Aihe: Ovela huijausyritys (spammi) - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Ovela huijausyritys (spammi)

Etusivu Foorumit Yleistä Ovela huijausyritys (spammi)

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #186909 Ilmoita asiaton viesti

  Oheisena kohdalleni sattunut uudenlainen huijausyritys. Tilasin USA:sta golfmailoja. Paketin vastaanottamiseen liittyen yritettiin UPS:n nimissä huijata maksamaan ylimääräisiä maksuja. Olin tehnyt tilaukseni joulukuussa netin kautta, maksu oli veloitettu, lähetystä ei kuulunut, joten soitin asiakaspalvelupomolle ja selvisi, että tilaukseni oli juuttunut bittiavaruuteen. Pahoittelivat ja lupasivat lähettää samana päivänä (28.1.). Nyt tulee sitten huijausyritys. Yhteensattumaa vai miljoonapostitusta? Seuraavan viikon puolivälissä UPS Corporate Headquarters lähetti emailin, jossa pahoittelivat, että lähetykseni on jouduttu keskeyttämään, kun EU:n uusien määräysten mukaiset EU:n ulkopuolelta tulevien lähetysten kaikkia veroja ei ole maksettu. Lähettä’jä on kyllä maksanut postimaksut muttei veroja. Paketti on tällä hetkellä Espanjassa, josta se toimitetaan vastaanottajalle, kun verot 119 euroa on maksettu. Email-osoitteeni he ilmoittivat saaneensa paketin osoitetiedoista. Maksamista varten piti ottaa yhteys joko puhelimitse tai emailitse nimeltä mainittuun naishenkilöön. Erikseen vielä tähdennettiin, että maksu tulee suoritta tämän auktorisoidun virkailijan ohjeiden mukaisesti. UPS ei hyväksyisi ulkomaisten viranomaisten tiliin maksettuja maksuja. Lähetyksen seurantakoodi on toistaiseksi mitätöity, kunnes kaikki maksut on maksettu, jonka jälkeen annetaan uusi koodi. Yhteydenpitoa varten oli annettu oma koodi, johon tuli viitata yhteydenotossa. Saamani emailin teksti oli melko moitteetonta viranomaisenglantia ja eka lukemisella jopa uskottavaa. Emsimmäinen reaktio oli ällistys, vielä tämäkin ja !%#!. Tarkempi lukeminen ja fundeeraus paljasti kuitenkin seikkoja, jotka panivat epäilemään huijausta: -rahtiyritykset eivät yleensä kerää veroja -tullaus tehdään Suomessa -maklsun suuruus oli samaa luokkaa kuin lähetyksen arvo -USA:n posti tulee yleensä Lontoon ja/tai Frankfurtin kautta -postipaketin osoitetiedoissa ei ole email-osoitetta En reagoinut mitenkään, vaan jäin odottamaan lähetystäni, joka saapuikin 8.2.

  #446269 Ilmoita asiaton viesti

  Hopi hopi laittamaan tiedot paikalliselle UPSille, kyllä ne sen selvittää jos mahdollista. UPS:n maineestakin tässä on kysymys.
  Kaikenkaikkiaan aika ovela yritys, mutta jos siinä annettiin tilinro niin lienee helppo jäljittää.

  #446270 Ilmoita asiaton viesti
  ttr

  Jostain ne on varmaankin tuon lähetyksen tiedot saaneet? Eli joko sinä, sinun sähköpostitarjoaja tai UPS. Näistä todennäköisimpänä vuotolähteenä pitäisin itseäni, eli vaihtaisin salasanat ja varmistaisin että tietokoneessa ei ole mitään haittaohjelmia.

  #446271 Ilmoita asiaton viesti

  noitahan nyt ropisee kaikkien e-maileihin
  erilaisia kuljetusliikkeiden ’hei meillä on paketti teille’
  tai ’ hei olet voittanut lotossa vaikka et ole mitään kuponkia täyttänyt’
  tai ’hei ebay / paypal tilisi on siirretty jonkun muun nimiin, täytä oheisen likin takana luottokorttitietosin siirron estämiseksi’

  e-mail tieto on puhtaasti massa spämmäystä… ongitaan 1000 000 satunnaista e-mail osotetta ja lähetetään sama maili kaikille… kyllä aina muutama vastaa / antaa tietonsa / lähettää fyrkaa

  #446272 Ilmoita asiaton viesti

  Mielenkiintoinen juttu, itsekin ostan netistä silloin tällöin ,joten pitääpä olla varovainen.

  #446273 Ilmoita asiaton viesti
  B

  Yksi nähty versio: E-bay huutokaupan jälkeen huudon hävinneelle tulee sähköpostia e-baystä (logot ja kaikki): ’Second chance offer’ kauppa voittajan kanssa siis on mennyt ohitse ja nyt saatkin vielä mahdollisuuden tarjoamallasi hinnalla saada tuotteen. Säköpostikontakti ja eikun rahat sähköttämällä perille. (Western Union).
  Jos kutkuttaa, tsekkaa ensin e-bayltä. selviää jo tässä vaiheessa. Älä kuitenkaan ota yhteyttä ko sähköpostin linkkien kautta. Ei mitään yhteyksiä.
  Toinen kohta. Älä ikinä maksa Western Unionin kautta tuntemattomalla saajalle mitään. Ikinä. Jos et halua tukea kansaivälistä rikollisuutta omalla kustannuksellasi. Pay-Pal. Jos ei löydy, unohda koko juttu.
  No, tuttava lahjoitti tonnin brittehin. Oppirahat.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Ovela huijausyritys (spammi)