26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Molemminpuolinen putteri

Etusivu Foorumit Yleistä Molemminpuolinen putteri

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onko putteri, jolla voi lyödä kummaltakin puolelta, sallittu peliväline? Säännöissä kai sanotaan, että mailassa saa olla vain yksi lyöntipinta. Jos on sallittu, niin lasketaanko tällainen maila kahdeksi mailaksi?

    Ei liene olemassa sääntöä ilman poikkeusta?

    Mailasäännöissä todellakin kielletään mailat, joissa on kaksi lyöntipintaa – poikkeuksena tästä on vain putteri. Tuo on siis aivan sallittu yksi maila.

    En nyt päässyt sääntökirjalle tarkistamaan, mutta eikö se mene jotenkin niin että putterissakin pitää molempien puolien olla identtiset. Eli näinkään ei voi toinen puoli olla esim. chipperi.

    Mistä pääsemme kaksipuoleisiin chippereihin. Ovatko ne ’laittomia’ vai saako niitä olla jos lyöntipinnat ovat identtiset?

    dr

    ’Suomenkielisen sääntökirjan liitteenä on esitetty englanninkielisinä mailoihin liittyvät säännöt. Sivulla 114 löytyy mailan lyöntipinnasta seuraava sääntö (vapaasti suomennettuna): ’Mailan lavassa saa olla vain yksi lyöntipinta paitsi putterissa. Jos putterissa on kaksi lyöntipintaa, niiden pitää olla vastakkaisilla puolilla lapaa ja ominaisuuksiltaan samanlaiset.’ Putteri puolestaan on määritelty sellaiseksi mailaksi, jonka lyöntipinnan kaltevuus ei saa ylittää kymmentä astetta. Draiverithan ovat yleensä kaltevuudeltaan 8-11 astetta. Käsittääkseni chippereissä on enemmän lavan kaltevuutta, joten niitä ei voida pitää puttereina. Näin ollen kaksipuolinen chipperi on kielletty. Tosin tuntuu hieman oudolta, että markkinoilla olisi tällaisia kiellettyjä mailoja.
    Erkki KM Leppävuori ’

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Molemminpuolinen putteri

Etusivu Foorumit Yleistä Molemminpuolinen putteri