23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Natural Golf

Etusivu Foorumit Yleistä Natural Golf

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Olin katselemassa, ja hieman kokeilemassa kyseistä tyyliä. ja haluaisin kommenteja, paikalla olleilta, tai asiaan perehtyneiltä.Itse koin aiheen erittäin mielenkiintoiseksi. Swingi tuntui hirmu luontevalta, ja tänään rangella lyönnit lähti mielestäni paljon suoremmin kuin perinteisellä,ja topit katosivat kuin itsestään. Huomenna aion kokeilla pelikierroksella kuinka homma toimii.

    Olin myös kuuntelu-/katseluoppilaana Talmassa, koska asia on kiinnostanut jo pidempään. Mielestäni asiassa on paljonkin järkeä, tänään kierretyn ysin, ’naturaalia’ muistuttavalla swingillä, jälkeen asia sai vahvistusta. Katsotaan viikonlopun Laukaan kisan jälkeen, jatkuuko kehittely.

    Nimetön

    Vermossa pyöri vanhoja golf digesteja, ja jossakin niistä oli artikkeli Moesta. Samasta hepusta on myös uskomatonta legendaa ja hänen Kanadan puolen tourilla saavuttamansa tulokset ovat varsin huikeat.

    Uskoisin, että hänen kohdallaan on myös paljolti kyse uskomattomista harjoitusmääristä, mikä sitten vaikeuttaa arviointia itse tekniikan helppoudesta/hyvyydestä.

    Niinpä kiinnostaisi kuulla nyt ja ehkä jatkossakin omia henkilökohtaisia tuntemuksiasi ko tekniikan käytännön soveltamisesta (helpointa, vaikeinta, eroja perinteiseen jne.

    Moen svingi oli jossain linkissä nähtävänä ja siinä muistaakseni suurin ero oli stanssissa ja gripissä, mutta itse osumahetki ja siitä eteenpäin näyttivät kuitenkin suht. perinteiseltä(??).

    Nimetön

    Voisiko joku vähän avata mistä on kysymys. Kuulostaa mielenkiintoiselta.

    Natural golfin perimmäinen ajatus on poistaa svingistä ’turhat’ liikkuvat osat – lyönti on helpommin toistettavissa ja siinä on vähemmän asioita jotka voivat mennä pieleen.

    On täysin totta mitä nimimerkki Bosco kirjoittaa, että Moe Normanin saavutukset perustuvat valtaviin harjoitusmääriin – NG tekniikkakaan ei tee kenestäkään harjoittelematta svingitaikuria…

    Olen itse vaihtanut lyöntitekniikkani kaksi vuotta sitten Natural golfiin (sitä ennen pelasin 21 vuotta perinteisellä tyylillä). Vaihdoksen alkamisesta minulla meni pari kuukautta ennen kuin pelasin samalla tasolla kuin ennen vaihtoa – eli kierrostuloksia 75-80. Tekniikan kunnollinen omaksuminen on vähäisestä harjoittelusta johtuen edelleen työn alla, joten välillä tulee ’katastrofikierroksia’ – kuten aiemminkin. Olen kuitenkin täysin vakuuttunut että en vaihda enää takaisin vanhaan.

    Aiemmissa NG:tä koskevissa keskusteluissa monet ovat olleet vakuuttuneita että se sopii vain senioreille tai liikuntarajoitteisille, itse olen täysin eri mieltä. Tekniikka on vielä laajemmassa mittakaavassa uutta ja kun kilpagolfiin ilmaantuu lahjakas motivoitunut pelaaja joka on nuoresta asti treenannut tällä tekniikalla väitän, että näemme golfin tulevaisuuden. Tulevaan US Openiin on karsintojen kautta päässyt neljä NG peluria, tunnetuin tekniikkaa käyttävä kilpapelaaja tällä hetkellä on Sandy Lyle.

    Suomen PGA:n jäsenille on järjestetty kaksi koulutustilaisuutta NG:sta ja noin 30 opettajaa on saanut ainakin perustietopaketin kuinka tekniikkaa opetetaan. Itse en toimi enää aktiivisena opettajana, voin kuitenkin antaa lisätietoja asiasta kiinnostuneille ja ehkäpä saamme järjestettyä vielä demonstraation tänä kesänä asian tiimoilta. Sähköpostiosoitteeni on: petri.peltoniemi@kullgolf.fi

    Webistä lisätietoa löytyy osoitteista:

    http://www.naturalgolf.com

    http://www.naturalgolf.nu

    ts

    Natural golfin vahvuus mielestäni on alkuasennossa, jossa ei ole mitään kulmia olkapäiden ja mailan lavan välillä. Kun pelaaja on ’täyden ojennuksen’ päässä pallosta, lapa tulee aina samasta suunnasta ja gripin määräämässä asennossa osumaan. Voimantuotto taas NG:ssä jää hieman vajaaksi releasen puutumisen vuoksi ja näinollen lyönnit ovat hieman lyhyempiä.

    PP kirjoitti tuossa liikkuvien osien vähentämisestä, joka on mielestäni myös NG:n hyviä ajatuksia.

    Kun katsoo tämän päivän swingiajatuksia, voi huomata, että paljon on tekniikka muuttunut poimien joitain oppeja juuri NG:stä. Itse kun aloitin, kehotettiin vetämään lantio auki ja tulemaan osumaan jalan vierestä. Samaa ’hienoa’ tekniikkaa ihannoitiin Tigerin swingissä, tosin samaan aikaan kun mies teki rajusti töitä päästäkseen siitä eroon ja pitääkseen oikean kantapään pidempään maassa.

    Klubipelaajalle NG:n lyöntitapa saattaa olla jopa paras mahdollinen, mutta kilpapelaaja tarvitsee tämän päivän golfissa myös maksimipituutta ja silloin tyyli aivan sellaisenaan ei taida riittää. Katsokaapa vaikka Sandy Lylen swingiä; aika sopiva sekoitus NG:tä ja perinteistä

    Nimetön

    Jos olet alle 30 vuotias niin älä edes jaksa ottaa asiasta selvää :/

    Kerrottakoon, että oma lyöntini on varmastikin kehitelmä naturaalista. Jokatapauksessa pituudessa en ole hävinnyt metriäkään. Petri kertoi melko tyhjentävästi asiasta, perehdyttyään siihen jo pidempään. Olkoon puolestani Petri tämän palstan naturaalivastaava, jooko?

    Muille keskustelua lukeville tiedoksi että Kari Engberg on voittanut useasti keskilihavien tourin (Mid-Tour) sekä moninkertainen Talman mestari (ja sillä kentällä ei mestiksissä mikä hyvänsä klubi tuuppari pärjää, varmaan Suomen kovatasoisin kenttä!).

    Eli Engbergin mielipiteitä ei kannata noin vain ohittaa…

    Nimetön

    No niin eka kierros takana, välineistä johtuen en pystynyt ihan puhtaasti naturaali pelaamaan, mutta avaukset aina ja väyläpuilla jatkot. Raudat on liian ohuilla gripeillä, ettei homma oikein toiminut. tulos 37 bogeypistettä, tasuria yksi lyönti alaspäin, ilman muuta aion jatkaa Natural golffin kokeilua.Gripin laitan 3 ja 5 puista vaihtoon, rautoja täytyy harkita ostaisko uudet natural raudat, jenkkilästä sais noin 700$.Kokeilkaa kannattaa ilman muuta

    Nimetön

    ei kannata kokeilla.. ihan humpuukkia 🙁

    Nimetön

    Kerro nyt vähän tarkemmin, kun olet ilmeisesti kokeillut itse. Oletpa sitten aloittelija tai huippupeluri, mielenkiintoisinta olisi kuulla omat fiilikset tekniikasta ja mikä siinä mättää.

    Sanottakoon, että en itsekään ole mikään natura-fani, mutta aion kyllä kokeilla ainakin rangella. Enkä vaihda, ellei selvästi ole hyötyä scoreen tai pelin varmuuteen.

    Mikään ei ole ikuista ja suorituksen esteettinen kauneus tulee siitä lopputuloksesta usein (vrt V-tyyli ja floppaus jne)

    En halua mitenkään vähätellä Karin saavutuksia, mutta Talman mestaruus ei ole mikään ihmeellinen saavutus. Kenttä on ehkä vaikea, mutta vastustajat eivät ole mitään huippupelaajia. Sanoisin että noi mid-am tourin voitot ovat paljon suurempia saavutuksia.

    Kokeilin itse, ja ei innostanut. Plussaa: lyönnin saa kyllä ehkä vakioitua paremmin kun liikkuvia osia on vähemmän. Ainakin itsellä lisäksi NG:n oppien avulla hartioiden kierto korostui, mikä tietysti on hyvä asia jos svingi on muuten liikaa käsien varassa ja kierto ja kehon käyttö puutteellista.

    Mutta, miinuksia tuntuisi sitten olevan liikaa. En saanut millään samaa elastista fiilistä. Olo oli kuin puupökkelöllä, kädet ja maila eivät heilahtaneet vapaasti ja svingiin ei saanut mitään rytmiä. Eikä nopeutta mailanpäähän.

    No, kokeilu oli lyhyt, eli muutaman kerran rangella. Jotain hyvää kyllä kokeilusta jäi, eli pari ideaa stanssin vaikutuksesta ja fiilis juuri hyvästä hartioiden kierrosta.

    Talmassa on muitakin Mid-Tourin kiertäjiä, eli ei mestiksen voitto ihan helpolla irtoa ja vielä useana peräkkäisenä vuotena. Itselläni on käsitys että Talmassa olisi esim. singeleitä suhteessa enemmän kuin keskimäärin muilla kentillä, voi olla että käsitys on väärä. Siellä ei ole myöskään mitenkään harvinaista että pelataan takatiiltä mitä muilla kentillä harvemmin näkee.

    Muistaakseni Talma myös voitti viime vuonna Mid-Tourin joukkuekilpailun.

    Nimetön

    NG:n tarkoitus ei ole koskaan ollut osoittaa ns. perinteinen tyyli vääräksi. NG on erillainen tapa lyödä golfia. Jokaisella on vapaus valita ja hyvä niin. Itse haluan nauttia pelaamisesta ja NG toi siihen avun.

    Uskon, että NG olisi monen klubigolffarin pelastus mielekkäämpään pelaamiseen. Lyönnin perusteet ovat helppoja ja näin erittäin toistettavia. Lyönti ei ns. katoa kovinkaan herkästi vaikka tulisi harjoitteluun tai pelaamiseen taukoja.

    Itse innostuin NG:stä heti kun slaissi katosi lyönneistä kuin taikaiskusta. Lisäksi lyönnin yksinkertaisuus ja selkeät periaatteet antavat varmuutta ja luottamusta lyöntiin. Enää ei ole sitä epätietoisuutta mikä aiheuttaa huonot lyönnit. Nyt sen tietää kun niitä liikkuvia osia on tosiaan vähemmän. Ja NG:n myötä huonokin lyönti on paljon parempi kuin perinteinen huono lyönti.

    Paksu grippi on ehdoton. Vinkkinä voin antaa, että laittakaa paksua salibändymailan grippitrippiä niin tuntuma on jo aivan eri kuin ohuilla. Helppo ja ne voi poistaa tarvittaessa.

    Täytyy sanoa, että täällä on uusi NG-uskovainen. Opettelin konseptin rangella asiasta paljon tietävän pron avustuksella, ja tänään pelasin ensimmäisen kierroksen: 38 pojoa vaivattomalla pelillä.

    Peli on nyt paljon yksinkertaisempaa. Ei tarvita jarjoitussvingejä ja pallo lähtee sinne mihin stanssi näyttää. Suosittelen.

    Kuka tämä pro on ? Voisin harkita muutamaa tuntia hänen kanssaan.

    Tää viestiketju sai mutkin jotenkin vakuutettua. Sillä faijalle homma jo suosittelin, sen swingi jotenkin kyllä kaipaisi luonnollisuutta ja selkeyttämistä.

    Mäkin olisin kiinnostunut niistä pro:ista pääkaupunkiseudulla, jotka tän NG saloja ja alkuunpääsyä opastaisivat.

    PS. En kuitenkaan niinpaljon hommasta vakuuttunut, että omaa svingiä rupeaisin muuttamaan (ainakaan kesken kauden) kun kerrankin golfuralla on menossa vaihe että voi sanoa että välillä osaa oikeesti lyödäkkin tätä palloa, vielä kun lähipeliin sais lisää varmuutta 🙂

    Pro on Lauri Hurri, kanadansuomalainen, joka opettaa Messilässä ja SHG:ssa.

    Uuden golf-lehden innoittamana kokeilin tänään kierroksella paria natural-golfin perusoppia; vasen käsi mailan suuntaisena ja levensin stanssia. Muuten löin normaali svingilläni. Erityisesti rautalyönnit, joiden kanssa on ollut ongelmia, olivat tänään parempia. kokemukset olivat niin hyviä, että natural golf alkoi jälleen kiinnostaa. Onko muilla uusia hyviä kokemuksia ja vinkkejä annettavaksi.

    Uuden golf-lehden innoittamana kokeilin tänään kierroksella paria natural-golfin perusoppia; vasen käsi mailan suuntaisena ja levensin stanssia. Muuten löin normaali svingilläni. Erityisesti rautalyönnit, joiden kanssa on ollut ongelmia, olivat tänään parempia. kokemukset olivat niin hyviä, että natural golf alkoi jälleen kiinnostaa. Onko muilla uusia hyviä kokemuksia ja vinkkejä annettavaksi.

    Mikäs tossa nyt sit on erilaista normaaliin swingiin verrattuna?

    Mikäs tossa nyt sit on erilaista normaaliin swingiin verrattuna?

    Kaikuuko täällä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Natural Golf

Etusivu Foorumit Yleistä Natural Golf