23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Pelaaminen Barcelonassa helmikuussa omatoimisesti?

Etusivu Foorumit Matkailu Pelaaminen Barcelonassa helmikuussa omatoimisesti?

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #632756 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Käytin toki ’haku’-toimintoa, melko laihoin tuloksin.

    Olen menossa helmikuun puolivälissä Barcelonan seuduille. Tarkoitus olisi vuokrata auto ja pelata muutama kierros hyvillä kentillä, mutta kun en ole fortumin johtokunnassa, niin maksamatta turhasta. Kaipaisin neuvoja:

    -tarvitseeko varata offsesonkina startteja etukäteen? Aikoja saanee paikanpäältäkin, voiko säästää rahaa jollakin etukäteispaketilla tms?

    -hinnat lienevät nettisurffailun perusteella ko seudulla 40-60 euroa? Nettitarjoukset (alennukset)joita löysin ovat toistaiseksi ihan mitättömiä, luokkaa muutama euro. Hotellipaketit tuntuvat ihan kus.. anteeksi, heikoilta ja niissä on tähtiä ihan liikaa näin alppimatkojen majoituksiin tottuneelle.

    -muuten hyviä ja huonoja kokemuksia helmikuun vesisateista ja kentistä itä/koilliskulmilta espanjaa?

    kiitos jos joku vaivautuisi kommentoimaan

    #640625 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse en ole pelannut siellä päin vaan muutamana kesänä peräkkäin ihan turistina vieraillut. Majoittunut olen molemmilla kerroilla keskustaan, korttelin verran La Ramblasta, mukavaan ja suht edukkaaseen Hotel Principaliin. Nettisivutkin heiltä löytynee ja on juuri remontoitu, joka tosin saattaa hieman hintaan vaikuttaa, toivottavasti ei. Lisäksi on noita hotellin varaus sivustoja josta halvempiakin, hyviä vaihtoehtoja löytyy (hotelclub.com jne..).

    Lue lisää: esimerkiksi..

    #640626 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joitakin kertoja autoillut Barcelonan ympäristössä bägi takakontissa, maalis- toukokuussa. Vaihtelevia kelejä paitsi aikaisin aamulla voi olla viileää & sumua. Sadettakin toki tulee. Startit oon varannut joitakin päiviä ennen sähköpostitse ja hyvin on toiminut.

    Kentät löytyy esim. täältä: http://www.golfinspain.com/eng/courses_map.php

    Muutama kommentti alueen kentistä:

    PGA de Catalunya – loistava kilpakenttä luonnon helmassa n. 100km pohjoiseen. Aika helppo löytää.

    Club de Golf Terramar – ihan ok klubikenttä vain n. 20km etelään (kelien puolesta vähän varmempi kun matalalla ja lähes meren rannalla). Helppo löytää.

    Club de Golf Masia Bach – erittäin kumpuilevaan maastoon sijoittuva vaativa kenttä. Upeat avarat maisemat. n. 30 km lounaaseen. Suht. vaikea löytää.

    Alennuspaketteja ei taida hirveästi olla noille kentille. Terramarin vieressä useita eritasoisia hotelleja Sitgesissä – niiden kautta voisi ehkä saada alennuksia.

    Moottoritiet on nopeita mutta mäkisiä (ota turbodiesel!) ja olenpa kerran käväissyt reilut 300km etelässä Valenciassa jossa meren rannalla todella hieno El Saler-kenttä.

    #640627 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Moi

    Kävimme viime helmikuun 15-19 päivinä pelaamassa Barcelonan eteläpuolella.

    Tiistai aamuna aamukonella Barcelonaan jossa kone oli 10:50. Vuokra auto oli varattu valmiiksi ja samoin tiiausajat kaikille neljälle päivälle. Ensimmäinen tiiausaika oli 13:30 tulopäivänä ja kenttänä CLUB DE GOLF COSTA DORADA TARRAGONA joka on noin 140 km Barcelonasta etelään. Kenttä oli ihan kohtuu kunossa eikä ruuhkia esiintynyt. Ensimmäisen päivän läpötila oli 15 astetta.

    Seuraavana päivänä pelasimme GOLF & COUNTRY CLUB PANORAMICAssa jossa muuten naisten euroopan kiertue vieraili tänä kesänä. Kenttä oli hieno puistokenttä. Lämpötila noin 12 asetta ja tuulta 10-13 m/s. Kenttä sijaitsee 160 km Valenciasta pohjoiseen.

    Kolmantena päivänä vierailimme

    CAMPO DE GOLF EL SALER kentällä joka oli hieno merenrantakenttä. Tällä kentällä oli korkain greenfee eli 88 eur. Lämpötila luokkaa 13 asteta eikä juurikaan tuulta. Paikka 20 km Valenciasta etelään.

    Viimeisenä päivänä kävimme pelaamassa CLUB DE CAMPO DEL MEDITERRANEO kentän josta löytyy jo suuria korkeuseroja. Täällä oli ollut yöllä pakkasta koska kenttä oli korkeammalla vuoristossa, mutta pääsimme pelaamaan tosin hieman myöhässä. Täällä greenit oli todella nopeassa kunnossa ja niihin sopeutuminen otti aikansa.

    Majoituimme noin 160 km Valencia pohjois puolella olevassa Benicarlan lomakylässä.

    Kokonaisuutena homma oli kokemisen arvoinen.

    Suunnitellessa matkaa kannattaa ottaa huomioon mm seuraavat asiat.

    – Auto on välttämätön ja ilman erikseen veloitettavia kilometreja. (Meillä ajoa tuli reisulla 1200 km)

    – Sää voi vaihdella hyvinkin paljon. Siksipä hyvä varata lähtöajat puolenpäivän seutuville. Meillä kävi hyvä tuuri koska juuri noilla paikoilla satoi lunta viikkoa ennen ja viikkoa jälkeen meidän käynnin.

    – Kentille on todella vaikea osata eli aikaa kannattaa varat riittävästi kentän löytämiseen.

    -Tee ajat kannttaa varata jos suomesta käsin koska osa kentistä hyvin vartioituja ja alueelle tultaessa tarkistetaan oletko varannut ajan. (EL Salar)

    – Kentät todella pitkiä. Kaikki ylläolevat kentät oli yli 6 km keltaisilta.

    – Greenfeet 35-88 eur.

    – Palvelu ystävällistä

    – Ei ruuhkia (Välillä tuntui että kenttä oli varattu vain meille.)

    Kentät löytyy osoitteesta

    http://www.golfspain.com/index2.htm

    tv eh

    #640628 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Jokunen talvi on tullut jo tuolla alueella vietettyä ja sanoisin, että tuo eh:n kirjoitus aika paljon kertoikin.

    Sen verran keleistä, että tuolla Katalonian pohjoisosissa kelit saattavat olla huomattavankin kylmät verrattuna Tarragonan alapuolen seutuun.

    Itse en Barcan ympäristölle suuria odotuksia siltä osin tuohon vuodenaikaan laittaisi, puhumattakaan Gironasta.

    Ilmasto todella muuttuu yllättävän paljon kun siirrytään Ebren niemen eteläpuolelle, eli noin 200km etelään. Parhaat kelit helmikuun puolivälissä ovat olleet tuollaista reilut +20 astetta päivisin ja huonoimmat parin viime talven aikana vähän reilut 10. Pilvisyyden merkitys lämpötilaan on todella suuri.

    Kentistä:

    Tarragonassa (Reus) Aiques Verdes. Tuli käytyä kerralla kolmesti; ensimmäisen, viimeisen ja ainoan

    Hieman alempana Bonmont. Kohtalaisen vaativa ja mäkinen, mutta hieno kenttä. Trentin käsialaa ja hoitotasokin ollut muutaman lamavuoden jälkeen (omistajanvaihdoksen?) parempi.

    Panoramica: Ehdoton suosikkini lomagolfiin ja pelimiehellekin riittää haastetta, ainakin takaa pelattuna (n6500m) Täällä juuri itse majailemme ja paljon on näkynyt eri maiden maajoukkuepelajia ja Proffia harjoittelemassa. Joku Sergiokin siellä vierailee aika usein treenaamassa. Harjoitusalueet parhaat mitä olen missään tavannut. Matkaa Barcasta tasan 200km

    Panoramicasta etelään noin 80 km on sitten tuon mainitun Sergion kotikenttä, Mediterraneo. Varsinkin silloin kun Sergio itse paikkakunnalla, ovat griinit jotain aivan uskomatonta. Kymppiväylältä on perinteisesti luvattu kahdesta putista kahvit 🙂 Hieno kenttä pelata johon palaa aina mielellään.

    Valencia alkaa sitten jo olla kaukana, mutta noiden El Salerin ja E Scorpion lisäksi vielä mieleen tulee El Bosque josta kovasti pidin myös. Siellähän pelattiin myös ET:n karsintojen kakkosavaihetta viime vuonna ja Naisten Espanjan avoimet pari vuotta sitten.

    Kaiken kaikkiaan laatukenttiä jokainen.

    IHan Barcelonan alueelta olen kuullut vahvaa ylistystä El Pratin uusista kentistä. Eli nuohan ovat aivan lentokentän vieressä. Itse en ole ehtinyt tuolla vierailla, mutta ammattilaisen suusta nuo kehut ovat tulleet.

    Nonii.. piti vaan kirjottaa lyhyesti, mutta toivottavasti auttoi.

    #640629 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mainitsit Barcelonan läheltä El Pratin. Pelasin sen joskus 90-luvun puolessa välissä. Mut jonkin aika sit luin jostain, että kenttä olisi muuttanut sisämaahan n. 25-30 km päähän.

    En ole ihan varma tästä tiedosta. Onko jollain muulla tietoa ?

    Mut jos kenttä on vielä vanhalla paikalla, niin sehän on ihan lentokentän kupeessa.

    Oli silloin (vajaa 10 v sitten ) kallis ja hintalaatu suhde mielestäni heikko. No, löytyi sieltä klubilta kunnon (Espanjan oloihin) sauna !

    #640630 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Ainakin netin osoitetietojen mukaan olisi edellen tuolla El Pratin alueella. Vanhasta kentästähän osa jäi lentokentän laajennusten alle ja taasen tuota uutta osaa kehuttiin. Täytyypä koittaa ehtiä käymään tuossa viikon kahden päästä.. voin kertoa sitten lisää.

    Real Club de Golf El Prat

    Apdo. 10

    08820 El Prat de Llobregat

    Tel: + 34 933 790 278

    Fax: + 34 933 705 102

    E-mail: regp@interplanet.es

    #640631 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pelasin vanhan El Pratin joskus 90-luvun lopussa. Oli arvokas mutta pikkutarkasti hoidettu kenttä jossa lyönnit piti lomittaa koneiden liikkeisiin kun desibelit nousi välillä lähes kipupisteeseen.

    Täällä väitetään että olisi suljettu kenttä – syytä selvittää ennekuin lähtee reissuun:

    http://www.golfinspain.com/courses/683

    #640632 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Laajennetaanpa tämä ketju koskemaan myös marraskuuta. Minkäslaiset mahdollisuudet mulla on Barcelonassa 13.11. päästä pelailemaan kelvollisissa olosuhteissa? Ei sattumalta kukaan täältä olisi samoihin aikoihin tuolla suunnalla?

    #640633 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä El Prat näyttäisi siirtyneen: uusi osoite

    Real Club de Golf ’El Prat’

    Plans de Bonvilar, No. 17

    08227 – Terrassa

    http://www.rcgep.com/

    ja on about 25 km sisämaahan päin.

    Siitä en ole varma, miten vanhan kävi.

    #640634 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    El Pratia kaipaileville löytyy linkin takaa taustatietoja.

    Lue lisää: El Prat är tillbaka

    #640635 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    No näinhän se tietoisuus lisääntyy.. ei tullut edes kyseenalaistettua onko kenttä vielä samalla paikalla, kun edelleen väyliä lentokoneesta näkyy.

    Hyvä kun selvisi näin, ei tarvi ruveta Guatemalaan soittelemaan 🙂

    #640636 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Terveiset kesaisesta Barcelonasta.

    El Prat on siirretty jokunen vuosi sitten lentokentan laajennusten alta pohjoiseen aiemmassa viestissa mainittuun osoitteeseen. GF arkisin 100€, viikonloppuisin 200€! On Espanjan huippukenttia, mutta kuten GF kertoo, ei laske toimintaansa satunnaisten kavijoiden varaan. Kataloniassa on kenttia melkoinen maara, mutta talvi on taallakin pelaajille valilla ongelmallinen, erityisesti helmikuu.

    #640637 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pelattiin kaverin kanssa ko. kenttä muutama vuosi sitten – siis siinä lentokentän kupeessa. GF oli silloin muistaakseni 168 euroa. Tuulta oli n. 35 m/s ja kenttä täysin tyhjä. Portilla tuli vastaan vartija ja suurin koskaan näkemäni susikoira (tai siis ehkä emä oli sussari ja isä oli joku härkä tai vastaava). Joka tapauksessa päästi cädärin puheille asti. Ei muuta kuin hillitön tinkiminen käyntiin ja saatiin hinta 84 euroon. Pelattiin rundi aika extereme olosuhteissa (nettotulos 105 ja pelasin mielestäni hyvin). Kaveri pelasi 72 brutto (siis etuysin, takaysi meni samoihin lukuihin). Seuraavana päivänä ajettiin taas sinne ja väitettiin cädärille, että edellinen kierros jäi sääolosuhteiden takia kesken (no ei todellakaan jäänyt) ja haluttiin pelata uusi kierros. 20 minuuttia tinkaamista ja taas saatiin GF 84 eurolla. Kallishan se oli, mutta hieno paikka. Maine ja kunniahan siinä tinkaamisessa meni, mutta aika paljon säästyi rahaa.

    #640638 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Verraton raportti; lisää tällaisia! Siitä koirasta kuva olis kiva!

    #640639 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuo maps.google.com on aika mainio työkalu golfkenttien bongaamiseen ja näemmä tuolta El Pratista löytyy kyllä edelleen joku kenttä (9r?) ihan rannassa – katsokaa itse:

    http://maps.google.com/maps?ll=41.284031,2.085063&spn=0.011397,0.021404&t=k&hl=en

    #640640 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    …kele tähän on sanottava. Piti käydä pelaamassa tuo El Prat viime sunnuntaina, mutta epävakaisen kelin takia peruin lähtöaikani. Halvemmalla saa itsensä kasteltua hotellin suihkussa.

    Ajattelin uudelleen yrittää tänä perjantaina/lauantaina (18./19.11.), joten löytyisiköhän täältä peliseuraa?

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Pelaaminen Barcelonassa helmikuussa omatoimisesti?

Etusivu Foorumit Matkailu Pelaaminen Barcelonassa helmikuussa omatoimisesti?