23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Nyt apuja avaukseen

Etusivu Foorumit Yleistä Nyt apuja avaukseen

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Oisko kellään ideaa millä mailalla kannattaa kokeilla avauslyöntiä kun puulla en saa tarkkuutta, lähtee aina jorpakkoon. Itsellä tuli mieleen että on hankittava rauta 1:n?

    Itse kokeilisin vaihtaa puumailojen merkkiä. Kokeile hyvillä standardimerkkimailoilla regular-varrella.

    Kokeile puu1:llä, puu3:lla ja puu5:lla.

    Jos ei lähde edes puu5:lla kunnolla uskon, että vika on swingissä, joka on pistettävä remonttiin.

    Ennen kuin swingi on kunnossa avaukset lyhyillä raudoilla.

    Pitkät raudat on mielestäni sinulle vihon viimeinen vaihtoehto, jota kannattaa kokeilla. Rauta 1, 2 ja 3 ovat mielestäni erittäin vaikeita mailoja.

    Severianon kanssa samoilla linjoilla. Älä missään tapauksessa hanki (ainakaan vielä) rauta 1 tai 2:ta. Mielestäni näin pitkiä rautoja pystyy käyttämään vasta sitten kun puupelikin on kunnossa. Jos puupeli ei kulje, niin avaa rauta 4-5:lla. Näinkin pystyt tekemään hyviä tuloksia.

    Useimmat golf-kaupat antavat demo-mailoja muutamaksi päiväksi käyttöön. Kysäise mailoja kokeiltavaksi pariksi päiväksi. Kannattaa kokeilla samasta mailasta paria varsivaihtoehtoa, jollet jo ole varma mikä jäykkyys sinulle sopii.

    Ei muuta kuin More Power (joke).

    Only God can hit Iron 1 , kuuluu sanonta.

    rauta 3-4llä on ihan hyvä avata.

    Kannattaa käydä pron vastaanotolla. Voi olla,että ongelmana on svingi tai sitten yrität mahd. lyödä liian lujaa ja paketti hajoaa. Kumpaan suuntaan pallo lähtee, onko ongelmana hukki vai slice.

    Isot raudat on vaikeita ja monet ovat vaihtaneet ne näihin uusiin ’isolapaisiin’ rautoihin. Ovat helppoja lyödä ja pituuttakin tulee. Niillä voi helposti korvata rauta 4:Sen tai 3:sen.

    Itseasiassa puu 3:lla voi lyödä melkein yhtä pitkälle kuin driverilla. Yleensä driverilla tulee enemmän rullia ja tarkkuus ei ole samaa tasoa kuin puu 3:lla.

    Lue lisää: Golfpiste

    llk

    Itselläni rauta 1:n on noussut tänä kesänä suosikkimailaksi. Maila sopii parhaiten avauksiin kapeilla par 4:lla, kun pituuden sijasta tärkeämpää on pitää pallo pelissä. Väylältä lyöminen onkin ihan eri juttu, vaatii jo todellista pelimiestä, jotta saa lyönteihin tarvittavaa korkeutta. Aloittelijoille maila ei sovi, mutta alle 10 händärin pelaajille, joilla on hajontaa avauslyönneissä, suosittelen ainakin kokeilemaan. Millään mailalla osuma sweet spottiin ei tunnu niin hyvältä 🙂

    Hanki joku sopiva rautapuu.

    Esim 18 asteinen GO wizart.

    On kuin löisit rauta4:llä mutta pallo lentää 180-220 m osumasta ja powerista riippuen.

    Itse availen ko. tyyppisellä mailalla kaikki lyhyet par 4:t ja kapeat väylät.

    Olen samaa mieltä kuin Svingari. Go Wizard 18 asteinen on aika namu avaukseen. Juuri tuollaista 180-220 m. Lyhyemmille väylille 22 tai 25 asteinen.

    Itselläni kans lähtee draiverilla hiukan minne satuu, mutta noilla sinne minne tähtääkin. Eikä tuo 18-asteinen maksa kuin 140€. Nyt juuri oli gpörssissä käytetty myynnissä 100€… Suosittelen.

    Samanlaisia ongelmia minullakin. Eilen löin driverilla 9 lyöntiä, joista yksi ob ja yksi pahasti metsään. Lisäksi kahdella reiällä avaus (pitkälle mutta) aika ikävästi raffiin. Eli seitsemästä reiästä kaksi täysin pilalla ja kaksi sellaista, joilla rauta-avaus väylälle olisi varmasti tuottanut paremman tuloksen. Ei kovin häävi onnistumisprosentti.

    Sen verran olen rautaykköstä kokeillut, että kyllä sillä tikun päältä lyödessä osuu varmasti paremmin kuin driverilla. Väylältä en sillä rupeaisi kuokkimaan.

    Olen tilannut itselleni rautaykkösen. Uskon sille olevan käyttöä pitkien (yli 350 m) ja kapeiden parnelosten sekä joidenkin parvitosten avauksissa. Lyhyemmille riittää lyhyempi työkalu ja leveillä väylillä voi huoletta huiskia driverilla. Voihan sen lähestymislyönnin huitasta naapuriväylältäkin 😉

    Vaikea mailahan se rautaykkönen on, mutta ei niin vaikea kuin yleensä pelotellaan.

    Nyt tätä mieltä. Saa nähdä, muuttuuko mieli, kun on aikansa rautaykkösellä pelannut.

    Nimetön

    itse olen todennut, että vaikka driverilla välillä saattaa saada unelma-avauksia aikaiseksi, parhaat tulokseni pelaan kun en rauta-4:ää isompiin mailoihin koskekaan. lyön sillä 180-200 m tiiltä, ja vähän vähemmän kentältä. kovin montaa väylää ei ole vielä tullut vastaa, jolla lyöntien pituus ei riittäisi kahdella / kolmella päälle (par4/par5).

    tietysti se on mukavaa välillä lyödä myötätuuleen driverilla n. 250 m, mutta kun vastapainoksi tulee pari ob:ta niin tulee rauta-4:sta ikävä.

    mulla on myös rauta-1 bagissa, mutta se on jopa driveria vaikeampi maila. väylältä en ole ikinä yrittänytkään sitä käyttää.

    Rangelle…

    Nimetön

    Rauta1 ja rauta2 toimii jos toimii driver, itse käytin mailoja paljon ja menestyksekkäästi useampi vuosi sitten kun lyöntini oli flatti. Flätti lyönti tuo mailan palloon sopivassa kulmassa ja pitkät raudat ja puut toimii, lyhyet raudat taas ei.

    Ilmeisesti lyöntisi on jyrkkä, jolloin lyhyet raudat toimii, pitkät raudat ja puut eivät. Rauta 1 ei ole ratkaisu, Go Wizard voisi toimia…, tai puu5,puu4.

    Paras keino on mennä hyvälle prolle…

    Rauta 1# ei ole oikea ratkaisu. Se on aika vaikea maila. Itselläni se toimii jos muutenkin on peli kohdallaan. Pro:n opit ovat paras ratkaisu.

    Käytä tiitä!

    Tervehdys!

    Itselläni on driveri ja rauta 2. Driverilla pääasiallisesti slaissia ja yli yrittämistä, mutta rauta 2:lla luotisuoria pitkiä (n. 200 m) avauksia eli ei välttämättä driverin tarvitse toimia, jotta pystyy lyömään hyvin pitkällä raudalla.

    Mulla oli pitkään ongelmia puilla, vaikka kaikki raudat ykkösestä lähtien toimivat melko hyvin. Silloin tällöin kokeillessa saattoi tulla jaksoja jolloin jopa driveri heitteli palloja suoraan ja pitkälle, mutta kun tarpeeksi siitä innostui niin taas lyönti hajosi.

    Slaissit vain pahenivat kun yritti ’perinteisen’ (vm-89) driverin korvaamista jumbodriverilla. Pitkä varsi teki homman vaikeammaksi.

    Pienet hienosäädöt stanssiin, backswingiin lähtöön ja rytmiin niin tilanne muuttui oleellisesti. Pituutta tuli paljon lisää ja mikä tärkeintä, tarkkuus parani huomattavasti.

    Suosittelisin edes kertaa pron kanssa teemalla, miksi puilla ei onnistu. Se antaisi varmasti hyviä apuja jatkoa varten. Ei pron kanssa tarvitse koko svingiä joka kerta panna täys remonttiin.

    Nimetön

    Jos lyönti ei jollain mailalla (esim driverilla) kulje, niin vika tuskin on mailassa, vaan svingissä. Se, että vältät driverilla lyömistä ja korvaat sen muulla mailalla ei ole ratkaisu ongelmaan, vaan se on ongelman siirtämistä. Se vanha totuus, että ’paras tapa parantaa peliä on hankkia uudet ja kalliimmat mailat’ ei siis välttämättä aina päde. 🙂

    Harjoittele rangella tai käy prolla. Itse pelasin usean vuoden hcp 20:ssä ja vaikka peli tuntui yleisesti kulkevan, niin sinne-tänne hajoavat avaukset rikkoivat pelin. Otin yhden pron tunnin tänä kesänä ja ’ihme-ja-kyllä’ pro löysi muutaman selkeän virheen svingistäni, vaikka tietenkin luulin lyöväni oikein. Samalla viikolla pelasin heti seuraavat neljä kierrosta 4-6 lyöntiä alle tasurini ja nyt hcp:ni on tasaisesti 13-14:n välillä.

    Drivini on nyt suora ja keskimäärin n. 220m pitkä eli driverissani ei siis ollutkaan vikaa, vaikka avaukset menivät välillä metsään.

    Kun svingi on kunnossa, niin sitten on hyvä valita mailat pelitaktiikan mukaan sopiviksi.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Nyt apuja avaukseen

Etusivu Foorumit Yleistä Nyt apuja avaukseen