23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Pelioikeus Turun seudulla, kokemuksia?

Etusivu Foorumit Yleistä Pelioikeus Turun seudulla, kokemuksia?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Arvon palstalaiset, ensimmäinen täysi kausi käynnistymässä tänä keväänä, into pelaamiseen on kova. Vuokrattu pelioikeus tuntuisi parhaalta vaihtoehdolta pelihalujen tyydyttämiseen. Kenttävaihtoehtoja Turun alueella on tarjolla käytännössä kolme, Harjattula, Maskun Kankainen sekä Naantalin AurinkoGolf. Kaikki kentät ovat viime kesän perusteella tuttuja, lähinnä nyt kaivattaisiin kokemuksia ja fiiliksiä pidemmältä ajalta. Mitä suosittelette, miltä kentältä on jäänyt kentän tai palveluiden osalta hyviä fiiliksiä, entä mitä moitittavaa löytyy?

    Olin kesän 2009 Harjattulassa vuokrapelioikeudella, työkomennuksen takia. Palvelu oli siellä poikkeuksellisen hyvää, niin cädärillä, toimistossa, kuin ravintolassakin. Kenttä oli myös ihan hauska ja melko vaihteleva. En ole tuon kesän jälkeen siellä käynyt, joten en osaa sanoa kentän kunnosta tai muusta sen tarkemmin. Palvelusta jäi todella hyvä kuva!

    KGM: Layout on hyvä. Kenttä kuivuu helposti ja greenit välillä huonossa kunnossa. Saa kohtalaisesti peliaikoja. Ravintola ollut siitä asti täysi paska, kun ne kaksi kaverusta lopettivat ravintolan pitämisen.

    Aurinko: Layout tavallaan ok ja haastava, mutta sokkoväylät ja kapeat metsäväylät saattavat ruveta ketuttamaan. Kentän kunto on ollut ikään nähden aina hyvä. Peliajat saattavat olla välillä kortilla, kun on niin suosittu kenttä aloittelijoiden keskuudessa. Ravintolassa varmaan alueen paraspalvelu. Menee kiinni kun aurinkolaskee ja pelaajat lähtevät.

    Harjattula: Layout on hyvä. Kentän kunto vaihteleva. Ollut kyllä viime vuosina välillä todella huono. Vaikka kenttä on Turussa niin sinne kestää varsinkin lännestä pisin matka. Ravintola ja välikioski ok. Peliaikoja saa ihan ok.

    Toivottavasti tästä oli apua. Jos itse valitsisin näistä niin tiukka tekisi, mutta sijainnin ja ravintolan takia varmaan Aurinko. Suoristuu ainakin löynnit.

    Harjattula on monipuolisin kenttänä ja palvelut tosiaan 10+, kaikki ravintola ja puolivälin baarin palvelut ja ruuat tulevat Rocca ravintolasta ja ovat sen mukaisia, henkilökunta aivan fantastista.Aurinkogolfin ja Maskun viheriöt ehkä Harjattulaa paremmasssa kunnossa, ainakin viime kaudella, ja niillä pystyy pelaamaan pidemmälle syksyyn jos sataa sikana. Harjattulan harjoittelualueet ovat monipuoliset ja klubitalo toimiva, aurinko golfin ravintola ok ja Maskussa se on vähemmän viihtyisä. Pro shopit paremmuusjärjestyksessä Naantali, Masku, Harjattula. Harjattula on ainoa johon pääsee omalla veneellä kun rannassa on kunnon laiturit, helpottaa saaristossa lomailevia golffareita.

    Listastasi puuttui Parainen ja Kultaranta joihin molempiin saa pelioikeuksia.
    Paraisille kestää ajaa Turun keskustasta melkein täsmälleen yhtä kauan kuin
    Aurinkoon tai Kultarantaan.
    Harjattula on ajomatkaltaan selkeästi pisin.
    Kankainen on ajoajaltaan samaa luokkaa. Vaihtoehtona hyvinkin varteenotettava
    nyt kun ovat vihdoin päässeet eroon greenejä pitkään vaivanneesta ruohoprobleemasta.
    Kenttinä kaikki ovat mukavia. Jokainen pelattavuudeltaan ja tyypiltään hiukan erilainen.
    Oman maun mukaan voi siis valita mieleisensä.
    Aurinko on valitettavasti selkeästi ruuhkaisin ja Harjattula käsitykseni mukaan väljin.
    Ehkäpä juuri sen ajomatkansa vuoksi?
    Itse pelaan Auringossa ja olen viihtynyt hyvin.
    Joskin ravintola voisi kisojen lounaan suhteen joskus yllättää ja tarjota muutakin kuin kanaa 🙂
    Eikä nuo Salon kentätkään kaukana ole. Moottoritietä huristelee vikkelästi.
    Sinuna aloittaisin Auringosta tai Paraisilta niin tulet väkisin oppineeksi lyömään suoraan…

    Minä suosittelisin Aurinko Golfia. Omat kokemukseni kentästä ovat lähes sen avaamisesta asti, tyytyväinen olen ollut kenttään joka kesä.. Kentän kunto on parantunut aina edelliseen vuoteen verrattuna ja mielestäni viime kesänä se oli jopa yksi Turun alueen paraskuntoisimmista.

    Aurinko Golfin plussana ovat myös mainio Ysi+ kenttä sekä ’kansan läheisempi’ opetustarjonta. Tuolla opetustarjonnalla tarkoitan sen olevan edullisempaa normaaleihin klubiproihin verrattuna ja juuri Oktaani sinun tasoisille suunnattua. Minulla on myös henk.kohtaista kokemusta molemmista noiden muiden kenttien proista, Harjatulan Mika Mäestä ja Kankaisten uudesta Marko Kallisesta, ja suosittelen heitä molempia myös, ihan hyviä kumpikin.

    Palvelut ovat mielestäni Harjattulassa ja Auringossa samaa erinomaista tasoa. Kankainen on näistä kolmesta selvästi jäljessä.

    Aurinko Golfin ainoa haitta on juuri tuo peliaikojen vaikea saatavuus etenkin viikonloppuisin, mutta ajoissa varatessa ei tuokaan mikään este pelaamiselle ole..

    Vuosien varrella turkulaisetkin kentät on tullut pelattua…omalla tavallaan ne ovat kaikki ihan mukavia pellipaikkoja. Itse pidän parhaana vanhaa Auragolfin kenttää. Siellä on jotenkin oma tunnelmansa. Joskus aiemmin jäseneksi pääsyssä oli useamman vuoden jonotuslista. Voi olla että nykyisin jäsenyys järjestyy nopeammin?

    petsari kirjoitti: (23.2.2012 14:09:51)
    Vuosien varrella turkulaisetkin kentät on tullut pelattua…omalla tavallaan ne ovat kaikki ihan mukavia pellipaikkoja. Itse pidän parhaana vanhaa Auragolfin kenttää. Siellä on jotenkin oma tunnelmansa. Joskus aiemmin jäseneksi pääsyssä oli useamman vuoden jonotuslista. Voi olla että nykyisin jäsenyys järjestyy nopeammin?

    Joo Aura Golf on ehdottomasti yksi Suomenkin parhaista kentistä. Kenttä on Ry-pohjainen, jolloin liittymismaksu on hieman yli 3000€ aikuisilta, perus Turun seudun golfkentän osakkeen verran siis. Jollei ole 100%n varmuutta tulevien vuosienkin pelaamisesta, hinta voi olla varsin kivulias, koska sitä ei saada takaisin lopettaessa.

    Vanhan miljöön luoma tunnelma ja yhteishenki on hieno ja ainutlaatuinen Ruissalossa. Nykytilannetta en tiedä Aura golfin jonotuslistasta, mutta ei se jonotusaika mikään kovin pitkä ollut kun itse liityin..

    Kiitoksia kommenteista.

    Yleisesti Harjattulan eduksi on laskettava jäsenille tarjottu edullinen talviharjoittelumahdollisuus. Toisaalta siellä kentän kunto ainakin kaudella 2011 oli pettymys.

    Löytyisikö vielä lisää näkökulmia aiheeseen?

    Mikäli päätöksesi lopullinen ratkaisu perustuu talvi- ja kesäharjoittelu mahdollisuuksiin ja niiden kustannuksiin, ei sinulla ole muuta vaihtoehtoa kuin Aurinko Golf.
    Tsekkaa linkki kotisivuilta Aurinko Academiin.
    Ihan kaikella kunnioituksella muita alueen kenttiä ja heidän järjestämiään koulutuksia kohtaan.
    Niin. Ja minä en työskentele niiden koulutusten parissa itse.
    Ja pakollinen kommentti koskien Aura Golfia. Kun itse viimeksi kysyin, oli arvioitu jonotusaika neljä (4) vuotta. Mutta minähän en ole TPS:n lätkänpelaaja eikä minulla valitettavasti ole myöskään sen suuntaisia sopivia suhteita. Tämmöinen tavallinen tattiainen vaan…

    Harjattulan kenttä on helpohko, anteeksiantava, joten suosii aloittelevaa toisin kuin Parainen ja Aurinko golf. Haljattulan pelioikeus lienee myös alueen halvin (luokkaa 500€). Huonona puolena on kentän huono kunto ainakin kaudella 2011. Jos sataa paljon, niin kenttä ui. Jos on kuivaa, niin kenttä on korppu. Kentälle saa hyvin aikoja.

    Aurinko golf on kiva, erilainen, mutta varsin haastava varsinkin aloittelijalle. Ruuhkainen ja jäseninä paljon aloittelijoita. Aloittelijoille/isoilla tasoituksilla pelaaville taitaa olla aikavarausrajoituksia. Pelioikeus n. 600€ eli hieman kalliimpi mitä Harjattula. Ainakin viime vuosina kunto ollut hyvä. Plussana harjoituskenttä.

    Ajomatkoissa ei ole todellisuudessa juurikaan eroa riippuen mistä päin Turkua ajelee.

    Muut vaihtoehdot:
    Parainen. Kapeita väyliä, hyvä kunto, syrjässä kuten Harjattula.
    Masku. Ei kovin houkutteleva omasta mielestäni. Lienee myös kallein.
    Kultaranta. Enemmänkin gf -kenttä. Ei oikein yhteisöllisyyttä. Helppo ja hyväkuntoinen. Hieno klubi ja muut tilat.

    Kiitoksia kommenteista.

    Viime kesän aikana tuli pelattua kaikki muut kentät muutamaan otteeseen. Yleisesti ottaen kaikilla kentillä sattui erittäin mukavia ja opettavaisia pelikierroksia, ennalta tuntemattomassa seurassa.

    Mikä merkitys teille on paikallisseuran jäsenyydellä? Hintatasossa ja jäseneduissa vievät ns. etäjäseniä keräävät seurat näitä Turun alueen seuroja 100-0.

    Myös seuratoimintaa tuntuu olevan kovin niukalti. Varsinkaan, jos ei laske suurta arvoa sisäänlämpiävässä kansakoulua yhdessä käyneen, inside-porukan ’mukana’ tehdyille pelireissuille naapurikylän setiä vastaan.

    Oktaani kirjoitti: (12.3.2012 22:10:28)
    Kiitoksia kommenteista.

    Viime kesän aikana tuli pelattua kaikki muut kentät muutamaan otteeseen. Yleisesti ottaen kaikilla kentillä sattui erittäin mukavia ja opettavaisia pelikierroksia, ennalta tuntemattomassa seurassa.

    Mikä merkitys teille on paikallisseuran jäsenyydellä? Hintatasossa ja jäseneduissa vievät ns. etäjäseniä keräävät seurat näitä Turun alueen seuroja 100-0.

    Myös seuratoimintaa tuntuu olevan kovin niukalti. Varsinkaan, jos ei laske suurta arvoa sisäänlämpiävässä kansakoulua yhdessä käyneen, inside-porukan ’mukana’ tehdyille pelireissuille naapurikylän setiä vastaan.

    – No muutaman kympin voit säästää ottamalla etäjäsenyyden. Jäsenille on etuja mm. klubikisojen osallistumismaksuissa, joten kauden lopussa maksettu summa on lähes +/-0.
    – Tasoituksen päivittäminen on helppoa klubilla, mutta ei liene kovin vaikeaa kai enää etäjäsenenäkään esim. Nexgolfin kautta.
    – Mahdolliset yhteissopimukset alueen muiden kenttien kesken on etu.
    – Ajanvarauksen edut mm. aikaisempi mahdollisuus ajanvaraukseen.
    – Jossain seuroissa ’jäsenen seurassa’ -etuja eli halvempi gf tms.

    Itse tunnen tiettyä velvollisuutta olla pelaamani kentän jäsen ja samalla varmistan osaltani kentän palvelut. Jäsenenä kokee ehkä toisella tavalla klubin yhteisöllisyyden ja jonain päivänä voit olla osa inside -porukkaa etkä ikuinen outsider 🙂

    Seniori-ikäinen ystäväni päätti äskettäin ryhtyä pelaamaan golfia. Keskustelimme missä ja miten Turun seudulla olisi mukavinta aloittaa harrastus. Itsellä oli hajakokemuksia vuosien varrelta alueen eri kentistä. Muutama vuosi sitten Turkuun muutettuani testasin ilmeiset vaihtoehdot uudestaan ja päädyin Maskussa sijaitsevan Kankaisten Golfin jäseneksi ja osakkeenomistajaksi. Ystäväni tilannetta läpikäydessämme törmäsin Googlessa tähän vanhaan viestiketjuun. Näytti siltä, että sitä on syytä päivittää ja samalla pohtia teinkö itse oikean valinnan.
    Ystävästäni en vielä tiedä, mutta itse pidän Kankaisten Golfia erinomaisena vaihtoehtona seutukunnalla asuville oli sitten kysymys osakkuudesta tai vuokrapelioikeudesta. Samoin vieraspelaajille käyntikohteena.
    Muutama perustelu:
    -KGM oli valtakunnallisessa Kenttärankingissa 2019 sijalla 27. Aura Golf oli vanhoilla meriiteillään kaksi sijaa parempi. Muut lähikentät olivat kaukana takanapäin.
    -Pelaaja Ensin -kyselyssä 2019 Kankainen oli Lounais-Suomen golfyhteisöjen ykkönen.
    -Jäsenmäärä kasvussa, mutta vielä mahtuu hyvin, kun on nykyään 27 reikää.
    -Kentän kunto ainakin viime kesänä erinomainen.
    -Turun keskustasta lyhyimmän ajoajan (runsas 15 min) päässä valtaosin joutuisaa moottoritietä pitkin.
    -Yhteisössä koen paljon positiivista pöhinää
    -Jne…
    Hinnat ja osakasedut selviävät golfyhteisöjen verkkosivuilta. Erot niissä eivät mielestäni ole ainakaan paljon pelaavalle kovin merkittäviä.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Pelioikeus Turun seudulla, kokemuksia?

Etusivu Foorumit Yleistä Pelioikeus Turun seudulla, kokemuksia?