Aihe: Piltz - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Piltz

Etusivu Foorumit Yleistä Piltz

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190474 Ilmoita asiaton viesti

  Olisiko Piltz:in pitänyt mielestänne jatkaa menestyksekästä (Suomen mittapuussa) uraansa?

  #520102 Ilmoita asiaton viesti

  Ei. Miksi olisi pitänyt, jos ei itse halua?

  #520103 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Minä ainakin ristin käteni – ei sitä kärsimysnäytelmää enää kukaan olisi kauan kestänyt.

  #520104 Ilmoita asiaton viesti

  Pikkusen tervettä taukoo (15vee) ja sitten alkaa kiinnostamaan Senior tour 🙂

  #520105 Ilmoita asiaton viesti

  Joskus on aika lopettaa.

  Piltzistä Suomen golf voisi saada ensimmäisen valmentajan, jolla on kokemusta tiukoista ammattilaiskisoista. Haastattelussa hän kertoi kiinnostuksestaan valmentamiseen ja opettamiseen. Toivottavasti tätä mahdollisuutta ei heitetä hukkaan.

  #520106 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Todella härski kommentti Onni !

  Piltz on ollut henk.koht. suosikkini jo vuosia ja voin

  ainakin naisena sanoa, että hänen peliään seuraa oikein mielellään ! Kaveri lyö pitkälle ja näyttää hyvältä. Kun taas ’Onni’ sinä, sinua ei viitsi edes lukea ! Jatka sinä Onni pallosi tuuppimista, minä soitan Piltzille ja varaan heti vakioajan opetukseen !

  #520107 Ilmoita asiaton viesti

  Aika tyhmä kommentti Onnilta, joka nimimerkin suojissa teilaa suomen ykköspyssyn, jonka pitäisi olla Onnin kaltaisille esikuva.

  #520108 Ilmoita asiaton viesti
  llk

  Piltz ansaitsee kaikkien suomalaisten golfarien kunnioituksen. 15 vuotta rankkaa kiertämistä on tarpeeksi kenelle tahansa, joten mies on varmasti tiennyt milloin on parempi katsoa uusia haasteita. Piltzin pelejä on aina ollut suuri ilo seurata Espoon kisassa ja onneksi hän on luvannut myös tulevaisuudessa pelata kotimaassa.

  #520109 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Onko Onni koskaan sanonut täällä jotain positiivista???

  Uskoakseni Piltz teki fiksun päätöksen.

  Eiköhän perheelliselle miehelle reissumiehen elämän sijaan maistu välillä vähän rauhallisempi meno ja eihän tuo päätös kuitenkaan välttämättä lopullinen ole.

  #520110 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Uudet pelaajat astuvat kuvioihin. Hyvä kun lopetti ’huipulla’ jos nyt näin voi sanoa.

  Valmennuspuolella varmasti paljon annettavaa ja eiköhän mies suomessa kiusaa vielä nuorempia. Pelikin saattaa mennä paremmin kun ei turhia odota itseltään.

  Omasta puolestani kaikki voivat sanoa oman mielipiteensä ja olla tasan tarkkaa sitä mieltä mitä ovat, jopa Onnikin. Turhaa siihen on lähteä toisen mielipidettä arvostelemaan jos se ei satu itseä mielyttämään.

  #520111 Ilmoita asiaton viesti

  Mika on pelannut upeat pelit ammattilaisena, enkä usko että ura vielä tähän loppuu. Hän on pelannut tasaisesti ja varmasti. Kenties jotain muutosta tarvitaankin että se viimeinen palanen naksahtaisi paikoilleen.

  Saattaa olla vaan hyväksi että 15 vuoden armottoman huipputasolla pelaamisen ja kiertämisen jälkeen hieman keskittyy välillä perheeseen ja talonrakennukseen.

  En yhtään ihmettelisi vaikka parhaat saavutukset olisi kuitenkin vielä edessä päin. Ei noin nuorena vielä eläkkeellekään voi jäädä.

  #520112 Ilmoita asiaton viesti

  Piltzin jäähdyttelypäätös vaikuttaa ihan järkevältä. Ensi vuodeksi ei kunnon korttia ole taskussa joten se onkin lähes ainoa vaihtoehto.

  Mika on todella hyvä pallonlyöjä ja ansaitsee näiltä osin kunnioitusta. Epäurheilijamainen käytös ei sen sijaan kunnioitusta ansaitse. Luovutus reikäpelin SM- finaalissa ja törkeät kommentit monissa tilanteissa ovat Piltziä omimmillaan.

  Harmi ettei lopettanut kokonaan!

  #520113 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Piltz teki oman ratkaisunsa, kunnioittakaamme sitä! Varmasti paljon annettavaa vielä tulevaisuudessa Suomen golfille. Saas nähdä miten Liitto/Pga sen osaa hyödyntää. Muutenkin kannattaisi pelimiehiä enemmän käyttää liittovalmennuksessa jne..paljon oli varmasti näillä miehillä kerrottavaa harjoittelusta ja kilpailemisesta. Nassikat olisivat varmaan ihan innoissaan…

  #520114 Ilmoita asiaton viesti

  Menestystä siviilielämään Mika ! Hän on ollut todellinen tiennäyttäjä muille ammattilaisille.

  Sen sijaan olen eri mieltä, kun Piltziä mainitaan Suomen ykköspyssyksi. Hänellä on PISIN ura, mutta kyllä MENESTYKSEKKÄIN pelaaja tällä hetkellä on Mikko Ilonen. Vuosia ei ole takana vielä Piltzin vertaa, mutta saavutuksissa Mikko on aivan omaa luokkaansa.

  Tyryn juttua lukiessa oudommalle voi jäädä sellainenkin kuva, että Ilonen ei edes kuulu näihin Piltzin ’manttelinperijöihin’ ….

  #520115 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Nipa puhuu kyllä asiaa! Piltzillä on takana pitkä ura, menestystäkin on myös siunaantunut. Mutta mielestäni Ilonen on tällä hetkellä Suomen ykköspyssy. Hyvältä näyttää kortti ensi vuodenkin suhteen, joten odotamme innolla miten Mikon pelit ensi kaudella sujuvat. Lykkyä tykö myös karsimaan lähteville ammattilaisille/amatööreille. Olisihan se hienoa, jos Mikolle saataisiin kaveri Suomesta!!!!!!

  #520116 Ilmoita asiaton viesti

  Olen seurannut Mikan uraa siitä alkaen, kun hän pelasi junnuna Luukissa 80-luvun alussa. Mika on todella tehnyt pioneerityötä ammattilaisgolfin eteen Suomessa. Ja on esimerkki siitä, että kilpagolf pitää aloittaa 12-14 vuotiaana, muutoin on aivan liian myöhäistä.

  Valitettavasti kilpailevana golf-ammattilaisena pystyy itsensä elättämään kunnolla vain pari sataa miestä maailmassa, ja kun huomaa, että siihen joukkoon ei pääse, on parempi etsiä muuta leipäpuuta ja pelailla harrastukseksi ja omaksi iloksi. (Sama koskee muuten tennistäkin, Nieminen pystyy tenniksellä elämään mutta Ketolalla tekee jo tiukkaa.)Tourien kiertäminen kun jonkun verran maksaakin.

  Golf (tai golf-ammattilaiset) eivät Suomessa omaa juurikaan mainostajien kannalta media-arvoa. Toki joku firma hyväntekeväisyydestä voi jotain CT:llä pelaavaa muutamalla tonnilla sponsoroida, mutta kaikki tämä menee kyllä hyväntekeväisyyden ja henkilökohtaisten (tai vanhempien) suhteiden piiriin. Medianäkyvyys on olematon. Joten varmasti Pilzinkin sponsorisopimusten teko on ollut yhtä kerjuuta.

  Kun pelaamalla ei tule rahaa ja sponsorien todellinen kiinnostus pientä, on varminta katsoa golfin piiristä muuta leipäpuuta kuin kilpapelaaminen. Mutta todella pioneerityötä ensimmäisenä todellisena kilpailevana suomalaisena ammattigolfarina (Arja Siprosta ja Markku Louhiota toki unohtamatta).

  #520117 Ilmoita asiaton viesti

  Onhan Piltzin saavutukset Suomessa vertaansa vaille, eihän esim Ilonen ole ammatilaisena esittänyt viralisissa kisoissa kotimaan kamaralla yhtään mitään. Toki Ilosen golf saavutukset muutoin ovat aivan omaa luokkaansa Suomalaisessa vertailussa. Eiköhän ens kesän Espoon kisan paras suomalainen ole taas herra Piltz.

  Slaissarilta kysyisin mitä hän tarkoittaa itsensä kunnolla elättämisellä. Kun sanot, että kilpailevana golf-ammatilaisena pystyy itsensä kunnolla elättämään parisataa (200) miestä. Suomesta käsin ammatin harjoittaminen lienee suhteessa kalliimpaa kun muista maista käsin( ei kisoja, pakko lentää etc). Ilosen ja Piltzin mukaan kilpailu ulkomailla eli viikko maksaa noin 1000€ (lennot, majoitukset+muut kulut) Hyvän kortin omaavalle kilpailijalle kertyy keskimäärin n25 kilpailua kaudessa. World Money listan 200 on tienannut tänä vuonna 385000$ eli lähes 400000€, 300 on Ilonen 182000$ tienesteillä. 400 on tienannut 100000$. Näihin vielä sponsori tulot päälle. Kulujen jälkeen 400llekin jää vielä 75000$ kyllä minä ainakin pystyisin sillä itseni kunnolla elättämään.

  Tennis vertailussasi pitää ottaa huomioon, että tenniksessä matkustaminen on halvempaa, koska pienistä kisoista lähtien majoitus on ilmainen. Jos Nieminen häviää tänään Hewitille on hän tienannut tänä vuonna n350000$ ja Ketolan vuoden tienestit on n.70000$. Eli Ketola pystyy elättämään itsensä kunnolla ja Nieminen pystyy rikastumaan tenniksellä. Aikamoinen tilitys pienestä asiasta ja aiheen vierestä, mutta tulihan sanottua .

  #520118 Ilmoita asiaton viesti

  Ei Piltzin kyllä pitäisi kokonaan lopettaa, vaan pitää ehkäpä vuosi tai pari hiljaiseloa, sen jälkeen tehdä näyttävä comeback.

  #520119 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä sponsoreihin tulee, pitäisi ottaa huomioon myös sidosryhmiin ja omaan henkilökuntaan linkittyvät hyödyt, joita saavutetaan esimerkiksi asiakastilaisuuksien kautta. EI se golfpelaajan sponsorointi nyt ihan pelkkää hyväntekeväisyyttä ole. Paljonko Suomessa on näkyvyyttä Mikonkaan peleillä? Esimerkkejä voi hakea melkein lajista kuin lajista, medianäkyvyys on valitettavan vähäistä, mutta se ei suinkaan ole ainut hyödyntämiskeino.

  Nostakaamme hattua Mikan uralle ja rohkealle lopettamispäätökselle, lykkyä tulevaisuuteen! ’Maailman huippu’ on subjektiivinen käsite, ja jokainen tuuppari tai klubin tähti voi lähteä kokeilemaan edes Challenge tourille pääsyä… ei o helppoa! Kunnia kaikille, jotka vievät Suomen golfia omalta osaltaan eteenpäin – selkään puukottajat voivat katsoa peiliin… mitä ovat itse tehneet lajin (kilpagolfin) hyväksi?

  #520120 Ilmoita asiaton viesti

  tehdäänpä kyselytesti:
  kuinka moni on vaihtanut tai valinnut autonsa, kellonsa, lempijuomansa tai tilintarkastajansa sen perusteella, sponsoroiko ko. yhtiö golfia vai ei?
  moniko alkoi syödä pandan lakritsia kun teemu selänne alkoi sitä mainostaa?
  kuinka moni osaa nimetä kolme pilzin, ilosen tai vaihtoehtoisesti mika häkkisen tai jonkin jääkiekkojoukkueen sponsoria, joilla on rintapielessä mainos? (kaljafirmoja, jotka edellyttää, että pelaajat ei julkisesti käytä heidän tuotteitaan, ei lasketa)

  #520121 Ilmoita asiaton viesti

  Tää menee ehkä vähän syvälliseksi, mut just tätä hain osittain takaa: medianäkyvyys ei yksioikoisesti olekkaan kaiken a ja o, mm. sidosryhmätavoitteet tulee ottaa huomioon. Sponsorointi on osa yrityksen markkinointiviestintää eikä yksittäisen toimen, kuten juuri sponsoroinnin vaikutus ole helposti mitattavissa. Kuten kirjoitit, harva varmasti valitsee tuotteensa sponsoroinnin perusteella, ainakaan tiettoisesti – mutta pakkohan sponsroinnin avulla saavutetun yrityksen tai tuotteen tunnettuuden ja imagon on pitkässä juoksussa vaikuttaa positiivisesti!

  #520122 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei tarkoitukseni ollut mitenkään ihmistä haukkua, vaikkei hänestä oikein huippupelaajaksi ollutkaan. Golfissa on – kuten te kaikki tiedätte – se ’inhottava’ piirre, että siinä olisi onnistuttava lähes aina tekemään huippu suoritus. Tämä vaatimus on ollut kohtalokas niin monelle hyvälle ’svingaajalle’ matkalla maailman huipulle. Taitaa olla avain hallita ’paineet’ kaikissa olosuhteissa.

  Olen ihaillut Mikaelin työskentelyä Vermossa, ja ymmärrän kyllä ’Naaraan’ kommentit muilta alueilta – minullehan ei mikään inhimillinen ole vierasta.

  Mutta kyllä olen edelleen sanojeni takana, eihän Piltzin pelissä viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut mitään kehitystä.

  Ehkä iän myötä hän palaa mestariksi seniorien sarjaan, onhan vähän vastaavia tapahtunut suuressa maailmassakin. Ja ennen muuta, toivotan hänelle menestystä opetustyössä.

  #520123 Ilmoita asiaton viesti

  Kysyt mitä tarkoitan itsensä kunnolla elättämisellä. Tarkoitan tällä tuloa, joka vastaa liigapelaajan keskimääräistä palkkaa, eli pelaajalle pitäisi jäädä siinä 60000 Euroa/vuosi vastaava palkkatulo. Ammatti on sen verran epävarma, että on perusteltua edellyttää tälläistä tulotasoa. Tälläiselle tulotasolle pitäisi päästä joksikin aikaa, ’sopimuskaudeksi’, esim. 3 vuoden keskitulona pitäisi olla tämä. Itsensä kunnolla elättämiseen mielestäni kuuluu jonkinlainen varmuus tulevasta, jotta voi esim ostaa asunnon, ottaa asuntolainaa, hankkia lapsia jne. Kyseessähän on ammatti, jolla pitää elättää itsensä, kuten Piltz teki.

  Jotta saisi 60000 Euron palkkatuloa vastaavan tulon, vastaa se ammatinharjoittajatulona noin 80000 Euroa (normaalit sosiaaliturvat ja eläkemaksut).

  Jos on todella mahdollisuus hoitaa kisa 1000 Eurolla kulujen osalta, en tiedä. Lennot, majoitus, autovuokrat yms. Ainakaan minulta 4 päivää golfia Edinburgissa ei sillä onnistu, edes ilman greenfeetä. Mutta kuvitellaan että onnistuu, noin 25 kisaa ja 10 viikkoa harjoittelua, 35000 Euroa yhteensä.

  Ainakin Ilosella matkustaa valmentaja mukana, tuskin on ilmainen. Jos valmentaja ansaitsee noin 50000 Euroa vuodessa, syntyy siitä työnantajakuluksi noin 70000 Euroa vuodessa. Pelurimme käyttää 50 % valkun ajasta, 35000 Euroa/vuosi. Tuskin kukaan ilman korvausta alkaa ammattiurheilijaa valmentaa? Matkustaa 15 kisaa ja 5 viikkoa harjoittelua vuodessa, kulut 20000 Euroa. (1000 Euroa/kpl).

  Terveydenhoito, fysioterapeutit yms. 5000 Euroa.

  Kaikki nämä ovat yhteensä 175000 Euroa. Jotta jää 60000 Euroa itselle, josta normaalit verot, kisoissa ulkomailla yleensä lähdevero-tyyppisenä.

  Jos todella on mahdollisuus saada 1,5 miestä matkustamaan ympäri Eurooppaa, pari USA:n keikkaa välissä, joltain konsulttitoimistolta 175000 Euron vuosikululla, palkkaan ilomielin myyntihommiin. Todella halpa tarjous.

  Totta kai nuorena pitää yrittää ja tähdätä huipulle. Sinne pyrkiessään voi nukkua vaikka heinäladossa ja mennä kisapaikalle liftillä. Ja 2000 Euroa kuussa on ihan OK palkka useimmista töistä, esim. DI:n alkupalkka näkyy olevan suuntautumisvaihtoehdosta riippuen 2400-2900 Euroa kuussa, terveydenhoitajan noin 1300 Euroa/kk.

  Mutta jotta saa tulotason, jolla voi elää, luottaa tulevaisuuteen jne. on ammattiurheilussa tiukalla. Kaikki kunnia niille jotka yrittävät. Mutta yli 10 vuotta ei kannata ladossa nukkua.

  #520124 Ilmoita asiaton viesti

  Ja jottei totuus raha-asioissa unohdu niin lienee syyta lisata etta Mikkoa edustava manageritoimisto ei liene ilmainen vaan ottaa kymmenyksensa. Taman lisaksi kaikki ovat unohtaneet mailapojan jolle myos livahtaa oma osuutensa (taitaa olla 10%). Eli kylla slaissari asiaa puhuu, tosin sponsorisopimuksista varmaan Mikkokin saa lisan kassaansa.

  Jottei puhuta pelkastaan asian sivusta niin Mikaelille onnea valitsemallaan tiella. Toivottavasti mies viela kisaa kotimaan kisat.

  #520125 Ilmoita asiaton viesti

  Parempi että vetäytyy, tekee muuten itsestään vain pahemman kehäraakin. Kotimaassa mies johtaa yleensä 7 lyöntiä jo ennen koko kisaa, niin on kova henkinen ote. Muut oikein pelkäävät häntä, tai kunnioittavat. Ulkomailla mies on kuin Pasasen ******* valtameressä, ei häntä kukaan edes tunne. Ilmeisesti hän ei osaa pelata kuin ennakkosuosikkina..?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Piltz