16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

Nostokulmat

Etusivu Foorumit Välineet Nostokulmat

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Ovatko nostokulmat muuttuneet viimeisen 10 vuoden aikana? Minulla on wedget 58 52 ja 48 (pw). Onnistuin kadottamaan 48 mailan ja ajattelin ostaa uuden. No sitten mietinkin, että ostaisin uudet rautamailat kokonaan joissa yleensä tulee mukana pw maila. No tutkittuani eri välineitä tulin lopputulokseen että pw on nykyään 41 astetta noissa rautaseteissä (ne mitä vertailin).

  Eli ongelmani ei korjaannu sillä että ostan uuden setin, vaan tuo 48 täytyy ostaa joka tapauksessa erikseen.

  Ei minulle siis väliä ole mitä mailassa lukee, mutta lähinnä mietin onko merkintätapa muuttunut viime vuosina?

  Näin siinä on käynyt. Joissain uusissa game improvement mailoissa PW:n loft on jopa alle 40°. ”Pelimiehen” mailoissa Titu T100 PW loft on edelleen 46°. Itsellä kakkosmailoissa on 47°. Joku aika sitten foorumilla tästä merkintätavasta käytiinkin keskustelua. Löytynee googlettamalla.

  Täytyy siis hankkia mailat loftin mukaan eikä vaan pelkän numeron. Omilla klubituupparitaidoilla tämä tekee rauta 6 mailan jo turhaksi. Jopa rauta 7 saattaa jäädä hankkimatta. Hybridit niin hyviä.

  Näin on.

  Viime kesän kun vaihdoin rautamailat kymmenen vuoden jälkeen Callaway Apex 21:een, päädyin viiden wedgen systeemiin: pw (43), aw (48), gw (52), sw (56) ja lw (60).

  Nyt lentää r7 taas yli 150 m, kun sen lofti on lähes sama kuin vanhojen r6. No, eipä täytynyt enää ostaa r3:a kun r4 ajaa saman asian.

  Seuraavan vaihdon yhteydessä varmaan sitten 6 wedgeä…

  Joo mailavalinta on tullut aika mielenkiintoiseksi, kun entisajan r2 on loftiltaan nykyisin r4 ja nykyisin PW onkin vain 42 astetta. Sitten kun vertaa uusia mailoja omiin vanhoihin, tulee verranneeksi kahta r7-mailaa, jotka ihan erilaisia nostokulmiltaan. Vaikeaksi menee mailojen vertaaminen.

  En tiedä meneekö vaikeaksi vai ei, onhan kulmat julkista tietoa. Lueskelin Callaway ai (tms) arvostelua ja tekijä kehui ett hyvät mailat koska hän lyö niillä 10% pidemmälle kuin entisillä. En tiedä mitä hänellä on mutta eipä tarkastanut tai kertonut kulmia. Omiin 2 vuotta vanhoihin verrattuna noissa oli 3 astetta vähemmän kulmaa… r7 oli lähempänä mun r6:sta jne. Saattaa olla että Callawayllä on aina näin ollutkin, vertasin omiin ikivanhoihin niin aika lähellä ne olivat joskus 7 vuotta sitten. Ehkä eri merkeillä vaan on eri kulmat.

  Pelaamisen helppous kriteerinä -> enemmän nostokulmaa, lyönnin pituus kriteerinä -> vähemmän kulmaa ?

  Tuntuu että järjestään tämä kulma-asia unohdetaan vertailuissa.

  Pelaamisen helppous kriteerinä -> enemmän nostokulmaa, lyönnin pituus kriteerinä -> vähemmän kulmaa ?

  Ei ole ihan näin yksiselitteistä. Lavan ja varren ominaisuudet vaikuttavat oleellisesti lentokaareen. Eli voi valita pienemmän nostokulman ja silti saada korkean lentokaaren ja sen myötä pallon pysähtymään griinille. Ja itse lavan ominaisuudet vaikuttavat lentokaaren lisäksi oleellisesti helppouteen ja pituuteen. Onko kehäpainotusta ja onko lavan rakenne ontto minkä kautta saadaan raudoissakin trampoliiniefektiä.

  Eli pelkkä nostokulmiin keskittyminen ei riitä. Muita noista muista ei ole oikein helppoja mittareita.

  Joskus fittauksessa/testissä olen ihmetellyt miksen osaa lyödä mailalla jonka haluaisin ostaa. Jotkut toiset tietää kaiken muutenkin valmiiksi. Toisinaan taas tuntuu ettei testistä ollut paljon iloa.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Nostokulmat

Etusivu Foorumit Välineet Nostokulmat