26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Peliseura

Etusivu Foorumit Yleistä Peliseura

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Millaista on mukava peliseura? Enta millaisesta peliseurasta ette pida tai mika on kamalin kokemus peliseurasta??

    Mukavinta peliseuraa on se tuttu porukka. Toisaalta tuttujen seurassa menee helposti herne nessuun, jos peli ei oikein kulje. Omille porukoille kun on helpompi näyttää tunteita.

    Muutaman kerran olen joutunut kiertämään yksin, kun peliseura on ysin jälkeen häippässy. Eipä ole kyllä mukava kiertää kenttää yksistään. Mielellään hakeutuu edelliseen tai seuraavaan peliporukkaan.

    Omasta asennoitumisesta lähtee hyvin pitkälle se miten mukavaa siellä kentällä on.

    tietysti joku tuttu kaveri on kivaa peliseuraa.

    Jos olen päässyt pelaamaan tuntematomaan ryhmään niin olen huomannut että viihdyn parhaiten junnujen tai naisten seurassa. En ole vielä törmännyt turhan tärkeisiin huonosti käyttäytyviin pelaajiin kuin keski-ikäistyvässä miesseurassa.

    Ehdottomasti mukavin peliseura on omat kaverit! Kukaan ei valita turhasta ja jos toiselle huomauttaa jotain se otetaan asiallisesti vastaan.

    Kammottavin kokemukseni oli pari kesää sitten kun minut laitettiin kolmanneksi pyöräksi kahden n.40 vuotiaan täysverisen jupin seuraksi. Ekalta tiiltä asti sain kuulla ettei esim. mailoillani voinut pelata koska ne eivät olleet merkki mailoja jne… Onneksi pelitaidoillani sain kyseiset tyypit hyvin hiljaisiksi. Pelattiin vielä herrojen ehdotuksesta reikäpeliä, 15mk reiän voittajalle per henkilö eli 30mk reikä ( rahamiehiä kun ainakin omasta mielestään olivat). Tulipahan tienattua kierroksen aikana 540mk.Kierroksen jälkeen parkkipaikalla oli kaksi hyvin nöyrää juppia…

    Noh, edellä mainittu kirjoittaja olisi mielestäni juuri hyvä esimerkki epämieluisasta peliseurasta.

    Kukaan ei jaksa kuunnella toisten ihmisten ’menestystarinoita’ aikojen takaa. Peli saattaa mennä miten sattuu ja jokaisessa välissä leuhkitaan miten on aiemmin pelannut. Esim. lyötyään scoren 8 tai 9 aletaan kertomaan, kuinka viimeksi löi tällä väylällä birkun ja nippanappa naisten tiin ylittäneen avauksen jälkeen kerrotaan, kuinka viimeksi pelatessaan draivas 300 metriä. Who cares!

    Yhtä lailla puskasta puskaan lyönyt pelaaja kertoilee, että viimeksi voitti skineissä parilta singelipelaajalta tonnin ja oli silloin niiiin hyvä. Who cares!

    Selittelijät ovat kaikkein ärsyttävimpiä. Jos lyönti ei kulje tai ei osaa lyödä, niin älkää selostako syitä muille. ’No kun tossa oli mutainen alusta’, ’no kun pallo makas huonosti’ ja ’no kun stanssasin väärään suuntaan’ -jutut eivät todellakaan kiinnosta muita! Pitäköön mölyt mahassa ja keskittyköön seuraavaan lyöntiin.

    En sitten tiedä, haluavatko miehet selitellä näitä asioita nimenomaan naisille, kun haluavat päteä ja esittää olevansa parempia pelaajia kuin ovat – todella rasittavaa!

    Lue keskustelun avaajan kysymys oikein ajatuksen kanssa…Taisin juurikin vastata niihin kysymyksiin mitä siinä esitettiin. Taitaa Jennyllä olla se aika kuukaudesta…

    Nyt alkoi kiinnosta – sori menee vähän ohi alkuperäisen aiheen.

    Minkälainen seura Jennyn mielestä on mukavaa peliseuraa?

    Mistähän Jenny mahtaa kentällä keskustella, jos se liittyy/ei liity golfiin?

    Rento fiilinki on tärkeintä. Se syntyy/jää syntymättä ihan samalla lailla tutussa kuin tuntemattomassakin seurassa. Jenny vaikuttaa juuri sellaiselta peliseuralta, jota haluaisin välttää viimeiseen saakka.

    olen kyllä eri mieltä Jennystä peliseurana. vähän yli 11 tarkka tasoitus on naisille jo varsin hyvä, ja olen hänen kanssaan samaa mieltä selittelijöistä ja vanhojen muistelemisesta.

    Kaikki lyövät joskus huonosti. Jos lyö huonon lyönnin, se ei menneitä muistelemalla siitä parane, ja peliseura tietää ilman selityksiäkin, milloin syynä on ollut huono makaus.

    Pelimiehet eivät hukkaa aikaa selityksiin, ajatukset ovat jo seuraavassa lyönnissä, johon voi vielä vaikuttaa

    Kertomuksessasi on pari kohtaa, jotka tekevät siitä epäuskottavan.

    1) Miksi kaksi ventovierasta, joiden tarkoitus on houkutella sinut kanssaan pelaamaan rahasta, aloittaisi tuttavuuden kettuilemalla välineistäsi?

    2) Ei ole kovin uskottavaa sekään, että rahapeliin (ilmeisesti ilman tasoituksia?) heittäydyttäisiin sellaisen kanssa, jonka taidoista ei tiedetä mitään.

    Kolmanneksi, 18*30 = 540,- eli väität voittaneesi molemmat vastustajasi kierroksen joka reiällä. Kysy keneltä tahansa oikeasti reikäpeliä pelanneelta, kuinka todennäköistä tämä on, ettei yhtään reikää tasata, siis edes ilman tasoituksia, tasoitusten kanssa se on käytännössä mahdotonta.

    (Oikean) reikäpelin maksimivoitto on 10/8, en ole koskaan nähnyt tai edes kuullut moista voittomarginaalia käytännössä saavutetun, nyt väität tehneesi sellaisen kahta vastustajaa vastaan yhtä aikaa. Yritäpä joskus OIKEASTI pelata yksin kahden vastustajan parempaa palloa vastaan ja voittaa joka reikä, todennäköisyys sille on minimaalisen pieni. Helpoilla rei’illä sinun olisi lähes pakko tehdä birdie, toinen vastustajistasi tekee jossain vaiheessa helpolla reiällä parin. Vastaavasti vaikealla reiällä et saisi tehdä yhtään bogeytä, toinen vastustajistasi tekee sellaisen jossain vaiheessa.

    Kumpikohan siellä oli paikalla, sinä vai minä??? Ja mitä ’todennäköisyys’ laskelmiisi tulee, ne nyt ei vain tosi elämässä aina päde…

    Kyllähän peliseuran pitää olla sellaista rentoa porukkaa jolla riittää huumorintajua ja on kentällä pitämässä hauskaa, myös kilpailussa. Kun voi vapaasti heittää läppää eikä tarvi pelätä, että kaverit vetää helposti herneen nenää, silloin pelikin kulkee parhaiten.

    Mitä selittelyyn tulee, tunnustan olevani selittelijä. Selitän sekä hyvien että huonojen lyöntien jälkeen, mutta rajoitan sen kyllä melko lyhyisiin kommentteihin, nimenomaan tyyliin oli huono makuu jne. Eivätkä muutkaan sitä ilmeisesti koe pahaksi sillä peliseuraa riittää liiaksikin, ettei tiedä mihin ryhmään menisi mukaan kun joka suuntaan kysellään.

    Pahinta on kuitenkin se liiallinen selittely. Kun kaveri rupeaa analysoimaan joka lyönnin alkutekijöistä asti tyyliin: kun grippi oli millin verran liian vahva joka johti mailan taakseviennin liialliseen nopeuteen jonka takia vasen olkapää tipahti liikaa joten lantio ei ehtinyt mukaan joten ranteet eivät tulleet oikein jne. Kyllä siihen kieltämättä väsähtää jo ekan reiän jälkeen. Eli kyllä sitä voi vähän lyöntejään kommentoida, mutta ei liioitella.

    Nano tais pelata skiniä ja vieraspelaaja tarttu reikäpeli termiin.

    Ja kyllä tarina on ihan uskottava. Ei sitä tartte kun vähän osata pelata ja vastustajien olla yli 30 hcp pelaajia. Ja varsinkin, jos pelattiin ilman tasoituksia.

    Mitä 10/8 todennäköisyyteen tulee. Uskon senkin olevan mahdollista, koska itse olen hävinnyt seuran rp-sarjassa 9/8 🙂 Kerran sain tasattua. Ei oikeen ollu lyönti kuosissa. Vastustajalla taas oli.

    Nano ei vieläkään kertonut pelimuotoa eikä sitä, pelattiinko tasoituksilla vai ilman.

    Kuka hullu lähtisi pelaamaan tuntemattoman kanssa skiniä ilman tasoituksia? Ja mitä todenäköisyyslaskelmiin tulee, jeps sanoi itse kyenneensä tasaamaan kymmenestä reiästä yhden tavallisessa reikäpelissä. Nanon tilanteessa sinun puolellasi olisi ollut myös toinen pelaaja, ja olisitte molemmat hävinneet joka ainoan reiän (nimenomaan siis hävinneet, ei yhtään voitettua tai tasattua reikää).

    Jos Nanon kertomus pitää paikkansa, hän varmaan kertoo myös kertomuksensa tapahtumapaikan tai ainakin vastustajiensa kotiseuran, että muutkin pääsevät hölmöjä rahastamaan.

    Toinen mahdollisuus tietysti on, että Nano on pelannut elämänsä kierroksen huonossa peliseurassa. Jos skiniä pelattiin, ei ole mitenkään mahdotonta, että porukan huonoin vie koko potin yhden reiän onnenkantamoisella.

    Nano ei vieläkään kertonut pelimuotoa eikä sitä, pelattiinko tasoituksilla vai ilman.

    Kuka hullu lähtisi pelaamaan tuntemattoman kanssa skiniä ilman tasoituksia? Ja mitä todenäköisyyslaskelmiin tulee, jeps sanoi itse kyenneensä tasaamaan kymmenestä reiästä yhden tavallisessa reikäpelissä. Nanon tilanteessa sinun puolellasi olisi ollut myös toinen pelaaja, ja olisitte molemmat hävinneet joka ainoan reiän (nimenomaan siis hävinneet, ei yhtään voitettua tai tasattua reikää).

    Jos Nanon kertomus pitää paikkansa, hän varmaan kertoo myös kertomuksensa tapahtumapaikan tai ainakin vastustajiensa kotiseuran, että muutkin pääsevät hölmöjä rahastamaan.

    Toinen mahdollisuus tietysti on, että Nano on pelannut elämänsä kierroksen huonossa peliseurassa. Jos skiniä pelattiin, ei ole mitenkään mahdotonta, että porukan huonoin vie koko potin yhden reiän onnenkantamoisella.

    Jos kerran pelasitte skiniä, sano se, äläkä sitten puhu reikäpelistä.

    Reikäpeli on golfia, skinit lähinnä arpajaiset, joissa pelitaidolla ei juuri ole merkitystä.

    Muutama vuosi sitten taivaskanavilta tuli säännöllisesti skin´s game lähetyksiä, eräässä pelasivat Trevino, Palmer ja pari muuta, taisi olla Calcaveccia, joka samana vuonna voitti Openin, ja joku neljäs. Pääpotin vei Trevino, joka jäi useammalla reiällä ilman tulosta ja teki viimeisellä reiällä reilun miljoonan taalan holarin, kun muut olivat kerryttäneet pottia tasaamalla 5-6 reikää pareilla ja birdiellä.

    Hmm, suosittelisin vieraspelaajalla, että hankkisi hieman tietoa asioista/pelimuodoista ennenkuin postaa viestejä. JA vielä kun kommentit ovat suht vihamielisiä, siinä vain saattaa itsensä naurunalaiseksi. Lisäksi olisi mukavaa kuulla vieraspelaajan tasoitus, jotta saisimme tietää minkä ’tason’ pelimies hän on. Kommentit ainakin ovat kärkkäitä, entäs pelitaidot?

    SIIS tässä voi tehdä sen oletuksen, ettei vieraspelaajalla ole MITÄÄN hajua, kuinka skinejä pelataan. No minäpä selitän: Alussa sovitaan reikäkohtainen panos, jonka jokainen pelaaja JOKAISELLE reiälle asettaa (esim. 15mk Nanon tapauksessa). Reiän voittaa ALIN tulos, eli jos kaksi tai useampi pelaajaa pelaa saman alimman tuloksen niin potti siirtyy seuraavalle reiälle. ELI parhaassa tapauksessa 18. reiällä voi olla jaossa 18 skiniä (18 x panos jokaiselta pelaajalta), siis kyseessä on suhteellisen hauska sekä rahakas (jos skinin arvo on suuri) pelimuoto. Muutenkin suuren skinipotin voi viedä yhdellä onnistuneella väylällä, jos muut ovat tasailleet reikiä aiemmin. Lisäksi voidaan sopia esim. että birdiellä viety skinipotti tuo yhden skinin lisää pottiin jne.

    Siis ei ole mitenkään mahdotonta voittaa kaikkia skinejä, etenkin jos pelaa itseään selkeästi heikompien kanssa (koska alin tulos voittaa, ja esim. HCP 30-pelaajat tekevät harvemmin birkkuja ja pareja kuin HCP 10-pelurit).

    No katsotaan mitä Herr vieraspelaaja vastaa, mutta suosittelisin lämpimästi asioista selvää ottamista ennenkuin alkaa jotain väittämään…

    Hauska peliseura auttaa aina loistaviin suorituksiin:) Itsellä ei ole ollut huonoa peliseuraa pitkään aikaan- onneksi.

    Hauskinta peliä on tietenkin kavereiden kanssa, koska herjat & neuvot lentää koko ajan, mutta monta kertaa on ollut yhtä hauskaa ventovieraassakin sakissa.

    Ihmettelin ainakin joidenkin kärkkäitä ’ei voisi vähempää kiinnostaa’-kommentteja; taitavat olla vielä murkkuiässä, jossa oma napa on tärkein.. Koska golf on sosiaalinen tapahtuma, niin ei siellä tarvitse naama irvistyksessä keskittyä vaan siihen omaan peliin. Kevyt jutustelu on aina poikaa kun kävellään pallojen luokse tai odotellessa väylän vapautumista (se jopa rentouttaa ylikireitä). Silloin tietenkin ollaan hiljaa kun toinen lyö.

    Koska golfista ei saa puhua kierroksen aikana, niin kertokaa minulle nämä ’poliittisesti’ korrektit aihealueet joista voin jutustella? Toivottavasti teillä ’ei kiinnosta’-ihmisillä ei mene hermot, jos joskus pelaatte minun kanssa ja kerron golfvitsejä tai hassuja tapahtumia menneistä peleistäni..

    Olet näköjään ottanut oikein tehtäväksesi selvittää tapahtuneen alusta loppuun, ole hyvä vaan!!!Siinä sulle pieni pähkinä kesän ajaksi. Voitkin sitten kirjoitella tänne koko kesän kun me muut vietämme mieluummin aikaa kentällä.

    Ja mitä termeihin tulee, kyllä, kirjoitukseeni lipsahti väärä termi, mutta se ei ole oleellista. Jos viitsit lukea koko keskustelun ensimmäisen viestini, vastaan siinä vain TEL:n keskustelunavauksessa esittämiin kysymyksiin. Se, mitä pelattiin, miten pelattiin ja kuka voitti ja mitä, ei ole jutun pointti, vaan kysymys oli epämiellyttävästä peliseurasta!!!

    Eiköhän juttu minun osalta ole loppuunkäsitelty PISTE. Taidanpa nyt lähteä kiertämään kierroksen HYVÄSSÄ seurassa, sinä vieraspelaaja voit rauhassa paukutella leukojasi täällä sillä aikaa!!!

    Nimetön

    Rento ja huumorintajuinen peliseura on ehdottomasti parasta. Kavereiden kanssa tulee ehdoteltua välillä pitsin nypläystä ja muita harrastuksia huonojen lyöntien jälkeen, mutta ei tietysti ikinä tuntemattomien seurassa. Mielestäni ihmisestä tietää viimeistään parin ensimmäisen reiän jälkeen millainen pelikaveri hän on ja mistä voi puhua ja voiko huumorille antaa tilaa.

    Pahinta on pelata tosikkomaisten huumorintajuttomien pilkun… kanssa, kokemuksesta tiedän että sellaisiakin löytyy, mutta ei heistä tarvitse välittää keskittyy omaan peliinsä ja toimii etiketin mukaan niin ongelmia harvemmin syntyy.

    Joku mainitsi tuossa aiemmin että ei jaksa kuunnella vanhoja kertomuksia?? Minun mielestäni on mukavaa kuunella/jutella hassuja/uskomattomia tarinoita vanhoista kierroksista.

    Nimetön

    Heitänpä nyt tämän otsikon alle kysymyksen, eli olen lähdössä aloittelevana golffarina lähiaikoina Portugaliin, ja upeita kenttiä olisi tarkoitus päästä pelaamaan mutta mistä peliseura kun toinen puolisko ei harrasta ainakaan toistaiseksi? Onkohan kenelläkään kokemuksia, miten noilla leveysasteilla suhtaudutaan ’tunkeilijoihin’?

    Tervetuloa Portugaliin.Jos kerrot minnepäin maata aiot matkustaa,niin voin auttaa paremmin. Täällä

    Pohjoisemmassa-Portugalissa(Portonympäristössä) löytyy upeita kenttiä ja tilaa pelata ja seuraa löytyy

    myös,jopa kotimaanmiehiä.Ota yhteyttä.

    Lue lisää: kalevi.vesterinen@netvisao.pt

    mielipiteeni skineistä esitin puoli minuuttia ennen viestiäsi, mutta sanon nyt vielä:

    reikäpeli on oikeata golfia, skinit on arpajaiset, joissa säkällä voi voittaa kuka vaan, lue edellinen viestini

    Parasta peliseuraa on ehdottomasti omat kaverit: se joka löi unelmadraivin, se joka taisteli reiän loppuun, se joka duffasi ja nauroi perään, se jolla on ’hyvä kainalo’…Näiden kavereiden kesken ei tarvitse jauhaa p…aa, tiedämme rajamme ja sillä siisti.’It’s all about YOUR attitude’.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: Peliseura

Etusivu Foorumit Yleistä Peliseura