23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Mullikaani

Etusivu Foorumit Yleistä Mullikaani

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pelasinpa tuossa kesälomallani kahden vanhemman, minulle ennestään tuntemattoman herrasmiehen kanssa samassa flaitissa. Molempien tasoitus hieman alle 30. Ensimmäisellä väylällä toinen löi avauksensa vasemmalle raffiin ja kun palloa oli jonkin aikaa etsitty, niin toinen sanoi: ’ota mullikaani niin ei tule rankkua’. Ensin tällaista sääntönipoa hieman hätkähdytti mutta pelin edetessä totesin, että tämähän on mukavaa peliseuraa. He koko ajan kilpailivat toistensa kanssa mutta säännöt olivat hieman joustavat. Palloa esim. putsattiin, jos se oli pahasti mudassa. Miettivätpä lopussa jopa että putoaakohan tasoitus, jos laskee vain 9 reiän tuloksen. Olin heidän kotikentällään ja he aikoivat viedä kortit ’tytölle’, joka kyllä katsoo tilanteen. Itse yritän aina pelata täysin sääntöjen mukaan myös harkkakierroksilla, jottei sitten tulisi mokattua kisoissa. Mutta kuten todettua, tämä pelattu kierros oli miellyttävää ja rentouttavaa vaihtelua.

    Harkkakierroksella menköön, mutta jos on tarkoitus tehdä kortti, niin siinä vaIHeessa menee mielestäni pieleen moinen toiminta. Etenkin monet avioparit harrastavat mitä erikoisempia sääntötulkintoja, kun rouvan händäri täytyy saada puoliväkisin tietylle tasolle.

    Minunkin tavoitteeni on aina ollut pelata sääntöjen mukaan, eIHän niitä muuten koskaan opi.

    Nimetön

    Onkohan minussa jotain erikoista, kun muistan kisoissa säännöt aivan helposti, vaikka harkkakierroksella saatankin dropata outtiin menneen pallon, jos en lyönyt varapalloa.

    Jos omaksi iloksi pelailee harjoituskierroksen niin ei sitä välttämättä tarvi itselleen liian vaikeaksi peliä tehdä eli voi ehkä jopa hieman joustaa säännöissä mutta ei tällaisen kierroksen jälkeen kyllä korttia pitäisi tehdä. Hienoa kuitenkin, että peliseura oli miellyttävää!

    Itse pyrin aina pelailemaan sääntöjen mukaan ja vaikken olisi korttia jättämässäkään, lasken ittelleni myös kaikki rankut, itseäänhän siinä eniten pettää jos uskottelee olevansa parempi kuin mitä on.

    Tuo vain 9 reiän kortin jättäminen vaikka on pelannut 18 kuulostaa tutulta. Olen törmännyt pariskuntiin, jotka tällä systeemillä väen vängällä pudottavat tasoituksiaan (kun pitää saada naisihmiselle alle 36 ja miehelle 2:lla alkava ettei luulla huonommaksi….), vaikka koko kierroksen kokonaistulos ei tähän oikeuttaisikaan. Ja kun pisteitä sitten lasketaan kierrosten jälkeen näille temppuilijoille, ei 18 jälkeen ole pinnasaalis yleensä enempää kuin 20 – 25 max, usein jopa alle 20 kun suht.oikealla tasoituksella pelaavalla (joihin katson itseni lukeutuvan) pinnasaalis vaihtelee 25-39 välillä, useinmiten pelaten bufferissa.

    No, kukin taablaa tavallaan ja pääasia on, että pelistä nauttii ja peliseura on miellyttävää. Tiukkapipoilu ei mielestäni lajiin kuulu.

    Miten mää opin lyömään sieltä metästä, jonne avaus meni hihaan, jos otan mullikaanin? Reeniä se on sekin…

    Jokainen taplatkoon tyylillään, kunhan ei aiheuta haittaa/vaaraa muille. Tässä Mateen kertomassa tapauksessa lähinnä huolettaa tuo ajatus korttien palautuksesta. Kyllä tasoitus kierroksilla voisi yrittää noudattaa edes sääntöjen henkeä…

    Pitkälle pääsee kun pelaa pallon siitä missä se makaa (paitsi outista) ja jos siihen ei pysty niin lukee sääntökirjasta miten toimia.

    Ei mullakaan kyllä ole mitään vaikeuksia muistaa tai noudattaa sääntöjä kisoissa / tasoituskierroksella pelatessani, vaikka harkkakierroksella saatankin niitä joskus pelin nopeuttamiseksi vähän muokata oman maun mukaan..

    Mun puolesta jokainen saa pelata niinkuin haluaa, eikä mua nyt ne tasoituskierroksetkaan niin häiritse, kunhan ne ei sitten tule liian alhaisilla händäreillään mun eteeni sössimään 🙂

    Mutta kisoissa en kyllä voi sietää minkäänlaista vilunkia, enkä ymmärrä, miten jollakulla on kanttia moista edes yrittää (esim. eräs rouva eräissä kisoissa laittoi aina raffissa ollessaan puumailan lavan tasoittamaan lyöntikohtaa ennen lyöntiä).

    Olen huomannut, että Jenkkilässä harrastetaan paljon sellaista ’ulkoilugolffia’, että sääntöjä tulkitaan varsin suuripiirteisesti, mutta usein kierroksella ei ole mitään tuloskorttiakaan mukana. Monet jenkit ovat golfkentällä ennen kaikkea ulkoilemassa, seurustelemassa, viihtymässä kavereiden kanssa sekä pelikierroksella että klubitalolla, eivät niskat jäykkinä ja suut mutrussa tuloksia tekemässä. Ja kyllähän tällainen rentohenkinen golffailu-ulkoilu aina tylsän kävelemisen/joggaamisen voittaa.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Mullikaani

Etusivu Foorumit Yleistä Mullikaani