23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Nelonen Julkisen sanan neuvostoon!

Etusivu Foorumit Yleistä Nelonen Julkisen sanan neuvostoon!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 54)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Ensin kiitokset Neloselle siitä että se on vuosien varrella näyttänyt meille paljon golfia. On tietysti ikävää kiittää viemällä asia Julkisen sanan neuvostoon, mutta nuo sähläilyt ovat nyt olleet sitä luokkaa, että kanavajohdon on puututtava asiaan. Ja tällaisen kantelun jälkeen – olkoon tuomio sitten langettava tai vapauttava – se puuttuu asiaan ihan eri tavalla kuin normaalin katsojapalautteen jälkeen. Itse en viitsi valitusta tehdä, koska katson olevani hieman esteellinen, mutta tässä malli, jota voi parannella mielensä mukaan: ’Sunnuntaina 19.9 Nelosen digitaalinen plus-kanava näytti Ryderin Cupin viimeisen pelipäivän suorana lähetyksenä alkaen kello 19. Noin kello 23.20 lähetys katkaistiin, ja selostajat kertoivat suoran golflähetyksen nyt siirtyvän Nelosen analogilähetyksen kanavalle. Analogilähetyksessä ei kuitenkaan (juuri parhaillan tapahtuvia ratkaisuhetkiä) näytetty heti, vaan katsoja joutui n. 5 min. ajan seuraamaan mainoksia. Olen sitä mieltä, että Nelonen on tässä rikkonut hyvää journalistista tapaa, koska menettelyä voidaan verrata tekstimainontaan. Pyydän Julkisen sanan neuvostoa käsittelemään tapauksen. Kunniottaen jne jne. Kantelun voi tehdä osoitteessa http://www.jsn.fi. Ja tehkää nyt joku se, on ihan kiva katsoa mikä on tulos. Veikkaan että tuomio voi tosiaan tulla. Siihen voisi liittää myös sen, että analogikanavan lähetys katkaistiin mainoksilla heti alussa. Tämäkään ei ilmeisesti ole sallittua.

    Ei muuta!

    Voihan venäjä.

    Mun jääkaappi ei näyttänyt tuossa välissä mainoksia.

    Jollain on näköjään mennyt golfpallot syvällä nenuliin.

    Nelonen ja nekku + ovat nostaneet mielestäni huomattavasti profiilia WC:n ja golfin avulla. Urheilukisojen mainostajien markoista tulee kova kilpailu, kun katsojista on kisaamassa YLE, MTV3, Nelonen ja Urheilukanava sekä maksukorttifirmat. Maksukorttifirmat saattavat olla helisemässä, koska Suomi on isoissa urheilutapahtumissa marginaalialuetta. On internet ja golf syömässä vapaa-aikaa ja digin sekä kaapelin kautta näkee kanavia vaikka kuinka paljon, ettei enää viitsi maksukorttia jonkun tapahtuman vuoksi hankkia. Maksukortteja tuskin menee niin paljon kaupaksi, että maksukorttiyhtiö voi kamppailla Suomen ’isoja’ vastaan, varsinkin kun heillä on taata huomattavasti suurempi peitto.

    Tästäkö herneiden tukemisestä nenään on kysymys?

    mullon kans hyvä:

    viime tiistaina salkkarit alko kymmenen minsaa myöhässä, vaikka lehdessä selvästi luki, että millon ne ny site tuleekaan. jos oikein tarkkoja ollaan, nii itse asiassa kolmosen ja nelosen ohjelmat ainakin sinä päivänä olivat kaikki sen kymmenen minsaa myöhässä. tarkemmin ku ajattelee nii ne on ollu jo useamman vuoden tollai…

    …no paskat siitä, hitto mua on huijattu ja rötöksellä vedetty kuonoon ja selvitystä kaipaan heti tähän tärkeään ja tulenarkaan asiaan heti ja nyt.

    pyydän julkisen sanan neuvostoa käsittelemään asian.

    kunnioittaen jne jne.

    Tää on oikeesti hyvä.. Loistava.. 🙂 Ringo on hieman esteellinen, mutta tehkää joku muu se.. Nauretaan just työporukan kanssa tätä..

    Milläs tapaa olet esteellinen?? Oletko kenties vammainen ja sun mielipidettä ei ehkä otettaisi todesta.. 😀

    Jos joku kanava näyttää golfia Suomessa, niin miksi pitäisi pilata se näin..

    Niin, kun ravintolassa saat huonon pihvin, syöt sen kiltisti ja kehut vielä lopuksi tarjoilijalle kuinka hyvää oli ruoka. Eihän siitä saa mennä valittamaan.

    Herneet voi jättää lautaselle :-).

    Tai sama kuin katsoisit Euroviisut ja kun esitykset on näyetty, katkaistaan lähetys. huomisesta lehdestä luet tulokset.

    Hienoahan se on, että Nelonen lähettää golfia, niin digillä kuin analogisellakin, mutta voisi sen tehdä ammattitaitoisemmin! Vai väittääkö joku ihan tosissaan, että eilinen lähetys oli täys kymppi? Ja nyt en tarkoita niitä kuuluisia selostajia.

    ts

    Siis kyllähän JSN on IHan liian pieni elin käsittelemään tämän mittaluokan juttua. Jätin juuri soittopyynnön YK:n pääsihteerille, jotta saataisiin turvallisuusneuvoston käsittelyyn. Sisällissotaahan tämä nimittäin vähintään enteilee.

    Varalla sitten vielä EN ja EU IHmisoikeustuomioistuin jos ei turvallisuusneuvosto jostain syystä tätä käsittelyyn ottaiskaan.

    Juu ja tekstimainontaahan se oli selvästi. Ainakin yhdessä mainoksessa luki jotain, en kyllä muista mitä. Mää en muutenkaan hyväksy, että telkkarissa on tekstiä kun sieltä pitäis tulla vaan kuvaa ja ääntä.

    Nimetön

    Golflähetykset ovat kaiken kaikkiaan menossa heikoille jäille sekoittamalla kisakommentoinnin ja maksetut mainokset keskenään. Näin se menee kanavaa katsomatta:

    1. Selostaja sanoo, että nyt pidetään hetken mainostauko.

    2. Suurimpien sponsorien mainokset vyöryvätkin ruutuun saman tien.

    3. Kuvaan tuleekin Tuomas Tuovis-vinjetti ja teksti ’JATKUU’. Siis tästä alkaa oikea mainostauko.

    4. Mainokset tulevat ja menevät.

    5. Ilmoitetaan Tuomas Tuovisen kera, että nyt tästä lähetys ’JATKUU’.

    5. Lähetys ei jatkukaan vaan vielä kerran toistetaan mainostauon ulkopuoliset kaupalliset tiedotteet. (Pohjantähti, Vierumäki, Audi).

    JSN:n ohjeiden mukaan toimituksellinen materiaali ja mainokset on selkeästi erotettava toisistaan ja näinhän ei nyt tapahdu.

    Sen sijaan Ringon esittämällä kantelulla ei ole mahdollisuutta menestyä – paitsi jos sen osoittaa JSN:n sijasta suoraan Nelosen johdolle.

    Ringo kylläkin on oikeassa, tavallaan.

    On olemassa sääntöjä, joiden mukaan ohjelman saa pätkiä niin ja niin usein niin ja niin pitkiin mainoksiin.

    Nelonen näppäsi asian niin tarkasti, että ensimmäisen 23 minuutin aikana oli kolme viiden minuutin mainospätkää.

    Olivat tehneet diilin, että mainosblokit ajetaan ulos neljä kertaa. Kun näytti, että kisa päättyy pikaisestikin, piti mainokset ajaa putkeen.

    Se, että joku nauraa sille, että miksi nelonen teki näin, on ihan oikein, mutta kun kerran on sovittu, ettei nelosen tapa tehdä ole oikein, niin kyllä siitä niille kannattaa vittuilla.

    JSN ei ole oikea paikka torua hesaria, mutta joku muu laitos voisi olla.

    Seniorin viittaamaan tekstin ja mainoksen huonoon erottamiseen toisistaan voisi johonkin instanssiin vihjailla.

    Pakko myöntää että ei paljoo naurattanu toi nelosen televisiointi. En nimittäin näe digilähetyksiä ja se mitä jäi käteen oli alle pari tuntia kiinnostavaa lähetystä joka sekin oli täynnä umpitylsiä ja puhkikulutettuja mainoksia. Pelithän oli aina ohi kun lähetys alkoi. Alkaa tuntumaan siltä että yritetään pakottaa digiaikaan. Eikä sitten osata tehdä edes sitä tyylikkäästi kuten näistä kiukkuisista digikatsojista voidaan päätellä…

    Thanks for nothing nelonen.

    Tjaa – ehkei JSN:ään sentään, mutta…

    Kyllä hieman keitti eilen kun lähetys meni poikki kanavanvaihtosotkujen ja mainosten takia juuri kun Montyn tilanne 17:llä näytti uhkaavalta .. ja sitten lisää mainoksia kun Monty’n eka putti oli lähdössä 18 griinin kantista – eihän näissä ollut kuin kyse Ryder Cupin ratkaisusta meille (!) euroopplaisille. Siis vähän niinkuin lätkän World Cupin semissä olisi laitettu mainokset rullaamaan viimeisen kahden peliminuutin ajaksi ja sitten näytetty viimeinen kolme sekuntia ja suomalaisten voitonjuhlat. Vaan jotkut varmaan ilahtuisivat siitäkin ja kirmaisisivat riemuiten jääkaapille.

    Tämmöinenhän tämä maailma on eikä sille mitään voi. Uskoisin kuitenkin, että yhden ryhmän kautta tähän voi vaikuttaa: mainostajien. Sen verran pisti vihaksi, että päätin olla ikuna ostamatta Audia (vaikka vaimo kuinka vaatisi), olla vakuuttamatta itseäni Pohjantähden kautta ja olla hankkimatta peliosakkeita niiltä kentiltä, jotka tuppasivat tähän mainosrakoon (itse asiassa olin vakavasti harkinnut, vaan tulipa sekin päätös nyt tehtyä). Siispä jos arvoisat mainostajat kertoisitte palautteen neloselle!

    Nimetön

    Parin satasen tv-luvasta itketään suureen ääneen. En ole tutkinut asiaa, mutta varmaankin tuplaamalla ko. maksu, voisimme katsoa kaikken kaikkia kiinnostavan ilman mainostaukoja. Houkutteleeko?

    Minä olisin valmis tuplaamaan tv-maksun, mutta en kyllä valita mainostauoistakaan, kun konsensusta tv-luvasta ei varmaankaan saada aikaiseksi. Jos jokin, niin mainosten huono ’kotivideo/diataso’ ja/tai jatkuva toisto joskus hieman nyppii.

    Nimetön

    Parin satasen tv-luvasta itketään suureen ääneen. En ole tutkinut asiaa, mutta varmaankin tuplaamalla ko. maksu, voisimme katsoa kaikken kaikkia kiinnostavan ilman mainostaukoja. Houkutteleeko?

    Minä olisin valmis tuplaamaan tv-maksun, mutta en kyllä valita mainostauoistakaan, kun konsensusta tv-luvasta ei varmaankaan saada aikaiseksi. Jos jokin, niin mainosten huono ’kotivideo/diataso’ ja/tai jatkuva toisto joskus hieman nyppii.

    Nimetön

    Parin satasen tv-luvasta itketään suureen ääneen. En ole tutkinut asiaa, mutta varmaankin tuplaamalla ko. maksu, voisimme katsoa kaikken kaikkia kiinnostavan ilman mainostaukoja. Houkutteleeko?

    Minä olisin valmis tuplaamaan tv-maksun, mutta en kyllä valita mainostauoistakaan, kun konsensusta tv-luvasta ei varmaankaan saada aikaiseksi. Jos jokin, niin mainosten huono ’kotivideo/diataso’ ja/tai jatkuva toisto joskus hieman nyppii.

    Hyvä Onni,

    näyttää siltä että olet taas ymmärtänyt asian ytimen.

    Ei kukaan ole valittanut itse mainoksista, kaikkihan tietää että niitä tulee.

    Kysymys on nyt siitä, että mihin väliin ne ajetaan.

    Tämä siis ihan sillä, että Sinäkin ymmärrät.

    Kuikahan moni näistä äänekkäimmistä valittajista maksaa edes tv-lupaa? Niinkuin aina ilmaikseksi pitäsi kaikki saada ja ilman virheitä. Tuskin mainostajakaan kärsii, vaikka he uhkaavat lopettaa heidän tuotteiden oston.

    Toki tulihan niitä mainoksia vähän väliä, mutta mitä väliä. Peli oli jo ratkennut ja mainokset jouduttivat vain nukkumaan menoa.

    Voittajan tässä hommassa on Nelonen, vaikka valitus johonkin istanssiin pistettäisiin.

    Nimetön

    Oikea osoite valituksille olisi eu-komissio ja Jurvan kunta.

    IOOIIOIOOII IIIIOOOIOIOIOIIO IOIIOIOI IOOI IOI IIIOIOIOI OIOIOI!

    (Suom. huom: Katsokaa tekin lähetykset suoraan digitaalisina ilman digiboxia, mainokset ajetaan sisään analogisina!)

    Kysehän on vain sitä, että TV-kanavan pitäisi noudattaa sille asetettuja sääntöjä. On kummallista, että niin moni golfari on valmis vapauttamaan kanavan vastuusta, vaikka vähän sitä lähetystä kritisoisikin. Ihan niin kuin et merkkarina antaisi kilpailussa kahta rankkua esim. väärän pallon lyömisestä, pikkasen vaan ojentaisit pelikumppaniasi.

    Ei taida ihan tuplaamassa mainokset poistua.

    TV-lupa kun auttaa vain ykköstä ja kakkosta. Kaupalliset on kaupallisia ja sillä sipuli. Ei tietääkseni TV-luparahoista sinne heru penniäkään.

    Joo ja olen maksanut oman osani.

    Nimetön

    Kyllähän nuo Nelosen töppäilyt alkaa pikkuhiljaa nostamaan pulssia vaikka kuinka yrittäisi ymmärtää. Minusta kritiikkiä saa ja pitääkin osoittaa jotta jatkossa toiminta olisi laadukkaampaa. Asia nyt ei ihan ollut sama kuin ’salkkareiden myöhästyminen 10min’ tai muuta ääliömäistä vähättelyä. Ei varmaan enää naurata kun ko. toimintatapaa laajennettaisiin muihinkin lähetyksiin.

    Sinänsä ihan hyvää digiboksien markkinointia nuo lähetykset. Vielä kun olisi jotain muutakin hyötyä kuin paremmat golflähetykset, niin voisin jopa taipua sellaisen pikkuhiljaa hankkimaan.

    ts

    Eiköhän tässä kommentteja herättänyt se, että JSN on täysin väärä osoite tälle palautteelle.

    ’Olen sitä mieltä, että Nelonen on tässä rikkonut hyvää journalistista tapaa, koska menettelyä voidaan verrata tekstimainontaan. ’

    Tekstimainontaa ei tietääkseni ole kaupallisella kanavalla mainostauoilla esitettävä mainonta, vaikka se kuinka härskisti katsojille pakkosyötettäisiin.

    Paskan tempunhan se nelonen teki ja toivon, että ottavat palautteista opikseen. Kortillissa kanavissa on se hyvä puoli, että sopimussuhteen voi katkaista jolloin palaute muuttuu todellisemmaksi myös palvelun toimittajan suuntaan. Valtakunnallisten kanavien kohdalla palautteesta tulee lähinnä mieleen Speden vanha sketsi jossa Suomen lähetystö meni Kremliin kertoen olevansa erittäin vihaisia. Vastaushan oli: mitä sitten

    ’Tekstimainontaa ei tietääkseni ole kaupallisella kanavalla mainostauoilla esitettävä mainonta, vaikka se kuinka härskisti katsojille pakkosyötettäisiin’

    Vai niin. Huomioi kuitenkin, etten ’kantelussani’ ota kantaa mainosten sisältöön, vaan tapaan puffata niitä (’suora lähetys siirtyy nyt…..’.) Se oli mielestäni tekstimainontaa. Ja koska ilmeisesti olemme eri mieltä, niin antaa sitten tuomarin (jsn) ratkaista.

    Voihan mandariinimarakatti sun kanssa ringo … Olis kyllä mukava tietää miksi koet olevasi asiassa esteellinen, kun ei näytä olevan edes tietoa millainen elin on JSN… ’JSN ei ole tuomioistuin eikä se käytä julkista valtaa’. Joten se siitä tuomaroinnista…

    Kuluttajaviraston sivuilta voit selvittää itsellesi mitä on tekstimainonta, kun ei sekään nyt IHan selväksi ole kaiketi tullut… http://www.kuluttajavirasto.fi/user_nf/default.asp?site=34&tmf=6477&lmf=7160&id=13348&mode=readdoc

    Sitten kun olet nämä asiat itsellesi selventänyt, voitkin siirtyä lukemaan lakia oheisesta linkistä, josta voisikin jo perusteita jonkinasteiselle älähdykselle löytyä… ilon kautta ja nautitaan golfista kun sitä onneksemme näinkin paljon tulee (toki parantamisen varaa olisi ollut)… mainoksilla tai ilman minä ainakin tykkään 😀

    ps. Zapalin lausahdus rahoituksesta tuolla alempana on oikean suuntainen… ja kyllä itsekin olen tv-maksuni suorittanut.

    Lue lisää: Laki televisio- ja radiotoiminnasta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 54)
Vastaa aiheeseen: Nelonen Julkisen sanan neuvostoon!

Etusivu Foorumit Yleistä Nelonen Julkisen sanan neuvostoon!