Aihe: Penha Longa – Portugal -kentän kunto? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

Penha Longa – Portugal -kentän kunto?

Etusivu Foorumit Matkailu Penha Longa – Portugal -kentän kunto?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #631967 Ilmoita asiaton viesti

  Moi,

  onko kellään foorumilla tietoa ko. kentän kunnosta? Ettei käy vain niin, että kevään aikana on griiniremonttia tms. menossa? 18 reikäisellä Champions kentällä (+Monastery 9-reikainen kenttä) pelanneilta muutenkin kaikenlainen palaute olisi kiva juttu! Kommenteista kiitos etukäteen.

  #635563 Ilmoita asiaton viesti

  Marraskuun puolivälissä oli hyvässä, etten sanoisi jopa erittäin hyvässä kunnossa. Tiedä häntä miten lienee nyt.

  #635564 Ilmoita asiaton viesti

  Ihan mukava paikka, Kenttä jopa aika haastava monin paikoin ainakin valkoisilta pelattaessa!

  Marraskuussa kenttä paikoin hyvässä kunnossa, mutta oli myös huonokuntoista kohtaakin, talvisääntöä pidettiin väylillä voimassa.

  Greenit tosi nopeat ja haastavat, aivan maailmanluokkaa!

  Maisematkin miellyttivät kovasti.

  Monastery ei nyt hirveesti säväyttänyt, erittäin pitkät siirtymät siel ainakin oli mutta ihan pelattava
  kenttä sekin oli.

  #635565 Ilmoita asiaton viesti

  Terve,

  piti vastata jo heti tuoreeltaan, mutta säädin forumille rekisteröinnin kanssa.

  Palasin siis viime sunnuntaina reilun viiikon pelireissulta Porugalista, ja ohjelmaan sisältyi myös molemmat Pehna Longan kentät.

  Atlanticolla pelasimme sateella ja heti sateiden jälkeen. Savinen maa ei oikein kyennyt imemään kaikkea sitä vettä, jota rintamat Atlantilta toivat, ja kenttä oli pääosin – ainakin omille taidoilleni – pelaamattomassa kunnossa. Varsinkin laaksomaiset ja alavat väylät olivat yhtä mutavelliä, jossa jo kävely tuotti vaikeuksia, väylällekin osuneet avaukset upposivat syvälle putoamiskohtaan ja palloa sai välillä etsiä pitkäänkin – jopa aivan onnistuneiden lyöntien jälkeen.
  Kuivalla kelillä kenttä onkin ilmeisesti aika upea pelattava, mutta omalla kohdalla ei voi oikein nautinnosta puhua. Toisella kierroksella skippasimmekin suosiolla osan väylistä (6-12) ja pelasimme niiden sijaan Monasterion 9-reikää, jotka osottautuivat pääosin kuivemmiksi. Itse kyllä pidin ysistä, mutta kumman lyhyeltä se tuntui, ja kolmantena päivänä siirryin suosiolla lyömään valkoisilta.
  Atlanticon griineistä en muuta osaa sanoa kuin, että näillä keleillä ne olivat ehdottomasti paras osa kenttää, mielestäni moitteettomassa kunnossa, eivätkä ollenkaan remontin tarpeessa.

  Penha Longan jälkeen siirryimme vielä kolmeksi päiväksi Oitavokseen, mikä osoittautui loistovalinnaksi. Eroa pelattavuudessa oli kuin yöllä ja päivällä. Hiekkapohjainen links näytti sietäneen sateita hyvin ja kun aurinkokin tuli esiin, loppuloma sujui märkää alkua mukavemmin.
  Ainoa mikä omaa peliä häiritsi, olivat hiekkaiset ja itselleni vaikeasti luettavat griinit, jotka tuntuivat ikäviltä Penha Longan jälkeen.

  Kenttien palveluista muutama sana: yövyimme molemmissa tapauksissa kenttien hotelleissa, jotka vastasivat hintatasoltaan aika lailla toisiaan. Penha Longasta vain jäi vähän rahastamisen maku, varsinkin aulabaarin, minibaarin yms extrojen hinnat tuntuivat pikkuisen riistolta. Mukava yllätys tosin oli golfauton vuokra: 25e (Oitavos 70e). Lisäksi klubin yhteydessä toimiva ravintola Arola oli loistava, mutta kallis sekin. Samassa pihapiirissä sijaiseva vanha luostari ja huippumukava spa nostavat nekin pisteitä.
  Oitavoksessa caddiemasterin toimintoja hoiti myös hotellin concierge, mikä helpotti ja nopeutti asioita, vaikka varsinaiselle klubille käveli vain pari minuuttia. Klubin ravintola oli suljettuna helmikuuhun asti, mutta kohtuullisen kokoinen kauppa palveli. Ruokaa ja juomaa sai kentän keskellä sijaitsevasta hotellista. Myös täältä löytyi mukava spaosasto kierroksen jälkeiseen rentoutumiseen.

  Ennen näitä kahta vierailimme vielä Campo Realin kentällä vähän pohjoisempana, mutta väylät olivat siellä lähes samassa jamassa kuin Penha Longassa. Kuivemmalla kelillä sekin olisi varmaan mukava paikka pelailla, mutta reilut korkeuserot ja jokuiset pitkät siirtymät kysyvät peruskuntoa. Maisema on sekoitus viinitarhoja, metsää, tuulivoimaloita sekä rakenteilla olevia ja jo valmiita resort-huviloita.

  Näistä kolmesta itseäni miellytti ennen kaikkea Oitavos, jossa sekä kenttä että hotelli osuivat nappiin. Toisaalta on hieman väärin tuomita toisiakaan hetkellisen kunnon takia, mutta suosittelisin alueelle matkaa suunnittelevia ottamaan selvää myös kentän maapohjasta ja pelattavuudesta sateiseen aikaan. Ei sitten tule niin ikäviä yllätyksiä paikan päällä.

  No, tulipa kerrottua pääkohdat, mutta jos kaipaa lisäinfoa, laita ihmeessä viesti. Luen kuitenkin foorumia melko säännöllisesti.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu Penha Longa – Portugal -kentän kunto?