16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Onko golf urheilua vai vapaa-ajan viettoa

Etusivu Foorumit Yleistä Onko golf urheilua vai vapaa-ajan viettoa

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Sanon heti että itse otan golfin (jonkinlaisena) urheiluna: kierros pelataan ripeästi, mutta hosumatta. Aikaa ideaaliseen kierrokseen kuluu yksin pelaten alle 3 tuntia, 4 ryhmässä max. 4 tuntia. Pyrkimyksenä on tehdä mahdollisimman hyviä suorituksia. Viime aikoina kentillä on alkanut esiintyä _mielestäni_ tosi ikäviä ilmiöitä ja hidasta pelaamista. Kierrokset venyvät yli 4.5 tunnin, ’tekstiilihemmot’ lyövät joka kerta 3 harjoitusswingiä ja samalla tehdään 3 _poteroa_ hienolle väylälle, kärry aina väärällä puolella greeniä, päätöntä ryntäilyä sinne tänne, lässytetään olemattomia yms. Ei ymmärrä ….. Pitäisikö olla erikseen golf urheiluseurat ja golf vapaa-ajan viettoseurat. Silloin ehkä golf säilyttäisi jonkinlaisen urheilullisen luonteen. Mitäs olette mieltä ? Oliko edellä esitetty kovinkin paha duffi ?

    Pitäisikö olla???? Rahalla saa jos on riittävästi samanlaisia pelaajia. Raapasit kyllä aika syvältä.

    vapaa-ajan vietta.minulle.monille tutuilleni urheilua.urheilua golfista tulee sitten,kun tähdätään kunto johonkin tiettyyn tapahtumaan,vaikkapa seuranmestaruuskisoihin.itse en tästä jaksa stressata,peli kulkee jos kulkee.kuten tänään,etu 9 +1,kympillä pallo lipan alle,ja korttiin 8 (par 4),yhdellä putilla.sitten lopulta 79.

    itselleni kertyy hiihto,yms.harjoittelua yli 500h vuodessa,eli katson itseni kilpaurheilijaksi,tosin hieman eri saralla kuin golf…

    Ei kun pitäisi olla enemmän suvaitsevuutta. Itse suhtaudun lajiin enemmän urheiluna, mutta en voi olettaa kaikkien suhtautuvan lajiin samalla tavalla. Eihän laskettelurinteeseen tai Paloheinän laduillekaan voi vaatia samaa urheilullisuutta ja veren maku suussa menoa kaikille.

    Nimetön

    Harrastusta ja ajanviettoa ja myös liikuntaa.Kun se aletaan miettää urheiluksi,lopetan.

    Muuten, ensin pitäisi löytää määritelmä sanalle urheilu. Siis ilman mitään etuliitettä esim. huippu, penkki, kunto jne….

    Ei ole urheilua. Kivaa ulkoilua ja vapaa-ajanviettoa kyllä, intohimoksi asti.

    Golf on yhtä hyvin urheilua, kuin mikä muu tahansa urheilulaji.

    Valitettavasti lajin pariin on viime vuosina tullut kaikenlaista huuhaa porukkaa, jolle joku muu asia kuin itse peli on tärkeämpää. Joillekin se on ryyppääminen pelin aikana sekä ennen että jälkeen. Se on kuulemma seurahengen ylläpitämistä.

    Toisille sääntöjen noudattaminen on niuhottamista ja pikkusieluista kirpunnylkemistä. Usein kuulee puhuttavan ’sääntönikkareista’, jotka kuulemma pilaavat koko ryhmän pelaamisen. Tätä mieltä ovat yleensä ne lajia ymmärtämättömät klovnit, joille kaikenlainen fuskaaminen muillakin elämänalueilla on ilmeisesti enemmän sääntö kuin poikkeus. Ovat aloittaneet pelaamisen, mutta eivät ole lukeneet sääntöjä tai korvienvälikapasiteetti ei riitä niiden ymmärtämiseen. Sama koskee etikettiä.

    Vuodatusta voisi jatkaa loputtomiin, mutta asiaan: Golf on ehdottomasti urheilua. Parasta, mitä voi housut jalassa tehdä. Tämän sanon entisenä toisten lajien aktiivina.

    Ööh! Mitäs tuohon nyt sanoisi? Golf on vakava sairaus, johon ei ole lääkettä :o), mutta jos meikäläinen alkaa nipoksi, niin mua saa potkaista ja lujaa! Kun lähden kentälle, niin tavoitteet voi olla kovat, mutta huumoria pitää olla ja pelistä pitää nauttia.

    Nimetön

    Kun sinä ostat osakkeen ja haluat pelata.Silloin voit laskea sen ihan miksi haluat.Yhtiöjärjestyksessä ja myös kenttien peliohjesäännöissä ei millään kentällä ole mainintaa,että golf on urheilua.

    Nimetön

    Jos puhutaan urheilusta, niin golf ei sitä ole.

    Sen sijaan golf on kiva vapaa-ajan peli.

    vrt. Kroketti, biljardi, darts ja shakki..

    Yli satakiloiset möhömahaiset pelaajat voivat pärjätä golfissa, tikanheitossa tai biljardissa, mutta sama ei päde ’perinteisiin’ urheilulajeihin jossa vaaditaan HUIPPU FYSIIKKAA! (PISTE)

    ’Yli satakiloiset möhömahaiset pelaajat voivat pärjätä golfissa, tikanheitossa tai biljardissa, mutta sama ei päde ’perinteisiin’ urheilulajeihin jossa vaaditaan HUIPPU FYSIIKKAA!’

    Kuten kuulantyöntö…

    Edellisessä viestissä mainituista perinteisestä urheilulajeista, joissa vaaditaan huippufysiikkaa ja jossa pärjäävät vain huippuunsa viritetyt atleetit, voidaan mainita vaikka kuulantyöntö, keihään- tai moukarinheitto, painonnosto, voimanosto tai paini

    Nimetön

    Maassa, jossa olen tällä hetkellä on yli sata miljoonaa asukasta ja kaksi golf kenttää tai oikeammin puolitoista. Golffia ei näytetä pidettävän oikein minään, mutta shakkia sanotaan täällä urheiluksi.

    Onko ooppera musiikkia vai teatteria ?

    Onko urheilukalastus urheilua? Onko laskettelu urheilua? Listaa vosi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Itse kuitenkin harrastan kolopalloa ja kalastusta, joista kumpikaan ei ole minulle urheilua vaan keino päästä irti töistä. Sama pätee talvisiin kävely- ja hiihtolenkkeihin – en pidä itseäni urheilijana kävellessäni tai hiihtäessäni.

    Urheilun ja vapaa-ajan vieton ero on pieni, mutta jos treenaa päivittäin valmentajan ohjauksessa, niin mielestäni laji kuin laji on siinä tapauksessa jo urheilua.

    Ryyppääminen on sitten ihan eri asia eikä kuulu golffiin tai kalastuseen tms. On ihan oma lajinsa, mutta ei koskaan urheilua :o)

    Mielestäni on aivan hyväksyttävää, että varsinkin aloittelevilla pelaajilla menee kieroksen kiertämiseen enemmän aikaa. Jos alkaa hosua, kun takaa puskee kärsimättömän näköinen mestaripeluri, menee koko kierroksesta nautinto. Siksihän meillä on kenttiä, joille on tasoitusrajat, eikä ’parempien’ pelaajien tarvitse kärsiä.

    Nimetön

    Golfia on niin monenlaista. Nick Faldolla sanottiin olevan huippuaikoinaan 1500 metrin juoksijan hapenottokyky ja kilpasoutajan käsivoimat.

    On tää mielenkiintoinen kansa. Urheilua on useimpien mielestä ainoastaan pitkänmatkanjuoksu ja hiihto, joissa älyä ja ymmärrystä vaaditaan juuri se määrä, jota keskivertosuomalaisella näyttää olevan.

    Kaikki muut lajit, joissa pitää hieman enemmän miettiä sitä, mitä milloinkin tekee, joissa henkisellä kantilla on ratkaiseva merkitys, joissa ratkaisut tapahtuvat lyhellä pururadalla, korvien välissä, pitkien kilpailujen loppuvaiheissa, ei tietenkään voi olla urheilua.

    Näissä lajeissa, kuten golf, ei tämän katajaisen kansan, jonka ote oksasta on kirvonnut vasta monia muita myöhemmin, edusmiehet tai -naiset ole juuri mainetta niittäneet.

    Ps. ’Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista’.

    Kyllä mielestäni urheilua on vain se, jos pärjäät Suomen huipuille 10000 metrillä, pienten miesten (ei ylipainosten) painonnostossa tai jossain, sillä urheilussa ei missään tapauksessa voi olla kysymys tekniikka- ja taktiikkaharjoittelusta ja suorituksesta. Niiden merkityshän on ratkaiseva ainakin voimanostossa.

    Itsekin olen tuota pohtinut ja tullut loppupäätelmään, että käy kuten kaikilla ’tuotteistuksilla’. Jotkut golfseurat/kentät tulevat erikoistumaan ns. huippuseuroiksi, jossa pelaaminen on huippu-urheilua ja toivottavasta osa kentistä jää meidän tavallisten klubipelaajien ulkoilu/seurusteluseuroiksi, jossa kellokallet ei puskista kyttäile.

    Elikkäs kysynnän ja tarjonnan lait tulevat toteutumaan kunhan kenttiä alkaa olla tarpeeksi harrastajamääriin nähden.

    Eiköhän tuo kaipaamasi erikoistuminen ole toteutunut, mutta hieman eri muodossa kuin kuvitellaan.

    Huippu-urheilu on samanlaista marginaalitoimintaa kuin taidemusiikki tai täkänänkudonta, niitä ei tehokas yhteiskunta suvaitse määräänsä enempää. Suurissakin seuroissa menee niukin naukin läpi yksi pelaava ammattilainen ja ehkä pari maajoukkuejunioria, mutta sellaista championship-kenttää ei Suomessa olekaan, jossa jäsenistö ei alkaisi urputtaa, jos kenttää aletaan vaikeuttaa jotain isompaa kisaa varten, tai se suorastaan suljetaan viikoksi sitä varten.

    Huippu-urheiluun keskittyvä golfkenttä on Suomessa mahdottomuus, sille ei löydy vapaaehtoisia maksajia, eikä yhteiskunta tule Suomessa koskaan tukemaan edes näitä vapaa-ajanviettokenttiä.

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: Onko golf urheilua vai vapaa-ajan viettoa

Etusivu Foorumit Yleistä Onko golf urheilua vai vapaa-ajan viettoa