26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Parhaat luontohavainnot

Etusivu Foorumit Yleistä Parhaat luontohavainnot

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Koska pakkanen jatkuu eika pelikeleista ole tietoakaan, niin otetaan kysely: mitka ovat parhaat luonto- tai elainhavaintosi golfkentilta? Taalta loytyy iso uroshirvi (kaveli kaikessa rauhassa 10 metrin paasta Kurkin 7:nnen tiiauspaikalla, mayra (juoksi vaylan poikki Peuramaan 17:nnella) ja helmipollo (nappasi hiiren vierestamme Vuosaaren 7. vaylan tiiauspaikalla).

    Kerran kojootti katseli rauhassa baut 20 metrin paasta kun plajjaytin draiverilla menemaan tii-boxista. Draivi oli hyva, mutta silti kojootti lahti siita varsin puutuneen oloisesti jatkamaan matkaansa.

    Viime tiistaina pelasin Windermeren CC:lla ja siina klubitalon edessa todistin elaman ja kuoleman kamppailua kun suurehko haukka syoksyi pensasaitaan ja nappasi sielta reilun metrisen kaarmeen. Siina ne tappeli ensin pensasaidan paalla, sitten maassa, ehka jonkun 3-4 minuuttia, kunnes haukka vei voiton ja lahti siita ’muina miehina’ nauttimaan lounastaan valitsemaansa paikkaan. Aika hieno episodi seurata.

    Peurojen keskella on tullut pelattua useammallakin kentalla, mutta krokodiilien hallitsemilla vesiesteilla ei niinkaan usein. Perjantaina tosin pelasin, joskaan en tiennyt niiden siella olevan, vaan pelikaveri kertoi vasta kierroksen jalkeen, etta ’Joo niita on mm ekalla, kuudennella, 11:lla, 17:lla ja 18:lla vaylien vesiesteissa…’ Eipa nakynyt, oli kai sen verran kylma sina aamuna.

    Ulkomaankierroksiltahan niitä kaikenlaisia eläviä löytyy. Apinalaumat ovat varmaan kaikille kaukoidässä pelanneille tulleet tutuiksi.

    Pickalassa nähtyä: Kolme valkohäntäpeuraa ylittämässä Parkin 14-väylää, metsäkauris (tai valkohäntäpeuran vasa) Parkin 17:n griinin takana metsikössä (oli jo hämärää). Forestin 12:n griinin lähistöllä asusteli viime kaudella palokärki, jonka lento isona tikkana on äärimmäisen huvittavan näköistä, näyttää siltä kuin se putoaisi minä hetkenä taivaalta kuin kivi.

    Btw, kyitä olen nähnyt Pickalassa enemmän kuin millään muulla kentällä, ja pari kertaa olen bongannut keltaposkisen rantakäärmeen. Arkoja ja nopeita kavereita.

    Punahuulisorsia kesäisin tulee bongattua kentiltä.

    on 90-luvun puolivälissä erään kentän eräästä bunkkerista bongaamani homo sapiens -pariskunta täydessä touhussa.

    Tee

    Kalkarokäärme noin 2m pallosta. Krokotiilejä vesiesteessä josta löin pallon.

    Poroja ja peuroja suomalaisilla kentillä. Ja varis, jonka sisällä oli golfpallo. Kaveri veti draivin ja vares lenti suoraan eteen noin 100m päässä. Pallo meni sisää. Sääntöjen vastaisesti(?) annoin kaverin lyödä uuden draivin ilman rankkua…

    AAH kirjoitti: (3.2.2009 11:22:12)
    on 90-luvun puolivälissä erään kentän eräästä bunkkerista bongaamani homo sapiens -pariskunta täydessä touhussa.

    No johan. Oliko kyseessä havainto etäältä vai olitko lyönyt oman kuulasi kyseiseen bunkkeriin? Sääntönikkareille kysymys, saako täydessä touhussa olevasta homo sapiens -pariskunnasta ottaa vapaan dropin vai onko kyseessä siirrettävä haitta?

    lukuisia kyy-kärmeksiä, useammallakin kentällä.

    kaksi tai kolme vuotta takaperin ilta hämärissä löntysteli karhu Keimolan uudenkentän ysin viheriön ohi, kun itse olimme aikeissa tehdä lähestymisiä n. 150 tietämiltä.
    tuon jälkeen on pusikoiden rasahdukset keimolassa pelatessa saaneet niskakarvat pystyyn, vaikka ne taitavat pääsääntöisesti olla peurojen aiheuttamia

    Rovaniemellä Poroja bunkassa.

    Tuoppi kirjoitti: (3.2.2009 13:51:17)

    AAH kirjoitti: (3.2.2009 11:22:12)
    on 90-luvun puolivälissä erään kentän eräästä bunkkerista bongaamani homo sapiens -pariskunta täydessä touhussa.

    Oliko kyseessä havainto etäältä vai olitko lyönyt oman kuulasi kyseiseen bunkkeriin?

    Bongaus ei tapahtunut edes samalta väylältä, missä bunkkeri sijaitsi.
    Olin siirtymässä kierroksen, ja illan, myöhäisemmässä vaiheessa kyseisen kernibunkan ohitse. Luulin ensin, että koirat siellä peuhaavat, mutta paljaista perseistä ei voinut erehtyä.

    Peuramaalla kärppä (saattoi olla joku muukin pienpeto) raahasi kurkusta retuuttaen jäniksenpoikaa klubitalon alle. Peto vaikutti melko närkästyneeltä meihin kun pakkailtiin siinä bägejä kierroksen jälkeen hänen pihallaan. Porukkaa oli aika paljon paikalla ja suorin reitti klubin alle vaati nousua sellaisen reilun polvenkorkuisen kivipengerryksen päälle ja siitä istutusten poikki klubin terassin alle. Ei meinanneet kärpän voimat millään riittää hyppäämään kivetyksen päälle pikkupupu hampaissa. Sitkeä otus oli kuitenkin ja sai vietyä saaliinsa piiloon kiipeämällä ns. perse edellä puuhun, tässä tapauksessa siis kiveyksen päälle. Mainittakoon vielä, että saaliseläin oli noin 2-3 kertaa saalistajaansa isompi, tosin hengetön…

    Viime kesänä lpg:n niin sanotulla kankkusväylällä eli nro 14. Kyykäärme parin metrin päässä väylällä. Ajattelin että jos sinä et häiritse minua niin minäkään en häritse sinua. Asetuin rauhassa lyömään palloa jolloin kyseinen elikko päätti välittää minusta ja lähti kohti aika reipasta vauhtia. Ei auttanut muu kuin odotella että olion luonto tasaantui ja sitä että se poistui paikalta läheiseen pöheikköön… Tein muuten paarin!

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Parhaat luontohavainnot

Etusivu Foorumit Yleistä Parhaat luontohavainnot