23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Nainen pettää…

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Nainen pettää…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • …usein golf kentällä. Onko kukaan koskaan miettinyt minun tavoin miksi naisamatööriuhuippujen ja joidenkin ammattilaisnaisten tulos taso usein on surkea? Kuitenkin naisille annetaan tasoitusta lyöntipituudessa koska useimmiten ovat fyysisesti heikompia ja näin pitää ollakin. Kuitenkin mm. lähipeli ja putti pitäisi olla yhtä vaikeaa niin miehille kuin naisille. Silti tulostaso on usein tällaista: Suomalaisten tulokset Espanjassa: RUUTTILA, KAISA 77-74 151 WESTERLUND, STENNA 80-77 157 HÄRKÖNEN, SOHVI 78-79 157 HARJU, SATU 82-77 159 HÖGLUND, SOFIA 82-77 159 KORHONEN, KAISA 81-79 160 SALONEN, HANNA-LEENA 78-82 160 SALMEN, ANNA-KARIN 83-80 163 SVAHN, ROSA 78-87 165 HERRIKSSON, LINDA 84-87 171 KORPI,MAIJA 88-88 176 Taulukko näyttää ihan perussuomalaisen klubikilpailun leaderboardilta… Tolla tasolla kaikkien pitäisi kutakuinkin olla SCR-pelaajia mutta 11 pelaajasta 2 on onnistunut pelaamaan molemmat kierrokset alle 80!!!!! Viime syksyn naisten ET:n karsinnoissa muistaakseni Krista Ontronen pelasi kierrostuloksen 91!!!! Nämä ei ole mitään poikkeuksillisia tuloksia. Vastaavan tason miehet kun epäonnistuu niin tulos lienee luokkaa 75-79, 80 ylitykset ovat melko harvinaisia. Mistä tää johtuu? Eikä tehdä tästä mitään tas-arvo keskustelua, vaan tää on vaan fakta. Ja hienoa on että maamme ykköspelaaja on kuitenkin loistava Minni joka nakuttaa usein muiden maailman ykkösnimien kanssa 6:lla alkavia kierroksia. Niin kuin sillä tasolla tekee miehet JA naiset. ps. HarmiTUTTAA kun on talvi.

    Oikeessa olet,mutta ottaen huomioon että nyt on vasta kausi aluillaan.
    Se että muutkin kuin minea,pärjäisivät maailmalla,vaatisi varmaankin pikkuisen paremmat treeniolosuhteet ja 12kk mittaisen pelikauden,niin kauan kuin niitä ei ole,on tuskin turha odottaa yleisesti naisten tasolla tapahtuvan hurjaa tuloskehitystä.
    Ja mitä LET:in karsintoihin tulee niin Krista oli aika kovassa kuumeessa ja nostakin hattua ettei jättäny kilpailua kesken vaan veti sen kunnialla loppuun.
    Itse en myöskään sielä kovin hyvin menestynyt syitä on monia mutta vihaan eniten selittelyä

    Oikeessa olet,mutta ottaen huomioon että nyt on vasta kausi aluillaan.
    Se että muutkin kuin minea,pärjäisivät maailmalla,vaatisi varmaankin pikkuisen paremmat treeniolosuhteet ja 12kk mittaisen pelikauden,niin kauan kuin niitä ei ole,on tuskin turha odottaa yleisesti naisten tasolla tapahtuvan hurjaa tuloskehitystä.
    Ja mitä LET:in karsintoihin tulee niin Krista oli aika kovassa kuumeessa ja nostakin hattua ettei jättäny kilpailua kesken vaan veti sen kunnialla loppuun.
    Itse en myöskään sielä kovin hyvin menestynyt syitä on monia mutta vihaan eniten selittelyä

    ts

    Vielä enemmän ihmetyttää, että liiton viralliset sivut antavat noin positiivisen kuvan jatkoon menneistä. Espanjan liiton sivuilla ei kyllä 32 joukossa ole muita kuin Ruuttila.

    Ei siinä mitään sen kummenpaa selitystä ole kuin, että taso naisissa on huomattavasti kapeampi kuin miehissä. Toureja pääsee kiertämään (suhteessa kärkeen) heikompitasoiset yksilöt. Naisten osalta tämä näykyy esim. golfissa palkintorahojen suuruutena. Olympialaisissa taasen mitallit ovat yhtä arvokkaita oli sitten kyseessä NHL-pelajista koottujen maajoukkueiden mittelöt, curling, yhdistetty, keihään heitto, 100 m juoksu tai uinti yms.

    Antaa tyttöjen kiertää tourejaan, jos intoa riittää. Harjottelemalla ja kehittymällä pääsee suurin harppauksin eteenpäin. Miehissä kehittyminen vaatiin huomattasti enemmän panostusta, mutta myös mahdolliset palkintorahat ovat eri luokkaa.

    Muuten, eilen vilkaisin Urheilukanavalta 5 min keilailua. Siinä mies ja nainen ottivat mittaa tasapäisesti (mies hävisi) toisistaan. Kyseessä oli joku Suomen sisäinen touri. Miksi kummassa Curlingissa oli miehille ja naisille erisarjat, jos keilauksessa erisukupuolet ovat tasa-arvoisia? Luulisi curlingin olevan tasapuolisempi (vähemmän fyysisempi laji) kuin keilailu.

    Eikös keilailussa naiset saa 8 (?) pojoa/sarja tasoitusta? Että se siitä tasa-arvoisuudesta /-vertaisuudesta /-päisyydestä. Korjatkaa jos olen väärässä.

    Hahaha 😀

    Tällä kertaa naama oikein ylitti itsensä 🙂 Onko naama kertaakaan tullut mieleesi mikä eroittaa nuo mainitsemasi ammattilaiset sinun 4, something tasoituksestasi ? Varmaan ymmärrät että tasoitus 30 – 34 on ’pikkuisen’ eri asia kuin 0 – 4.0 ? Käy vaan mietityttämään että miksi itse et ollut pelaamassa ET katrsintoja, kun selkeästi pystyt koska tahansa parempiin suorituksiin, kuin nämä meidän tällä hetkellä ammattilaiseksi tavoittelevat 🙂

    Asia on niin pitkä ja monimuotoinen, notta en nyt jaksa sitä edes alkaa tässä selittämään sen tarkemmin, kun varmastikaan et halua edes yrittää vastausta kysymykseesi ymmärtää, mutta tässä nyt pikaisesti pari asiaa jota tuli mieleen:

    I Tämänhetkisen pelaajien tason arviointi pelkän scoren perusteella jo osoittaa ettet tiedä asiasta hölkäisen pöläystäkään. Mitä kuvittelet suomen amatööripelaajien tekevbän tällä hetkellä (olkoot sitten ammattilaisia, tai amatööripelaajia, mutta naisgolfissa liikkuvat tukirahat ovat sen verran pieniä, että ammattimainen harjoittelu, jopa paria poikkeusta lukuunottamatta vaatii valtavan pääoman perstaskussa ja tekee kaikista heistä globaalisti ajateltuna amatööripelaajia) ?

    Mikäili peli ei parane, aina täältä nousee joku asiasta tietämätön naama, joka alkaa selittämään, että olisi pitänyt tehdä jotakin. Mikäli jotakin tehdään, kuten kilpailukauden ulkopuolella luonnollisesti ongelmatilanteissa tehdään ja kahden pallon lyömisen jälkeen asioita ei ole omaksuttu, niin kyseessähän on luonnollisesti lahjaton paskiainen, jonka pitäisi alkaa keskittymään mehiläisten hoitoon.

    Tästäpä saadaankin taas uusi muheva mielenkiintoinen riita, kun taas useammatkin asiasta mitään tietämättömät klubipelaajat (joita reilun nelosen händärillä pelaavat edelleen ovat) alkavat täällä selittämään että mikä oikein maksaa. Mitäs kuvittelet, että nuo tytöt tällä hetkellä oikein tekevät ? Ettei vaan kyseessä olisi treenikausi, jolloin tekniikkavirheitä valmentajan johdolla koeteta korjata ja ettei vaan kyseessä olisi aika, jolloin vasta aletaan hakemaan pelituntumaa ja kunnon osumia palloon tekniikkamuutosten jäljiltä, ennenkuin tärkeät kisat taas alkavat. Ne ketkä näin eivät tee, he todennäköisesti pelaavat FGT:n jälkeen sujuvasti jatkossa lähes menestyvästi Mid Touria.

    II Tapaus Krista Ontrosen tähän liittäminen huvittaa suuresti. Kuulemani mukaan Krista pelasi koko karsinnat poskiontelontulehdksessa ja kaikkihan me tiedämme (paitsi naama) kuinka tärkeää on henkinen osuus golfissa. Olisipa vaan mukavaa kuulla, mitäpä naama olisi sanonut, mikäli Krista olisi sairastaessaan keskeyttänyt kilpailun… ’Kyllä taas Suomalaisten henkinen kantti punnittiin ja selityksiä kyllä löytyy… ext, ext… blablabla…. Eli niin tai näin, silti väärinpäin.

    III Martti Kuusela kerran sanoi mestareiden liigan puoliajalla tapahtuneessa haastattelussa, kun häneltä tivattiin neuvoja Ajaxin tappion kääntämistä voitoksi (Litti pelasi silloin vielä Ajaxissa) kuolemattoman lauseen, jonka muistan koko ikäni: Kaksi on ihmiselle helppoa: Syöminen ja neuvominen, enkä minä ala nyt tekemään niitä kumpaakaan.

    Keskity sinä vaan jatkossakin syömiseen 😉

    IV Canada

    Lähit Henkka aika lailla hyökkäämään mutta en jaksa osallistua provoosi, jos et tajua niin et tajua. Äijä on äijä : )

    ts

    No koitettaanpa sitten hieman asialinjalla.

    1. Naisten kentät pelataan suhteellisesti paljon miesten kenttiä pidempinä. Helppo ratkaisu kun taaemapana on valmiita tiipaikkoja. Naisten lyöntipituudet ovat noin 20% -30% miehiä lyhyempiä, mutta kentät vain 10%. Siinä suurin syy tulostason eroon. Tuo kenttähän ei kortissa kovin pitkä ole, vastaa lähinnä suomalasia kenttiä keltaisilta, mutta tilan puute hillitsi draiverin käyttöä aika tehokkaasti, joten siitä ’ lisämetrejä’

    2. Pelattava kenttä oli aika tiukassa vireessä, jota yksi ositus on ensimmäisen päivän paras tulos 71. +5 händärillä uskoisi pystyvän parempaankin.

    3. Suurin osa suomalaispelaajista meni tuonne noin viikon valmistautumisjakson kautta. Suurin ongelma silloin on lähipelissä bogiherkkyyden kasvamisen myötä. Ruoholla pitäisi päästä viettämään aikaa 10 viikkoa talvesta jos tähän aikaan vuodesta halutaan tuloksia. Se vaan ei ole monellekaan mahdollista.

    Muuten tuo tulostaso on aika kaksijakoinen. Kokeneemmalta kaartilta olisi odottanut (Kaisaa lukuunottamatta) muutaman lyönnin puristamista pois, mutta pitää myös muistaa, että mukana oli runsaasti alle 20-vuotiaita pelureita jotka pelaavat ensimmäisiä KV-kisojaan.

    Jopas Henkkaan sattui tämä aihe!!!!!!!!
    Onko oman kullan kunnia kyseessä????

    Tosiasia kuitenkin on että valtaosa naisista pelaa ainoastaan silloin hyvää golfia kun he nostavat pallon taskuunsa!

    Kaikki kolme pitää paikkansa:

    Pikkuprovo: Kyllä 😉

    Jos en tajua: Niin ehkä kuitenkin tajuan enemmän kuin luuletkaan 😉

    Äijä on Äijä: Niin olen 😉

    Nooh, totuus kuitenkin ihan silleen, niinkuin leikin unohtaen on se, että asioissa on aina kääntöpuolensa. Asia ei ole ihan noin yksiselkoinen ja toivon että vaikeista olosuhteista huolimatta nämä meidän uudet suomalaiset (en nyt puhu jo olemassaolevista vaan näistä tulevista >17 v. lupauksista, jotka varmaan näitä myöskin toivottavasti innostuksissaan lukevat ja luovat omaa tavoiteelämänkuvaansa meidän mukamas kokeneempien perässä) lupaukset mielummin saisivat positiivista fiilistä, kun paskaa niskaan. Mutta toki ymmärrän tietysti kantasi ja niinkuin tavallaan turhautumisesikin. Minulla kun on vaan sellainen sisään rakennettu vika, etten oikein voi ottaa kovinkaan vakavasti mitään asiaa ja uskon ehdottoman positiivisen kannustuksen voimaan.

    BTW: Usko vaan: Minä muuten tiedän asiasta enemmän kuin uskotkaan ! Ei se niin helppoa aina tuolla huipputasollakaan ole, vaikka olisi kuinka hurja pallonlyöjä 🙂

    Haha 😀

    Juu oli omasta kullastani kysymys. Kaikki Suomalaiset Naiset (ja huomattava määrä ulkolaisistakin) viehättävät minua suuresti, joten mielelläni lasken kaikki heidät kullillen…. eikun kullikseni…

    Eipäs nyt mennä asiattomuuksiin ;o)!

    ÄH…

    Hyvä keskusteluaihe lipsuu taas ihan Perstaijuttuloihin 🙁 Palatkaamme takaisin Vittuiluun, jookospookos ?

    Menee vähän sivuun, mutta samankaltainen ilmiö näkyy FGT:lläkin eli seuratkaa mimmoisia tuloksia siellä mäiskitään ja tasoitukset on olevinaan enintään kolmen pinnassa, siis miehillä.

    Toivottavasti SGL ei käytä tasoitusta kuin viitteellisenä kriteerinä edustuspelaajien valinnoissa.

    Tasoitukset kyllä onneksi eivät paljon merkitse enää esim. FGT:llä pelattaessa tai sinne päästäessä, koska pelaajat jaetaan kategorioihin. Tietenkin tietty tasoitus pitää olla, jotta pääsee karsimaan paikasta Tourille.

    Mutta jokatapauksessa tasoituksia on mielestäni aika vaikea vertailla, eri seuroissa tunnutaan käytettävän vähän eri käytäntöjä kilpailukorttien jättämisessä jne. Itsekin todella toivon/uskon että noita tasoituksia ei kovin paljoa tuijotella.

    ts

    Eipä pettänyt Kaisa ainakaan tänään. Kaksi voittoa matseista ja sijoitus jo 8:n joukossa.
    Tsemppiä !

    Hyvää kommenttia, kiitoksia. Erityisesti tää informaatio on sellaista josta itselläni ei ole ollut noin tarkkaa faktaa:

    ’Naisten lyöntipituudet ovat noin 20% -30% miehiä lyhyempiä, mutta kentät vain 10%.’

    Lisään vielä sen että ei ollutkaan tarkoitus ruotia yhtä yksittäistä kisaa sen kummemmin, vaan että ilmiö on ollut yleinen.

    Ja vielä terveisiä Henkalle jonka tekstejä on kans vähintäänkin hauska lukea: Suomessa on paljon hyviä tyttöjä ja poikia, sekä miehiä ja naisia tässä lajissa. Mutta kyllä pitää löytyä myös kriittistä arvostekykyä, jos maamme edustuspelaajat kiertää kenttiä niin että kahden kierroksen tulokset on 170 tuntumassa. Varsinkin kun tiedämme että ko. henkilöiden resurssit kyllä riittää parempaan.

    Kiitos, näkemiin ja anteeksi.

    Sehän on itsestään selviö, ettei niiden parin kymmenen naisen joukosta, jotka kilpagolfia Suomessa tosissaan harrastavat, nouse kuin joku silloin tällöin pelaamaan niitä 6- ja 7-alkavia kierroksia. Miehiä on vähintään 10-kertainen määrä, mikä ajaa myös kovempaan kilpailuun ja sitä myötä myös itsestään tason nousuun. Niin kuin tiedätte, oli laji/peli mikä tahansa, on niin helppoa lähteä pelaamaan vastustajan tasolla.

    Henkan melko ihmeellisestä vastauksesta haluaisin poimia yhden lauseen: ’Tämänhetkisen pelaajien tason arviointi pelkän scoren perusteella jo osoittaa ettet tiedä asiasta hölkäsen pöläystäkään’. Valitettavasti Henkka näyttää siltä, että sinä et tiedä kilpagolfista hölkäsen pöläystäkään. Kilpagolfaajan tason arvioinnissa kun ei juuri muuta kannata ottaakaan huomioon kuin SCORE, joka ratkaisee. Ihan sama miten siihen on päädytty, kaikki muu kuin se score on selittelyä.

    Minua ei henkilökohtaisesti haittaa vaikka suomalaisnaiset käyvätkin pelaamassa maailmalla 8- tai 9-alkuisia kierroksia. Ovat varmasti opettavia kokemuksia kaikin puolin. Turha on kuitenkin luulla, että tulokset itsestään tai puolivahingossa kääntyvät 6- tai 7-alkuisiksi edes silloin kun tulee sellainen nappisuoritus. Niitä kun pitäisi tulla useanan peräkkäisenä päivänä. Eli sitten kun taso on todettu SCOREN PERUSTEELLA, sen jälkeen on vain kolme vaihtoehtoa ylöspäin omassa kehityksessä: työ, työ ja töiden tekeminen.

    Onnea kaikille naisille, valitettavasti edes minun toivottamanani sillä ei pitkälle pääse. Teitä ehdottomasti kilpakentillä tarvitaan, joten toivottavasti jaksatte harjoitella ja tehdä oikeita asioita. Harjoitteluolosuhteiden syyttäminen on mielestäni jo heti monta askelta taaksepäin. Eikä mikään estä lähtemästä ulkomaille harjoittelemaan. Jotenkin vain tuntuu, että golfissa ympärivuotinen harjoittelu pitää nimenomaan tehdä täysin valmiiksi isolla rahalla ja jos sitä isoa rahaa ei ole niin sitten ei tehdä ollenkaan.

    Noh, kuten sanoin, vastasin vaan NAAMA:n provokatiiviseen avaukseen löylyä lisäämällä, joten myönnettäköön että siinä varmaan oli outoakin, jonka jo NAAMA:lle tunnustin, mutta:

    I

    Valitettavasti Henkka näyttää siltä, että sinä et tiedä kilpagolfista hölkäsen pöläystäkään.

    Tällaista en ole väittänytkään, mutta nyt voin väittää. Tiedän kilpagolfista enemmän kuin hölkäsen pöläystä, mutta en paljoa. Muutoin aihesta kyllä paljonkin. Tässä on nyt kaksi aihetta jotka asiaan vaikuttavat ja myönnän, että kilpagolfista en sen enempää tiedä kuin muutkaan keskivertogolffarit. Mutta henkisten pääomien, stressin, paineensietokyvyn, hunojen puolien omaksi eduksi kääntämisestä, yms, tiedän huomattavasti enemmän kuin hölkäsen pöläystä. Ja se on tämän asian toinen puoli. Kilpagolfiin tietysti etäisesti liittyvä sekin ?

    II

    Kilpagolfaajan tason arvioinnissa kun ei juuri muuta kannata ottaakaan huomioon kuin SCORE, joka ratkaisee. Ihan sama miten siihen on päädytty, kaikki muu kuin se score on selittelyä.

    En minä tuohon vastaan väitäkkään. Se yksi pieni mutta tärkeä puuttuva sana, joka tuosta puuttuu…

    Minä sanoin tämänhetkisen pelaajien tason arviointi… Se on ihan eri asia. Virke oli ehkäpä hieman sekava, joten kirjoitan sen tähän hieman uudelleenmuotoiltuna:

    Pelaajien tason arvioiminen, tämän hetken kunnon ja siitä johtuvan scoren perusteella ei kerro välttämättä mitään pelaajan tasosta, tai edes paineensietokyvystä… bla,bla, bla..

    Muutoin olen ihan samaa mieltä. Useasti kuulee esim lätkässäkin juttua miten taas parempi joukkue hävisi. No ei se hävinnyt, jos teki vähemmän maaleja kuin vastustaja. Maalintekopelihän tuo jääkiekko on. Ymmärrän täysin kantasi ja olen samaa mieltä noilta osin.

    Luulen ymmärtäväni ja ymmärränkin mitä ajat takaa, mutta omasta mielestäni pelaajan taso = nykyhetken kunto. Pelaajan taso voi vaihdella paljonkin koska se määräytyy kulloisestakin kunnosta ja siitä johtuvasta scoresta. On siis turha väittää, että pelaajan taso olisi parempi kuin päivän score. No ei ehkä ihan noin mustavalkoisesti, mutta ei ainakaan niin, että pelaajan taso olisi se mihin hän on parhaillaan joskus pystynyt tai mihin hän pystyisi kun kaikki onnistuisi nappiin. Jälkimmäistähän ei koskaan kenellekään tule.

    Mutta summa summarum. On turha ’puolustella’ ketään sillä, että on oikeasti parempi pelaaja mitä score osoittaa. Se ei vain ole niin.

    Kyllä juuri tuota tarkoitin 🙂

    Itse olen kyllä vähän eri mieltä, mutta luonnollisesti on mahdollista että olen väärässä. Tietysti ajaudutaan pikkuhiljaa sanakikkailuun, kun aletaan pohtimaan pelaajan tasoa vs nykykuntoa. Tokihan se voi olla noinkin. Itse en tietenkään tarkoita pelaajan tasolla parasta mahdollista scorea, vaan lähinnä odotettavissa olevaa kuntohuipussa tapahtuvaa kierroskeskiarvoa, jota tämän hetkinen score ei monenkaan suomalaisen pelaajan kohdalta kerro yhtikäs mitään.

    Aika lähellä toistemme ajatuksia kuitenki loppujen lopuksi oltiin 🙂 Mutta ei onneksi ihan. Muutenhan tässä ei olisi ollut mitään kinasteltavaa.

    Totta, se minkä aikavälin scoreilla ’nykykunto’ tulisi määrittää on itseltäkin hämärän peitossa. Siksi tuollaista ’potentiaali-ajattelua’ kokonaan vierastankin. Sillä kun ei loppujen lopuksi ole mitään merkitystä millaisia scoreja on odotettavissa koska ne scoret eivät välttämättä koskaan tule. Eli mielestäni on syytä keskittyä arvioimaan pelaajia niiden scorejen perusteella mitä on tullut tänään, tällä viikolla, tässä kuussa jne. Jos niitä hyviä scoreja joskus myöhemmin tulee niin nautitaan niistä sitten kun tulevat – ja hehkutetaan sitten vasta pelaajan parempaa tasoa! 🙂

    Voit olla hyvinkin oikeassa, mutta silti jyrkkä ehkä 😉

    Nooh, minä nyt muutoinkin olen yltiöoptimisti ja jopa kuvittelen, että joskus minä opin kirjoittamaan tännekin asiallisesti, joten se jo kertoo paljon kapasiteetistani :-/

    Mielestäni kilpagolfissa ratkaisee vain suhteellinen score, ei absoluuttinen. Lienee aivan sama voittaako tuloksella 80 vai 70. Toki on aina mukavampi, kun peli kulkee. Mutta, jos kenttä- tai sääolosuhteista johtuen tulostaso on heikko, niin mitä sitten?

    Siksi scorejen (vai miten se monikko menee?) tarkkailu on turhaa. Vertaillaan vaikka mieluummin kuinka monta naista tai miestä on ollut eurooppa tuurilla 20 parhaan joukossa.

    Nimim. sohvinisti

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
Vastaa aiheeseen: Nainen pettää…

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Nainen pettää…