Aihe: ollaanko händäristä tarkkoja - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

ollaanko händäristä tarkkoja

Etusivu Foorumit Matkailu ollaanko händäristä tarkkoja

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #632686 Ilmoita asiaton viesti

  Kuinka tarkkoja,esim Espanjan kentillä ollaan hcp rajoista
  kun esim.costa del solin,ja alikanten kentille hcp miehet 28
  ja naiset 36.
  Kuuluisi kait paikallis-,tai turistisääntö-palstalle tämä kysymys,
  Niin,että onko kellään kokemusta että,on päässyt pelaamaan vaikka
  hcp yli mainittujen,itselläni 30,2.

  #640207 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  EI EI EI

  Muodollisesti tuon saat kuntoon merkkaamalla tasoituskortiisi itse kuulakärkikynällä 15.10.05 Uusi tasoitus 27.8 ja Espanjalaisilla ei ole mitään sanomista.

  Pointtina näissä tasoitusrajoissa on:

  Turvallisuus kentällä: iso tasoitus -> iso mahdollisuus huiskia minne sattuu

  Kentän rullaus: iso tasoitus -> paljon jahkailua ja pähkäilyä ja pallon etsimistä

  Kentällä pitäisi edetä edellä olevan ryhmän vauhtia tai jos ei ehdi niin ainakin niin, ettei takana olevat joudu paljon odottelemaan. Yleisesti on vaikea vastata, että kuinka kauan kierros pitäisi kestää. Jotkut neljän ryhmät kiertävät kentän kolmeen tuntiin. Olen myös kuullut, että kierrokset Epsanjassa kestävät usein 6 tuntia.

  Tässäkin on varmaan pointtina, että korkealla tasoituksella pelaava ei oikein omalta sähellykseltään ehdi seuraamaan joutuvatko takana olevat odottamaan.

  Sitäpaitsi tuo tasoitusluku ja vielä desimaaleilla ilmaistuna joskus tuntuu hiemen turhan tarkalta.

  Manuel ja kumppanit ovat lähinnä kiinnostuneita siitä Euroryppäästä, jonka heille joudut pulittamaan, jotta pääset kiertämään kentän.

  Me kokeneet ja paljon nähneet golffarit taas toivomme, että niin Epsanjassa kuin eritoten Suomessa korkealla tasoituksella pelaavat huomioivat FOOOOORE huudon ja aikataulussa pysymisen (siis kentän aikataulun, ei oman)

  Noita FOOOOOOORRRRR huutoja on ihan hauskakin joskus kuulla, mutta kun pallo viuhahtaa viereen ilman ääntä, niin se ei aina ole hauskaa.

  Tottakai varmaan pääosa foorumin pelaajista on kokenut seuraavaa

  * takana oleva ryhmä odottaa kiltisti kunnes olette hoitaneet omat hommanne -> oma reaktio -> takana olevat ovat sivistyneitä ihmisiä

  * takana oleva ryhmä lyö kintuille -> kova FORE huuto -> oma reaktio -> löi liian aikaisin

  * takana oleva ryhmä lyö kintuille -> ei huutoa -> oma reaktio -> pudonneet hieman liian aikaisin puusta

  #640208 Ilmoita asiaton viesti

  Joskus 80-luvun lopulla jouduin tekemään Portugalissa kovasti suostuttelu töitä päästäkseni pelaamaan Vilamoura I:stä. Tasoitukseni oli silloin 30,5 ja raja kentälle 30. Kenttä jäi kuitenkin pelaamatta, vaikka itseni onnistuinkin sisälle puhumaan, kun kaverini 45:n tasoituksella ei lupaa saannut. Ystävällisesti caddiemaster opasti meidät silloin juuri valmistuneelle III kentälle.

  #640209 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä kauemmaksi kotiseurasta olet matkalla, sitä hyväksyttävämpää on sääntöjen ja ohjeiden tulkitseminen omaksi eduksi on… vai mitä?

  #640210 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei tätä nyt tulkita omaksi eduksi. Tosiasiassa se menee Espanjan valtion ja golf-kentän eduksi ja lisäksi tuotetaan mahdolliselle pelaajakandidaatille mielihyvää.

  Olen pelaillut monilla ulkomaisilla kentillä ja monentasoisessa peliryhmässä. Kotimaassa olin kerran kisoissa merkkarina ja meinasin mennä merkkauksissa sekaisin 150n lyönnin jälkeen, tulos oli kyllä alle 200 lyöntiä eli ko. pelaajan oikea händäri olisi voinut olla luokkaa HCP 100.

  Mullakin oli kerran tasoitus 54 lyöntiä. Seuraavana päivänä se oli 27 lyöntiä, kehityin siis pirusti päivässä.

  Minulta ei ole koskaan kysytty ulkomailla (Thaimaa, Espanja, Portugali, Itävalta, Saksa, Tsekki jne.) mitään pelitaitoihin liittyvää korttia, ainut kortti joka heitä on kiinnostanut on varustettu VISA merkinnällä.

  Tuo HCP on rationaaliluku, jonka jotenkin pitäisi kuvata henkilön pelitaitoja. Äkkiä ajatellen oma todellinen händärini voisi olla luokkaa esim:

  Tammikuu-Maaliskuu 15, Huhtikuu 13, Toukokuu 10 Kesäkuu 8 jne. ja luulen että monella muullakin ’todellinen händäri’ on talviaikaan on jopa 10 lyöntiä korkeampi kuin esim. elokuussa.

  PS. Suomi on mielestäni vähän turhan byrokraattinen maa. Täällä on paljon ihmisiä jotka tuijottavat pilkulleen kirjoitettua tekstiä eivätkä pohdi niitä syitä, joiden takia ko. säännöstö, laki tahi direktiivi on laadittu. Lisäksi heidän hypoteesinsa on, että maailman ongelmat ratkeavat kunhan saadaan laadittua riittävän hyvät lait, asetukset, direktiivit ja A,B,C tason standardit.

  Käytännössä sitten röyhkämpi Suomalainen, joka ei ole suorittanut green cardia, menee ja näyttää kaverin liiton jäsenkorttia ja pelailee iloisesti pienessä kupissa Epsanjassa. (tämä tarina on muuten tosi)

  Toki esim. kilpailussa yritän noudattaa sääntöjä pilkulleen, olin sitten Loimaalla tai Thaimaalla.

  Ugh, olen puhunut…

  #640211 Ilmoita asiaton viesti

  itselläni on kokemusta Alicanten ympäristön kentistä ja siellä oltiin turisteja kohtaa aika tarkkoja. esim ilman voimassa olevaa jäsenkorttia ei päässyt edes osakkaan (ja sukulaisen kanssa) kentälle. Ilmeisesti kesällä siellä ollaan vähän avoimempia mutta talvella joka on heille sitä aktiivista peli-aikaa saattaa olla yllättävänkin tarkkoja. Mutta tämä on varmaankin erittäin kenttäkohtaista!

  #640212 Ilmoita asiaton viesti

  Olern pelaillut 1990-luvun alkupuolelta alkaen joka vuosi eri puolilla Espanjaa (Alicantessa, Barcelonan seuduilla, Almeriassa, Costa del Solilla, Cadizin ymnpäristössä) eikä vielä ole vastaan tullut caddiemasteria, joka olisi tasoitusta kysellyt.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu ollaanko händäristä tarkkoja