-
JulkaisijaArtikkelit
-
Olen huumorintajuton putkiaivo, ja luen niin kuin kirjoitetaan. (Oiko)lukeeko artikkeleita kukaan toimituksessa? Ohessa otteita viime päivien jutuista:
Tällä kaudella PGA Tourilla hän on jo lähes kiertueen keskiarvon pituuksissa, joten ruutia on alkanut löytymään.
Itselleen tyypilliseen tapaan Fitzpatrick teki päätöksen ja löi pallonsa matkaan jähmettymättä hetkeksikään pallon päälle.
Kiristyneet olosuhteet saivat tulostaulun näyttämään sellaiselta kuin sen saattoi lauantaina etukäteen näyttävän.
Law pelasi neljä viimeistä reikää neljä alle, ja kruunasi voittonsa upottamalla hehtaarimaisen eagle-putin 18. viheriöllä.
Voiko Will Zalatoris tehdä ihmeitä, ja ottaa debyyttivoittonsa golfin brutaalimmassa turnauksessa?Äidinkielemme osaaminen ei nykyään enää kiinnosta niitä(kään) henkilöitä, joita sen pitäisi kiinnostaa. Samaa suttua kirjoittavat kaikki iltapäivälehtienkin toimittelijat.
Minä olen ihan yhtä huumorintajuton kuin Moose. Saan kouristuksia lukiessani ammattitoimittajien (?) raiskaamaa äidinkieltäni ja pahinta on, että kielihuolettomuus on lisääntymään päin myös ns. laatulehdissä, kuten Helsingin Sanomat. Ilmeisesti ei ole aikaa tai halua tai osaamista tarkistaa ja oikolukea artikkeleita. Surullista.
NimetönOikoluku on annettu tietokoneen tehtäväksi. Ei varmaan tuollaista ammattia olekaan.
Ei ole kovin laatulehti, mutta luin Iltalehdestä otsikon: ”Mies ampui itseään ja kotiaan puolustaessaan tunkeutujia”. Reilu meininki.
Iltapäivälehti kirjoitti tänään: ”Karjalanpiirakat ovat parhaimmillaan vasta paistettuina”. Olen samaa mieltä. Paistamattomina taikinaa, mutta vastapaistettuina herkullisia.
Yhdyssanat ovat monelle toimittajallekin näköjään liian vaikeita. Tavan kansalaiset eivät osaa niitä senkään vertaa.
Ei ole kovin laatulehti, mutta luin Iltalehdestä otsikon: ”Mies ampui itseään ja kotiaan puolustaessaan tunkeutujia”. Reilu meininki.
Niin, tuossa olisi vallan toinen sanajärjestys ollut merkittävästi selkeämpi: ”Puolustaessaan itseään ja kotiaan mies ampui tunkeutujia”, nimittäin tämänkin voi tulkita alkuperäisen tavoin väärin: ”Mies ampui tunkeutujia puolustaessaan itseään ja kotiaan.” 😀 😀 😀
Protestoin tuota adjektiivia ”tavan”. Mistä se tupsahti? Ei sellaista sanaa suomen kielessä edes löydy.
”Tavan takaa”
Onko tuttu sanonta?
Joo: tavan takaa = usein, mutta tavan ihminen on tavallinen tallaaja
Tälle jo tosikkokin hymähtää:
Peliuransa päättänyt Teemu Putkonen haluaa tulevaisuudessa ratkaista ihmiskunnan haasteita
..mutta kyse olikin vain ”performanssin optimoinnista” 😆
Kieltämättä yhden sortin pilkunnuss… eiku -viilaajana tuntuu, että saan ihottumaa tai päänsärkyä, kun nykyisin toimittajat käyttävät pilkkua lauseenvastikkeiden yhteydessä. Ja toinen yleistynyt on pilkun käyttö vertailussa tyyliin ”A oli parempi, kuin B”. Nämä molemmat taitavat tulla jostain oikolukuohjelmasta amerikkalaisilla säännöillä. Joka tapauksessa kielioppisäännöt tuntuvat olevan nykyisellään enenevässä määrin hakusessa ammattilaisillakin.
Entäs tämä, jota näkee lähes jokaisessa artikkelissa:
’Mies täytti eilen 60-vuotta.’
ISOJA ongelmia nämä, varsinkin kun miettii maailman menoa. Kaikesta voi (ja tulee) pahoittaa mielensä. Tätä päivää se. :D:D
Iltapäivälehti kertoi äskettäin: ”Karjalanpiirakat ovat parhaimmillaan vasta paistettuina.”
ISOJA ongelmia nämä, varsinkin kun miettii maailman menoa.
Tarkoitatko kommentillasi sitä, että jos maailmassa on ISOJA ongelmia, niin pienten suhteen heitetään hanskat tiskiin?
Jonkinlainen elämänkatsomus tuokin on.
Entäs tämä, jota näkee lähes jokaisessa artikkelissa:
’Mies täytti eilen 60-vuotta.’
Pahaltahan se näyttää. Jokaisen toimittajan luulisi tietävän, että Suomessa puolilainausmerkkiä käytetään lainausmerkin tehtävässä vain kokolainausmerkkien sisällä. Mutta ei!
No, onhan tuossa jotain hyvääkin: puolilainausmerkin muoto on ihan oikein ’, ei ’ eikä ‘. Jotain tolkkua sentään.
https://www.kielikello.fi/-/lainausmerkit-Yhdysmerkin väärinkäyttö on tässä pieni virhe, onhan eilen 60 vuotta täyttänyt mies tänään 60-vuotias.
Yhdysmerkin väärinkäyttö on tässä pieni virhe, onhan eilen 60 vuotta täyttänyt mies tänään 60-vuotias.
Tuo on massiivinen virhe, enkä ymmärrä kuka työkseen kirjoittava voi olla niin täysin tietämätön suomen kielen alkeista, ettei osaa kirjoittaa tuota oikein. Aivan käsittämätöntä. Tuskin nuo ihmiset kuitenkaan kirjoittaisivat tuota pelkillä kirjaimilla yhdyssanaksi, siis kuusikymmentävuotta.
Yle.fi 4.9.2018.
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa – hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa.Tarkoitatko kommentillasi sitä, että jos maailmassa on ISOJA ongelmia, niin pienten suhteen heitetään hanskat tiskiin?
Jonkinlainen elämänkatsomus tuokin on.
Tarkoitin sitä, että maailmasta löytää ”ongelmia” ihan joka päivä jos oikein haluaa. Toki oikeisiin ongelmiin on hyvä puuttua. MUtta en tiedän kannattaako kaikkeen energiaansa tuhlata. Toki, jos kokee sen tärkeäksi. Onneksi nykypäivänä ollaan hirmu terhakkana näidän ongelmien ratkomisessa. Varsinkin digailen mm. liikennemerkkien sukupuolineutraloinnista, erilaisten logojen ja tuotemerkkien muokkaamisesta, niin etteivät ne loukkaa ketään. Hmm…pitääkin alkaa tonkimaan, josko löytyisi vielä sellaisia, jotka kuitenkin vielä loukkaavat. Loukkaantuminen on pop.
Mutta hetkinen, loukkaannuiko mä nyt, kun te loukkaannuitte näistä kyvyttömistä kirjoittelijoista? No, pitää painella golf-kentälle rentoutumaan. 🙂Minua häiritsee tippua-verbin ja sen johadannaisten käyttö. Verbi tulee sanasta tippa ja tarkoittaa nestemmäisen aineen putoilua jatkuvana toimintana. IS 17.6. ”… miesten maailmanlistan kakkonen sai rangaistuksetta tiputtaa uuden pallon..”
Lääke voudaan tiputtaa infuusioletkun kanssa, mutta pallo kyllä pudotetaan.Uusi suomalaisbrändi golfmailabisneksessä luulisi olevan kaikkien huulilla heti alkusysäyksestä lähtien, mutta Takomo Golf ei tunnu suuressa määrin soittavan harrastajien hälytyskelloja.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)