23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Osakkeenomistajien asennevamma!

Etusivu Foorumit Yleistä Osakkeenomistajien asennevamma!

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen usein ihmetellyt osakkeenomistajien hillitöntä kiihkoa ja uhoa OMAN KENTÄN PUOLESTA! Minun kenttäni, pelaan omalla kentälläni, vieraat vievät peliaikani omalla kentälläni….ja tätä vois jatkaa vaikka kuinka kauan. Tälläkin keskustelufoorumilla on useampikin ns. asiantuntija, joka viljelee tätä asennetta jatkuvasti. Ja tietenkin omaa paremmuuttaan korostaen välillä toiset muistavat mainita ne ulkomaanmatkat ja kenttäbongaukset. Tämä asenne heijastuu väkisinkin ja tahtomattaan niille vieraspelaajille, jotka vahingossa sattuvat asennevammasen ryhmään. Kaikki, jotka asuvat omassa asunnossaan tietävät, että omistat määrätyn huoneiston HALLINTAAN oikeuttavat osakkeet. Taloyhtiössä päätökset tekee yhtiökokous, niinkuin golffissakin. Kuinkakohan moni tälläkin palstalla kirjoittavat omistavat niin paljon osakkeita, että voivat golfkentän yhtiökokouksessa päättää joitakin omia hankkeita tai omavaltaisia suunnitelmia. Mun mielestä näitä asioita varten palkataan osaava henkilöstö ja osakkeenomistajat voivat NAUTTIA omistamisen autuudesta pelaamalla ja pelaamalla uudestaan eri persoonien kanssa. Kaikesta huolimatta Golf on sosiaalinen harrastus eikä enää esihistoriallinen kuppikunta. Ne ajat ovat takana kun lähettämön esimies oli vanha Majuri evp.

    Joko taas tämä sama keskustelu alkaa.

    Siellä on aikaisempi viestiketju tästä samasta aiheesta.

    Asenteesi osakkeenomistajia kohtaan tuntuu lievästi sanoen negatiiviselta.

    Jonkin verran golfyhtiön talouteen perehtyneenä voi kertoa, että green fee tuotot muodostavat mukavan tuloerän yhtiön kassaan.

    Pääkaupunki seudun kentät alkavat olla täynnä etenkin arkisin 14-, ja viikonloppuisin. Kuitenkin löytyy edelleen aikoja, jolloin kentät ovat lähes tyhjiä. Green fee hintoja kannattaisikin porrastaa enemmän, periaatteessa jokainen Euro on tuottoa verrattuna kentän tyhjillään pitämiseen.

    Myös julkisia kenttiä tarvitaan, olen suuresti ihmetellyt miksei Vuosaaren kentästä tehty julkistä kenttää, se olisi kulkuyhteyksien puolestakin sopinut hyvin sellaiseksi.

    Kiitoksia senaattori, olen useampaan otteeseen kysellyt onko green fee- tai pay and play -pelaajien maksuilla merkitystä kenttäyhtiöille.

    Vastaus on siis kyllä ja vain hölmöläinen pitää kenttää kaiken varalta tyhjillään odottaen vuorokaudet ympäri osakaspelaajia tai pelioikeuden lunastaneita.

    Itse en näe mitään todellisia eturistiriitoja osakkaiden ja green fee-pelaajien välillä. Pelisäännöt ovat selvät: kenttäyhtiö hinnoittelee kierrosmaksut harkintansa mukaan ja pyrkii luonnollisesti takaamaan osakkaiden perustellut etuoikeudet.

    Kiitokset Senaattorille ja Putterille oikeasta asenteesta. Kyllä minäkin olen aina perustanut omistuksen autuuteen ja tällä hetkellä velattomana on ihan kiva olla.

    Mutta joskus vati kaatuu kun lukee näitä viestejä.

    Elämässä joutuu sovittelemaan, luovimaan, luopumaan, joustamaan jne, mutta välillä tuntuu siltä, että Golf on joillekin ELÄMÄÄ JOTAIN SUUREMPAA.

    Tiedä sitten oikeista ja vääristä asenteista, oma napa se on jokaisella lähimpänä. Narinaa syntyy kun oma oikeudet ja mahdollisuudet koetaan uhatuiksi.

    Jonkinlaiseksi lähivuosien missioksi golfissa toivoisi pay and play -kenttiä ja sen että on suvaitsevaisesti tilaa kentille ja golffareille Paloheinästä Sarfikiin.

    Näissä keskusteluissa aina tulee esiin että GreenFee on mukava lisä kentän kassaan. Onko kellään tietoa miten paljon keskimäärin GreenFee tulot kentillä ovat ?

    Eli jos ne jätettäisiin kokonaan pois, paljonko osakkaiden maksamat vastikkeet nousisivat ?

    Tuplaantuisivatko vai enemmän…

    ts

    Kyllä tuo nousu olisi huomattavasti pienempi. Usein on esitetty laskelma, jossa kenttien keskim. tulosta green fee tulot ovat noin 10%. Useilla kentillä green fee pelaajien tulojen pois jääminen nostaisi vastiketta noin 100 euroa

    Minulla on pelioikeus kolmelle pääkaupunkiseudun kentälle, joissa joku minulla tai työnantajallani on osakkeita.

    Tuloslaskelmista (toteutunut 2001, arvio 2002, budjetti 2003) voi laskea, että nousu olisi klubista riippuen 80-130 Euroa. Tällöin on mukana myös yritystapahtumien greenfee-ja muut tuotot (kentän sulkemismaksut), sekä jäsenen vieraana tapahtuva pelaaminen halvemmalla maksulla.

    Se, kuinka suuri osa tästä johtuu ns. normaalista greenfee-pelaamisesta, kuinka paljon jäsenten vieraana pelaamisesta ja kuinka paljon yritystapahtumista, ei käy tuloslaskelmista ilmi. Ilmeistä on, että ns. normaali greenfee-pelaaminen näillä kentillä on hyvin vähäistä, yleensä ollaan jäsenen vieraana tai suurissa yristystapahtumissa.

    18 reiälle suhteutettuna (kaikki osakkeeni ovat kentille, jossa on vähintään 27 reikää) kentän hoito ja toiminnan ylläpito näkyy maksavan noin 500000-630000 Euroa/18 reikää. Tämän päälle tulevat tietenkin klubin lainojen hoitokulut, ja mahdolliset uudet kenttä/reikä-investoinnit.

    Kannattaa hoitaa omat asennevammaisuudet, ennenkuin aloittaa muiden hoitoonohjauksen.

    Kiitos Onnille loistavasta kommentista. Osallistumisesi näihin ketjuihin on aina yhtä rakentavaa.

    Osakkeenomistamisen idea on varmistaa oma pelaaminen.Piste. Osakesijoittajat ovat…kermankuorijoita. Pitävät tosin huolen, että pelaavienkin osakkeenomistajien osakkeiden arvot nousevat mukavaan tahtiin. Kiitos heille siitä.

    Olen itse osakkeenomistaja ja siten tietysti odotan, että minulla on mahdollisuus hyödyntää tekemääni rahallista sijoitusta yhdenvertaisesti muiden kenttämme osakkeenomistajien kanssa. Jos greenfee pelaajia alkaa olla liikaa, laitetaan lähtöaikarajoituksia ja nostetaan tarvittaessa vastikkeen suuruutta. Niin yksinkertaista se on.

    Sitten tuleekin se kolikon toinen puoli. Haluan käydä vierailemassa myös muilla kentillä. Mitä jos niillä onkin liikaa pelaajia ja minua ei päästetä sinne pelaamaan? Tähän lienisi hyvä lääke saman paikkakunnan eri klubien yhteistoiminnalla. Toimisikohan vaihto pelipäivät eri klubien kesken?

    Olen kanssasi samaa mieltä. Ainakin pääkaupunkiseudulla seurojen tulisi luoda systeemi, jossa jäsenet pääsevät sujuvasti ja edullisesti vierailemaan. Näinhän se oli ennen kaukojäseniä.

    Mikä vika on nykyisessä systeemissä?

    Omalla kohdallani en ole sellaista huomannut. Pääsen aina omalle klubilleni pelaamaan ja vieläpä halumani aikana jos varaa ajat pari päivää aikaisemmin. Samana päivänä joutuu joskus tinkimään, mutta sehän on vain hyvä, ettei kenttä seiso tyhjänä. Ok, joskus viikponloppuina ei saa aikaa samalle päivälle.

    Minusta on mukava vierailla muilla kentillä. Kokeilen n. kolmea uutta kenttää vuosittain ja palaan vanhoille suosikeille silloin tällöin. Pääsen mukavasti pelaamaan, ilman mitään byrokratiaa, maksamalla muutaman kympin green feen.

    Tässä on sekin hyvä puoli, ettei niiden osakkeenomistajien, jotka eivät välitä juuri vierailla, tarvi osallistua talkoisiin. Minä maksan omista himoistani, eivät muut osakkaat.

    Ja kaukojäsenille ja muille vierailijoille jää vapaita aikoja omalla klubillani.

    Tietysti Helsingin ympäristössä on paljon kenttiä tunnin ajomatkan sisällä, joten valinnan varaa riittää vierailukohteissakin. Toisaalta en ole huomannut missään mitään vaikeuksia vierailijana toistaiseksi, joihin ’severiano’ viittaa, joten sen tyyppistä valintaan ei ole vielä tarvinut tehdä.

    Olen toki kuullut kaikenlaista, mutta niissä jutuissa on hyvä muistaa, että näkemykset saattavat vaihdella kertojastakin johtuen. Jos mies kirjoittaa tuolla kiihkolla muiden kiihkosta, kuin ’Emppu’ tekee, ei muillekaan jutuille kannata panna liikaa arvoa. Mitähän kiihkoa kentillä on näkynyt?

    Mielestäni Suomessa vierailijoiden greenfeet ovat kalliita. Suomen tasoisten kenttien maksimigreenfee tulisi olla 25-30 EUR. Tähän tulisi yhteistyöllä päästä.

    Onhan ne kentät melko täynnä. Koitapa varata aikaa esim. Pickalasta, Talista tai EGS:stä. Aika vaikea saada ellei varaie todella ajoissa, mikä ei ole minun tapani.

    Jään mielenkiinnolla seuraamaan, muuttavatko klubit varauskäytäntöään vai ’severiano’ käyttäytymistään.

    Muuten olen sitä mieltä, että mainitsemallesi tasolle päästään vain, jos kenttien käyttöaste nousee n. 100% tasolla. (4 ryhmiä, aamusta iltaan, pyhät arjet ja koko kausi) Muutoin meidän on hyväksyttävä 40-50 taso.

    Olen miettinyt kovasti mikä se on se ongelmallinen kaukojäsen ja nythän mä hokasin.Sehän on kaverini Kauko joka osti mailat ja vehkeet vuosi sitten muttei ole vieläkään ruvennu pelaamaan!!!!

    HyiHyi KaKE.Olet aiheuttanut monelle verenpaineen kohoamista.

    Osakkeen hankkimisen päätarkoituksena on taata oma pelaaminen kotikentällään suurinpiirtein haluamallaan aikataululla. Jos käy niin, että tosiaan vieraspelaajat vievät suuren osan starttiajoista, niin ei ole mielestäni aivan kohtuutonta ilmaista mielipidettään kyseisestä asiasta. Mutta kenttiä on monia, ja systeemejä on erilaisia.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Osakkeenomistajien asennevamma!

Etusivu Foorumit Yleistä Osakkeenomistajien asennevamma!