Aihe: Näin säästät rahaa! - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Näin säästät rahaa!

Etusivu Foorumit Yleistä Näin säästät rahaa!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183530 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Golfin ei tarvitse olla kallista. Näin säästät rahaa – Osta klooni tai komponenttimailat (mm.Wishon) – Pelaa löytö- tai järvipalloilla. – Osta peliliput netistä, se on aina halvin vaihtoehto. – Pelaa jäsenten vieraana edullisesti! – Juomat ja eväät kannattaa tuoda kotoa. – Harjoittele rangella vain draivia. (=polettimaksu) – Lähipeliä voi harjoitella omilla palloilla muualla. – Pro:n oppituntia voi seurata ilmaiseksi viereiseltä lyöntimatolta. Poimit opetuksesta olennaiset tiedot.

  #366272 Ilmoita asiaton viesti

  Enpä nyt tiedä,ovatko wishonit mitkään halvat mailat.ne kuitenkin maksaa sen about 600 euroa.sitten ovat halvat,jos haluaa pelata huippumailoilla…halvimmalla pääsee,kun menee hong-kongiin (siis tavarataloon) ja ostaa jonkun turbo super power tour täyssetin ja bägin hintaa 79e…

  #366273 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  annoit mielestäni aloittelijoille huonon vinkin.. itse neuvoisin satsaamaan vielä parikymppiä lisää jolloin saisi oversize offsetti-versiot mainitsemastasi setistä.

  Mitä Laihian avaukseen tulee niin korjaisin vain yhden kohdan seuraavaksi

  ’lähipeliä voi harjoitella rangepalloilla muualla’

  #366274 Ilmoita asiaton viesti

  Ennen on ollu aina kyltti lähipelialueella, että ’rangepalloilla harjoittelu kielletty’

  Ne on kai poistettu ku kukaan ei totellu tuota..???

  #366275 Ilmoita asiaton viesti

  Hyviä vinkkejä. Omia mailoja ei kuitenkaan tarvitse. Mailat voi lainata tuttavapiiristä. Mikään ei myöskään pakota pelaamaan oikealla kentällä, lyödä voi vaikka juuri sillä hetkellä käytöstä pois olevalla laitumella, jonne laittaa kepin pystyyn reiäksi.

  Suurin säästö kuitenkin tulee, kun ei pelaa lainkaan golfia, vaan harrastaa lainasauvoilla sauvakävelyä.

  #366276 Ilmoita asiaton viesti
  RfC

  Jos joskus oikein kentälle menet, niin muista pallo-onki ja kuljeskelet muutenkin pitkin metsiköitä, jos vaikka pallon löytäisit, säästöä sekin. Ja tosisäästäjä vuoleskelee talven iltapuhteina seuraavan kauden teet.

  #366277 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Asiallisia vinkkejä. Lisää: osta asusteet jostain muualta kuin golfkaupasta. Ja seuraa tarjouksia esim syyskamat halvempia keväällä alennusmyynneissä. Paista itse evässämpyläsi, hauskaa ja helppoa. Jos löydät tyhjän Evian putelin, pese se ja täytä kylmällä kraanavedellä. säästöä tästä 100 rundia pelaavalle helposti 400 euroa vuodessa.

  Seuraavan laman aikana osta golfosake. Parhaassa tapauksessa tulee jopa tienestiä harrastuksesta.

  #366278 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lopeta röökin poltto. Myy se VW golf ja käytä kenttiä, joille pääsee julkisilla. jos joudut pyöräilemään, voit pelata esim 3 mailan kierroksia. Vaikuta valtuutettusi kautta, että kunnan kirjastoon hommataan kattavasti golf-opuksia, videoita ja lehtiä. Tee itse sadesuojat, tarvikkeet Etolasta. tee itse mailansuojat.

  #366279 Ilmoita asiaton viesti

  Erittäin hyviä vihjeitä. Mailasuojia muuten saa melkein kaikilta klubeilta löytötavarakasoista eikä maksa mitään. Palloja kannattaa nimenomaan näin syksyisin käydä hakemassa golfkenttien lähimetsistä, ei turha aluskasvusto haittaa. Tosin lehtien määrä alkaa olla jo turhan runsas.

  Autoa ei tarvitse vaan kyydin pystyy aina pummaamaan, esim. lupaamalla katteettomia vastapalveluksia. Klubeilta/pro shopeista ei tosiaan kannata ostaa yhtään mitään, ei välineitä tai edes kahvikuppia. Välineet tilataan Jenkeistä ja kahvit keitetään termokseen kotona.

  #366280 Ilmoita asiaton viesti

  Ja oppia saa ilmatteks ku lähtee singeliporukkaan mukaan ja nostaa pallin heti tiiauspaikalta taskuun ja keskittyy vaan katsomaan toisten peliä. Ei oo ees tukkeena kentällä :o)

  #366281 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Osta golfsateenvarjo Lidl:istä pikkurahalla. Kavereilta pummaa hylätyt golfbägit, itsekin olen sortunut pari käypästä heittämään roskiin, en enää tee niin. Kasaa mailat itse, mutta tässä on vaaran paikka joutua välinehuuman pauloihin ja tosisäästäjä saa vanhat lahjaksi ja gripit santapaperilla elvyttäen.

  Tässä vaikeampi: hankkiudu seuran edustusryhmiin ja voit saada pari polettia silloin tällöin ilmaiseksi. Matkalla edustuspelaajaksi keräile rangepallot skutsista ja ojista aina kun voit ja säästät siten pari polettia.

  Syksyisin katsele pelatessa sienipaikat ja marjapaikat ja käy kierroksen jälkeen hakemassa elintarvikkeet korjuuseen.

  Ja kuten jo mainittu, harjoittele lähipeliä aina kun voit, se on halpaa ja sijoitus, joka voi tuottaa esim skineissä selvää pätäkkää. (Älä ole ahne tai joudut skiniboikotin kohteeksi, näin tiedetään käyneen).

  #366282 Ilmoita asiaton viesti

  Olet näköjään aloittelija näissä pihistyshommissa 😉

  Pelioikettahan pihistelijällä ei tunnetusti ole, joten maksaisit siis green feen kierroksesta?

  Enemmän säästät kun norkoilet ykköstiillä ja tyrkytät itseäsi ilmaiseksi caddieksi singeliporukkaan. Sitten ysillä ja 19 voit vielä kerjätä bisseä vaivanpalkaksi.

  #366283 Ilmoita asiaton viesti

  Pro:n oppituntia seurataan viereiseltä lyöntimatolta..

  Aika moni syyllistyy tähän.

  #366284 Ilmoita asiaton viesti

  Määkin katon tv:stä ku proot pelaa enkä maksa mitään. Teenkö siis IHan väärin? :o)

  #366285 Ilmoita asiaton viesti

  No joo, menee maksun puolelle IHan vähän. En kehannu laittaa (KunEiTiedäKukaTätäkinPalstaaLukee), että mailat saa salvimmalla golfklubin s*SENSUROITU*lta.

  #366286 Ilmoita asiaton viesti

  voi perse mitä juttua!

  suosittelen virkkaamista tai puissa kiipeilyä jos ei ole varaa pelata golfia!

  #366287 Ilmoita asiaton viesti

  joo ja sitten siihen löydettyyn evian puteliin se täyttö tehdään klubin hanoista 🙂

  #366288 Ilmoita asiaton viesti

  Paree vinkki Laihialaiselle!

  Golf on huokein mahdollinen laji kun toimit kuten pari tutttua kaiffaria.

  Vuokraat osakkeen, noin 500:lla egellä pääset kohtuukentälle. Pelaat noin 180 kierrosta ( rutiset syksyllä golfpisteen palstalla, ku ei saa kunnolla lähtöaikoja siivestävien vieraspelaajien tukkiessa kenttää ).

  Syöt tosiaan omat eväät kävellessäsi ( tuolla kierrosmäärällä et ehdi tuhlaamaankaan klubiraflaan ).

  Vaimo tai tyttöystävä lähtee litomaan kun ei sua näe kun tsetana sängynpohjalla joitain tunteja yössä, noin 7 kk verran vuodesta. Saat siis vaihdettua kämpän pienempään ja huokeampaan.

  Kun olet ’asunut’ kentällä koko kesän olet varman löytänyt sopivan pokan ( häviät sille tahallaan pari kertaa skinissä ja kehut sen svinggiä seuran komeimmaksi ), jolla muutama ’kylmä’ osake ja taas sulla seuraavaksi kesäksi, vastikkeen hinnalla vuokrapelioikeus jonka mega-käytät ( 2-3 kierrosta/vrk ).

  Kiekan hinnaksi kuten huomaat, tulee noin juustopurilaisen verran eli aikas halapaa!!!!

  #366289 Ilmoita asiaton viesti

  Muuten kuten edellä todettu, mutta älä suotta tuo omia eväitä vaan syö toisten sillä aikaa kun ne etsivät pallojaan roughista. Säästyy näin vielä muutama euro.

  #366290 Ilmoita asiaton viesti
  Lob

  Hyvä pointti!

  Hieman kärjistäen: monet valittavat kuinka vieraspelaajat/kaukojäsenet syövät muiden kakusta. Pelaavat halvalla vain n. 30- 40 eur / kierros. Onko monikaan hieman keskimääräistä vähemmän kierroksia kiertävä osakkeenomistaja / pelioikeuden omaaja miettinyt kuinka paljon on hänen kierroskustannuksensa ja kuinka paljon hän niillä tukee näitä seuransa 100-150 kierrosta kaudessa pelaavia seuratovereitaan.

  Esim

  1. Jäsen 1: vuosimaksu 600 eur, 20 kierrosta/kausi kulut 30 eur / kierros

  2. jäsen 2: vuosimaksu 600 eur, 120 kierrosta/kausi

  kulut 5 eur /kierros

  3. kaukojäsen: kulut noin 1100, 30 kierrosta eri kentillä pelilipuilla ja greenfeillä kulut n. 35 eur /kierros

  20 pelilippua on myös yleinen vaihtosuhde rajoittamattomaan pelioikeuteen.

  Kysymys kuuluu että kuka kusettaa ja ketä?

  Sen sijaan että klubeilla mietitään vieraspelaajia koskevia rajoituksia voisi olla aiheellista miettiä malleja omien jäsenten tasapuolisempaan kohteluun.

  Lienee niin että vähän pelaavat ovat klubeilla hiljainen enemmistö.

  #366291 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuka kusettaa ketä? Vähiten vieraspelaaja koska hänhän maksaa kiltisti mitä oy pyytää.

  #366292 Ilmoita asiaton viesti

  Ja kun ottaa sen vanhan laihialaisen paikallissäännön käyttöön, niin saa kohtuuhyviä pallojakin.

  Sääntö 1: VAIN tiillä oleva pallo EI ole löytöpallo.

  Vanha sääntö siitä, että vain liikkuva pallo ei olisi löytöpallo on kohtuuttomasti pallonhankintaa hidastavana sääntöjä poistettu.

  #366293 Ilmoita asiaton viesti

  Olen eri linjoilla. Scuff. Kenttäyhtiöissä on toki hiljainen enemmistö. Kun vastikkeet ovat nousseet ja nousee yhä, tämä hiljainen enemmistö pistää pelioikeuden vuokralle. Pelioikeutta taasen ei kannata vuokrata, jollei pelaa vähintään 30-40 rundia. Täten osakkeen vuokraus kuormittaa jopa enemmän kuin pelioikeuden otto pelilippuina.

  Paras tapa mielestäni kohdella hyvin hiljaista enemmistöä on pyrkiä alentamaan vastiketta. Tällöin hiljainen enemmistöä pitää pelioikeuden itsellään, vaikka pelaisi vain 15 kierrosta. Tähän päästään kahdella konstin: pidetään kulut kurissa ja huokutellaan vieraspelaajia, jotka maksavat gf:n.

  Toki jokainen oy miettii asiat omalle klubille parhaalla tavallaan.

  #366294 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Rakenna itse talviharjoittelupaikka. Kysy kenttämestarilta joltain vanhemmalta kentältä, löytyisikö käytöstä poistettua lyöntimattoa, josta voisi vielä löytyä hyvinkin käyttökelpoista lyöntipintaa. Paikka löytyy vähän mielikuvitusta käyttämällä, kiinteitä rakenteitahan ei välttämättä tarvita: autotalli, pihat, autokatokset, navetanvintit, varastot, pommisuojat jne. Pressu/verkko roikkumaan ja antaa palaa. Jos sattuu asumaan maalla pellon vieressä, voisi varmasti saada auratuksi pienen talvirangen. Olisi vanhenevalla kylän asujaimistolla jotain ihmeteltävää lyhenevinä loppusyksyn ja talven päivinä puhumattakaan kevään upeista hankikantosista. Viimaa vastaan jätelaudoista pieni koju tai pressuista telttakatos. rakovalkea ja makkaraa lujasti messiin (älä unohda sitä termospulloa!). Voittaa etelänmatkailun mennen tullen. Pari suulasta kaveria hankkeeseen mukaan, eipä tarvitse psykoterapioissa käydä ahdistusta purkamassa. Säästöä tulee jo yhteiskunnankin mitassa.

  #366295 Ilmoita asiaton viesti

  Vielä muutama vinkki säästäjille : käyt sitten aina klubilla saunassa ja pesulla sekä tietty paskalla. Johan säästyy oman sähkökiukaan kivet sekä Kwh/h ja omat rahasi säästyvät. Klubin Wc-paperi Serla pyyhkii paljon paremmin ja pehmeemmin kuin Lidlistä ostamasi oma paperi. Ja muista toki käyttää sampoota ja nestesaippuaa kunnolla ! Kun klubilla peset ja saunot 3-5 krt /vko niin johan tilisi kasvaa.

  Seuraa myös tarkaan klubin kahvion kahvimäärää. Hyvin useasti saat viimeiset kahvipisarat ja viimeiset sämpylät illalta lähes ilmaiseksi. Nehän muuten kaadetaan lavuaariin tai heitetään roskiin.

  Varma konsti on myös tarjota aina 20-30 sent. liian vähän rahaa kahvista ja sämpylästä sekä todeta siihen, että saako tuolla jo. Enempää ei muka ole !

  Pelatessa sitten kaivelet joka ojan ja lammen pallo-ongella , jos löytyisi vaikka muutama Pro V1x. Ja tottahan kierrät aina kieppisi aloittelijoiden jälkeen ja otat heidän tiiauspaikalle jättämänsä tiit itsellesi. Ne unohtuvat aika usein, jos aloittelija vaan saa onnistuneen avauksen aikaan.

  Mailasi peset aina klubilla ja pyyhit sitten kanssa klubin pyyhkeisiin. Siinäkin säästät hurjasti kauden aikana omaa vesilaskuasi ja golfpyyhkeistäsi.

  Rangella kyttäät aina , jos vaan joku lopettaa aikaisemmin ja jättää palloja paikalleen. Siihen sitten syöksyt kuin paraskin korppikotka saaliille ja vetelet autuaasti 10-15 ylimääräistä draivia samalla onnitellen itseäsi naapureille, että kumma kuin joku jättää palloja lyömättä, No.mullehan ne kelpaa:)

  Skinejä pelaat sitten vain aina scratchinä et missään tapauksessa hcp:llä tai tasoituksellisena reikäpelinä. Aina kyttäät pelikaveriksi sitten itseäsi huononomman pelaajan ja rahat otat sitten heti 18.r griinin ulkopuolella. Ettei vaan kaveri pääse luikahtamaan autolle ja karkuun ! Kyllä tuollei saat itsellesi varmaan 50€ ylimääräistä kaudessa taskuusi.

  Yhteiset pelireissut sitten aina kuljetaan kaverin autolla ja toteat siihen, että jos maksan sitten myöhemmin kauden aikana. Et sitten vahingossakaan ota kaveriin yhteyttä viimeisen kisakuukauden aikana ja kaikkihan maksut unohtuukin sitten uuden kauden alkaessa.(vanhenemissääntö). Tuolla tavalla säästät hienosti bensamaksuissa jo varmaan 300€ taksin hinnoittelulla.

  Niin… nythän seuraavan kauden maksut on jo melkein tienattu 🙂 Kuka vielä väittää, että golf on kallista.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Näin säästät rahaa!