Aihe: Nyt tarvitaan asiantuntijan apua mailasetin valintaan - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Nyt tarvitaan asiantuntijan apua mailasetin valintaan

Etusivu Foorumit Välineet Nyt tarvitaan asiantuntijan apua mailasetin valintaan

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #329992 Ilmoita asiaton viesti

  Moi ! 11 kk sitten tämän hienon harrastuksen aloittaneena tarvisin apua uusien rautojen valintaan . Tässä muutama speksi 50v. / 194 cm. / 110 kg. ja tasuri tällä hetkellä 28,0 .:) 🙂 Tänä kesänä kierretty kenttiä n. 25 krt. ja ideana ois hommata mailat joilla pärjää useamman vuoden ettei tarvi jatkuvasti olla hommaamassa uusia. ps. ja jos jollain tarjolla asiallinen käytetty setti saa tarjota . Mutta antakaapa asiaa paremmin tuntevat apua aloittelijalle mitä kannattais hommata . KIITOS ja ANTEEKSI 🙂 :)

  #300696 Ilmoita asiaton viesti

  Ja tottakai mä unohdin mainita että Vasurin puolelta mennään 🙂

  #300697 Ilmoita asiaton viesti

  Lähtisin itse tässä kohtaa neuvomaan niin, että marssit johonkin laadukkaaseen golfvälineitä myyvään liikkeeseen jossa on tarjolla asiantuntevan pro:n palvelut.

  En siis tarkoita, että myyjäkloppi katsoo trackmänin datasta ’joo regulaaria vaan’ ja toteaa ’nää on hyvät’ vaan PGA Pron kanssa vaikkapa tunnin sessio jossa kokeillaan useampaa vaihtoehtoa ja katsotaan mikä on swingin nopeus ja tempo ja paljonko mailoilta vaaditaan anteeksiantavuutta.
  Sitten jäät harkitsemaan asiaa ja tutkailet, josko sopivaa settiä olisi tarjolla käytettynä. Jos taas haluat panostaa uuteen niin palaat Pron kanssa asiaan.

  Suoraan jos händäristä ja muista spekseistä katsoo, niin varmaankin tälläinen ns. game improvement setti voisi olla järkevä. Esim. titun AP1 ja vastaavat.

  #300698 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä kohtaa neuvoisin unohtamaan ne PDA-Root ja jos oikeasti haluut kunnon tikut, jotka tuossa alkuvaiheesas on hiukka liiotelulle tuntuvaa.

  Menet jonkun mailanrakentajan puheille, sovitatte siellä sopivat tikut sinulle. Noin alkuvaiheessa uskalla veikata swingin muuttuvan senverta paljkon ettei ne pda:n suosittamat montaa vuotta pelitä.

  Ota mielummin silläkin rahalla muutama oppitunti ja stabiloi swingi ja senjälkeen menet mailanrakentelijan (esim Gripster Porvoossa) puheille, niin lopputulos on huomattavasti parempi.

  Loppupeleissä ne root siellä kaupassa kauppaa just sitä mitä sattuu varastossa olevaan, senverta on tullu nähdyksi noita ’lopputuloksia’

  #300699 Ilmoita asiaton viesti

  Itse lähtisin katsomaan jokusen vuoden vanhoja hyväkuntoisia käytettyjä mailoja, jos haluaa laatumailat kohtuu halvalla. Mutta ehdottomasti taottuja, kehäpainotteisia malleja, jotka toimii nykyisellä tasurilla, mutta myös jatkossakin. Eli hyviä malleja voisi olla esim. Titleistin CB -mallit, Callawayn X Forged sarja, Taylor Made CB jne. Rauta kun ei vanhene ja hyvillä mailoilla pelaa useita vuosia.

  #300700 Ilmoita asiaton viesti

  Mikä niissä nykyisissä on vialla eli kerro lisää? Mitkä mailat ja millä varrella? Olet aika pitkä, joten ovatko normimittaa pidemmät, ovatko lie-kulmat säädetty sinulle ja voiko niitä säätää vai ovatko valetut? Entä onko grippien paksuus kouraasi sopiva ja kunto? Miten pallo yleensä lentää? Nykyisistäkin välineistä voi saada paljon irti säätämällä speksejä kohdalleen kun kuitenkin tuntuu ettei hyllytavarasta sinun kokoisellesi löydy suoraan.

  #300701 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos kaikille jo tässä vaiheessa vastauksista ! Innostus kun iski niin ostin käytetyn satsin mailoja CLEVELAND VAS + ja sen verran selvittelin että nää raudat on jostain vuodelta -96 noh tossa keväällä sit ostin uudet tikut Callaway Razr X ( made in China ) muistaakseni R-Flex varsilla ja semmonen huomio että nää Callawayt oli semmosen 2 senttiä lyhyemmät ku noi vanhat Clevelandit. Mut nyt tosiaan ois halu saada asiallinen setti tikkuja joilla pärjäis meikäläisen tasoinen turakki jokusen vuoden ja tietysti sopivaan hintaan 🙂 🙂

  #300702 Ilmoita asiaton viesti

  Oldfart kirjoitti: (5.8.2015 10:57:52)
  Kiitos kaikille jo tässä vaiheessa vastauksista ! Innostus kun iski niin ostin käytetyn satsin mailoja CLEVELAND VAS + ja sen verran selvittelin että nää raudat on jostain vuodelta -96 noh tossa keväällä sit ostin uudet tikut Callaway Razr X ( made in China ) muistaakseni R-Flex varsilla ja semmonen huomio että nää Callawayt oli semmosen 2 senttiä lyhyemmät ku noi vanhat Clevelandit. Mut nyt tosiaan ois halu saada asiallinen setti tikkuja joilla pärjäis meikäläisen tasoinen turakki jokusen vuoden ja tietysti sopivaan hintaan 🙂 🙂

  Tohon ei auta kun kipaisu mailamaagarin puheille. Saat just sellaiset tikut kun sun nyky’tekniikalle’ sopii ja useinmat vielä säätelee niitä takuuna jos joku kohta ei pelitä.

  Itsellä aikanaan oli tyytyväisyystakuu – jos asiakas ei jostain syystä ollu tyytyväinen tehtyihin tikkuloihin sai palauttaa. säädättää tai vaihtaa sopivampiin. Luulis sellaisia mailantekijöitä nykyisinkin löytyvän

  #300703 Ilmoita asiaton viesti

  Kannattaa tosiaan ottaa mailat mailansovituksen kanssa niin saa sopivat speksit selville (varren jäykkyys, sopiva lapa, varren pituus, lie kulma, gripin paksuus yms.). Sovitus ei yleensä maksa mitään jos ostaa mailat samasta paikasta. Muuten sovituksen hinta vaihtelee n. 40-60 eur välillä.

  Mailmerkeiatä ainakin Titleistilla ja Pingillä sovitus on toiminut oikein hyvin. Mailat tulee juuri sinun spekseillä ja laatu on ollut kohdallan. Mizunoista olen myös kuullut hyvää.

  #300704 Ilmoita asiaton viesti

  Mites tommoset Mizunon MP-52 raudat ?? Ois tarjolla… tekeekö mitään vai kannattaako unohtaa suosiolla 🙂 🙂

  #300705 Ilmoita asiaton viesti

  Mizunon MP-sarjan lavat on kyllä hyviä lapoja, mutta minusta sinä tarkistelet tätä asiaa vähän väärältä kantilta kun katsot pelkästään lapojen merkkiä ja laatua. Sinä pitkänä miehenä tulet varmasti tarvitsemaan varsille lisäpituutta varmaan tuuman verran ja jos ostat ensin käytetyt mailat ja joudut niihin ostamaan myöhemmin uudet varret tulee se aika kalliiksi. Eli paras vaihtoehto varmasti olisi, että ensin kävisit jossain pro:lla tai mailafittaajalla katsomassa varren mitan ja sitten etsiä jos löytyy käytettynä tämän mittaisilla varsilla olevia mailoja, pelkkiä lapoja tai sitten ostaa kerralla uudet oikeilla mitoilla.

  #300706 Ilmoita asiaton viesti
  HKA

  Gripsterin pakeille Porvooseen. Sieltä löytyy sekä mailoja joka lähtöön että asiantuntemusta eli saat sellaiset mailat, jotka sopivat juuri sinulle. Löytyy nettisivukin. Kävin siellä minäkin….

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Nyt tarvitaan asiantuntijan apua mailasetin valintaan