23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Pelioikeus myyntipetos

Etusivu Foorumit Yleistä Pelioikeus myyntipetos

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei onko teille sattunut tälläistä? Ostin Hyvigolfin pelioikeuden. Sovin puhelimessa lauantaina hinnan ja sain tilinumeron ja samana viikonloppuna sunnuntaina maksoin sovitun summan sovitulle tilille Osuuspankista Nordeaan. Maanantai-iltana tulee tekstiviesti, jossa kerrotaan, että pelioikeus on myyty. Soitin myyjälle, joka selitti, että ei ollut saanut tilille rahaa klo 14 mennessa (mitään takarajaa ei ollut sovittu). Nyt odotan saanko rahani takaisin ja kuinka kauan se kestää. Mikä on ostajan oikeusturva ja voiko myyjä myydä saman pelioikeuden monelle ja antaa sille, joka on maksanut eniten. Myyjä ei soittanut ja kysynyt onko maksu lähtenyt. Miten tässä tilanteessa tulisi toimia?

    Klassinen kahden yksityisen välinen suullinen kauppatapahtuma, jossa toisen sana vastaan toisen sana. Se, että myyjä on antanut tilinumeronsa, on jo melko vahva näyttö kaupan syntymisestä – ja varmasti painaisi myös oikeudessa. Maksuehdoista taasen tuskin löytyy mitään kirjallista joten ollaan taas siinä sana sanaa vastaan. Mielestäni myyjän olisi tullut kyllä ottaa huomioon, että maksuliikenteessä voi kestää pankista toiseen yhden arkipäivän yli. Tästä olisi ollut hyvä myös kauppatilanteessa keskustella. Myyjä ei voi tietää mistä pankista rahat hänelle maksat ellet sitä ilmoita. Maksamisen jälkeen olisi ollut hyvä laittaa viesti: ’pelioikeus maksettu, rahat näkyvät tililläsi tiistaina’. Tämä ei tietenkään poista myyjän velvollisuutta saattaa kauppatilanne päätökseen sovitulla tavalla, mutta ihan vastaisuuden varalle muillekin. Myyjän olisi toki ilman muuta ollut velvollisuus varmistaa ensimmäisen kaupan eteneminen ennen toisen tekemistä.

    Petoksen tunnusmerkkejä tuo ei täytä ellei myyjä ole tarkoituksella myynyt samaa pelioikeutta monelle. Rahat hänen tulisi palauttaa välittömästi.

    Jos minä jäisin tuon vuoksi ilman kesän pelioikeutta, niin olisin kyllä valmis viemään tuon vaikka oikeuteen (jos asia on niin kuin kerrot), ja vaatimaan toisen kaupan purkua ja ensimmäisen sopimuksen täyttämistä.

    On kyllä pöhkö tilanne. Myyjällä on kai ollut vähä hätäkiire. Toivottavasti saat rahasi heti takaisin, ettei vielä senki kans tarvi alkaa säätään.

    Niin nuo pankkisiirrot on kyllä ihmejuttuja kun kestää ja kestää. Niin meinaan ettei sulta mene seuraava tarjous ohi pankkien takia!

    Jos sinulla jokin kuitti/tuloste (tuloste, jos maksoit netissä) niin eikös sitten ole helppo saada rahat takaisin! Mut jos kuittia ei ole juttu voi olla vähän kimurantimpi.

    No kyllä tilillemaksusta merkintä jää siinä mitään kuittia tarvita. Olisi tietenkin hyvä jos viestin kohdalla mainitaan tuo pelioikeus. Silloinhan raha on palautettava kun kerta pelioikeus ei ole vaihtanut omistajaan.

    Laita tekstiviesti sille kaverille, että soitit poliisille koska raha ei ollut takaisin tililläsi klo 14 mennessä!

    Tuossa kuukausi sitten oli keskustelua että tällä alalla ei vielä ole petoksia tehty. Viime aikoina on varoiteltu vuokramökkihuijareista joten helppo raha kiinnostaa aina rikollisia. Ei muuta kun rahat takaisin tai petossyyte perään.

    Tuskinpa kyseessä kuitenkaan oli varsinainen petos – kenties hieman hätäinen pelioikeuden vuokraaja?

    Olisi ehkä kannattanut etukäteen keskustella siitä, että kun on eri pankki, niin rahojen siirto kestää 2-3 pankkipäivää ja sopia, että laittaa tekstaria, kun rahat lähtee tilille.
    Näin tein itse tai siis sovin tekeväni . Mutta minä itse olin se, joka oli loppujen lopuksi hätäinen ja malttamaton ja sopimuksen vastaisesti kävin maksamassa vuokran osakkeenomistajan pankin tiskillä, maksoin palvelumaksun ja soitin perään, että nyt rahojen pitäisi jo näkyä tilillä :o).

    Todennäköisesti timor saa rahansa takaisin mukisematta, mutta tietysti asia harmittaa.

    Täytyykö tässä taas laittaa kohta Anssi matkaan, mitä? Alkaa rikos selvitä!

    tommyt kirjoitti: (17.4.2007 20:53:44)
    Tuossa kuukausi sitten oli keskustelua että tällä alalla ei vielä ole petoksia tehty.

    Golffissa on aina pieni vaara välineiden oston yhteydessä…mikäli juuri sinulle sopivia mailoja ei ole liikkeessä saattaa myyjä myydä ( ahneuksissaan ) jotkut stagat, joilla sitten rikot selkäsi ja joudut 4 vuoden selkäoperaatioiden vyyhteen, menetät työpaikan ja sitä myöten entisen elämäsi.

    En väitä, että kenellekään on niin käynyt, mutta se lienee mahdollista.

    Laita tekstiviesti sille kaverille, että soitit poliisille koska raha ei ollut takaisin tililläsi klo 14 mennessä!

    Hehehehheehheheeee…….. Kylläpä repesin kiitoksia clap!

    clap, clap, clap………

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Pelioikeus myyntipetos

Etusivu Foorumit Yleistä Pelioikeus myyntipetos