Aihe: Nelosen selostajat! - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Nelosen selostajat!

Etusivu Foorumit Yleistä Nelosen selostajat!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Selvisihän se mistä johtuu nelosen seostajien kummalliset kommentit. Äsken Nelonen pahoitteli häiriöitä kansainvälisessä kuva- ja ääniyhteydessä. Askola ja Tillander hoitavat hommansa, mutta tekniikka pettää. 😀

  Palkintojen jaon aikana sanoivat: ’Voittajalla on tunteet pinnassa ja häntä itkettää. Sehän on ymmärrettävää, sillä hän on menossa naimisiin syyskuussa juuri kuvassa näkyneen naisen kanssa.’ 🙂 Kivasti sanottu…

  muutenkin oli hyvä lähetys ku ratkaisuhetkillä piti jotain uutisia näyttää…

  Ne kaverit ei kyllä osaa yhtään seurata peliä ja sen tapahtumia… Toi voittajan paljastaminen ennen nauhoitettua loppua oli kaiken huippu + tietenkin puheen päälle sönköttäminen joka tapahtuu aina uudelleen… On ihme jos noita selostajia ei saada vaihdettua!!!!

  Nimetön

  Antakaa jo heidän olla. Kaverit hoitaa homman kotiin ihan hyvin. Jos että muutamia lapsuksia kestä niin pistäkää äänet pois ja kuunnelkaa jotain muuta. On se ihme asia kun kerrasta toiseen aikuiset ihmiset valittaa samasta asiasta.

  PS. muut jotka kirjoitatte tästä niin katsokaa entiset viestiketjut, siellä lienee jo tarpeeksi.

  Oiskohan siinä juuri tämä ongelman ydin, eli vuodesta toiseen näistä äijistä valitetaan koska he todella ovat huonoja golfselostajia!

  Ei ainakaan mun korviin ole tarttunut puheita tai viestejä joissa tätä kaksikkoa olisi selostajina _kehuttu_, korkeintaan hieman puolusteltu heidän huonotuttaan 🙂

  Vaikka näitä selostaja-ketjuja on jo ihan tarpeeksi, niin kysyn teiltä, mitä niiden selostajien pitäisi tehdä!?!? Nimittäin ne virheet, joita mainitsette, löytyvät myös silloin tällöin ylistämänne Teemu Tyryn selostuksesta. Kyllä Tyrykin niitä ’ööö…eikun’-kommentteja viljelee…

  Pahinta olisi, että tilalle palkattaisiin joku huutava ’ammattiselostaja’, jolta tekstiä kyllä tulisi, mutta ei olisi asiantuntemusta ja lajiin sopivaa rytmitystä.

  Teemu Tyry on kyllä tällä hetkellä kirkas ykkönen. Selostus on myös sopivan vapaamuotoista.

  BZ

  Minkä hemmetin takia niitä pokaaleja pitää alkaa aina jakaa jossain 12 reiällä? Samaan syyllistyy joskus Tyrykin muttei koskaan sentään niin räikeästi kuin L&A. Jos on seurannut 40 vuotta golfia niin luulisi jo pikkuhiljaa uskovan ettei homma ole ohi ennen kuin lihava rouva on laulanut.

  Täällä on keskusteltu selostajista, ja asiallinen kritisointihan on aina paikallaan. Selostajien jokainen sana on tiukan valvonnan alla, ja suullisen ilmaisun pitäminen tunnista toiseen skarppina ei varmaan ole ihan helppoa.

  Ttörkeintä oli Neloskanavan päätös aloittaa uutiset pari minuuttia ennen ratkaisua, ja heittää vielä urheilu-uutiset ja säälittävä kenokin siihen perään. Sitten lähetys alkoi uudelleen ilmoituksella, että peli ratkesi kun Thomas Björn ei pystynyt saavuttamaan syntynyttä etumatkaa. Ei muuta kuin telkkari kiinni ja muihin hommiin.

  Oikeastihan Nelosen olisi pitänyt 1) näyttää suorana myös viimeiset viisi minuuttia tai 2) jatkaa nauhalta siitä mihin jäätiin. Nyt Nelonen teki väärin, ja pilasi loppujännityksen kahteen kertaan.

  Voimme kai lähteä siitä, että näin tullaan toimimaan myös F1-, jalkapallo- ja jääkiekkokilpailuissa tästä lähin? Mainoskatko formuloiden viimeisen kierroksen alkuun ja takaisin tauolta suoraan palkintojenjakoon. Tai lätkässä: kahta minuuttia ennen loppua allergiauutiset ja takaisin toteamuksella, että Suomi valitettavasti hävisi, mutta sen näette kohta nauhalta, jahka suora palkintojenjako on ohi.

  Kaikkea Ö-sarjan fudista näkyy monella kanavalla yhtäaikaa ja aina loppuun asti, mutta suorana tulevan suurimman vuotuisen kansainvälisen golf-kilpailun päälle voi pistää Keno-arvontaa? Moukat.

  Kyllä Askon ja Lassin selostusta jos kuuntelee. Ja vieraat piristää ja korjailee herroja.

  MUTTA mikä ihme se on, että pitää voittajan puheen päälle sönköttää. Tästä on puhuttu monena vuonna. Eikö kukaan klubilla uskalla sanoa herroille suoraan, että ovat TÄYSIN hiljaa, kun voittaja puhuu ja kommentoi sitten, kun voittaja tassuttelee sen pokaalin kanssa valokuvattavana.

  Meni hermo, vaikka Nelosen Plussalta katsoinkin. Ja kyllä kävi sääliksi, kun hokasin, että Nelonen oli vetänyt normaali puolella uutista kehiin ratkaisuhetkillä. Uutiset vois heittää kuikkaan vaikka koko telkusta sanon minä. Mitään hyvää siellä ei kerrota!

  Huh huh, mitä vuodatusta. Pakko oli avautua 🙂

  Samaa mieltä Zapalin kanssa; Askon ja Lassin juttuja on jo oppinut kuuntelemaan, eikä se enää häiritse, pikemminkin oikein odotan innolla minkälaisia heittoja ja kömmähdyksiä herroilta tulee tyyliin:

  ’Ja pelaaja X puttaa greenin ulkopuolelta’ (chippasi)

  ’Ai nyt kyllä hän toppasi pahasti!’ (ja silti tuli kumman hyvä spinni chippiin+jäi vajaaksi)

  ’Sitten Tiger….eikun Curtis.’ (heh heh hee! 🙂

  llk

  A@T selostus oli minulle iloinen yllätys, sillä skarpaamista edellisistä majoreista oli tapahtunut. Syynä saattoi olla The Open, jonka taustat ja kentät kyseiset herrasmiehet kiistatta tuntevat. Hatunnoston ansaitsee myös nelonen plus, yli kymmenen tunnin golf-lähetykset olivat todellista herkkua, ei voi kuin ihmetellä miten A@T jaksoivat vetää kunnialla neljän päivän urakan läpi. Joten kiitos neloselle, ne jotka tosissaan halusivat seurata The Openia, hankkivat kyllä digiboxin!

  Ja mikä helvetin pakko sun on näitä keskusteluja lukea ja asettua muiden yläpuolelle?!!??!

  Kun luet otsikon NELOSEN SELOSTAJAT tuskin luulet että kyseessä on positiivista keskustelua. Jos sinulla ei ole sanottavaa, hiljene!

  Nimetön

  Pari juttua mitkä noiden kahden selotuksessa mättää:

  -Se kauhea tuhina ja hengitys joka kuuluu erittäin kovalla. Joko mikki on nenässä kiinni tai sitten äijät puhuu niin hiljaa että mikin täytyy olla täysillä jotta jotain kuuluisi. Myös hiiren klikkailu kuului taustalla, papereiden rahinan ohella.

  -Arkkolan 10 sentin tarkkuudella antamat puttien pituudet. Ilmeisesti Tiger on 250cm(oikeasti n. 186cm) pitkä koska hänellä on 1,5 metrin askeleet. 3metrin matkan tiger käveli 2 askeleella.

  -Äijät ei huomaa virheitään. Tyry sentään huomaa yleensä jos sanoo väärin ja korjaa virheensä, mutta äijät eivät. Esim. minä luulin että kentällä pelattiin british open, mutta arkkolan mukaan se oli US open.

  -Asioiden jankkaaminen. Samoja juttuja toistetaan monta kertaa perä jälkeen. Esim. Davis Loven III:n outtipaalusta kimmonnut draivi ja open areenan kutsuminen kuunpinnaksi.

  -’Katsokaa!’ … Kyllä me kaikki varmaankin sitä tvtä katsotaan, vai onko tällä kehoituksella tarkoitus saada jääkaapilla olevat katsomaan tvtä. Lisäksi pallon jokaista liikettä ei tarvitse selostaa. ’Pallo pomppaa oikealla’

  -Voittojan puheen ja haastattelujen päälle puhuminen. Jossain vaiheessa arkkola alkaa puhumaan jotain aivan muuta tai sitten kesken puheen alkaa suomentaa sitä.

  -Palkintojen jakaminen. Eikös pojat tiedä että peli on pelattu vasta sitten kun pallot on kupissa. Matkalla tiiltä griinille voi otta vaikka 10 lyöntiä, joten mikään johto ei ole varma.

  -Kukaan ei ole täydellinen pelaaja. Arkkola on aina yllättynyt että joku lyö huonosti. ’Yllättävän paljon tiger otti mailaa’, ’Yllättävän vinoon Singh löi lähestymisensä’ Siis Arkkolan mielestä huono loppustulos lyönnissä on harkintavirhe, eikä huono lyönti. Esim. joku lyö raffista (jota arkkola kutsuu roffiksi) lyöntinsä lyhyeksi griinistä, arkkolan mielestä pelaaja otti liian pienen mailan, eikä suinkaan lyönyt huonosti.

  -Nimien lausuminen.. Välillä Vijay Singh on viitsei ja välillä viijei. Raffit on välillä roffeja. Davis Love ei ole D.L. kolmonen vaan kolmas. Se roomalainen numero nimen perässä ei ole nimi vaan järjestysnumero. Äijät puhuu niinkuin että Davis Love Kolme olisi miehen nimi.

  -Kaikki yli 40v pelaajat ovat ’vanhoja herroja’…

  -Tulosten lukeminen. Asko kehottaa katsomaan ja katsomaan, mutta ei itse osaa lukea ruudusta onko kyseessä eagle vain birdie putti.

  lista varmaankin jatkuu myöhemmin..

  Toki A & T:n virheet särähtävät ikävästi korvaani, mutta en anna sen häiritä mielenkiintoisen kilpailun seurantaa. Yhtä asiaa en kuitenkaan ymmärrä ja sen haluan nyt nostaa esiin, koska sitä ei tuossa edellä vielä ole mainittu. Se on nimittäin cut-rajan arvioiminen. A & T puhuivat moneen otteeseen, että ’pitkään torstain jälkeen näytti siltä, että cut-raja asettuu +5:een’, ’nyt näyttää siltä, että cut-raja on +6’, ’nyt näyttää siltä, että cut-raja nousee niinkin korkeaksi kuin +7’, ’cut-raja nousi +8:aan vaikka aluksi näyttikin siltä, että raja on +5’ jne jne.

  Siis, jos 1. päivän jälkeen 70 parasta on tuloksessa +5 tai paremmin, niin ensimmäinen arviohan tuosta on se, että 2. päivän jälkeen cut-rajaksi tulee +10, sillä samat pelaajathan siellä pelavat, oletettavasti aika samalla tavalla. Tietty jotain eroja päivien välillä aina on johtuen ilmasta ja lippujen paikoista ja kaipa pelaajatkin jotain oppivat 1. kierroksesta, mutta silti minusta on äärimmäiset yksioikoista olettaa, että cut-raja voidaan lukea suoraan 1. päivän tulosluettelosta.

  Komean listan sait aikaiseksi! Samanlaisen listan saisi aikaiseksi jokaisesta selostajasta maan päällä, jos vain viitsii tehdä. Esim. kaikkien ihaileman Tyryn mukaan pelaajat lyövät ’prautamailoilla palloja preikään!!’

  Monet kaksikkoa mollaavat kommentit ovat yleensä sellaisia, joissa haukutaan heidän esittämiään mielipiteitä!? Selostaminenhan on tällaisessa lajissa mielipiteiden antamista tai muuten selostus olisi todella hiljaista touhua.

  Täytyy tietysti sanoa, että en minäkään kaikkea kestä. Esim. se puheen päälle hölöttäminen rassasi taas kerran, mutta se on vain pikkuvika, pelihän ei ollut enää käynnissä.

  Ja kun tätä selostusta arvioidaan, niin onko kaikkea aina pakko verrata Tyryyn!? Tyry on Tyry ja L&A ovat L&A!! Heillä on omat tyylinsä.

  En tiedä mitä selostajat voivat enää kopissaan sanoa, sillä kaikki on tällä palstalla nyt kielletty!

  Mokia, toistoja ja mielipiteitä (jotka voivat ja saavat poiketa omistasi) tulee. Mitä siitä.

  Kertokaas kukan sinne pitäisi laittaa tälle yleisölle neljäksi päivää puhumaan? Ainakin kannattaa etukäteen varoittaa, sillä yleisö ON kriittistä.

  Loppuun vielä lempilainaukseni palstoilta: ’Ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa!’

  Nimetön

  Mitäs jos oltaisiin tyytyväisiä ku joku kisoja ees näyttää.

  Ja jos selostajista jotain pitää sanoa niin Pentti Salmi vois hehkuttaa jotenki näin: ’Ja tiikeri ampuu pallon keskelle väylää!’

  Tai seki kuulostas kivalta ku joku ykkösen selostaja sanois jotenki näin: ’Tiikeri keskeen’

  Nimetön

  Eikös joskus ainakin ollut eräissä urheilulähetyksissä sellainen mahdollisuus että äänikanava A:lta tuli suomenkielinen ja B:ltä ruotsinkielinen selostus. Golflähetyksissä vastaava toteutettuna voisi olla vaikka: A:lta L&A ja B:ltä alkuperäinen englanninkielinen selostus…

  Joku bittinikkari voisi muuten tehdä tuollaisen ’Golfpisteen päivän kysymys’ -tyylisen äänestyksen. Linkki tänne ja kaikki eikun äänestämään. Lopuksi tulokset Nelosen palautemailiin.

  tää nyt on eri asia mut, ne on vähä huonoja selostajia!!

  kun björn johti kahdella lyönnillä ja sillä oli vielä neljä väylää jälellä ne alko jo suunnillee kirjottaa björnin nimee siihen pokaaliin. Sitte alusta asti tigerista ku sillä on puolet väylistä pelaamatta nii ’Jos Tiger ei saa nyt tätä birdietä sisää alkaa haaveet openin voitosta mennä.’

  just jotain tällästä höpötti koko ajan…HERMOO…

  ’kun björn johti kahdella lyönnillä ja sillä oli vielä neljä väylää jälellä ne alko jo suunnillee kirjottaa björnin nimee siihen pokaaliin. Sitte alusta asti tigerista ku sillä on puolet väylistä pelaamatta nii ’Jos Tiger ei saa nyt tätä birdietä sisää alkaa haaveet openin voitosta mennä.’

  Eikös ne nimenomaan toitottanut, että vielä ei kannata ruveta kaivertamaan mitään siihen pokaaliin!?!

  Nimetön

  Kyllä ne heidän selostuksensa nyt vaan ovat täysin ala-arvoisia. Jos jollain on poikkeava käsitys asiasta, suosittelen kuuntelemaan mitä tahansa Englannista käsin tuotettua golfselostusta.

  Olin itse paikan päällä katsomassa Openin ja seurasin samalla myös paikallista televisiointia. Ero BBC:n hyväksi on karmaisevan ylivoimainen. Pelkän tylsän ja tasapaksun äänen kanssa voisi kaiketi vielä olla, mutta jatkuva tilanteiden virheellinen arviointi on mielestäni sietämätöntä.

  Nimetön

  Kyllä kyseiset ’Herrat’ selostavat kilpailuja tosi

  amatöörimaisesti sekä selostus on tosi ontuvaa,

  ’Hyvä lyönti, menee sisään’ vaikka jää 3: n metrin päähän reiästä. Itselleni chippi joka jää noin kauas on ’kiehahduksen’ paikka. Ehkä vaadin liian paljon,

  mutta kehuja täytyy antaa hyvistä lyönneistä ja jättää huonommat lipsahdukset kuittaukseen ’tekevälle sattuu ja tapahtuu’

  Myös toivoisin enemmän asiantuntemusta mikä on chippi ja mikä pitchi, mikä lobbi, mikä bump and run, mikä on texas wedge etc.

  Jos sinä tiedät kaikki nuo termit, niin onko sillä sinulle väliä, vaikka selostajat eivät niitä tietäisi??

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Nelosen selostajat!

Etusivu Foorumit Yleistä Nelosen selostajat!