Aihe: Nizzaan pelaamaan - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Nizzaan pelaamaan

Etusivu Foorumit Matkailu Nizzaan pelaamaan

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Vinkkejä Nizzan kentistä kaivataan. Olen viikon kesäkuussa Nizzan keskustassa ja tarkoitus pelata 7 eri kenttää.

  Noilla kentillä ’me paikalliset’ vieraillaan talvisaikaan :), tosin tuohon aikaan siellä tuskin muuttolinnut enää viihtyy – vaan ovat palanneet jo Suomen suveen.

  Biot
  Grande Bastide
  Var St Endreol
  Opio Valbonne
  St Donat
  Var Terre Blanche
  Grande Bastide
  Taulane

  Mukavia kenttiä kaikki. Muitakin löytyy
  Vaikka täältä

  GR

  Tällä hetkellä mennään vähän yli 10 C:n, mutta pelataan. Joskus joudutaan odottelemaan vähän aikaa kenttien sulamista, mutta pelaamaan päästään.

  Mutta kesäkuussa on toista. Lämmintä piisaa. Nizzasta länteen on noin 25 kenttää ja itään yksi, Monacon, GF yli 100 €. Lähimmät kentät keskustasta ovat puolen tunnin ajomatkan päässä, mutta koska Nizzan liikenteestä ei koskaan tiedä, on hyvä varata aikaa noin puolitoista tuntia, riippuen haluaako käydä rangella.

  Tässä nyt muutamia, joita pelaan, pienin luonnehdinnoin:

  BIOT: Lähin 18 reiän kenttä, mutta aika tylsä ja lyhyt. Tasainen vain yksi mäki, eikä yhtään par vitosta (siinä mielessä ei kuulu tähän, koska en yleensä pelaa tätä).

  GRANDE BASTIDE: Lyhyehkö ja tasainen kenttä, mutta muuten ihan mukava ja griinit ovat nopeat ja tälle alueelle kohtuullinen GF.

  OPIO VALBONNE: Kuuluu samaan Open Golfiin kuin GB, mutta on vaihtelevampi kuin GB. Väylät hyvin erilaisia toisistaan. On kärsinyt sateista, mutta kesäkuussa varmaan ihan hienossa kunnossa.

  RIVIERA GOLF (tai BARBOSSI): Vanhan Trent Jonesin suunnittelema kenttä, joka on lyhyt keltaisilta, eikä pitkä valkoisiltakaan, mutta muuttuu monella väylällä hyvin erilaiseksi tiitä vaihtamalla. Vaihtelevia väyliä. Ovat nykyään hinnoitelleet yksittäisen kierroksensa aika rasvaiseksi.

  SAINT DONAT: Ja poika Trent Jones suunnitteli tämän kentän ja yhtäläisyyksiä edelliseen löytyy. Vaihtelevia väyliä. Molemmat edelliset hienoja kenttiä. Kohtuuhintaisempi Rivieraan verrattuna.

  OLD COURSE (tai MANDELIEU): Alueen vanhin kenttä vuodelta 1891 Välimeren rannalla. Mennään pari kertaa joen yli lossilla (muista maksaa noin euro takaisin tullessa). Puistokenttä, joka muistuttaa tyyliltään meidän Talia. Tasainen, mutta perinteinen.

  CANNES MOUGINS ja ROYAL MOUGINS: Yksityisiä, hyviä ja kalliita kentiä, joita tulee harvemmin pelattua.

  Ja sitten pari vinkkiä vähän kauempaa:

  TERRE BLANCHE: Ehkä alueen hienoin ja haastavin kenttä. Resortti sisältää kaksi kenttää, joista toinen on varattu vain jäsenille tai hänen vierailleen. Toiselle (Chateau) pääsee rahalla (suurella sellaisella) pelaamaan. Jos tuntee jäsenen, pääsee halvemmalla.

  BARBAROUX: Tosi mielenkiintoinen kenttä, joskin joillain väylillä paikallistuntemuksesta olisi suuri apu.

  SAINT ENDREOL: Hyvin vaihteleva kenttä vähän kauempana Nizzasta.

  Riviera on suhteellisen kallista golfin pelaamiseen, mutta kentiltä voi ostaa kymppi- tai 12-kortteja, jolloin saa noin 20-25 % alennuksen GF:stä. Tämä ei ehkä sovi sinun tarpeeseesi, mutta alueella toimii myös joitain agentteja, jotka pystyvät järjestämään GF:t alennettuun hintaan eri kentille. Olen joskus aiemmin käyttänyt, mutta en valitettavasti enää muista nimeä. Mutta netistä sen itsekin löysin.

  Ja kaikilla kentillä on hyvät ravintolat, joita käyttävät lounaspaikkana muutkin kuin golffarit. Siksi lounaan aikana yleensä saakin parhaiten lähtöaikoja.

  Jos haluat vielä tarkempaa tietoa, niin laita omat yhteystietosi, niin voinen auttaa.

  minun suosikkejani ovat

  – St Endreol (joskin hieman matkaa)
  – St Donat (lukuunottamatta sitä alamäkeen pelattavaa sokko-par5 väylää)
  – Taulane (joskin hieman ajomatkaa tännekin)

  Mites tuo Claux-Amic, joka oli jonkin aikaa peruskorjauksessa. Millainen se on nykyisin?

  GB:n viestissä olikin mainittu kenttien yhteenliittymä Open Golf, johon taitaa kuulua yhdeksän kenttää. Näistä GB mainitsikin Grande Bastiden ja Opio Valbonnen. Mielestäni molemmat ovat suosittelemisen arvoisia, ei mitään huippukenttiä, mutta hyvinkin kelvollisia. Tuon Open Golfin kautta saa noille kentille paketteja, joissa on alennetut hinnat. Muutamia kertoja ottanut tee-ajat heidän kauttaan ja kaikki toiminut hyvin. Alla on linkki heidän sivuilleen. Sen verran noille kentille on matkaa, että auto on must. Navigaattori kannattaa myös olla mukana, sillä Ranskassa aika yleisesti kentät ovat monien mutkien takana, eikä viitoituksia paljoa ole.
  Open Golf France

  Putti-Possu kirjoitti: (28.1.2013 9:02:27)
  Mites tuo Claux-Amic, joka oli jonkin aikaa peruskorjauksessa. Millainen se on nykyisin?

  Kiitos vinkeistä, alla lista minkä mukaan lähden pelejä varaamaan Nizzan alueelta, listaan vauikuttaneet tekijät: vinkkinne, Peugeot ja Rolex golf guidet, sijainti ja hinta.

  Barbaroux Golf Club
  Cannes-Mandelieu Golf Club, old
  Esterel Latitudes Golf Club
  La Grande Bastide
  Taulane Golf Club
  Saint-Donat
  Saint-Entreol
  La Sainte-Baume Golf Club
  Opio-Valbonne Golf Club

  Lisäksi yritän pelata Italin puolella olevan Degli Ulivi Golf Club, Sanremo.
  Lisävinkeistäkään ei ole haittaa.

  Tulee vähän toistoa, mutta kysyisin asiantuntijoilta ehdotusta Kevätreissulle Nizza -Cannes alueelle:
  Lennot on varattu la 13.4. aamulle ja 16.4. illalle eli tarkoitus on pelata la ip , su ja ma koko päivä ja ti päätöskierros. Cannes:ssa tuntui olevan kenttiä lähietäisyydellä, joten ehkä asetumme ( 4 pelaajaa ) sinne.
  Eli ehdotus hyvistä, järkihintaisista ja kohtuuetäisyydellä olevista kentistä ( auto on ) neljälle eri pelipäivälle.

  Ai vähän toistoa? Alla on annettu loistavia ehdotuksia Cannesin kentistä..
  Vähän harkintaa kiitos, mitä kysyy.

  Ei välttämättä alla…

  Oikeassa olet Tommy, en saanut kysymykseni tulokulmaa riittävästi esiin, Aiempi lista on sinänsä riittävä mutta hain vielä spesifempiä apuja eli: eli minne pääsee lauantai-iltapäivänä joustavalla tuloajalla, missä voi pelata ( su, ma) kohtuuhintaan koko päivän ( oman kunnon mukaaan 18r/27r/36r). Eli melkein agentin palvelut oli hakusessa.

  Liitlille ja muillekin

  Lento ja välipäiville lähtisin yrittämään kenttiä:
  La Grande Bastide
  Saint-Donat
  Opio-Valbonne Golf Club
  ja välipäiville
  Cannes-Mandelieu Golf Club, old
  Esterel Latitudes Golf Club
  Taulane Golf Club
  Saint-Entreol

  Itse etsin vielä jotain agenttia, jolta voisi varata useamman pelin kerralla.
  Grasse Golf and Country Clubista kaipaisin myös tietoa, saattaa olla hyvä.

  Hinnan takia(120…200€) olen hylännyt Riviera, Cannes-Mougins, Royal Mougins ja Terre Blance(36r) kentät.

  Päivä greenfeetä en nykyisin jaksa enää etsiä, koska on niin harvinaista ulkomailla.

  GR

  Lauantai-iltapäivällä pitäisi hyvin päästä pelaamaan. Sen sijaan päivägreenfeetä voi olla vaikeaa löytää. Riviera ja Taulane voivat onnistua. Rivieran etuna on, että sinne pääsee aina pelaamaan lähes haluamanaan aikana (hinnasta johtuen). Vaikka Taulaniin ei kilometreissä niin hirveä matka olekaan, niin ajoaikaa on syytä varata noin puolitoista tuntia. Ja Claux Amic on auki. Uusi klubitalo lähes valmis ja käytössä. Kenttää ei sen sijaan ole muutettu mitenkään. GF-tarjous 55 € huhtikuun puoliväliin saakka. (Tulipas pientä tekstiä, mutten nyt jaksa etsiä syytä moiseen. Toivottavasti näkyy kuitenkin).

  Grasse Golf and Country Club ja Monte Carlo Golf Club(kuinka paljon yli 100€) kiinnostaa, näistä kaipaisin lisätietoa. Nettisivuilta ei paljon tietoa löydy.

  VILLE kirjoitti: (13.3.2013 21:05:53)
  Grasse Golf and Country Club ja Monte Carlo Golf Club(kuinka paljon yli 100€) kiinnostaa, näistä kaipaisin lisätietoa. Nettisivuilta ei paljon tietoa löydy.

  Grasse on vaihtanut omistajaa ja nimeä. Nykyisin Golf du Claux-Amic, ja todella mukava ja mielenkiintoinen kenttä. hienoilla näkymillä välimerelle sekä ruuhkaton. Henk. kunnan palvelu hyvää, paitsi ravintelin aukioloajat ruokailun suhteen aika erikoiset. Kandee ehdottomasti käydä.

  Monaco taas oli männävuonna 120egua kierros, ja aikaisemmin ei ollu asiaa ravitsemusliikkeen puolelle. Hyvänäpuolena on se että siellä saattaa törmätä (TV:stä)-tuttuihin. Maisemat on todella hienot, mutta golfillisesti ei mikään ’höidare’. Hiukka erikoisesti väkisin väännetty 900 metrin korkeudelle vuorenrinteeseen. Voi käydä kerran jotta saa sanoa käyneensä tai jos kaverit tahtoo viedä muutaman kerran vuodessa.

  Monte Carlo Golf

  Tuossa Montesta lisätietoa

  Mainio kokemus tuo Cannesin Cannesin ympäristö ainakin kun on 24C lämmintä ja täysin selkeä taivas 4pv. Talvi oli paikallisten mukaan ollut sateinen ja kylmäkin.
  Vähän palautetta kentistä ja muustakin: Pelattiin Mandeliue, St Donat ( kahdesti) ja Saint Endreol.
  Donat sai meiltä kaikin puolin hyvät pisteet, Mandeliu on hoitamattoman tuntuinen ( bunkkerit, teet – ravintola ehkä vähän terhakampi). St Endreol on maisemiltaan näyttävä ja kaikin puolin kelpo kenttä reilut 50km länteen Cannesista. Golfilliisestä mäkeä ja rinnettä on liikaakin ja kävelijälle pitkiä mäkisiirtymiä. Golf on ehkä Barcelonan seutuun verraten pari kymppiä kalliimpaa per kierros, mutta tonnin reissulla ero uppoaa virhemarginaalliin. Alueen suurin ongelma on liikkuminen. Tiemerkinnät javiitoitukset ovat heikkoja ja kaupunkialueeella 5km voi olla viisi minuuttia tai puoli tuntia. Ilman yhden jäsenemme kielitaitoa olisi paikkoja haettu hartaasti, kun navistakin oli puhti poissa.
  Ja lopuksi Kiitos ennakkotietojen antajille – reissusta tuli hyvä.

  Nostetaanpa tämäkin keskustelu taas esille. Nizzan keskusteluista on kulunut jo lähes 8 vuotta, joten on aika päivittää mikä on tilanne nykyään? Tänne olen suuntaamassa syksyllä (jos ei korona estä). Täällä on käyty hyvää keskustelua alueen kentistä 2013, mutta onko kellään uudempaa tietoa ja suosituksia kentistä ym. Cote d`Azur on varmasti kaunis ja kokemisen arvoinen paikka, vaikka ei ihan edullisimmista päästä. Kalleimmat kentät jätän suosiolla väliin, kuten esim Golf Club Monte Carlon, keskustelujen perusteella hinta/laatusuhde eivät kohtaa.

  Viimeksi ostin Golf Pass Provence -paketin ja kierroshinnat olivat ihan ok – mukaanlukien Terre Blanche – josta oli muuten hyvä Golfpisteen kuvaama video netissä. Sitä paitsi Monte Carlo golf on ihan vierailemisen arvoinen ja arki GF 130€, mutta kentänä kuitenkin keskitasoa.

  Nizzan alueen kentät nyt varattu, lähtö syyskuun lopussa. Kentiksi valikoituivat Riviera Golf, Opio-Valbonne Golf Club ja San Remo Olives (Italian puolella, mutta lähellä Nizzaa). Minkälaisia kokemuksia arvon foorumilaisilla on näistä kentistä tai muista alueen kentistä?

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Nizzaan pelaamaan

Etusivu Foorumit Matkailu Nizzaan pelaamaan