28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Pallot osuvat toisiinsa viheriöllä

Etusivu Foorumit Säännöt Pallot osuvat toisiinsa viheriöllä

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • KL

  Tulipa tämmöinen asia esille maanantain Pikkulan maratoonin keskimmäisellä kierroksella, kun seurassamme oli GP:n karjuihin kuulumaton paikallinen menninkäinen ja yritin pelin tiimellyksessä putata samaan aikaan kuin pelikumppanini Jalle: Mitä jos kaksi pelaajaa puttaa viheriöllä yhtäaikaa tai lähes yhtäaikaa ja pelaajien pallot osuvat toisiinsa? Miten jatketaan ja kuka/ketkä saavat penaltteja? Nopeasti siinä tilanteessa vastasin, että jos pelaajat puttasivat oikeilla vuoroillaan, niin putit uusitaan eikä kukaan saa penaltteja. Jos taas toinen puttasi väärällä vuorolla, hän saa 2 penalttia toisen palloon osumisesta. Jälkikäteen jäin miettimään oliko vastaukseni aivan oikea, siispä tutkimaan kirjallisuutta! Säännöistä löytyy seuraavaa: 16-1f Making Stroke While Another Ball in Motion The player must not make a stroke while another ball is in motion after a stroke from the putting green, except that, if a player does so, there is no penalty if it was his turn to play. PENALTY FOR BREACH OF RULE 16-1: Match play – Loss of hole; Stroke play – Two strokes. Toisaalta löytyy myös 19-5b ja 19-1b: Rule 19 Ball in Motion Deflected or Stopped 19-5. By Another Ball b. In Motion If a player’s ball in motion after a stroke is deflected or stopped by another ball in motion after a stroke, the player must play his ball as it lies. There is no penalty unless the player was in breach of Rule 16-1f, in which case he incurs the penalty for breach of that Rule. Exception: If the player’s ball is in motion after a stroke on the putting green and the other ball in motion is an outside agency – see Rule 19-1b. b. If a ball in motion after a stroke on the putting green is deflected or stopped by, or comes to rest in or on, any moving or animate outside agency except a worm or an insect, the stroke is cancelled. The ball must be replaced and the stroke replayed. Kävikö tässä lopulta niin, että todellakin 2 penalttia tulee, jos pelaaja puttasi väärällä vuorolla, muttei suinkaan toisen palloon osumisesta, vaan väärällä vuorolla puttaamisesta toisen pallon ollessa liikkeessä viheriöllä? Ja kaikissa mahdollisissa tapauksissa putit uusitaan? Pallothan ovat käsittääkseni toisiinsa nähden ulkopuolisia tekijöitä.

  Yksi tulkinta:

  Jos molemmat ovat griinillä, niin se, joka on ollut lähempänä reikää, saa rankut ja se, joka on ollut kauempana, pelaa palloa siitä mihin se jäi, ilman rankkuja.

  Jos toinen on ollut griinin ulkopuolella (vaikkapa forella), niin griinillä ollut uusii lyöntinsä mutta ulkopuolelta tullut jatkaa siitä mihin pallo jäi, molemmat ilman rankkuja.

  KL

  Made kirjoitti: (24.7.2006 10:45:09)
  Yksi tulkinta:

  Jos molemmat ovat griinillä, niin se, joka on ollut lähempänä reikää, saa rankut ja se, joka on ollut kauempana, pelaa palloa siitä mihin se jäi, ilman rankkuja.

  Mutta eikös tuo 19-1b juuri määrää pelaajan uusimaan lyöntinsä? Siis omasta mielestäni kumpikin pallo on toiseensa nähden ulkopuolinen tekijä. Onko näin?

  19-1
  b. If a ball in motion after a stroke on the putting green is
  deflected or stopped by, or comes to rest in or on, any
  moving or animate outside agency except a worm or an
  insect, the stroke is cancelled. The ball must be replaced
  and the stroke replayed.

  Mielestäni toinen pallo ei voi olla ulkopuolinen tekijä, jos molemmat ovat griinillä ja ovat juuri kyseisellä griinillä pelaavan ryhmän palloja.

  Pallo voisi olla ulkopuolinen tekijä, jos tuo liikkuva pallo tulee esim. jostain toisesta ryhmästä (seuraava ryhmä lyönyt liian hätäisesti tai vaikkapa kaksoigriinin toiselta reiältä tullut pallo)

  KL

  Tämähän onkin juuri se alkuperäinen kysymykseni, en nimittäin mistään löydä mitään sääntökohtaa tai Deccaria, joka erottelisi ulkopuolisen tekijän sen mukaan mistä pallo on lyöty. Pallo kuitenkin käsittääkseni on ulkopuolinen tekijä, ainakin Decisionin 19-1/10 mukaan:

  Question: A player plays a stroke on a putting green. While the ball is in motion, a ball played at another hole strikes the player’s ball and knocks it into a bunker. What is the ruling?

  Answer: Since the player’s ball was deflected by a moving outside agency, the player’s stroke is cancelled and he must replace his ball (Rule 19-1b). Rule 19-5b does not apply – see Exception under that Rule.

  Rule 19-5b
  If a player’s ball in motion after a stroke is deflected or stopped
  by another ball in motion after a stroke, the player must play
  his ball as it lies. There is no penalty unless the player was in
  breach of Rule 16-1f, in which case he incurs the penalty for
  breach of that Rule.
  Exception: If the player’s ball is in motion after a stroke on the
  putting green and the other ball in motion is an outside agency
  – see Rule 19-1b.

  Eli taas tullaan takaisin lähtöruutuun.

  Kyllä nämä sääntökohdat mielestäni osoittavat tulkintani oikeaksi, mutta kun joskus joku löytää jonkun olennaisen virheen päättelystäni, niin halusin tälle vahvistusta. Ovat nämä koukerot sen verran kimurantteja…

  Mielestäni saman flaitin pallo ei voi olla ulkopuolinen tekijä:

  Derfinitions:

  An ’outside agency’ is any agency not part of the match or, in stroke play, not part of the competitor’s side

  KL

  Made kirjoitti: (24.7.2006 14:49:44)
  Mielestäni saman flaitin pallo ei voi olla ulkopuolinen tekijä:

  Derfinitions:

  An ’outside agency’ is any agency not part of the match or, in stroke play, not part of the competitor’s side

  Mielestäni sana ’match’ viittaa tässä reikäpeliin eikä flaittiin.

  Nimetön

  Mikä on todennäköisyys että kaksi viheriön ulkopuolelta lyötyä palloa osuu toisiinsa, molempien vielä liikkuessa?
  Rankkuja ei kai tässä tapauksessa jaella?
  Pelattiin vaimoni kanssa eräs ilta pari vuotta sitten ja tuo sattui meille sillä ysillä kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla pallot tulivat greenille vielä eri suunnilta. Ekalla kerralla hieman tuhahdin vaimolle, kun hän löi palloa väärällä vuorolla, mutta ei siinä hirveästi kai tullut lyöntivuoroja tarkkailtua, kun pelailtiin lunkia ja ripeätä golfia iltakierroksella.

  KL

  Ei tule rankkuja, pallot pelataan paikaltaan, koska ne lyotiin viherion ulkopuolelta.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Pallot osuvat toisiinsa viheriöllä

Etusivu Foorumit Säännöt Pallot osuvat toisiinsa viheriöllä