Aihe: Perhanan p**kaa tuuria - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][3]
KilpailuaSuomalaista

Perhanan p**kaa tuuria

Etusivu Foorumit Säännöt Perhanan p**kaa tuuria

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Olin tuola Afrikassa pelaamassa viikko sitten, niin sattui eräs onneton juttu. Olin juuri pelaamassa hyvää tulosta kunnes eräällä par 5 (taisi olla kolmos väylä)väylällä löin palloni isoon läjään jonkin suurehkon eläimen sontaa (sontaa oli siis ainakin 5 kiloa). Kysyin siinä pelikaverilta että saako tuosta dropin johon kaveri vastasi että ’ei siitä taida saada’. En halunnut pilata hyvää tulostani pikku kasan takia ottamalla droppia ja yhtä rangaistuslyöntiä. Otin sitten rauta viitosen käteen ja asetuin alku asentoon tähän soosiin ja annoin vihapäissäni vaan mennä. Siitä sitten tietenkin tuli himo duffi ja suurehko satsi lensi minun, bäkini ja kaverini päälle. Siinä sitten naureskeltiin ja pyyhittiin paskaa päältämme ja jatkettiin peliä. Kysyisin nyt teiltä, että saako tästä vapaan dropin.

  jaa a en kyllä oikein osaa sanoa, mutta eiköhän pelikaverisi ollut sen luokan peluri että tiesi asian

  Nimetön

  Mielestäni luin jostain golfoppaasta, että sontaläjästä saa vapaan dropin..

  Olit kolmos-väylällä pelaamassa hyvää tulosta?
  Enää ei puuttunut kuin viistoista ja puol hyvää väylää. 😉

  Golfkirjallisuudesta on tästä hyvin vähän dataa. Vedestä palloa ei kannata lyödä jos poltsi yli puolet hukkuneena veteen. Kannattanee kysyä sääntöexperteiltä.

  Eikö sen olisi voinut julistaa pelaamattomaksi paikaksi ja vedota allergiaan tms. ?

  Jukka-62 kirjoitti: (3.8.2006 10:37:12)
  Eikö sen olisi voinut julistaa pelaamattomaksi paikaksi ja vedota allergiaan tms. ?

  Missä tahansa kentän alueella voit julistaa pallon olevan pelaamattomassa paikassa ja toimia ko. säännön mukaisesti. Siihen ei tarvita mitään syytä, perusteluita, vetoamista tms.

  Ei voi muuta sanoa kuin onpa paska juttu 🙂

  Shit happens.
  Ei kai siitä sentään vapaata droppia saa. Antaa p:n lentää tai sitten pelaamattoman paikan säännöllä yhdellä rankulla.

  KL

  Tarina kertoo, että aikanaan eräällä Oregonissa sijaitsevalla kentällä oli paikallissääntönä ’Free drop from buffalo shit’. Totta tai tarua, ainakin tuollainen paikallissääntö voisi olla aika kohtuullinen, onhan jo sen pallon puhdistaminen sinällään rangaistus 😉

  Täytyy kyllä sanoa, että melko karski luonne pitää olla, jotta lähtee 5 kilon paskaläjästä palloaan lyömään. Ja kasa vaihtovaatteita bägissä….

  Pönde kirjoitti: (2.8.2006 23:37:43)
  Olin tuola Afrikassa pelaamassa viikko sitten, niin sattui eräs onneton juttu. Olin juuri pelaamassa hyvää tulosta kunnes eräällä par 5 (taisi olla kolmos väylä)väylällä löin palloni isoon läjään jonkin suurehkon eläimen sontaa (sontaa oli siis ainakin 5 kiloa). Kysyin siinä pelikaverilta että saako tuosta dropin johon kaveri vastasi että ’ei siitä taida saada’. En halunnut pilata hyvää tulostani pikku kasan takia ottamalla droppia ja yhtä rangaistuslyöntiä. Otin sitten rauta viitosen käteen ja asetuin alku asentoon tähän soosiin ja annoin vihapäissäni vaan mennä. Siitä sitten tietenkin tuli himo duffi ja suurehko satsi lensi minun, bäkini ja kaverini päälle. Siinä sitten naureskeltiin ja pyyhittiin paskaa päältämme ja jatkettiin peliä. Kysyisin nyt teiltä, että saako tästä vapaan dropin.

  Missä vaiheessa kierrosta heräsit ja lähdit navettaan aamutoimille?

  Nimetön

  Elikkä kyseisessä tilanteessa on toimittava näin: Jos pallo jää lantaan, saa sen ympäriltä poistaa lantaa, kunhan pallo ei liiku. Pallon voi lyödä siitä missä se on. Vaikka lanta on luonnontuote, ei sitä saa poistaa, jos se on tarttuneena kiinni palloon (Sääntö 23). Tällöin pallo pitää lyödä lannan kanssa tai pallon voi julistaa pelaamattomaksi ja pudottaa sen yhdellä rangaistuslyönnillä pelattavaan paikkaan (Sääntö 28). Tällöin pallon saa myös puhdistaa. (Jos kentällä on valtavasti jonkun eläimen lantaa, voi jokin paikallissääntö antaa oikeuden pallon puhdistamiseen ja pudottamiseen pelattavaan paikkaan).

  Näistä vastauksista ei kyllä aina ota selvää, onko jengi tosiaan tosissaan vai ei.
  Tämän ketjun tapauksessa ei kukaan saisi olla tosissaan.
  Miksei ylläpito poista tämmösiä kännitrolleja?

  Mielstäni asetelma oli kuitenkin niin mainio, vaikkei olisi ollut tottakaan, että ei paremmasta väliä.

  Otin sitten rauta viitosen käteen ja asetuin alku asentoon tähän soosiin ja annoin vihapäissäni vaan mennä.

  Buahahahamuahah !

  Nimetön

  Jukka-62 kirjoitti: (3.8.2006 16:58:52)
  Mielstäni asetelma oli kuitenkin niin mainio, vaikkei olisi ollut tottakaan, että ei paremmasta väliä.

  Otin sitten rauta viitosen käteen ja asetuin alku asentoon tähän soosiin ja annoin vihapäissäni vaan mennä.

  Buahahahamuahah !

  En epäile sitä etteikö pallo voisi mennä lantaan, vaan sitä, että kuka sieltä menisi lyömään! 😀

  Löysillä säännöillä olisin tuominnut kiinteäksi haitaksi, jopa tilapäiseksi vedeksi kun ei kerta ollut kovin kiinteää.

  Hei ! Kakkajuttuja ! Minä kans.

  Ei hajuakaan vastauksesta, mutta tuohon Jein kommenttiin haluaisin todeta oman kakka-analyyttisen kokemukseen perustuvan (kakannut jo 37 vuotta, eli kahden kerran päiväkeskiarvolla noin 27 010 kertaa, notta kokemus se on mikä puhuu. Kokenut kakkimies siis) mielipiteeni, notta mielummin minä kyllä lyön sitä kakkiaiskasaa vihaisesti mahdollisimman pitkällä mailalla, kun kumarrun lähikakkikontaktiin , droppaan pallon ja sen jälkeen jätän kättelemättä pariin päivään kaikki pelikaverit.

  Tietysti hyvänä puolena mahdollisessa teoreettisessa droppitilanteessa on se, että tiputautipelon johdosta en enää putsaa palloa suussani, kun useat pelokkaat golfarit keväällä pelkäsivät tuota tiputautia. Olen siis tajunnut että ainut mahdollisuuteni saada tiputauti golfkentällä on pestä pallo suussa, joten kun olen sittemmin luopunut tuosta käytännöstä, niin droppi kyseisessä tilanteessa olisi ehkäpä nykyään hienokseltaan mahdollisempi ja ehkäpä jopa etäisen harkinnan arvoinen pelitaktiikka.

  KL

  Eikö se keskiarvo yhtään pudonnut Hanuri Hellänä -tempausten johdosta…..?

  Nimetön

  Jos olet lyönyt palloa yli viiden kilon sontaläjästä, niin kannattaisi miettiä, noin yleisesti, pelitaktisia asioita. Olisiko ollut fiksua dropata? Mittee?

  Minua kiinnostaa se, että minne Afrikan kentille päästetään eläimiä, joilta tulee yli 5 kg tuskaa paatista?? Kyseessä taitaa olla efelantti, virtahepo ja mahdollisesti sarvikuono, jotka kaikki ovat ihmiselle vaarallisia ja täten pitäisin hyvin epätodennäköisenä, että moisia tulee golfkentällä vastaan. Itse olen törmännyt lähinnä erilaisiin antilooppeihin ja apinoihin, joista yhden pelikaverini tiputti puusta avauslyönnillään (apina koki ainoastaan henkisiä vaurioita).

  Einari kirjoitti: (7.8.2006 14:51:09)
  Itse olen törmännyt lähinnä erilaisiin antilooppeihin ja apinoihin, joista yhden pelikaverini tiputti puusta avauslyönnillään (apina koki ainoastaan henkisiä vaurioita).

  Tarvetta siis huutaa ’ Hole in apina ! ’ ei ollut sillä kertaa.

  YouTubessa on pätkä jossa lokki kuolee silmänräpäyksessä avauksen osuttua noin 5 metrin päästä kylkeen.

  Hole in lehmä voisi olla Pohjanmaalla joskus mahdollinen.

  Onko Afrikassa vesipuhveleita ?

  Tuon pätkän olen minäkin nähnyt. Apinan tapauksessa matkaa oli kuitenkin sen verran paljon ja osuma ei ollut ns. nappiosuma, että elukan henkikulta säästyi.

  Kyllä siellä jonkinnäköisiä puhveleita on. En sitten tiedä onko ne vesisellaisia, luultavasti.

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Vastaa aiheeseen: Perhanan p**kaa tuuria

Etusivu Foorumit Säännöt Perhanan p**kaa tuuria