Aihe: Pari sääntökysymystä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Pari sääntökysymystä

Etusivu Foorumit Säännöt Pari sääntökysymystä

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182921 Ilmoita asiaton viesti

  1. Pallo menee griinin edessä olevaan vesiesteeseen (keltaiset paalut) kanssapelaajan mielestä kyseessä on päävesieste (en ole aiemmin kuullut ko. esteestä) ja siitä ei saa lyödä. Este oli viime aikojen sateista riippumatta suureksi osaksi kuiva. Saisiko ko. esteestä lyödä? 2. Pallo menee avauksessa n. 50 cm yli vesiesteen mutta ympäristö on niin märkä että se uppoaa omaan lyöntijälkeensä, niin ettei pallosta ole yhtään maanpinnan yläpuolella. Ympäristö on suht mutainen muttei leikattu ehkä ihan väyläpituuteen, mutta kuitenkin ihan pelialueella. Mitä vaihtoehtoja voi valita?

  #299359 Ilmoita asiaton viesti

  1) Vesiesteestä saa lyödä (paikallissääntöjen voimassaolosta en tiedä). Saa myös jatkaa ’vesieste’-säännön mukaan ja palata kohtaan, josta pallo viimeksi ylitti esteen rajan tai tämän kohdan takapuolelle lipun suunnassa niin pitkälle, kuin jaksaa kävellä – 1 penaltti.

  2) Lyöntijälkeensä painuneen pallon saa kentän lyhyeksi leikatulla alueella nostaa, puhdistaa ja asettaa – ei penalttia. Jos märkää riittää tilapäiseksi vedeksi, voi olosuhteesta vapautua ilman penalttia.

  #299360 Ilmoita asiaton viesti

  1. Kuten PP kertoi ja lisäksi voi palata yhdellä rankkarilla lyömään edelliseltä lyöntipaikalta. Jos vesiesteestä ei saa muka pelata, siitä pitää olla maininta paikallissäännöissä ja mielellään lisäksi kyltti esteen vieressä. ’Päävesiestettä’ eivät golfsäännöt tunne, joten minä ainakin pelaisin esteestä, jos paikallissäännöt eivät sitä kiellä.

  2. Pallo ei ilmeisestikään ollut lyhyeksi leikatulla alueella eikä näinollen vapaata droppia saa ellei jompi kumpi seuraavista toteudu: 1. Pallon on tilapäisessä vedessä tai 2. talvisääntö on laajennettu koskemaan leikattuja alueita. Muutoin voit yhdellä rankkarilla dropata pallon kshden mailanmitan sisälle lähimmästä paikasta, jossa vapaudut pelaamattomasta paikasta tai linjassa lipusta taaksepäin miten kauas tahansa myös rankulla.
  Tai sitten kaikki peliin, hampaat yhteen ja pläjäys kuraan. Ainakin kura lentää, mutta luultavasti pallokin.

  #299361 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pitäisiköhän vielä tarkistaa tuo pelaamattomasta paikasta vapautumisen sanamuoto. 😉

  Saattaa jäädä ihmisille vääriä käsityksiä asiasta.

  #299362 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitti GET! Tarkoitan kahden mailanmita sisälle paikasta, jossa pallo makaa pelaamattomassa paikassa – ei lähemmäksi reikää. Edellä mainittujen lisäksi voi mennä lyömään uuden pallon rankulla paikasta, josta edellisen lyönnin teki.

  #299363 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkistapa vielä kerran ohjeesi !

  #299364 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitti kunnon vastauksista Petter ja Left. Vahvistivat omaa käsitystäni tilanteista.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Pari sääntökysymystä