Aihe: osakkeen myynti pörssissä - Golfpiste.com

3.9.–10.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][20]
KilpailuaSuomalaista

osakkeen myynti pörssissä

Etusivu Foorumit Yleistä osakkeen myynti pörssissä

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1396691 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Miksi osakkeita on myynnissä vajaitten tietojen kanssa.Kehutaan kyllä, mutta ei ilmoiteta, jotta on jo käytännössä tehty päätös kentän parantamisesta, joka tekee 2000 euroa per osake.

    #1396722 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eikös tuo sisälly kohtuullisen selonottovelvollisuuden piiriin? Eihän autoakaan osteta selvittämättä katsastuksia ja huoltohistoriaa.

    #1396725 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä kysymys, mutta osakekauppa on eri asia kuin auton osto. Miten käy, jos myyt asunnon ja et kerro jo päätetyistä remonteista. Eiköhän kauppa purkaannu.

    #1396735 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä kysymys, mutta osakekauppa on eri asia kuin auton osto. Miten käy, jos myyt asunnon ja et kerro jo päätetyistä remonteista. Eiköhän kauppa purkaannu.

    Auntokaupassa ja Golfosakekaupassa on pari ihan keskeistä eroa
    – asunto on ISO investointi (yleensä yli 100.000 euroa) vs. golfosakekauppa on tavallisesti noin 1 €
    – asuntokauppaa säätelee Asuntokauppalaki (mistä johtuu nuo Uolevin mainitsemat velvoitteet). Sen sijaan Golfosakkeen myynti on normaalia irtaimen kauppaa, siis samalla tavoin kuin auto tai polkupyörä

    #1396738 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eri mieltä, kyllä hoitovastikkeen lisäksi pitää ilmoittaa myös osakkeeseen sisältyvä velkaosuuskin. Se maksetaan yleensä rahoituvastikeella.Tietysti vaihtoehto on , että myyjä maksaa velkaosuuden.

    #1396739 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Jos joku lähtee ostamaan golfosaketta ottamatta selvää yhtiöstä, sen taloustilanteesta, edellisten vuosien korjauksista ja tiedossa olevista muutoksista, kyseessä on käsittämättömän hyväuskoinen henkilö. Tai ihan vain tyhmä sellainen.

    Hyvä kysymys, mutta osakekauppa on eri asia kuin auton osto. Miten käy, jos myyt asunnon ja et kerro jo päätetyistä remonteista.

    Miten tässä yhtäkkiä hypättiin golfosakkeen ostamisesta auton ostamisen kautta asunnon ostamiseen? Mitä jos pysyttäisiin golfosakkeessa?

    #1396743 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    kyllä näitä hyväosaisia henkilöita riittää. Kyllä kenttä muine ominaisuuksineen on se tärkein asia.Kyllä jo päätetyt asiat pitää kertoa ostajalle.Jos siinä jopa siirtyy velkaosuutta ostajalle,

    #1396748 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    kyllä näitä hyväosaisia henkilöita riittää. Kyllä kenttä muine ominaisuuksineen on se tärkein asia.Kyllä jo päätetyt asiat pitää kertoa ostajalle.Jos siinä jopa siirtyy velkaosuutta ostajalle,

    Totta kai velkaosuudet ja mm. vastikkeen maksutilanne ja mistä hetkestä pelioikeus siirtyy ostajalle, tai jos peräti osakkeen pelioikeus on vuokrattu. Mutta ei uolevi vaatii näitä yksityiskohtia kirjattavaksi myynti-ilmoituksiin? Ne ovat tavanomaisesti kauppakirjaan sisältyviä yksityiskohtia. Samalla tavoin asunto- tai autokaupassa, netin myynti-ilmoituksissa ei ole kaikkia yksityiskohtia, mutta kauppakirjaan ne on hyvä kirjata.

    #1396774 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä se vaan on niin ettei golfosakkeen myyjän tarvitse juurikaan kerroilla yhtiön taustoista tms ostamalla. Tämä siis irtaimen kauppaa kuten minkä tahansa tavaran kaupassa on. Toki myyjä ei saa asioista valehdella tai antaa väärää tietoa. Ostamalla on vastuu mitä on ollut ostamassa ja siihen selonottovelvollisuus.

    #1396804 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    NÄIN ON, KUN ASIA TULEE ILMI KAUPPAKIRJAA ALLEKIRJOITETTAESSA OSTAJA VETÄYTYYKIN KAUPASTA. Asia on mielenkiintoinen. Osakkeen arvo on kauppojen osalta ollut noin 3000 euroa ja vastike 1000 luokkaa.Nyt vastike nouseekin 1200 euroon ka se on minimissään siinä 10 vuotta, kunnes laina on maksettu. Ennen vuokrahinta on ollut noin 1200 euroa ja voittoa on tullut tämä 200 euroa. Nyt ei tulekaan voittoa. Tulee harkittavaksi osakkeen myynti. Onko osakkeen arvo edelleen velasta huolimatta se 3000 euroa. Vai tipahtaako tällä velkasummalla 1000 euroon. Se lienee jotain 1000 euron ja 3000 euron väliltä riippuen siitä kuinka paljon katsotaan kentä osakkeen arvon nousseen parantamistyön takia. Toisaalta vuokraosakkeen omistaja lienee eri mieltä ja yrittää saada vuokraa enempi. Kysyntä ja tarjonta kohtaa jossain 1200 ja 1400 välillä vuokrahinnassa. Mutta joka tapauksessa osakkeen hinta tippuu.

    #1396807 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vastikkeiden hinta nousee kun kustannukset kasvaa. Näin tapahtuu monessa muussakin palvelussa. Samalla vuokran hinta nousee. Toki markkinatilanteen huomioiden. Sama koskee tietenkin myös osakkeita.
    Eihän tässä ole mitään erikoista..Kysyntä ja tarjonta toimii juuri niin kuin pitääkin.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: osakkeen myynti pörssissä

Etusivu Foorumit Yleistä osakkeen myynti pörssissä