannut outista kun kävellessäni palloa kohti osun keskikehollani keskelle out-paalua. Miks hitossa niissä ei voi muuten olla pehmikkeitä päässä, varmaan tuokin sattuu aika mukavasti! Olisi kenttätoimikunnillakin siinä miettimistä! 6. Lyön valopallon avauksen hienostui, mutta jostain kumman syystä se ponnahtaa oudosti noin 1,85 metriä kentän yläpuolella. Paikkalle tullessani huomaan tajuttomana makaavan golfarin bägeineen. Korvaako vakuutus mahdolliset sairauskulut, koska en huutanut forea ja edellä olevaa ryhmää oli mahdoton havaita pimeässä? Siinä nyt aluksi miettimistä jouluksi ja eikun vaan vastailemaan ja oikein Hyvää Joulua Kaikille, törmäillään kentillä………….pilkkopimeässä.

  #281382 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Rauski kirjoitti: (21.12.2011 17:25:14)
  5. Pimeässä ei ole helppo havaita outpaaluja, koska niissä harvoin on ledejä vilkkumassa. Lyönnin jälkeen huomaan että olinkin pelannut outista kun kävellessäni palloa kohti osun keskikehollani keskelle out-paalua. Miks hitossa niissä ei voi muuten olla pehmikkeitä päässä, varmaan tuokin sattuu aika mukavasti! Olisi kenttätoimikunnillakin siinä miettimistä!

  Kävelisit pystyssä niin osuisi vain polveen 😀

  #281383 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Rauski kirjoitti: (21.12.2011 17:25:14)

  6. Lyön valopallon avauksen hienostui, mutta jostain kumman syystä se ponnahtaa oudosti noin 1,85 metriä kentän yläpuolella. Paikkalle tullessani huomaan tajuttomana makaavan golfarin bägeineen..

  Korvauksista en tiedä, mutta tuon kokoisen esteen virkoamista en sinuna jäisi odottelemaan, vaan katoaisin vilkkaasti pimeyteen!

  #281384 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Rauski kirjoitti: (21.12.2011 17:25:14)
  Eipä näytä olevan millään seuralla mainoksia jouluaaton scrambleistä, joten ottaa vähän päähän. Olisi ollut niin kiva tulla kisoista esim kinkku kainalossa suoraan syömään joulupöydän herkkuja..

  Joko te olette sällin kanssa muka ne autotallillisen palkintokinkkuja syöneet? Kyllä minä ymmärrän että hyviä ollaan, mutta että vielä ahneitakin. Se on jo hävytöntä. Onneksi kohta alkaa Joulurauha, niin jätän sanomatta mitä mieltä minä tuollaisesta kinkunhimosta olen.

  #281385 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  PAS*AT mitään ahneita olla! Vaimo meni lupailemaan niitä kaiken maailman työkavereille ja sukulaisille pilkkahintaan. jostain taidettiin saatiin ale-tarjous tanskalaiskinkun hinta joulun jälkeen 1,95€ kilo, tulevissa markoissa noin reilut kymppi. Kyseessä oli sentään Tammisen Tuore Juhlakinkku! Tosin säästettiin siinä kun annettiin myös joitain joululahjoiksi. Kyllä siinä autotallinen kinkkuja hupenee äkisti. Ei meille jäänyt kuin 15 kilon hikinen kikkare ja ei sillä mitenkään kevääseen selviä. Toki tilannetta helpottaa se että voitettiin myös lähes 200€:lla lahjakortteja porvoolaiseen Herek lihakaupaan, oli siinä Sitikka kovilla kun rahdattiin sisäfileitä, paisteja, jauhelihaa kotiin. On muuten pakastin niin tukossa ettei sinne sovi edes yhdessä kisassa voitetut jätskipakkaukset, onkos missään kisassa voittoina arkkupakastimia?. Sulavat vaan perhanat kun ulkona on niin lämmin, että vois käydä voittamassa lisää kinkkuja.

  On se voittajan elämä vaan niin vaikeaa kaiken maailman hörhöilyn lomassa!

  #281386 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jos kohta ei alkaisi Joulurauha ja pojallasi olisi niin kaunis ja sointuva lempinimi, voisinpa jopa vittuuntua.

  #281387 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Henkka kirjoitti: (21.12.2011 20:55:49)
  Jos kohta ei alkaisi Joulurauha ja pojallasi olisi niin kaunis ja sointuva lempinimi, voisinpa jopa vittuuntua.

  No parempi kuitenkin autotallilinen täynnä kinkkuja, kuin yksi lyöntipaikka, josta pallot poksahtelevet seinien löpi. Kinkkujen läpi ne ei muuten mene, kun kokeiltiin, tosin annettin joululahjoiksi, kun olivat niin epäesteesinen näköisiä. Varmaan maistuvat paistamisen jälkeen joltain tituilta.

  #281388 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  ttr

  V…tu te ootte pimeitä pelajii!!
  BTW Hyvää Joulua!!!

  #281389 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Nyt ollaan sääntöasioiden osalta meikäläisen osaamisen ytimessä, koska Rauskin pelitapaa mukaellen minäkin luen sääntöjä vain pimeässä. Se paradoksaalisesti heijastuu tulkintoihini…

  Edelliseen perustuen tässä lähes varmasti sinne päin olevat vastaukseni tähän pähkinään:

  1. Olet kyllä asianmukaisesti varannut kierroksesi ja maksanut sen, mutta ellet ole tehnyt parastasi ilmoittautuaksesi kierrokselle, tasoituskelpoisuutta ei voi syntyä. Parhaasi tekemistä olisi kentän toimihenkilöiden huomion herättäminen esim. koputtelemalla heidän kotiovillaan tai
  -ikkunoillaan sekä jatkuva soittelu heidän työkännyköihinsä kierrokselle ilmoittaumisen tarkoituksessa.

  2. Sinunhan on oltava käytännössä varma siitä, että pallo on esteessä, joten kehottaisin jatkamaan esteen reunalta pinnan alle pallon oletetussa sukeltamissuunnassa. Snorkkelin käyttöön suhtautuisin sääntöjen puitteissa varauksella.

  2b. Rankkuja tulee, mutta myös hyvä mieli kun perustat pimeän klubitalon nurkalle pimeiden mailojen myyntipisteen nuorisotoimikunnan tukemiseksi.

  3. Aivan varmasti saat. Tilanteeseen soveltuu ns. etelän golflomalaisen analogia: jos hänen valopallonsa sammuu kesken lennon kahdeksannen grogin jälkeen, hän saa jatkaa lentoa ilman rangaistuksia heti herättyään.

  4. Ensin kannattaa tutkia, hajosiko pallo varmasti vai todennäköisesti ilmassa, vai vasta maassa. Ei sillä kuitenkaan mitään merkitystä ole, mutta jos paikalle osuu pimeä tuomari, siitäkin asiasta voi saada mukavan väännön aikaan.

  5. Jos osuitkin kohdalla olleeseen sähköpylvääseen, joudut uusimaan kävelysi ilman rangaistusta. Jos pylväs samassa yhteydessä kaatui, se on nostettava, puhdistettava ja pudotettava mahdollisimman lähelle alkuperäistä sijaintipaikkaansa.

  6. Aloita mittaamalla makaava golfari. Jos mitta ei täsmää alkuperäiseen havaintoosi, voit jatkaa matkaasi ilman jatkotoimenpiteitä. Hän on jäänyt siihen edellisiltä ryhmiltä. Jos golfari on heräiilemässä, voit kuitenkin varoiksi haukkua hänet mikäli pallosi pomppu johti huonoon makuuseen. Jos taas golfarin makuu oli huono. etikettiin kuuluu kohtelias anteeksipyyntö.

  Näillä valonaroilla tulkinnoilla toivotan kaikille Hyvää Joulua, kohta pelataan taas.

  #281390 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä oli tpo07 perehtynyt hyvin näihin pimeän puolen sääntöihin ja tulkintoihin, ettet vaan ole ollut pelaamassa pimeässä useinkin. Mistä olet ostanut valopalloja ja oliko ne hyviä? Olen monesta kohtaa hyvinkin samaa mieltä, mutta näin joulun kynnyksellä ei nyt viitsi kauheasti alkaa vääntämään parista pikkujutusta;)

  #281391 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Johtaja XXL kirjoitti: (21.12.2011 19:45:31)

  Rauski kirjoitti: (21.12.2011 17:25:14)

  6. Lyön valopallon avauksen hienostui, mutta jostain kumman syystä se ponnahtaa oudosti noin 1,85 metriä kentän yläpuolella. Paikkalle tullessani huomaan tajuttomana makaavan golfarin bägeineen..

  Korvauksista en tiedä, mutta tuon kokoisen esteen virkoamista en sinuna jäisi odottelemaan, vaan katoaisin vilkkaasti pimeyteen!

  Esteen… Hm.

  Oliskohan kyseessä kuitenkin kieriteltävä haitta – sarveton poro? Poro-paikallissääntöä voisi noudattaa, jos tapahtumapaikka olisi kaamosrajan takana.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Pimeällä pelaamisesta;)

Etusivu Foorumit Säännöt Pimeällä pelaamisesta;)