Aihe: Pääkaupunkiseudun Par 3 -kentät - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Pääkaupunkiseudun Par 3 -kentät

Etusivu Foorumit Yleistä Pääkaupunkiseudun Par 3 -kentät

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188479 Ilmoita asiaton viesti

  Piti pistää pystyyn ketju, johon listataan pääkaupunkiseudun Par 3 -kentät. Onneksi joku oli tehnyt homman ennen minua: Pay & Play -kentät Eli siitä vaan pelailemaan, vaikkei olisi tasoitusta ja jäsenyyttä!

  #491305 Ilmoita asiaton viesti

  Ihmettelijä kirjoitti: (21.4.2006 20:37:08)
  Piti pistää pystyyn ketju, johon listataan pääkaupunkiseudun Par 3 -kentät. Onneksi joku oli tehnyt homman ennen minua:

  Pay & Play -kentät

  Eli siitä vaan pelailemaan, vaikkei olisi tasoitusta ja jäsenyyttä!

  Huomasin tuolta pari listausta, jotka eivät pidä paikkaansa:

  Salossa reikiä on tietääkseni 3, ei 9 ja Aura Golfin tiluksilta en ole Par 3 -kenttää löytänyt lainkaan. Löytyykö muuta korjattavaa? Tuolla sivun lopussa on yhteystiedot joten ehkä voisimme toimittaa sinne kootun listan korjauksista.

  #491306 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Ihmettelijä kirjoitti: (21.4.2006 20:37:08)
  Piti pistää pystyyn ketju, johon listataan pääkaupunkiseudun Par 3 -kentät. Onneksi joku oli tehnyt homman ennen minua:

  Pay & Play -kentät

  Eli siitä vaan pelailemaan, vaikkei olisi tasoitusta ja jäsenyyttä!

  Tuo lista ei kyllä kovin hyvin palvele. Siinä on puutteita sekä vanhaa tietoa ja itseasiassa monella kyseisistä kentistä on vaatimuksena ainakin Green Card. Muistaakseni Uudellamaalla vapaasti pelaamaan pääsee Löfkullaan (puuttuu listasta, koska ei ole liiton alainen, ja ihan aito Pay&Play kenttä) Kotojärven Rantakentälle ja Nurmijärvelle. Tuollaiset rangen vieressä olevat kolmereikäiset kuten Masterilla eivät juurikaan peli-iloa kenellekkään tuo.

  Eckerön kävin pelaamassa Ahvenanmaalla kesällä 2002, jolloin se oli normaali 9-reikäinen kenttä. Uuden kenttäoppaan mukaan siellä on laajennettu: 18 reikäinen Par 72 ja lyhytreikärata Par 57 (eli muutamia Par 4 väyliä mukana). Luukissa on ollut tuo mahdollisuus käydä pelaamassa vapaasti maanantaisin, jos yhdellä ryhmästä on Green Card. Listalta puuttuu kuitenkin Lakisto, missä viime kaudella oli vastaava mahdollisuus perjantaisin.

  Olisi ihan mukava saada ajantasainen lista liiton sivuille.

  #491307 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Onpa erikoinen lista! Kolme vähän ympäristöä lyhyemmäksi leikattua nurmialuetta lehmihaassa on sitten olevinaan pay&play-kenttä?!?!? Joopa joo….

  No, pääseepä sentään monilla noista listalla mainituista paikoista lajiin vihkiytymätönkin pallon lyömistä kokeilemaan, muttei suinkaan kaikilla, toisin kuin tekstissä annetaan ymmärtää. Luukissa ja Lakistossa (joka siis listalta puuttui) ainakin vaaditaan yhdeltä ryhmän jäseneltä green card, joten aito P&P kumpikaan ei noina ’vapaapäivinä’ ole. Talmaankin vaaditaan GC tai pron kirjallinen lupa.

  Tältä komealta listalta puuttuu nähdäkseni Laukaan klubin 4-tai 5-reikäinen harjoituskenttä.

  Missä on muuten tuo Nupurin 9-reikäinen par3-kenttä? Olisiko tuo ihan oikea P&P, johon voin 10-vuotiaan poikani tulevana kesänä viedä?

  #491308 Ilmoita asiaton viesti

  Aura Golfin tiluksilta en ole Par 3 -kenttää löytänyt lainkaan.

  On siellä, onko se nyt kasi väylän vasemmalla puolella. Näin olen ainakin ymmärtänyt, korjatkaa jos väärässä.

  #491309 Ilmoita asiaton viesti

  Banzai kirjoitti: (22.4.2006 0:10:06)
  Aura Golfin tiluksilta en ole Par 3 -kenttää löytänyt lainkaan.

  On siellä, onko se nyt kasi väylän vasemmalla puolella. Näin olen ainakin ymmärtänyt, korjatkaa jos väärässä.

  Tarkoitatko lähipelialuetta? Siellä ruoho on melko pitkää ja keskellä on yksi kumpu, jota voisi kutsua viheriöksi.

  #491310 Ilmoita asiaton viesti

  Onkohan nyt väärää tietoa Luukista ja Lakistosta? Luukissa sai ainakin viime kesänä pelata muistaakseni ILMAN Green Cardia yhtenä päivänä viikossa. Lakistossa taas sai pelata ilman jäsenyyttä/tasoitusta, mutta Green Card vaadittiin. Eli kyllä Luukki on kerran viikossa avoin aivan kaikille. Täytynee niputtaa listan puutteet ja pistää palautetta.

  #491311 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Alunperin Luukissa vaadittiinmaanantaisin yhdeltä ryhmän jäseneltä GC, muilla ei tarvinnut olla mitään. Tällä pyrittiin varmistamaan edes jonkinlainen etiketin auttava hallinta. En tiedä onko tästä vaatimuksesta sittemmin luovuttu.

  Lakistoa sen sijaan ei enää näkynyt SHG:n uusimmassa tiedotteessa, joten siellä ei tänä vuonna pelattane ilman tasoituskorttia.

  #491312 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Minäkin huomasin, että Lakistoa ei näkynyt listassa, kuten KL tuossa jo totesikin. Tuntuu välillä, että helpointa on aina soittaa kyseiseen paikkaan, koska rajoitukset ja mahdollisuudet vaihtuvat vuosittain ja eri lähteissä on hieman erilaista tietoa tarjolla. Koskaan ei voi olla ihan varma, mikä näistä on viimeksi päivitetty ja onko lipsahtanut virheitä sekaan.

  Minusta on ihan hyvä, että jossain pääsee edes hieman kokeilemaan, miltä laji tuntuu. GC kurssi ja jonkun sortin välineet on alkuinvestointina jo varsin suuri, ja jos vielä hankkii päälle pelioikeuden ja jäsenyyden jostain seurasta on rahaa mennyt jo isompi tukku. Siinä on sitten ikävä todeta, että eipä tämä olekkaan minun lajini. Ja kyllä siellä moni innostuu ja lähtee ihan tosissaan mukaan.

  Itse asiassa jos oikein muistan, kävin joskus parikymmentä vuotta sitten jollain Pay&Play kentällä. No, menihän siinä pitkälti toistakymmentä vuotta ennenkuin tosissani aloitin harrastuksen, mutta olihan sitä olemassa pieni haju, mistä oikein on kyse. Sattuma sitten keväällä 2002 ajoi kentälle seuraamaan kaverin peliä ja siitähän se polte sitten alkoi ja neljän päivän varoitusajalla kurssille mukana juuri hankittu uusi bägi ja mailasetti…. 😉

  #491313 Ilmoita asiaton viesti

  Myy kirjoitti: (22.4.2006 13:04:45)
  …neljän päivän varoitusajalla kurssille mukana juuri hankittu uusi bägi ja mailasetti…. 😉

  Hauska huomata, että jotain muutakin on kärpänen puraissut kunnolla ja kerralla. Olin itse käynyt joskus satunnaisesti mökkikunnan rangella mätkimässä, mutta innostus alkoi noin vuosi sitten kun oltiin firman kanssa pron ohjastamalla tutustumiskierroksella ja samalla pääsi lyömään. En muista kauanko kesti, että hankin omat vehkeet kun tuli sen verran hyvä tarjous vastaan. Ennen kurssille menoa tuli käytyä omin päin rangella jonkin verran. Moni piti setin hankkimista hulluna, mutta en luovuttanut. 😉

  Kaveri innostui vielä hurjemmin ja osti omat mailat kun olimme matkalla eräälle Par 3 -kentälle. Nyt hän on jo täydentänyt settiään ja harjoitellut ahkerasti yli puoli vuotta, joten en usko että green cardin suorittaminen tulee olemaan mikään ongelma.

  Summa summarum: pay&play on hyvä konsepti ja tulen varmasti viemään lisää kavereita harjoituskentille – varsinkin kun lähistölle avautuu kesällä 9-reikäinen, jossa on myös par nelosia.

  #491314 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitatko lähipelialuetta? Siellä ruoho on melko pitkää ja keskellä on yksi kumpu, jota voisi kutsua viheriöksi. (Theodore S. Maul, Esq. 22.4.2006 1:31:31)

  Ok, väärin meni. Lähipelialuehan se on. Tarkistin vielä.

  #491315 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä kuinka vanha poikasi on, mutta mikäli on vielä ihan snadi niin vie vaikka Peuramaan Puttgardeniin.
  Puttgarden
  Nupurin kenttä on vähän eteen päin Nuuksion risteyksestä vanhalla Turuntiellä.

  #491316 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Kiitos tiedosta ja vihjeestä. Tosin poikani ikä Sinun pitäisi kyllä tietää…. :

  KL kirjoitti: (22.4.2006 0:09:45)
  Missä on muuten tuo Nupurin 9-reikäinen par3-kenttä? Olisiko tuo ihan oikea P&P, johon voin 10-vuotiaan poikani tulevana kesänä viedä?

  Ei se mitään, välillä minäkin luen vain joka toisen sanan…

  #491317 Ilmoita asiaton viesti

  Olen yrittänyt vähentää tätä foorumissa käytettyä aikaa joten nykyään luen vain joka kolmannen sanan niin ihan kaikkea ei aina huomaa.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Pääkaupunkiseudun Par 3 -kentät