23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Ohut osuma

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olisiko kenelläkään antaa neuvoja siihen, miten pääsisin ohuista osumista, siis topeista, eroon. Avaus lähtee kohtalaisesti, samoin lähestyminen toimii, mutta kun väylällä otan käteeni rauta 8 – 5, niin tuloksena on aina kova kopsaus, pallo ei juuri nouse ja mahdollisesti vielä uppoaa yhä syvemmälle maahan, ainakin paha jälki tulee. Alan olla jo aika neuvoton tämän asian suhteen. Kävin kesällä pariinkin kertaan pron tunnilla, mutta apua ei tullut. Tilanne on jo hyvin krooninen ja uhkaa pian viedä ilon koko pelaamisesta.

    Perusohjeina tarjoisin…koita pitää pää ainakin ylä/ala -suunnassa paikallaan koko swingin ajan. Ja katse pallossa, ja osuman jälkeen vielä siinä divotissa.

    Koita lyödä alaspäin sitä palloa. Ikäänku puristaa se lavan ja maan väliin.

    Ja tasapainonen alkuasento tietenkin…riittävä etuonoja, polvista flexinä, mutta ei kuitenkaan niin, että ahteri ’lysähtää’ alas, ikäänkuin istumaan…sillon toi kroppa nousee helpoosti swingin aikana pystyyn.

    Veikkaisin, että vedät kädet koukkuun juuri ennen osumaa koska ’pelkäät’ lavan maakontaktia.. tämän olen huomannut olevan erittäin yleistä naisten keskuudessa.

    Eli ’heitä’ kädet rohkeasti suoraksi ja lapa rennosti palloon. Älä yritä lyödä korkeita lyöntejä = palloa ylöspäin vaan yritä lyödä matalia = palloa alaspäin. Yllätykseksesi tulet huomaamaan että pallo nouseekin ylös kun sitä lyö alas 🙂

    mukavia harjoitteluhetkiä

    Heti tulee todella paljon neuvoja mitkä saattaa sekottaa pään…

    Mutta nimenomaan tähän on TÄRKEINTÄ se että tavallaan ajattelet lyöväs palloa maan sisään. Muista silti hyvä saatto ja maata saa lentää mukana ihan reippaasti – kunhan vaan se ensimmäinen kontaksi on palloon eikä maahan 😉

    Harvoin lyön toppia jostain syystä, mutta kun se iskee niin huomaan, että svingin rytmi on karannut ihan tolokuttomaksi. Vien mailan rauhallisemmin taakseviennissä ja se auttaa heti parempiin osumiin.

    Nimetön

    Proni neuvoi joskus kauan sitten, että lennätä jo harjoitussvingillä kelpo file ilmaan, sitten sama homma pallon kanssa. Sillä: -Kato, samalla vaivalla sä haet kaks turvetta kuin yhdenkin ja paikkaat jälkes.

    Nimetön

    Voi olla toistoa, mutta: Klubipelaaja tavallisesti toppaa, koska svingikaaren matalin kohta on pallon takana, kun sen pitäisi olla pallon etupuolella. Syynä melkein aina halu koukkaista pallo ylöspäin kuten täällä on jo sanottu useammassa viestissä. koukkimista autetaan mm pitämällä palloa liian edessä stanssissa, käänteisellä painonsiirrolla ja vielä ahteria sveijaamalla puolelta toiselle. edelleen ongelmaan kuuluu, että virvelöidään, eli ranteet lähtevät oikeamaan jo svingin huipulta. grippi voi olla huono, jolloin kunnon rannekulmaa oikeaan käteen ei tulekaan.

    Joo tuttu tunne, ota eri asenne golfkenttään äläkä aristele lyödä siihen nurmeen pallon jälkeen , ei se satu nurmikkoa ( kunhan korjaat jälkesi ) eikä sinua ! Rohkeasti vaan pallo ja divotit ilmaan ja sitten toinen takasin !!!

    Pidä huoli, ettet kohottaudu backsvingin aikana. Tarkkaile oikean jalan polvikulmaa. Pidä se samana koko svingin ajan.

    Jeah,

    Tänään en edes ajatellut kertaakaan toppeja, yritin muistaa painonsiirron oikealle ja ei muutakuin painetta palloon..

    KIITOS kaikista neuvoista, 89 lyöntiä ja oma ennätys!!!

    Tässä vielä yksi neuvo lisää. Itselläni oli samaa vikaa ja pääsin siitä pois muuttamalla svingiä jyrkemmäksi sekä erityisesti muuttamalla lyönnin tähtäyspisteen pallon oikesta kyljestä maahan pallon vasemmn kyljen alla. Kun vielä hidastin svingiäni niin lyönnit nousivat ylös ja pituutta tuli 15 m lisää.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Ohut osuma