16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Oy.n-ja ry.n hallitukset

Etusivu Foorumit Yleistä Oy.n-ja ry.n hallitukset

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Minkälainen golfkettien osakeyhtiöiden ja seurojen hallituksien valintasysteemi ja ikäjakauma kentillä. Väitämpä ,että hallituksien keski-ikä ylittää reilusti ns.huru-ukkoiän,joka on 55 vuotta.Hallituksen jäsenethän valitaan yleisesti ns. hyvä veli systeemillä ja hallituksien toiminnassa on hyvin paljon ns. vapaamuurarinluonteista henkeä.Yleensähän ,kun erovuoroisten jäsenten tilalle valitaan uusia jäseniä,kokouksessa nousee heti yksi,joka esittää hallituksen toivomia henkilöitä uusiksi jäseniksi.Jos joku erehtyy esittämään jotain muuta,puhetta piisaa ja varmasti silloin ns.sivullinen kyllä vetäytyy ehdokkuudestaan. Onkohan jossain seurassa alle 50-ikäisiä ei huru-ukkoja ko. hallituksissa.Saattaa olla ,mutta ei varmasti alle 30-vuotiaita ,puhumattakaan junioreista. Jos on ,niin suhteet on kyllä jotain muuta kuin jäsenten toivomukset.Naiset ovat myös harvinaisuuksia.Saattaa yksi per hallitus löytyä,koska eivät harrasta hyvä veli systeemiä,eivätkä pidä saunailloista.Mietippä omankenttäsi päättäviä elimiä,pitääkö tämä paikkansa.

    Itse olen huru-ukko ja seurani hallituksessa. Hallituksen jäsenten keski-ikä on 48 vuotta, mikä voisi tietysti olla matalampi. Ongelmana on se, että hallituksen jäsenenä ei vain olla, siellä pitää myös hoitaa oman alueensa tehtävät. Se vaatimus on monen golfarinuoren aika vaikea täyttää ja siitä syystä ehdokkaita ei löydy. Niitä on kyllä etsitty, mutta nuorille pelaaminen on niin tärkeää, että hallinnollisiin asioihin ei aikaa löydy.

    Kyse ei ole siis siitä, että hallituspaikat jaettaisiin palkintona. Vaikeinta on löytää sopivat henkilöt työläimpiin toimikuntiin, kun entinen vetäjä ei enää ehdi tai jaksa. Tällaisia toimikuntia ovat junioritoimikunta ja kilpailutoimikunta. Onneksi omassa seurassani nämä ovat hyvässä ’vedossa’ 49- ja 30 vuotiaitten johtamina.

    OY:n hallituksessa on asia hieman toinen. Siellä tarvitaan kokemusta ja taitoa yrityksen johtamisesta. Sen vuoksi tahtoo myös keski-ikä olla korkeampi. Eikä sinnekään halukkaita tunnu niin hirveästi olevan.

    tkl

    Kuinkahan monen Oy:n ja RY:n hallitusten ja johtokuntien tilanteen Huru-ukko tuntee.

    Oy:n hallituksessa jäsen on osakeyhtiölain mukaan henkilökohtaisessa vastuussa päätöksistään ja pahimmassa tapauksessa voi omaisuuskin mennä.

    Että ei sinne tungosta ole. Kyse on tosiaankin niin päin, että miten saataisiin asiantuntevia jäseniä hallituksiin ja johtokuntiin.

    Seuran johtokunnassa joutuu muihinkin töihin kuin pelaamaan. Aivan varmasti nuoret pääsevät mukaan, jos sinne todella haluavat.

    Yli ’huru-ukko iän’ olevilla on runsaasti iän mukanaan tuomaa kokemusta ja jos heillä on lisäksi liiketaloudellista asiantuntemusta ilman turhaa tärkeilyä ja itsensä korostamista, ovat he kultakimpaleita esim. hallituksen jäseniksi ajamaan osakkeenomistajien -ei omaa etuaan eikä hyvän kaverin tai jonkun tärkeän instituution- etua golfyhtiön asioissa.

    Ikä ei ole tae luottamukselle, joka tulee golfyhteisössäkin ansaita osakkailta ja jäseniltä.

    Esim. pickalassa on alle 55 v. hall. jäseniä ja ja lukekaapa viestiketjusta ’pickalasta kajahtaa’ miten siellä asiat ovat.

    veljet on tosi hyvä olla olemassa jos sellaisia on ja jos nyt sattuu olemaan vielä hyvä-veli, niin eikös se nyt ole vieläkin parempi vai hä?

    mites ne siskot sitte?

    Nimetön

    Osakeyhtiön hallituksen jäsenet eivät suinkaan ole vastuussa yhtiön veloista tms. henkilökohtaisella omaisuudellaan, toisin kuin esim. kommandiittiyhtiössä.

    Huru-ukko polvessa näyttää olevan eniten tunkua johtopaikoille. Ehkä on kiva kertoa oelvansa golf yhtiön tai yhdistyksen hallituksen jäsen. Tosin nämä ’kivat sulle hyvä veli’ . tyypit eivät mielestäni ole parhaita ehdokkaita. Toivoisin että nuoremmatkin tulisivat aktiivisti mukaan.

    On tietysti totta, että monella vanhemmalla jäsenellä on tietoa ja kokemusta, mutta saattavat toisaalta olla aika luutuneita ja ’näin on tehty ennenkin’ – linjaa edustavia.

    #499822 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pistäppä nyt sitten joku juniori Oy:n hallitukseen ja vastaamaan hallituksen päätösten laillisuudesta ja niistä syntyneistä vahingoista koko nykyisellä ja tulevalla henkilökohtaisella omaisuudellaan!!! Siinä voi mennä sormi suuhun, kun yhtiöoikeudesta tietämätön juniori on mukana tekemässä päätöksiä, joista pahimmassa tapauksessa juniorikin joutuu maksamaan melko pitkän ajan.

    #499823 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Hyvä veli vai ei.Yleensä hallitusten ehdotukset on

    ymmärtääkseni tehty siksi että kokouksella on joku

    pohja henkilövalintojen perustaksi.Tämä säästää

    aikaa ja ei ole automaatio että kaikki esitetyt henkilöt on pakko valita.Jos ei kokouksessa läsnä

    olevilla ole siviili rohkeutta ehdottaa muutoksia niin

    silloin on tyytyminen esitettyyn ehdotukseen.

    Hyvin usein on niin että ne jotka näistä asioista valittavat,eivät itse vaivaudu kokouksiin lainkaan.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Oy.n-ja ry.n hallitukset

Etusivu Foorumit Yleistä Oy.n-ja ry.n hallitukset