Aihe: PeliMannelle - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

PeliMannelle

Etusivu Foorumit Yleistä PeliMannelle

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188888 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Sinansa viihdyttavassa kirjoituksessasi oli muutamia epajohdonmukaisuuksia. “Osakkeen hinta määräytyy reaalipääoman ja liikkeessä olevien osakkeiden suhteesta … Ei tunnearvolla/tulevaisuuden tuottomahdollisuuksilla ole läheskään samaa painoarvoa osakkeen markkinahinnassa kuin normaaleilla teollisuusrityksillä.” Golfosakkeiden tiedossa olevat tulevat kassavirrat ovat yleensa negatiivisia, niinpa osake arvotetaan paitsi kirjanpidollisen nettoarvon, myos tunnearvon / tulevan kysynnan mukaan. Vaitatko vakavalla naamalla, etta ostettaessa Nokian osaketta tunnesyyt painavat enemman kuin golfosakkeen tapauksessa? Eagle17:n alkuperainen ajatus uuden kentan vaikutuksesta osakkeen arvoon on aivan relevantti – kun uuden kentan korkea taso varmistuu ja siten epavarmuus poistuu, osakkeen hinta nousee. Kuten varmasti tiedat, toimii tama yhtalo myos porssissa. “Ei osakkeen arvo nouse siksi että se on noussut joskus aiemmin.” Vaikka rahoituksen peruskursseilla nain opetetaankin, on tata lausetta vastaan akateemista evidenssia normaalien osakkeiden osalta. Golfosakkeissa taas pitkaaikaisen nousun taustalla on ollut lahinna jatkuva kysynnan kasvu, eika sille nay loppua ainakaan aivan lahivuosina. Niinpa Eagle17:n ajatus osakkeen hinnannousun jatkosta ei ole aivan hatusta vedetty, huolimatta Etela-Suomen lukuisista uusista kenttaprojekteista. Tietenkaan taman varaan ei kenenkaan kannata laskea. Tsemppia Pickalalaisille, teilla on kaytettavissanne eras Suomen hienoimmista golfkeskuksista.

  #499858 Ilmoita asiaton viesti

  ’Vaitatko vakavalla naamalla, etta ostettaessa Nokian osaketta tunnesyyt painavat enemman kuin golfosakkeen tapauksessa?’

  EN, vaan RIIPPUEN siitä, että ajatteleeko golfosaketta sijoituksena vai itse pelin kannalta! Hyvä esimerkki on vaikkapa Saunalahden osake…kun jaat yhtiön todellisen arvon osakepääomalla, on tulos n. 0.05euroa…kumminkin saunalahden osakkeen päätöskurri oli tänään 1.09 euroa. Eihän tässäkään ole kuin 22kertainen hinta reaaliarvoon, että kerroppa mulle sitten isommat luvut jostain GOLFosakkeesta, mihin olis ladattu isommalla kertoimella vielä tunnearvoa/tulevaisuuden odotuksia?

  Osakkeiden arvo nousee keskimäärin muistaakseni n.18% jokaisen kymmenen vuoden periodilla, eli kyllähän ’niiden hinta nousee kun on ennenkin noussut’, mutta ei tuo ole mikään perustelu.

  Jos haluat jatkaa keskustelua, niin kannattaa siirtyä vaikkapa kauppalehden tms. keskustelupalstalle, yritin vaan oikoo joitakin uskomattomia hatustavetoja.En muuta.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä PeliMannelle