26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Näinkö Golfyhtiöissä asioita hoidetaan?

Etusivu Foorumit Yleistä Näinkö Golfyhtiöissä asioita hoidetaan?

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Huomasin tuolta entisen Espoolaisen tulevan lähiön sivuilta todella oudon asian. Yhtiö kerjää osakkailtaan osakkeen tuomia pelioikeuksia hintaan 1€ ja vastalahjana osakas saa kausigreenfeen mihin on sisällytetty sellaisia etuja jotka kohdistuvat osakeen tuomaan pelioikeuteen. Kaikenkaikkiaan erittäin epäilyttävä ja todennäköisesti osakeyhtiölain/yhtiöjärjestyksen vastainenkin. Eli osake keinotekoisesti siirretään yhtiölle joka vastapalveluksena tuottaa luovuttajelle yhtiöjärjestyksen ’tuntemattoman’ kausigreefeen jossa on selkeästi osakeen tuomia oikeuksia kyljessä. Voi Voi. Kun tuon yhtiö tuottaman informaation luen läpi oikein tarkasti voin siitä seuraavaa todeta: Osake kannattaa luovuttaa yhtiölle hintaa 1 € Saada siitä vastalahjaksi tuo mainittu tuo keksitty pelioikeus (lue: osakkeen tuoma pelioikeus toisessa keinotekoisessa muodossa) Kauppa sikäli kannattava, että mainuttujen dokumenttejen perusteella mitään kuluja osakeeseen liittyen ei synny. Tosin siellä ei ole tuolle ’tuntemattomalle’ pelioikeudelle hintaa kerrottu, oletetaan sen siis olevan 0€:a. Tai oikeastaan sen on oltava 0€:a noiden dokumenttejen perusteella. Summa summarum: Kauden 2009 pelioikeudesta siis saa yhtiöltä yhden Euron. Oikeasti tämä on sotkujen sotku ja kaiken lisäksi hyvin epämääräinen. Ottakaapa lainoppineet kantaa esitettyihin asioihin!

    Korjaus.. onhan siellä sanottu että tuo greenfee kortti maksaakin sattumalta juuri saman hinnan kuin osakkeen tuomapelioikeus.. Eli ei sentään voittoa. Mutta ei tuo kyllä täytä osakeyhtiölain ja hyvän hallintotavan vastaista, selvää kikkailua.

    J-T

    Tuossa asiassahan ei ole mitään osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen vastaista. ERG:ssä pelaaminen kentällä on sidottu osakkeen tuottamaan pelioikeuteen. Koko greenfee myynti on aina perustunut siihen, että yhtiö on vuokrannut osakkailta pelioikeuksia. Itse järjestelmähän on alun perin luotu tällaiseksi lähinnä siksi, että Arsenaalit ja vastaavat ovat saaneet pumpattua yhtiöstä tuloa tilanteesta, jossa yhtiön vapaat omat pääomat eivät ole mahdollistaneet osingonjakoa.

    Tuossahan yhtiö vain haluaa säästää rahaa, mikä koituu kaikkien osakkeenomistajien eduksi. Aiempien tilinpäätösten mukaan sieltä on vuosittain jaettu 50-60 tuhatta euroa osakkaille näinä pelioikeusvuokrina. Tällä järjestelyllä enimmillään 846 euroa.

    Mitä tulee pelioikeuden vuokralle antaneelle osakkaalle tarjottavaan greenfee-korttiin, niin eihän siinäkään ole mitään yhtiöjärjestyksen vastaista. Kunhan yhtiöllä on vuokrattuna riittävä määrä osakkeiden tuottamia pelioikeuksia, on yhtiöllä oikeus tehdä greenfee-myyntiä. Tuo rajoittamaton kierrosmäärä ja sen lisäedut ovat vain erikoistarjouksen lisäetuja ko. asiassa – yhtiöllä on täysi oikeus tällaisia tehdä, ei niistä yhtiöjärjestys mitään säätele.

    Kikkailua tuo epäilemättä on, mutta niinhän koko systeemi ERG:ssä on muutenkin. Tosiasiahan on lähes kaikilla kentillä, että greenfee on olennainen osa yhtiön tulonmuodostusta. Järkevintä tietenkin olisi, että yhtiöjärjestys sallisi suoraan greenfee-myynnin. ERG on tässä suhteessa ollut varsin poikkeuksellinen yhtiö, ja tällaista yhtiön pelaavien osakkaiden yhtiölle pelikausimaksuina maksamien kassavarojen jakamista ensin Arsenaalille ja nykyisin sijoittajille on harrastettu jo vuosien ajan. Kuinkahan upeassa kunnossa yhtiö olisi, jos esim. viimeisen viiden vuoden aikana olisi vuosittain voitu investoida 50 000 euroa kenttään sen sijaan että ne on jaettu yhtiöstä ulos.

    Nimetön

    Useat kentät ,jotka joutuivat käytännössä konkurssitilan partaalle 15 vuotta sitten ,ajautuivat myymättömien osakkeitten osalta joko pankkien tai arsenaalin haltuun.
    Kenttiä ei päästetty konkurssiin,mutta myymättömät perustajaosakkeet ajautuivat eri syistä pankkien ja arsenaalin haltuun.

    Joittenkin kenttien yhtiöjärjestyksiä silloin rukattiin ja niistä ei tahdo ymmärtää Erkkikään.
    Niitten yhtiöjärjestysten muuttaminen on vain tänäpäivänä käytännössä mahdotonta,sen kanssa on vain yritettävä elää ja kiemurrella.

    Tavalla tai toisella maksan pelaamisesta joka kesä noin 1000,-. Muutaman vuoden olen kuunnellut ja lukenut osakkeen omistamisen ihanuudesta ja kurjuudesta. Vaikka mulla olis (ei ole) ziljoona rahaa, en ikinä ostaisi golfosaketta. Keskityn mieluummin pelaamiseen. En sitä paitsi halua omistaa mitään muutakaan. Olen todennut, että omistaminen luo
    ongelmia. Yritettävä elää ja kiemurrella = SAIRASTA hommaa.

    Jatkan vielä: Vaikka ei ole rahaa, eikä omista just mitään (paitsi oman velattoman himan), elämä on saakelin mukavaa. Voi hymyillen seurata sivusta muiden taaperrusta tälläkin palstalla. Omistaminen = ongelmia.

    salmon kirjoitti: (28.1.2009 0:11:37)
    Jatkan vielä: Vaikka ei ole rahaa, eikä omista just mitään (paitsi oman velattoman himan), elämä on saakelin mukavaa. Voi hymyillen seurata sivusta muiden taaperrusta tälläkin palstalla. Omistaminen = ongelmia.

    Omistat sit kuitenkin omistusasunto ongelman 🙂

    Hyvä Masa. Ei menny tää lynkkaus läpi. haha urpo

    Taisi järki voittaa ja esitys on poistettu yhtiön sivuilta. Eli Hallitus ei sitten tuo yhtiöjärjestyksen vastaista esitystä yhtiökokoukseen. Hyvä näin.

    Ranisen Arskalle tervetuloa tälle palstalle, vai olisikohan joku asianomainen juuri tämän takia rekisteröitynyt?*miettii*

    😀 Hyvä Juha! :D:D

    Jo toinen väärä arvaus.. Mutta Janos, ota se pois myös sieltä arkistosta.

    Ylläpito muutaman viestin poisti tuossa välissä, varmaan ihan syystä. Totean vielä että yhtiön Hallitus on esityksen sivuiltaan poistanut ja järki voittanut.
    Eli eivät tuo yhtiöjärjestyksen vastaista esitystä käsiteltäväksi yhtiökokoukseen.

    Toivottavasti vielä ymmärtävät tähän asti kerätyistä valtakirjoista luopua, nehän on kerätty tähän esitykseen liittyen.

    J-T

    Yhtiön hallituksen jäsen kertoi eilen illalla, että kyllä asia on tulossa yhtiökokoukseen. Kuulemma iso nippu pelioikeuksia on jo saatu kasaan tällä mallilla.

    Hmm.. Kyllä ERG:n Hallituksella sitten on selittämistä. On ollut esitys kotisivuilla paripäivää, se on todettu yhtiöjärjestyksen vastaiseksi ja otettu kotisivuilta pois ja sitten se tuodaan kuitenkin yhtiökokoukseen ??? Ei oikein vakuuta.

    J-T

    Kuka sen on todennut yhtiöjärjestyksen vastaiseksi? Sinä et voi tätä asiaa todeta, voit vain lausua mielipiteesi. Käsittääkseni siinä yhtiössä on yhtiöjärjestys aika kummallinen ja siitä on tehty jos jonkinlaista tulkintaa ja monenlaista kikkaa. Lopultahan ratkaisut saadaan vasta oikeudessa.

    teeoff kirjoitti: (31.1.2009 18:23:14)
    On ollut esitys kotisivuilla paripäivää, se on todettu yhtiöjärjestyksen vastaiseksi ja otettu kotisivuilta pois ja sitten se tuodaan kuitenkin yhtiökokoukseen ??? Ei oikein vakuuta.

    Jututin juristia asian tiimoilta ja maallikolle jäi mielikuva että hallituksen sisällä toteamiset on tehty jo aikaa sitten, ennenkuin asia tuotiin osakkaille. Ei niitä ole varmaan miksikään muutettu.
    ”Mainos” on otettu pois koska tavoiteltu määrä vuokrasopimuksia on jo kasassa.

    Pakko todeta että sekoilu jatkuu. Kotisivut päivitetty ja nyt kotisivuilla lukee että ’sopimusta selkeytetään’ joka on tulkittavissa että siitä tehdään yhtiöjärjestyksen mukainen. Toivottavasti.

    Hmm… kukahan täällä sekoilee.

    ’Hallitus julkaisee saatteen uudelleen heti, kun se on muotoiltu selkeämmäksi.’

    Lueppa vielä pariin otteeseen, jos ei sittenkään valkene niin takas luetun ymmärrys kurssille…

    ERG ry:n hallitus esittää yhtiökokoukseen

    Näin ulkopuolisin silmin, ei tossa tiedotteessa mitään vilunkia näytä olevan. Aiemmat puheet golfkentän muuttamisesta asuntotonteiksi pani kyllä ihmettelemään.

    Tää urpohan riehuukun joku vanha talouspäällikkö tääl :D:D

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Näinkö Golfyhtiöissä asioita hoidetaan?

Etusivu Foorumit Yleistä Näinkö Golfyhtiöissä asioita hoidetaan?