Aihe: Pikku tipin tarpeessa…. - Golfpiste.com

1.10.–8.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista

Pikku tipin tarpeessa….

Etusivu Foorumit Yleistä Pikku tipin tarpeessa….

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Auttakaa viisaat! Ongelmana on pallon liikapitkät rullit greenillä. Varsinkin täysissä wedge-ja pitchlyönneissä. Taktiikka mulla on aina(ja jos pystyy/kykenee) jättää esim. par-5 lähestymiset noin 70-100 mittaisiksi, että vois lyödä suht maksimimittoja ko. mailoilla. Pallo lentää hyvin ja suoraan, mutta tuntuu olevan täysin kierteetön. Tarkoituksena mulla ei ole saada 10m backspinnejä, vaan saada pallo pysähtymään nopeammin. Pallo jota käytän on distance-pallo(tiedän että se verottaa kierteitä) Kauden tärkein kisa on tulossa, ja vaihtaisin mielelläni lähestymischipin birdieputtiyritykseen. Kiitos!

    Wedgeillä, kuten Gapilla, tulisi palloa ottaa muutama senttimetri taaksepäin stanssin keskikohdasta. Alkuasennossasi siirrä oikeaa polveasi vasemmalle, jolloin paino on hieman enemmän etujalalla. Lyö aina puhtaalla mailalla; pienikin lika lyöntipinnan urissa vaikeuttaa kierteen syntymistä. Sitten ei muuta kuin 3/4 svingi ja keskityt jämäkkyyteen osuma-alueella. Jos ei auta niin ala käyttämään kalliimpia spinnipalloja… minäkin aion 🙂

    Tarkista myös että release on kunnollinen, eli oikea ranne rullaa vasemman yli impaktin jälkeen. Tämä saa aikaan alakierrettä, myös esim. puolikkaissa wedgeissä ja antaa hyvän pituuskontrollin.

    tuo ranteiden ’crossaus’ ei todellakaan ole tarpeen, saattohan jätetään todella lyhyeksi ja kädet alas kun halutaan matala nopeasti pysähtyvä lyönti, ranteiden releasella eli vapautumisella on sen sijaan merkitystä, sen pitää olla mahdollisimman myöhäinen eli toisin sanoen oikea-aikainen 🙂

    seuraavat seikat edesauttavat wedgelyönnin pysähtymistä metrikaupalla

    1) pallo, pysähtyminen korostuu etenkin märästä raffista lyödessä, distance- ja spinnipalloilla on uskomaton ero

    2) wedgen urien puhtaus

    3) jyrkkä tulokulma palloon, mikä saavutetaan pelaamalla pallo hieman takajalalta ja hieman avoimella stanssilla

    kun tekniikka, maila ja pallo ovat kunnossa, voidaan mailanpään nopeutta kasvattaa, mikä taas lisää kierteen määrää, mikään muu lyönti ei ainakaan itseäni sytytä niin paljon kuin 60 metrinen matala wedgelyönti joka ottaa kaksi pomppua ja istahtaa lipun viereen

    70-100 metrin matkalla pallo ottaa yhden pompun ja parhaassa tapauksessa tulee kolme metriä taaksepäin 🙂

    Tulin just pelaamasta. Vähän veistelin noita blurin neuvoja, varsinkin around the green-chipeissä. Tulos 41 pb. en ole aikaisemmin tiennyt,että tuo urien puhtaus on noin tärkeä. Pitää veistää joku hammasharjanpätkä seuraavalle kierrokselle. Treenailin ennen rundia lähipelialueella 2 eri pallolla. Toinen oli paljon käyttämäni Wilson DNA-Distance ja toinen Titun NXT tour. Itse en liiemmin huomannut eroa.

    Kiitti neuvoista!

    On se hienoa huomata että golffari saa kicksit muistakin lyönneistä kuin pitkistä draiveista! Olen aina ollut sitä mieltä, että pelikierroksen tärkeimmät lyönnit ovat lähestymiset griinille, eivät niinkään pitkät draivit. Tulokset syntyvät hyvillä lähestymisillä ja tarkoilla puteilla. Suora ja tarkka draivi väylälle luo kyllä pohjan hyvälle lähestymiselle, jolle on aina kiva antaa aplodeja.

    ’mikään muu lyönti ei ainakaan itseäni sytytä niin paljon kuin 60 metrinen matala wedgelyönti joka ottaa kaksi pomppua ja istahtaa lipun viereen’

    Tuolla tarkoitin tietenkin 360 metrisen par-nelosen kakkoslyöntiä! 😉

    Tuo on taas niitä myyttejä, joita golfkansan suusta kuulee vuodesta toiseen.. 🙂 On toki helpompi saada puhdas osuma palloon, jos tulee jyrkästi osumaan, mutta osuman ollessa puhdas, laajalla svingillä saa paljon enemmän kierrettä. Kun tulee jyrkästi palloon, osuma kohdistuu enimmäkseen alauriin. Pallo nousee korkealle ja tulee jyrkästi alas ja ottaa ns. stop-and-go pomput. Kun taas lyö läpi laajasti ja ranteet edellä niin, ettei divottia tule juuri lainkaan, pallo osuu ylemmäksi lapaan, liitää matalampana, tulee loivemmin alas ja pysähtyy lähes paikalleen. Myös pituutta on huomattavasti helpompi kontrolloida. Minulla ei ole hajuakaan, miten tämä on fysiikan lakien mukaan mahdollista, mutta omat kokeiluni ovat ainakin johtaneet tähän tulokseen.

    Nojuu.. Tuo on lähinnä hienosäätöä. On ihan sama miten siihen palloon tulee, jos urat ovat täynnä skeidaa ja pallona vaikkapa ihanan pinkki Golden Ram..

    Omasta pelistä havaittua:

    Hyvällä ja pehmeällä pallolla (ProV1 tai Strata) pelaaminen on saanut ainakin meikäläisen lähestymisiin tolkkua. Aiemmin pelasin NXT/NXT tour -palloilla ja ihmettelin kun pallo tuntuu vaan wedgeilläkin rullaavan. Pallo on ylivoimaisesti tärkein (olettaen tietenkin että osumat on jotakuinkin puhtaita).

    Lavan urat olen aina yrittänyt pitää puhtaana ja väylältä pitää päästä tulemaan griinille, muuten ei kannata haaveillakaan mistään bitestä!

    Takajalalta lyömiseen uskon nykyisellään varmaankin keskimääräistä vähemmän… Tosi en ole tajunnut testata avoimemmalla stanssilla. Siinä voi ollakin jotain… Se on huomenna harkkakierroksella testissä!

    no kyllä sinä olet ihan yössä kokeiluinesi, jos palloon tullaan jyrkästi osutaan silloin enemmän pallon takalaitaan ja pallo lähtee eteenpäin, jos palloon tullaan loivemmassa kulmassa, osutaan enemmän pallon alapuolelle ja pallo lähtee ylöspäin

    sitä en ymmärrä mitä eroa on osumisella pallon alauriin tai keskiuriin, eikös ne ole ihan samansuuntaisia ja samassa nostokulmassa…?

    KL

    Ihan pakko kommentoida…

    Pallon lentoradan korkeuteen vaikuttavat lavan nostokulma, lavan palloontulokulma sekä pallon saama alakierre. Yleensä prot opettavat lyömään palloa lyhyillä raudoilla alaspäin, jotta palloon saadaan riittävä alakierre sen nostamiseksi hyvälle (ja korkealle) lentoradalle. On aivan totta, että lyötäessä alaspäin pallo lähtee matalampana, mutta kierre nostaa sen korkeammalle kuin lyötäessä pienemmällä tulokulmalla.

    Sen sijaan tuota Ciryan juttua laajemmasta svingistä ja sen myötä paremmasta alakierteestä en oikein sulata. Ei tarvitse kuin katsoa yksi PGA Tourin kisa telkkarista niin näkee miten kaverit siellä palloa lyövät. Kyllä niin paljon terävää alaspäin suuntautuvaa wedgelyöntiä näkee, ettei tarvi paljon enää miettiä miten se kierre siihen palloon tehdään.

    Kyllä jyrkkä tulokulma palloon on spinnin avain ja myös mailanpään nopeus, jota tulee oikea aikaisella mailanpään vapautuksella. Itse tulen ilmeisen jyrkästi palloon ja lähestymiset pysähtyvät hyvin. Valitettavasti suunnat tällä hetkellä hukassa enkä ole päässyt riittävästi osumaan greeneille.

    Nimetön

    lyö agressiivisesti palloon tultaessa niin varmasti on jonkin laine stopparikierre?,tosin en ole niin edistynyt et tietäisin mikä spinni on tulossa mutta toimii.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Pikku tipin tarpeessa….

Etusivu Foorumit Yleistä Pikku tipin tarpeessa….