16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

pakettimatka vai omatoimisuus?

Etusivu Foorumit Matkailu pakettimatka vai omatoimisuus?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #631774 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kuinka varattuja kentät ovat tyypillisissä golf-kohteissa (esim ja erityisesti Gran Canaria)? Eli onko syytä varata greenit jo matkanjärjestejältä? Olisi kiva kuulla kokemuksia siitä, käytätteko matkanjärjestäjien valmiita peketteja vai varaatte reissun ja greenit erikseen.

    Olisi reissuun lähtö sekä golfia pelaavien ja pelaamattomien kanssa, ja haluttaisi joustavasti paikanpäällä kuinka paljon pelaa ja kuinka paljon keskittyy muuhun!

    #634245 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sen jälkeen kun internet on ollut laajamittaisesti käytössä eri palvelujen varaamiseen, en ole pakettimatkoilla ollut. Pari-kolme kertaa vuodessa on tehty omatoimimatka milloin minnekin päin maailmaa. Kaikki varaukset lennoista asuntoihin ja tiiaikoihin on tehty netin kautta.

    #634246 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Riippuu täysin kohteesta. Joihinkin on järkevää mennä täysin omatoimimatkalle, joihinkin osittain (esim. matkat/hotelli oma, gf:t paikalliselta toimijalta jne) ja joihinkin puhtaalle pakettimatkalle. Itsellä on varattuna ensi talvikaudelle kolme matkaa. Sattumalta ne jakautuvat juuri tuohon kolmeen muotoon eli yksi kutakin. Gran Canaria on minulla jäänyt vähän varjoon, joten siihen en osaa ottaa kantaa.

    #634247 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kenttien varaustilanteeseen vaikuttaa mielestäni erityisen paljon se, onko reissussa sesonkiaikaan esim. Joulun paikkeilla. Sesonkiaikaan varaukset on hyvä tehdä etukäteen. Olemme tehneet niitä matkanjärjestäjien kautta (finnmatkat, tjäreborg) sekä myös itse suoraan kentille. Molemmat vaihtoehdot ovat toimineen hyvin. Mikäli haluaa päästä pelaamaan aamulähdöissä, niin varaukset kannattanee tehdä ajoissa.
    Monesti valmiissa paketeissa on golflähtöjä esim. 4-5 krt/vko, joten täytyy pohtia ja puntaroida, mitä kaikkea lomalla haluaa tehdä. Itse olemme varanneet golf-lähtöjä viikon lomalle itse pari kpl ja fiilliksen mukaan lisänneet niitä sitten paikan päällä tai osa perheestä puuhaillut siis muitakin juttuja. Varsinkin iltapäivän lähtöjä on voinut varailla paikan päälläkin esim, kanarian saarilla, turkin belekissä yms.
    Joulun jälkeen suuntaamme Floridaan ja sinne teemme osan golfvarauksista etukäteen ja osan paikanpäällä fiilliksenkin mukaan. Kyseessä omatoimimatka joten varaukset nyös itse.

    #634248 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joskus kannattaa käyttää paikallistoimijaa apuna. Etenkin yksinään liikkuessa tällaisen varsinaisen golfseuran ulkopuolinen harrastajakerho, niin sanottu Golf bar tarjoaa etua suoran kentälle kohdistuvia toimenpiteitä enemmän tietyissä kohteissa.

    Viime viikolla pelasin expattien golfyhteisön kanssa useamman kierroksen Affiliate with PSC, yhteisön palveluun kuului matkat kaupungin ytimestä kentille, yksinään menoa edullisemmaksi neuvotellut greenfee ryhmätarjoukset kaikille pelatuille kentille sekä pistebogikisa, jonka osallistumismaksu, 150 Bht ’kuului’ (siitä ei voinut kieltäytyä) kuljetuksen hintaan. Voittajille oli tarjolla kirjekuoria ja par-3:sten ’kakkosista’ sai extraa suunnilleen kyytinsä hinnan. Koukkipolvi- ja bogiharrastajayhteisössä ei par-4:sten ja vitosten kolmoset turvottaneet kassaa ja ohi kierähtäneen par-4:n kakkosestakaan ei mitään olisi saanut, vitosten nelosista puhumattakaan.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: pakettimatka vai omatoimisuus?

Etusivu Foorumit Matkailu pakettimatka vai omatoimisuus?