Aihe: Nelosen televisiointi - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Nelosen televisiointi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Nelosen televisiointi

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #173589 Ilmoita asiaton viesti

  Alkuun kiitokset neloselle ja vaimolle, että sain seurata niin paljon Openia viime viikonloppuna. Ja sitten pari moitetta aiheista, joista aiemminkin on keskusteltu tällä palstalla. Jostain syystä nelosen ihmiset eivät vain tunnu vierailevan täällä lukemassa valituksiamme (joku varmaan vastaa tähän, että mikset valita suoraan neloselle). Yksi valitus on nämä lähetysten katkaisut. Kun lähetys ennen kahdeksan uutisia siirtyi plussalle, niin se katkaistiin nelosella jo ennen kahdeksaa, jotta ehditään näyttää kaupallisia tiedotteita. Mutta plusalla tuli siinä vaiheessa teeveesoppia, joten seuraamiseen tuli jääkaappitauko. Ei mikään kovin iso asia mutta toisaalta miksi 4 ärsyttää katselijoita pienilläkään asioilla, kun tämä olisi ollut helposti vältetävissä aloittamalla plussan lähetys muutama minuutti aiemmin. Toinen on nämä selostajat. He ovat kyllä petranneet mutta muutama asia ärsyttää edelleen. Kun plussalla tuli alkuun brittiselostusta, niin selostajat (ainakin pääsääntöisesti) lopettivat höpinänsä suoritusten ajaksi ja jatkoivat, kun lyönti oli ohi. Mutta meidän miehet sen kuin höpöttävät. Ja he höpöttävät samoja asioita monta kertaa selostuksen aikana. Ehkä he näin palvelevat niitäkin katselijoita, jotka eivät seuraa koko kisaa mutta pidempään telkun ääressä viihtyviä ärsyttää kuulla sama asia moneen kertaan, ikään kuin jutuista olisi pulaa. No, nyt se on taas purettu ja voi rauhoittua odottelemaan seuraavaa hienoa golflähetystä neloselta.

  #249532 Ilmoita asiaton viesti

  vähän samoilla linjoilla. varsinkin tuo eilinen 20.00 vaihto oli kyllä aika heikko esitys!

  Mua ärsytti eniten ehkä se että varsinkin sunnuntain kierroksella jos tämä Argentinan amatööri Romero löi lähestymisensä noin 2 metriin sitä kommentoitiin:’Menettelee, ei mitään kummallista’ ja samalla Els lyö lähestymisen noin 5 metriin ja se olikin sitten jo fantastinen suoritus!

  Samoin useasti heillä ei ollut mitään käsitystä millä reiällä kisan kannalta merkittävät peliryhmät ovat jne.

  mun puolesta nämä vanhat jarrut joutaisivat jo vaihtoon koska parempiakin löytyy!

  #249533 Ilmoita asiaton viesti

  Olen samaa mieltä tuosta pätkäisystä, että sen olisi voinut fiksummin hoitaa. Tosiaan Nelonen tuntuu tekevän näitä samoja pikkumokia vuodesta toiseen ja selostajista sen verran, että itse kuuntelisin mieluummin englannin kielellä, mutta eivät minua kyllä Askon ja Lassin höpötykset enää samalla intensiteetillä häiritse kuin ennen – ehkä heihin on jo tottunut?

  Joka tapauksessa hienoa, että sai kerrankin seurata näinkin paljon major-golfia (digikanavalta siis) aivan ilmaiseksi. Itse käytin tilaisuuden hyväksi ja seurasin jokaisen kierroksen pelejä runsaasti.

  Toivottavasti siis tulevinakin vuosina seurata British Openia kattavan pakettina. Toisten majorien tarjonnassa olisi parannettavaa.

  #249534 Ilmoita asiaton viesti

  Jep se nelosen vaihto…varasin jo tiiaus ajan 20:20 ja katsoin loput yöllä.

  Mielestäni sitä kaveria joka pelasi British Openissa 16 yli ekana päivänä olisi ollut vähintään yhtä kiva seurata kuin Tigerin peliä…kuinka voi päästä British Openiin ja ryssiä niin raskaasti ?

  #249535 Ilmoita asiaton viesti

  Hienoa että Nelonen näytti niin paljon Openia, siis lähes kaiken. Kiitokset siitä.

  Sitten moitteita, jotka eivät kohdistu Neloseen vaan BBC:hen ja ohjaajaan. Yhtään liioittelematta väitän, etä tuossa torstain-sunnuntain aikana näytettiin parin pelaajan, lähinnä Woodsin ja Elsin kävelyä, kyykkimistä, nenän ja munien kaivuuta, mittailua, kyykkimistä, hörppäämistä, banaanin kuorintaa, juttelua ja ties mitä ainakin viisi tuntia, ehkä enemmänkin. Samaan aikaan kyseisellä kentällä käsittääkseni pelattiin golfia, jopa hyvää sellaista hetkittäin.

  Esimerkiksi lauantaina asioista tietämätön olisi voinut luulla, että kyseisessä kisassa oli mukana Woods, Els, Carcia ja Furyk. Viimeisen viiden tunnin aikana ei muita näytetty edes vilaukselta.

  Amerikoissa on ollut tapa jo pitkään leikata kaikki kisan (sillä kertaa) ’nobodyt’ pois vaikka pelaavat samassa ryhmässä Tigerin kanssa mutta että homma on levinnyt jo tännekin. Taisi olla amerikan pelle ohjaamassa.

  Poikkeuksena tietenkin Tiger. Vaikka hänellä menisi kuinka huonosti, niin näytetään samaa munien kaivelua ja tepastelua silloinkin koko kaksi päivää niinkuin viimeksi US Openissa.

  #249536 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Saattaapi olla niinniin, jotta kunkin tuotemerkin ykkösmannekiinin kuvausaika on aika suoraan verrannollinen markkinointibudjettiin??

  #249537 Ilmoita asiaton viesti

  ihme juttu… itse ainakin seurasin Tigerin ja Elsin patsastelua ihan mielellään. Tiger kuitenkin voitti ko kisan ja olishan se nyt ollut vähän ihmeellistä jos ei ohjaaja(t) olis sitä seurannut.

  Mutta olipahan muuten junttia brittiläis yleisöä paikan päällä. Kokoajan piti olla ottamassa kuvia vaikka jatkuvasti siitä huomauteltiin. No, jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia 🙂

  #249538 Ilmoita asiaton viesti
  WS

  Mielestäni Arkkola ja Tilander voisivat jo väistyä ja tilalle tulisi hommata hieman ammattimaisempaa selostusta. Openin suomalaisesta selostuksesta ei juurikaan saanut lisäarvoa, kaiken selostettavan jokainen katselija pystyi itsekkin näkemään ja usein tuli sellaisia kömmähdyksiä että oikein nauratti miten pihalla selostajat välillä olikaan. Kaikenlaiseen selostukseen tietysti tottuu mutta osa nautinnosta katoaa kun se alkaa ärsyttämään. Lisäksi selostajien omakohtainen tietämättömyys kilpagolfista paistaa auttamattomasti läpi. Keskinkertaisten suoritusten kohdalla päivitellään ’miten surkea suoritus’ ja jonkun staran perussuoritusta taas ylistellään.

  Urheilukanavalla Tyry sentään pystyy tuomaan selostukseen ammattimaisia detaleja ja muutenkin mielenkiintoista tietoa omien kontaktiensa kautta. Lisäksi kommentaattorivieraat tuovat sopivasti omia tietojaan kuultavaksi.

  Golffia tv:stä seuraavat ovat kuitenkin pääsääntöisesti lajia itsekkin harrastavia eikä silloin jaksa kuunnella selostusta, jossa käydään tuhat kertaa läpi mikä on cut tai par tms. perussetti.

  Kaiken kaikkiaan aivan loistavaa, että kisoja näytettiin noin paljon. Harmi että muut Majorit on valtameren takana ja lähetysajat sen mukaisia…

  #249539 Ilmoita asiaton viesti

  Voi kun tänä digiaikana olisi edes saanut valita ääniraidaksi alkuperäisen BBC:n kommentoinnin näiden meidän huru-ukkojen sijaan. Ykkössutkautus tämän vuoden The Openissa: Ohjaaja näyttää mainosta jossa on kirahvi ja kirahvin pää tulee ulos, tästä ns. kolmiulotteisesta mainoksesta toinen huruista toteaa: ’Mikäs tuo sitten on, jokin mailanpään suojus?’…

  Niinpä niin…

  Oli kyllä sitten BBC:nkin puolesta aika hanurista tuo ohjauspuoli. Kyllä nyt prkl sen aikaa olisi muita suorituksia voinut näyttää kun kärkimiehet patsastelevat tai kävelevät tai syövät sitä banaania tai odottavat vuoroaan. PRKL. Nyt piti pitää läppäri auki sylissä ja seurata livescoringista miten Ilonen pelasi…

  #249540 Ilmoita asiaton viesti

  duffman kirjoitti: (25.7.2006 12:55:59)
  ihme juttu… itse ainakin seurasin Tigerin ja Elsin patsastelua ihan mielellään. Tiger kuitenkin voitti ko kisan ja olishan se nyt ollut vähän ihmeellistä jos ei ohjaaja(t) olis sitä seurannut.

  No, jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia 🙂

  Hyvin kiteytetty jos katsoo mieluummin kärkijätkien patsastelua kuin golfin peluuta.

  #249541 Ilmoita asiaton viesti

  Mutta olipahan muuten junttia brittiläis yleisöä paikan päällä. Kokoajan piti olla ottamassa kuvia vaikka jatkuvasti siitä huomauteltiin. No, jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia 🙂

  Olen ollut kaksi kertaa seuraamassa WORLD MATCH PLAY CHAMPIONSHIP kisaa Went-worthissa. Kaulassa kannettavassa pääsylipussa (säästän aina nämä tärkeät matkamuistot) lukee mm. NO CAMERAS, NO MOBILE PHONES, NO DOGS.Silloin ei näistä ollut mitään ongelmia,mutta nykyään kun kännykässä on kameraa, taskulamppua ja ties mitä hilavitkutinta tulee näitä häiriöitä.
  Sitten se, että yleisö joka teellä räpläsi kameroitaan ja häiritsi Tiger lyöntiä johtui siitä yksin kertaisesta syystä että joka teellä oli uusi yleisö.

  #249542 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kun The Openissa oli mukana vain yksi suomalaispelaaja, olisi minimivaatimus kertoa katsojille hänen lopullinen sijoituksensa. Nyt hoettiin vain, että se on jaettu 16. tila. Kuitenkin ammattilaisgolfissa tuloksena on myös voitettu rahamäärä mikä on jotakin sijalukua paljon oleellisempi.
  Nyt – eivätkä aikaisemminkaan – selostajat olleet tehneet kotiläksyjään. Kyllä Neloselta löytyy näppäriä netin käyttäjiä, jotka olisivat etukäteen (kahden pelipäivän jälkeen) loihtineet herroille listan kaikkien cutin läpäisseiden tienaamista dinaareista.
  Siis näin:
  T16: Mikko Ilonen, Suomi, 65 000,-.

  #249543 Ilmoita asiaton viesti

  Niin puuttui, ainakin jos verrataan ruotsalaisselostajiin. Katsoin kaksi ensimmäistä päivää kisasta Ruotsissa, jossa tuli sama kuva kuin Nelonen plussallakin, mutta selostuksessa oli todellakin eroa. Toki svenskitkin valittelivat ohjausta ja muiden kuin Tiikerin niukkaa näyttämistä, mutta tietoa he jakoivat solkenaan ruotsalaispelaajien edesottamuksista kentällä. Kentältä ilmeisesti kännykällä tekstitettiin kuka svenssoneista nyt on bunkkerissa tai löi hyvän lyönnin. Tulipa pari kertaa kentältä kännykästä selostettu live kiintoisasta ruotsalaistapahtumastakin. Kuiskaava amatööriselostaja selitti, että ’nyt on Karlssonilla 2 metrin birdieputti…. oijoioi’).
  Kyllä siellä Mikon perässäkin varmasti suomalaiskatsojia ja -valmentajia oli riittämiin. Etukäteissopimuksella olisi varmasti saatu hieman elävämpää informaatiota kuin pelkästään netistä katsotut tulokset.

  #249544 Ilmoita asiaton viesti

  Ehkäpä olisi voinut tehdä jotain kännykkäselostusta mutta, mutta..

  NO CAMERAS, NO MOBILE PHONES etc. – ei olisi vissiin ollut laillista.

  On noi muuten (erityisesti Monty ja Woods) kovasti herkkiä kaikesta hälystä ympärillä. Verrattuna siis muihin pelaajiin. Ovat kuin pumpulissa kasvatettuja. Ja amerikan yleisö vielä ilkkuu/kiusaa Montya koko ajan.

  Oli muuten paljon taas niitä Woodsin kannattajia kun huusi aina lyönnin perään ’GET IN THE HOLE’ vaikka olis par-5 avaus ollut kyseessä. Kovin asiantutevia nuo fanit.

  #249545 Ilmoita asiaton viesti

  McEwan kirjoitti: (25.7.2006 19:40:23)

  Oli muuten paljon taas niitä Woodsin kannattajia kun huusi aina lyönnin perään ’GET IN THE HOLE’ vaikka olis par-5 avaus ollut kyseessä. Kovin asiantutevia nuo fanit.

  Noin olisi huutanut joku sofistikoitunut, mutta turmeltu britti. Aito jenkki kailottaa aina tiiltä:’INDAHOLE!!!!!’

  #249546 Ilmoita asiaton viesti

  senior kirjoitti: (25.7.2006 19:16:58)
  Kun The Openissa oli mukana vain yksi suomalaispelaaja, olisi minimivaatimus kertoa katsojille hänen lopullinen sijoituksensa. Nyt hoettiin vain, että se on jaettu 16. tila. Kuitenkin ammattilaisgolfissa tuloksena on myös voitettu rahamäärä mikä on jotakin sijalukua paljon oleellisempi.Siis näin:
  T16: Mikko Ilonen, Suomi, 65 000,-.

  Teemu Tyryltä tuo olisi tuskin jäänyt mainitsematta – alle kymmentä kertaa 🙂

  #249547 Ilmoita asiaton viesti

  Joo tota samaista Elsin, Tigerin ja Carcian banaanin kuorimista, munien kaivelua jne. jouduin minakin taalla Espanjassa Englantilaisessa pubissa kattomaan. Esimerkiksi Ilosen lyonteja taisin nahda yhen ja sekin ykkos tiin avaus 3 paivana, mutta kylla oli muuten aika kiva kuunnella britti selostusta.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Nelosen televisiointi