28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Pää paikoilleen

Etusivu Foorumit Yleistä Pää paikoilleen

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Otin eilen videolle swingini ja yksi major-ongelma sieltä heti löytyi. Eli diagnoosi topeille ja huonoille osumille on selvä: Eli kyseessä on pään nouseminen. Sivusuunnassa polla pysyy paikoillaan suht. hyvin mutta takaapäin kuvattuna näkyy selvästi että pää nousee aika paljon ylöspäin backswingissä. Olen tässä viimeaikoina yrittänyt pitää leukaa hieman ylempänä jotta olkapäillä olisi enemmän tilaa liikkua mutta siltikään se pää ei kohdillaan pysy vaan pyrkii nousemaan. Minkälaista harjoitetta ko. ongelman korjaamiseen löytyisi ? Vesku Loirilla legendan mukaan lukee kengän kärjissä älä nosta päätä mutta löytyisikö jotain hieman helpompaa drilliä jolla sen saisi tonne kovalevylle tallennettua. Valitettavasti en saanut ’haltuuni’ ko. videopätkää, josta varmasti asiantuntijat varmasti löytäisivät monia muitakin virheitä. Mutta tää pää nouseminen on pakko saada kuriin nyt!

  Niin, eikös se pää nouse Duvalillakin ja myös itse Annikalla ja silti pelaavat, ainakin jälkimmäinen, huipulla.

  Tässä nyt ei varmaan mitään apua ollut mutta sainpas sanottua. Asiantuntijat sua kohta auttavat täällä, odota maltilla :-).

  Eikös Annikalla ole osumahetkellä ’head release’, eli vain pää kääntyy, mutta niska pysy paikallaan kuten pitääkin.

  Vika ei ole yläpäässä vaan alapäässä. Koeta keskittyä pitämään peräaukkosi paikallaan. Koko hommahan tapahtuu kiertymällä aukon yläpuolella olevan selkärangan ympäri.

  Toimi näin: kun olet rentouttanut käsivarsien ja hartioiden ja selän lihakset ja grippi on kunnossa, niin supista pari kertaa sulkijalihaksia. Näin asia tulee mieleen ja katso; pää ei nouse!

  Nyt se selvis miksi pieru pääsee karkaamaan joillakin pelaajilla ennen lyöntiä :-).

  Eli jos pieraiset lyönnin jälkeen on supistukset jääneet tekemättä, hyvä muistaa.

  Sorry, menee ’pikkasen’ off topic

  Nämä kesäperjantailtapäivät on saamarin pitkiä…

  Nimetön

  Juu kyllä se ’peräaukon’ alue eli lantio pysyy ihan hyvin paketissa mutta ongelma juuri siinä kun ollaan backswingin huipussa niin silloin pää on noussut sen verran että osuminen palloon vaikeutuu huomattavasti!

  Älä muuta virkkaa. Mietin kokoajan koska kehtais lähetä litomaan työpaikalta :-).

  Tukevasta siimasta sitaistaan lenkki pään ympäri, siitä edelleen sopivan mittaisen siimanpätkän päähän tukeva Rapala koukuistaan kiinni haaroväliin. Kun siima on riittävän tiukalla, ei pää nouse missään vaiheessa swingiä. Ei tosin taida siihen kaasunpäästöongelmaan auttaa.

  Nimetön

  Hiero Viagraa niskaan – tai sitten harjoittele esim. puttaamalla esim. 5 metrin putteja. Onnistuneet kuulet kolinasta, mutta et nosta katsetta aikaisemmin. Seuraavaksi 10m chippejä muovisaaviin samalla periaatteella, jne. Lopulta draiveja esim. naapurin kylppärin ikkunaan, tai johoinkin sopivaan, tällä palstalla sanottuna, tietysti yli 300 metrin päässä olevaan kohteeseen.

  Vaikhia ottaa kantaa, kun ei näe swingiä. Syitä kun voi olla monia: yleinen jäykkyys tai ihan vain jäykät takareidet (lämmittelet tietysti ennen swingailua, eikö vain? ;-)), huono tasapaino, pyrkimys viedä bäkäri liian pitkälle tai liian flattinä, huono ryhti, jne. Itselläni olen huomannut vastaavan johtuvan pääasiassa siitä, että pidän jalkoja turhan koukussa, enkä nojaa tarpeeksi pallon päälle. Eli korjautuu, kun oikaisen hieman jalkoja, työnnän perää pikkasen taaemmas, ja pyrin enemmän pallon päälle. Kokeile ja yritä tunnistaa paraneeko tasapaino.

  Hyvin tyypillinen ongelma aloittaville pelaajille (en tarkoita että Sinä olet aloittelija). Päähän saa likkua sivusuunnassa hieman pallon taakse, mutta itsellä tuon pään nosto alussa johtui yksinkertaisesti siitä, että oli kova kiire nähdä minne se pallo lähti. Siihen aikaan peli oli kyllä sellaista, että se oli aika perusteltuakin, kun mitta ei ollut kummoinenkaan ja kahta kertaa kierroksella ei palloa samaan suuntaan saanut lähtemään…mutta, mutta.

  Ainakin omalta osaltani ongelma ratkesi aikanaan helposti ja nopeasti. Rangella vaan keskittyy siihen, että ei lähde seuraamaan palloa heti osuman jälkeen, vaan tuijottaa tiiviisti palloa ja katsoo perään vasta liioitellun myöhään. Itsestään sitten poistui, eikä enää vaivaa muutoin kuin joskus hyvin harvoin kun antaa oikein kunnolla Anteroa.

  Minä alussa ihmettelin kun kaveri sanoi aina että pidä pää alhalla. Minä alkuasennossa pistin sitä alemmas ja alemmas ja ajattelin jo yhdessä vaiheessa, että jos vielä pidän päätä alempana, silloin minun pitää mennä jo makaamaan.

  Sittemmin selvisi, ettei se kaveri ihan tuota tarkoittanut…

  Nimetön

  Joo vähän jäykkäselkäinen / jalkainen ehkä olen mutta kyllä oikeasti lämmittelen / venyttelen aina kunnolla ennen kuin aloitan lyömisen. Swingini on aika flätti kyllä joten se voisi kyllä olla ’ongelman ydin’. Jos taas lähden swingaaman ylemmäksi niin seuraksena alkaa esiin hiipimään slaissi.

  Ei tainnut olla paras päivä ottaa ongelmaa esiin näin perjaina… no ainakin on hauskaa kun lukee porukan perjantaista ajatuksen juoksua.

  Itselläni samanlainen ongelma. Alaselkä on jäykkä eikä kierry tarpeeksi selkärangan ympäri. Tämä johtaa siihen että minun on rajoitettava back swingi johonkin klo 1:30 kohtaan, jos maila menee pidemälle se tapahtuu siten että kompensoin selän jäykkyyttä nostamalla päätä, tai oikeasti koko mies nosee enemmän pystyyn. Tämä johtaa ulkoota sisälle tulevaan svingiin (=slaissi) ja/tai toppeinhin.

  Voisikohan se johtua siitä että backsvingisi alussa paketti pysyy kasassa ja vartalokaan ei anna periksi ylöspäin. Backsvingin lopussa saatat kuitenkin lopettaa varsinaisen kiertoliikkeen ja jatkat svingiä nostamalla pelkkiä käsivarsia ylöspäin. Tämä käsien nosto sitten ottaa hieman mukaan vartaloa ja vartalon kulmat antavat periksi ylöspäin jolloin pääkin tietysti nousee.

  Tämä on vain yksi ehdotelma.

  Pitäisi nähdä niin osaisi ehkä sanoa tarkemmin.

  Nimetön

  Joo kyllä siltä tuntuu että pahimmat ongelmat on juuri siellä backswingin huipulla. Eli juuri kuten lapa sanoi että kiertoliike loppuu ja pelkästää kädet nousevat. Täytynee ottaa uutta videopätkää ja katsoa mitä siellä oikein tapahtuu.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Pää paikoilleen

Etusivu Foorumit Yleistä Pää paikoilleen