Aihe: Muirfieldin raffit - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Muirfieldin raffit

Etusivu Foorumit Yleistä Muirfieldin raffit

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190731 Ilmoita asiaton viesti

  British Open on ollut aikaa tylsää katsottavaa, mielestäni tämä johtuu suurelta osin aivan älyttömistä raffeista. Pelaajat avaavat varmistellen raudoilla koska kuka hullu haluaa tuloksensa raffissa rikkkoa, ranteista puhumattakaan.Onhan se hauskaa muutaman kerran katsoa miten ammattilaiset pallonsa sieltä ylös saavat, mutta alkaa se pidemmän päälle kyllästyttämään. Tälläiset heinäpellot eivät mielestäni kuulu golfiin, kyllä kenttä pitää saada toisin keinoin vaativaksi. Luvattu tuuli ja sade tekevät kilpailusta todella vaativan ja mielenkiintoisen, ei siihen enää mitään heinähommia tarvittaisi.Pelaajat joutuvat tästä eteenpäin pelaamaan riskillä jonka panokset ovat turhan korkeat. Olosuhteethan ovat kaikille samat, mutta nämä raffit ovat arpapeliä jossa käy hyvin tai huonosti. Tämä näyttää olevan suuntaus arvoturnauksissa, mitäköhän seuraavaksi ?

  #523125 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Muirfieldin kenttähän on varsin lyhyt. Jonkinverran normaalia klubikenttää pitempi. Lisäksi links-kentällä saa lyöntiin hyvät rullit. Tältä pohjalta mielestäni ilman tiukkoja raffeja ja kapeita väyliä kenttä olisi ehdottomasti liian helppo ammattilaisille.

  Itse odotan vielä sadetta ja kovaa vastatuulta, jolloin tietyillä väylillä pelaajien täytyy riskilläkin ottaa pitempää mailaa päästäkseen pelaamaan paria.

  Mielestäni Muirfieldin British Open on ollut paras golfkisa pitkään aikaan. Ainoastaan Tigerin äärimmäisyyteen viety riskin karttaminen tekee hänen pelinsä seuraamisesta tylsää. Ilmeisesti hän voittaa ?

  #523126 Ilmoita asiaton viesti

  Jos raffit mielestäsi eivät kuulu golfiin, sinun pitää siirtyä seuraamaan senior-tourin kisoja, joissa pro-tiit on sijoitettu punaisten etupuolelle ja metsätkin ajettu väyläpituuteen.
  Links-kentillä ei ole sattumaa, että metsää ei ole, puut eivät kerta kaikkiaan pysty juurtumaan hiekan ja tuulen takia.
  On virkistävää, kun par on kerrankin arvossaan ammattilaiskisoissa, ja pelaajat joutuvat mietimään lähestymislyöntivalintaansa, kun greenejä ole pehmitetty.

  #523127 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  kyllä nämä heinikot golfiin kuuluu, pitää vain osata lyödä suoraan

  #523128 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kapeus, heinät, syvät bunkkerit, kovat väylät ja griinit kuuluvat OLENNAISESTI links golfiin.. Se on sitä minkälaisena golf alunperinkin kehiteltiin.. Tuuli ja sade eli ’perus’ Brittisää on sitä mitä on odotettavissa aina kun pelataan Briteissä..

  Itse olen muutamaan otteeseen päässyt pelaamaan Brittigolfia. Peli tuntuisi oudolta jos tuuli ei viheltäisi korvissa tai aurinko paistaisi aina tai jos jokin noista edellämainituista olennaisista osista puuttuisi kokonaan..

  Riskillä pelaaminen on sekin osana usein kun pelataan kilpailujen voitoista..

  #523129 Ilmoita asiaton viesti

  Olen aivan samaa mieltä että raffit ovat olennainen osa golfia, mutta mielestäni palleihin ulottuva heinä on liioittelua, sama tilanne oli U.S.Openissa.

  Jos tämä pitkä heinä kuuluu linkseille, niin minkäs

  takia ne leikataan lyhyemmäksi British Openin jälkeen ?

  #523130 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tosiaan niin kuin edellisessä viestissä kerroin olen päässyt pelaamaan muutaman linksin..

  Esimerkiksi Ballybunion Irlannissa (muistaakseni 17. rankattu maailmassa 2002), jossa on ’heavyraffi’ eli noin polven korkuinen heinä normaalistikin..

  Ja kentät joita olen pelannut Englannissa mm. Ganton heavy oli myös saman mittaista kuin Muirfieldissä..

  Ja tunnen jonkun verran MJ-miehiä joiden mukaan pitkät raffit ovat ja pysyvät, voi olla että niitä hieman kastellaan/lannoitetaan, jotta ne hiukan tuuhenisivat isoja kilpailuita varten..

  Mutta jos olet menossa pelaamaan linkseille kannattaa ottaa ’muutama’ ylimääräinen pallo mukaan koska niitä palloja oikesti häviää ja paljon. Varsinkin huonolla säällä pallon pitäminen on melkoisen vaikeaa..

  #523131 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä linkseillä pitkä heinä kuuluu asiaan. Kyllä se on pitkää myös klubipelaajien kiertäessä kenttää normaaliaikoina. Palloja häviää, tiedän kokemuksesta.

  Tottakai Openiin kenttä viritetään normaalia vaikeammaksi. Näin tehdään aina.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Muirfieldin raffit