5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Narukilpailu

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Narukilpailu

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • On vuosien varrella tullut pelattua tarpeeksi skiniä, nassauta, piste bogeysta puhumattakaan, mutta narukilpailussa en ole ollut mukana. Miten lasketaan ko. kilpamuodon tasoitus? saako esim 10 tasoituksella 10m narua vai lasketaanko 3/4 tasoituksen mukaan vai…. Kestääkö narukilpailut kauemmin kuin tavalliset PB kilpailut?

  Riverin naruskabassa jaetaan jokaiselle pelaajalle 5 m narua, jonka voi kierroksella käyttää, miten parhaaksi näkee. Tasoitus on normaali pelitasoitus. Pohdintoihin ja mittauksiin menee tietysti hieman enemmän aikaa, kuin normaali lyöntipeliin, mutta kisa on erittäin mielenkiintoinen.

  Ennenkuin kukaan saa vääriä käsityksiä niin mainitsen että narua on kuiten paras käyttää mittana 😉 Toki mittoja voi vähentää narusta parhaaksi näkemällään tavalla. Kehitysjohtajan pallina narua ei voi käyttää… (sorry, nyt meni jo liian levottomax;)

  Kentällämme narukilpailussa on käytetty seuraavaa ohjetta eli narua slopen antaman tasoituksen mukaan 1 metri/lyönti:

  ’Jokaisella on pelitasoituksen osoittama metrimäärä narua mukana. Sitä voi käyttää pallon aseman parantamiseen missä tahansa kentällä leikkaamalla

  siirron verran narusta pois. Narulla voi hoitaa myös putin reikään. Kun naru on loppu, täytyy pelata sääntöjen edellyttämällä tavalla.’

  Epäilen entistä enemmän sun tipatonta tammikuutas. Mutta olen yhdessä naruskabassa puhunut kaverin ympäri, kun se oli lyönyt about samanverran lyöntejä, kuin sinä simukisoissa, ja pyysi minulta erään männyn alla narua lainaksi.

  Mä oon syntymähumalassa, älä välitä. Mutta tuo naruskaba täytyy joskus testata kyllä, broidi kävi vaimokkeensa kanssa viime kesänä ja kertoi että hauskaa oli.

  Ensin piti hieraista silmiäni, kun luin Naurukilpailu ja ihmettelin, mitenkäs tuo nyt sitten golfiin liittyy. Hieraisun jälkeen luetun ymmärtäminen parani ja lukaisin mielenkiintoisesta pelimuodosta, josta en ole koskaan kuullutkaan. Kuulostaa oikein hauskalta. Kuinkas suosittua tuo oikein on ?

  Rupesi vaan mietityttämään, että minkäköhän laisia tuloksia tuossa kisamuodossa tehdään. Jos narua käyttää esim. pelkkiin putteihin, niin parannushan olisi huomattava. 5 m on kuitenkin kymmenen puoli metriä missattua puttia.

  Sanokaapas jotain esimerkkejä: Normaali pelitaso => narukisa ja minkälaisissa tilanteissa narua tulee useimmin käytettyä ?

  hc

  Kyllä, vaikutus tulokseen on suuri varsinkin pienitasoituksellisille pelaajille ja tulokset voivat mennä helposti 60:n nurkille. (Siis SCR:nä, tasoitus otettuna huomioon pelkkänä narun pituutena). Ja narukisa kyllä toimii parhaiten joukkuepelinä (foursome, greensome) eikä sovi kovin totiseen yksilöskabailuun.

  Ja hauskinta on päästä merkkaamaan tuloskorttiin eageliä tai holaria, joskus pienellä naruntuhlauksella albatrossiakin.

  Narua tulee käytettyä vain lyhyiden puttien upottamiseen ja tupsutteluun raffissa (yleensä pallon saa asettaa, jolloin 10cm:llä narua saa pallon sopivasti montusta ylös)

  Lisäksi yksi, ainakin itseäni hyödyttänyt paikka narulle on silloin, kun pallo on lievästi outin puolella. Ymmärrettävästi kovin kaukaa sitä ei hyödytä sieltä palauttaa. Seuramme kisassa viime syksynä voittaja pelasi 56 netto.

  Lainaan taas Golfladyä, Tziisus… 56

  Olisi siinä ilman naruakin ollut pakostakin kohtuu kierros.

  Juu, hiukan haiskahti. Brutto 74, hcp 18.

  Ettei vaan ollut Kobo asialla ? Titääkös kukaan Kobon oikeaa nimeä ? Se teki sen simussakin. Tarkistikos joku Kobon händäriä ?

  1 m per lyönti. Jaa-a tasoituksella 54 siis esim. normaalivartaloisen miehen ympärillä runsaat 50 kierrosta köyttä. Kannattaa otta jotain paperinarua tai siimaa.

  On siinä kanssapelaajillakin na(u)russa pitelemistä, kun tuollain köysivyyhti ympärillään tekee päksvingejä..

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Narukilpailu

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Narukilpailu