23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Päähän lyönti

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Päähän lyönti

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pelaajat ovat huolissaan jaloille lyönnistä.Olisiko kellään toimintamallia tilanteeseen,joissa pelaaja lyö toistuvasti kohti kentänhoitajaa.Onko oikea tapa osoittaa suorin reitti takaisin klubitalolle? nim.merkki alalla 15 vuotta ja vielä elossa.

    Kusipäähän se on, joka toistuvasti tollasta tekee. Kunnon sanktiot, jos ei tavat muutu. Itse annan aamulenkeilläni aina etuajo-oikeuden kenttämiehille, eikä 13 vuoden aikana ole kertaakaan tullut sanomista puolin eikä toisin. Tosin, asiaan voi myös kenttämies itsekin vaikuttaa. Mutkan takana työskennellessään, kannattaa jättää vaikka mönkijä keskelle väylää näkösälle.

    oikea tapa on!!!

    Onkos kellään se pallo osunu päähän?

    Itseni osalta voin sanoa että on.

    Nimetön

    Ei omakohtaisesti, mutta tuttuni sai driven nenänvarteen jonka johdosta pitkä sairasloma. Lyöjälle pelikielto muistaakseni kauden loppuun.

    Omakohtaisesti pari kertaa viuhahtanut vierestä ohi.. ei siis jaloille.

    juuri viime viikonloppuna European Mastersissa.

    Ernie löi (avauksen?) suoraan yleisön joukkoon, josta pallo ’kimposi’ vaakasuoraan takaisin väylälle. Hieman myöhemmin kameramiehen silmiin sattui yleisön joukossa hymyilevä kaveri, jolla oli keskellä otsaa meloinen ’motti’.. Tiedä sitten tuliko pallo pompun kautta vai suoraan, mutta varmasti sattui aika kivasti…

    Huomattuaan asian Ernie vinkkasi heebolle, että nähdään kierroksen jälkeen klubilla..

    ’Kenttähenkilöstöllä on etuoikeus työskennellä väylällä, jota pelaamme. Henkilöstö antaa kädenheilautuksella lyöntiluvan heti, kun turvallinen lyönti on työn kannalta turvallista.’

    Lainaus on Rindsiden peliohjeesta.

    Minusta asia on harvinaisen selvä. Jos pelaaja lyö ilman kentänhoitajan lupaa, niin samantien poistamaan kentältä.

    morjensta Markku

    Kysyt oikeutetusti oikeaa asiaa. Tähän on mielestäni Nurmijärven Esa Meriläinen ja kaiketi myös Bunkkeri-lehti antanut hyvän lääkkeen = ns. keltainen kortti. Sen mukaan sanktiot päättää kunkin kentän siihen oikeuteen/velvollisuuteen liittyvä taho.

    Terkuin

    Jorkki

    Tapojeni mukaan menen suoraan ohi aiheen eli: mistä tunnistaa kenttä henkilökunnan työssäään? Täytyykö nää hemmot tuntea ulkonäöltä? Tietty he varmaankin liikkuvat tuolla kentällä jolain kulkupelillä josta voisi päätellä että kyseessä ei ole muita pelaajia eikä muitakaan turisteja hillumassa kesken kierrosta. Mä en oo oikeasti nähnyt koskaan kenttähenkilökuntaa työssään… työn jälkeä on tullut ihasteltua moneen kertaan, ei siinä mitään.

    Niin mitä tulee tuohon päähänlyöntiin niin olen sitä mieltä että maastakarkoitus olisi sopiva toimitamalli. Myös niille jotka tähtäävät väylällä hilluvia muita pelaajia sekä muita turisteja.

    [koittakaa nyt kestää hetki, pääsen ihan just iltaysille]

    Heiluttavat myös lapiota, eivät mailaa.

    Oletetaan…

    että kyseessä on yksi ja sama pelaaja koko ajan ja…

    oletetaan…

    että et ole antanut minkäänlaista lupaa pelaajalle lyödä. Lopputulos on yksinkertainen, kentältä pihalle ja hallitus käsittelee tapauksen. Miksi edes kysyt noinkin selvää tapausta mikäli oletukseni ovat oikein???? Vai onko sittenkin pallo osunut päähän :-).

    Mutta jos olet antanut luvan lyödä pelaajalle, niin tuksinpa hän yrittää sinun päähäsi osua ellet nyt seiso lipun vieressä mikä saattaa tosin olla turvallisin paikka.

    Kerroppas tarkemmin tapauksesta/tapauksista.

    Kumma tapaus. Ilmoita eteenpäin. Asian vierestä kyllä yksi juttu joka joskus vaivaa minua ja joitakin pelikavereitakin. Eli jos joku kentänhoitajista voisi minua vaikka opastaa. Tunnen muutaman, mutta heiltä ei oikein selvää vastausta saanut. Miksi ainakin yleensä nurmikoita leikataan reikä järjestyksessä, ainakin greenejä ja bunkkereita ajetaan ikävän usein niin, että henkilökunta tuntuu olevan lähes koko ajan saman ryhmän edessä. Esim. viime viikolla yhdeksän reiän kierros aamulla venyi reilusti yli kahden tunnin tyhjällä kentällä. Jouduimme odottamaan 6 väylällä lähes kaikkia lyöntejä avauksia ja lähestymisiä kun touhukas hoitaja ajoi bunkkereita edessä. Tavallaan mukavaa kun bunkkerit on kunnossa, mutta ei tuntunut kuitenkaan järkevältä. Eikä me etiketin mukaan ja muutenkaan olla niin hulluja, että lyötäisiin päälle. Onko muilla kokemuksia? Voisiko kenttää hoitaa vastapäivään?? Kertokaa mulle viisaammat…

    Suomessa hoidetaan kenttiä tosi paljon keskellä parasta peliaikaa. Muualla esim, griinit leikattiin joka aamu ennen klo 7 aamulla, jolloin kastekin oli poissa. Lähinnä raffeja leikattiin joskus päivälläkin.

    Ja meillä on kesällä valoisaa pitkään, verrattuna muihin asuttuihin aluesiin maailmassa.

    No, ehkä täällä golfkenttä on itseisarvo, muualla osa businestä.

    Minua kyllä myös on ottanut rankasti päähän se että on joutunut pelaamaan liki puoli kierrosta griiniruohonleikkurin / ilmauskoneen / bunkkerin tasoittajan / tuholaismyrkynlevittäjän perässä. Kiertäkää nyt ihmeessä sitä kenttää vastapäivään niin ei joltain neljän porukalta mene kierros ihan pilalle. Yhden väylän odottelun kestää jokainen.

    Toisaalta suomen työaikalainsäädäntö on sellainen että voisin kuvitella kentänhoitotöiden olevan halvimpia keskellä päivää, aamuyöstä ja myöhään illalla pitää maksaa kaiken maailman lisiä… mikä nyt toisaalta on ihan aiheellista.

    Mielenkiintoisia mielipiteitä seuranneena kummastelen kovasti muutamaa kommenttia.

    Kuinka moni golfin pelaaja haluaa vammautua työpaikallaan loppuiäkseen? Tiedän, että kovinkaan moni golfkentänhoidossa työskentelevä ei halua. Siksi hoitohenkilökunta pyrkii karttamaan kentällä lenteleviä palloja ja ajaa nasta laudassa tehdäkseen työnsä hyvin ja nopeasti ja antaakseen pelaajille ja palloille tilaa kentällä. Mikäli pallo osuu kentänhoitajaan, niin silloin herää kysymys, että miksi toinen ihminen haluaa tarkoituksella vahingoittaa toista? Golfin säännöt laatineet henkilöt eivät voineet varmaan kuvitellakkaan, että jonakin päivänä golfklubit joutuvat pohtimaan näin humanitäärisiä kysymyksiä, joten siltä suunnalta ei vastausta kysymykseen löydy- paitsi, että pelaaja lyö aina omalla vastuullaan ja kentänhoidolla on etuajo-oikeus.

    Toivottavasti tämän ’erittäin ikävän tapauksen’ kentän kapteeni puuttuu asiaan ja selvittää mitä tapahtui ja miksi. Jos pelaaja on lyönyt pallon tahallisesti päin toista ihmistä eli kentänhoidossa työskentelevää, niin eiköhän tämän kyseisen pelaajan tulisi miettiä koko elämänasennettaan – eivät muut ihmiset ( pelaajat, hoitajat ja ulkopuoliset )ole kentällä sitä varten, että heitä vahingoitetaan tahallisesti. Toivon myös, että kyseisessä tapahtumassa mukana ollut kentänhoitaja ei saanut pahoja vammoja. Kaikkea hyvää tälle kentänhoitajalle!!!!

    Entä kuinka moni golfari on valmis tekemään normaalia työtään yötyönä? Päivät ja yöt ovat valoisat kaikille Suomessa työpaikasta riippumatta. Yötyö on erittäin kallis vaihtoehto ja osa golfkentänhoitotöistä tehdäänkin yötyönä. Espanjalaiset golfkentät hoidetaan läpi vuoden yötyönä, mutta hoito rajoittuu pelkkään kasvuston hengissä pitämiseen turisteille. Hoitotyön minimointiin löytyy keino: rakennetaan golfkenttiä muovisesta tekonurmesta. Niinhän jalkapallokenttiäkin rakennellaan.

    Hyvinä puolina muovinurmikossa ovat: hoitajat eivät häiritse pelaamista, koska heitä ei juurikaan tarvita; hoitokulut vähenevät olennaisesti, koska muovinurmea ei tarvitse kylvää eikä lannoittaa; ikivihreys – voidaan avata vaikka helmikuussa, jos säät sallivat ( ja jos laitetaan lämmitys koko kentän alle ja kenttä suojataan katoksella, niin voidaan pelata läpi talven ). Huonoja puolia ovat: erittäin kallis investointi ja tekonurmi on ongelmajätettä.

    Miksi golfkentälle tarvitsee levittää tuholaismyrkkyjä? Tietääkseni suomalisilla golfkentillä ei tarvita moisia aineita, sillä tuholaisia ei juurikaan esiinny tai jos esiintyy, niin niitä torjutaan ihan muilla konsteilla.

    Hyvää, rauhallista ja inhimillistä golfsyksyä kaikille golfin ystäville!

    Samaa mieltä. Jos lyö ilman lupaa, niin ulos vain! Mutta mitä mieltä olette seuraavasta:

    Sattui Rönnasissa. Olimme kaverini kanssa pelamaassa ja 7 griinillä oli leikkaaja. Odotimme jonkin aikaa ja kumpikin näimme käden heilutuksen, jolloin löimme lähestymisemme. Hoitaja oli koneineen 20 metrin päästä greenistä meistä poispäin ja aloitti huutamisen, että onko meillä edes green cardia kun löimme vaikka hän oli vielä lähettyvillä. Hän ei ikinä myöntänyt että olisi antanut merkkiä (meistä kumpikin näki sen), jatkoi huutamistaan ja poistui. Tälläisessä tilanteessa on kenttähenkilökunnan sana vastaan pelaja. Kumpi voittaa?

    Minä sain muutamia vuosia sitten merkin ruohonleikkaajalta lyödä kummun takan olevalle griinille. Leikkaja meni sivuun koneineen ja näytti selvästi, että anti palaa.

    Löin. Onneksi jäi lyhyeksi sillä edellinen ryhmä oli vielä puttaamassa.

    Viikonloppuna tuli avattua yhdellä doglegilla kun edellinen ryhmä oli vienyt bäginsä ja itsensä puiden varjostaman vesiesteen reunalle aivan väylän alkuun ja oli ilmeisesti etsimässä palloja.

    Pelaajia eikä bägejä ei ollut näkyvissä miesten eikä edes edempänä olevalta naisten tiijauspaikalta, jossa tihruilimme ’tyhjää väylää’.

    Kun seurueen naiset menivät avaamaan naisten tiiltä, edellinen ryhmä ilmestyi katveesta näkyviin.

    Onneksi avaukseni meni sinne minne piti eikä sattunut mitään.

    Tämä oli muuten toinen kerta 5-vuotisen pelihistoriani aikana kun käy näin.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Päähän lyönti

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Päähän lyönti