16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

miten matalampi avaus???

Etusivu Foorumit Yleistä miten matalampi avaus???

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nyt tarvittaisiin pikaista apua… Tasoitus 11.2, maila King Cobra SS 370, varsi regu ja loft 9…ja lyönti aina järjettömän korkea. Avauksen pituus tuulesta riippuen 190-240 ja rullit yleensä vain muutaman metrin. Avauksessa yleensä pieni fade mutta myös suorat ja drawt erittäin korkeita. Alkaa *******taa kun varsinkin vastatuulella avaus pysähtyy kuin seinään…vinkkejä kiitos…

    Älä pelaa vastatuulella 😉

    Nimetön

    En tiedä muuta ku perusjuttuja, matalempi tii?, lapa nousuliikkeeseen osumahetkellä -> yläkierre. Painoa kenties taaemmaks ja silleesti.jep.

    ts

    Pelimies kyllä nostaa tiitä korkeammalle vastatuuleen lyötäessä.

    Halvat vinkit: tiiaa pallo hieman matalammalle.

    Toinen vaihtoehto on sijoittaa pallo hieman taaksepäin stanssissa.

    Näitä kannattaa kokeilla ennen kuin lähtee ostamaan uutta vartta ajuriin, mikä sekin on tietysti yksi vaihtoehto.

    Rod

    Älä teea lian matalalle et osu kunnolla. Jos laitat palloa taemmas et saa suoraa lyöntiä. yritä vain lyödä mahdollisimman suoraan.

    Minkähän takia pelimies tiia pallonsa korkeammalle pelatessaan vastatuuleen?

    Niin oliko se ongelma lähinnä vain avauksessa? Kyllä nuo driverit on hirveen erilaisia, siis varsi/lapa yhdistelmät. Jotkut nostaa paljon, jotkut vähemmän. Löysempi nostaa myös ylemmäs. Ja kickpointti alempana nostaa, ja …………

    Ja muista että et vaan mene pron juttusille! Kyllä se lyönti paranee kun täältä kyselee 🙂

    ts

    Korkealla tiillä on helpompi tulla palloon nousevalla lavalla, joka taas vähentää alakierteen määrää. Tiiauskorkeudella ei ole vaikutusta pallon käyttäytymiseen muulla tavalla jos vain tiiaa pallon riittävän ylös.

    Jos pelaaja pelaa palloa eikä tee swingiä suhteessa maan pintaan, voi matalan lyönnin lyödä korkealtakin tiiltä. Varsinkin nykyiset korkelapaiset mailat yhdistettynä matalaan tiihin tuottavat herkästi alakierteisen feidin. Myös varren jäykkyys (löysyys) vaikuttaa tulokulmaan niin paljon, että sen merkitys on jopa suurempi kuin lavan nostokulman.

    Ns. kynttilään syitä on ainakin kolme: liian korkea tii, pallon paikka tai liian jyrkkä downsvingi.

    Jos tiiat liian korkealle, madalla tiitä. Mutta älä madalla liikaa, koska silloin alat lyömään juuri liian jyrkällä downsvingillä, eli pallo karkaa edelleen taivaisiin.

    Luultavasti lyönti vain tulee liian jyrkästi pallon, ei matalana ja pyyhkivänä kuten draiverilla pitäisi lyödä. Kuten tiedät rautamailoilla osumakohta on svingikaaren pohjalla ja draiverilla osumakohta on svingikaaren pohjan jälkeen, mailan jo hiukan noustessa. Syy voi olla väärässä lyöntitekniikassa tai pallon paikassa. Tarkista ensin että pallo on etummaisen jalan kantapään kohdalla, jos se on ok, virhe on itse lyönnissä. Tällöin todennäköisesti teet backsvingin liian jyrkästi pelkästään käsiä nostamalla. Sinun tulisi viedä draiveri ’paketissa’ matalana hartioista kiertäen, ei pelkästään käsillä.

    ….. Näin ne golfkirjat neuvoo, helppo korjata eikö totta 😉

    Nimetön

    Tiiaa alemmas. Cobran 9 astettakin nostaa palloa täysin riittävästi stiff-varrella. Kaverilla on 10,5 ja regu, ja hän menetää todella paljon pituutta liiasta loftista tällä mailalla, jonka vakiovarusteeksi pitäisi tulla kylkiäisenä pussillinen EAR-korvatulppia.

    Siirrä myös pallo oikean kantapään kohdalta keskemmälle. Jos itse en menettele em. tavalla, 9 asteinen 430 ampuu pallot taivaalle, nyt kuitenkin maltillisella lentoradalla keskidraivi rullineen 280 m. Cobran lapa on muuten 2,5 astetta suljettu (ns. anti-slice -maila), jolloin osumasta kun osumasta tulee hyvin hallittu mid-high draw.

    Eihän tuollaisella mummomailalla ja händärillä mitään parempaa voi saadakaa. Jos avauksesi on vielä väylällä, kuten jutustasi ymmärsin, kaikki ok.

    Kehityksesi golffarina ei ole mitenkään kiinni D-avauksistasi.

    Peli-iloa.

    Korkeaan lentorataan on noin miljoona erilaista syytä. Tässä niistä muutama

    Swingi – liian jyrkkästi palloon tulo lisää alakierrettä, nostaa pallon korkealle ja rullit vähenee. Yritä siis saada aikaiseksi ’lakaisevampi’ rata mailan lavalle.

    Varsi – kickpointti alhaalla ja pallo nousee korkealle. Vaihtamalla jäykempään varteen tai varteen, jossa kickpointti on korkeammalla (tip-stiff?) saa lentorataa alemmas.

    Pallo – pehmeillä palloilla tulee paljon kierrettä. Kovemmalla pallolla voisi alakierre vähentyä.

    Stanssi – jos pallo on liikaa vasemmalla, on lapa jo ehkää nousemassa liikaa. Jotkut väittävät, että 90% klubipelaajista tiiaa pallon aivan liikaa vasemmalle. Tiiaa siis vähän keskemmälle. Tosin tällöin alakierre saattaa lisääntyä ja rullit vähentyä.

    Raudoilla vastatuuleen pelattaessa kannattaa kokeilla seuraavaa temppua. Ota reilun tuuman normaalia alempaa ja tiiaa pallo keskelle tai jopa vähän siitä oikealle. Kokeilemalla löytyy swingiisi sopiva paikka. Tuloksena on ’stinger’, joka pysyy suht matalana ja puree nätisti vastatuuleen. Pallo nousee tasaisesti, kunnes sen alakierre ei enää jaksa pitää nostetta yllä ja tällöin se tulee alas lähes pystysuoraan. Toimii hyvin vastatuuleen ja tilanteissa, jossa pitkällä raudalla pallo täytyy saada pysähtymään vähillä rulleilla.

    Ja itse itseäni korjaten sama uudelleen….

    Korkeaan lentorataan on noin miljoona erilaista syytä. Tässä niistä muutama

    Swingi – liian jyrkkästi palloon tulo lisää alakierrettä, nostaa pallon korkealle ja rullit vähenee. Yritä siis saada aikaiseksi ’lakaisevampi’ rata mailan lavalle.

    Varsi – kickpointti alhaalla ja pallo nousee korkealle. Vaihtamalla jäykempään varteen tai varteen, jossa kickpointti on korkeammalla (tip-stiff?) saa lentorataa alemmas.

    Pallo – pehmeillä palloilla tulee paljon kierrettä. Kovemmalla pallolla voisi alakierre vähentyä.

    Stanssi – jos pallo on liikaa vasemmalla, on lapa jo ehkää nousemassa liikaa. Jotkut väittävät, että 90% klubipelaajista tiiaa pallon aivan liikaa vasemmalle. Tiiaa siis vähän keskemmälle. Tosin tällöin alakierre saattaa lisääntyä ja rullit vähentyä.

    Raudoilla vastatuuleen pelattaessa kannattaa kokeilla seuraavaa temppua. Ota grippi reilun tuuman normaalia alempaa ja tiiaa pallo keskelle tai jopa vähän siitä oikealle. Kokeilemalla löytyy swingiisi sopiva paikka. Tuloksena on ’stinger’, joka pysyy suht matalana ja puree nätisti vastatuuleen. Pallo nousee tasaisesti, kunnes sen alakierre ei enää jaksa pitää nostetta yllä ja tällöin se tulee alas lähes pystysuoraan. Toimii hyvin vastatuuleen ja tilanteissa, jossa pitkällä raudalla pallo täytyy saada pysähtymään vähillä rulleilla tai pallo joudutaan muuten pitämään matalalla.

    väittää voi tietysti mitä tahansa, totuus kuitenkin on, että 90% pelaajista tiiaa pallonsa liian keskelle tai suorastaan oikean jalan viereen, jolloin paino/vartalo ei voi siirtyä pallon taakse, koska tilaa ei ole.
    Väitetään, että palloon osuminen on vaikeata, todellisuudessa siihen pystyy osumaan stanssin keskeltä ja jopa takajalalta, lopputulos on vaan mitä milloinkin. Yleisin lopputulos on voimaton läpsäisy pelkillä käsillä, pallo lähtee oikealle ja slaissaa vielä lisää, tai sitten maila tulee ulkoa-sisään, jolloin pallo suuntautuu vahvasti vasemmalle ehkä jopa hookina. Tämä lyöntiä luullaan drawksi ja hyväksi lyönniksi, jos osuma sattuu suunnilleen mailan lapaan, koska pallo lähtee matalanpana kuin oikeaoppisessa osumassa ja menee pitkälle. Väärä tunne johtuu hyvästä osumasta ja siitä, että varsi on osumahetkellä niin paljon eteenpäin kallellaan, että lyhyenkin raudan nostokulma vastaa pitkää rautaa. Moni joka sanoo lyövänsä 150 m rauta-8:lla tekee sen todellisuudessa lyhytvartisella rauta-3:lla. Pitkillä raudoilla palloa ei saa ilmaan ollenkaan, mutta siksi kaupasta saakin lobbiwedgejä, ettei tarvitse kulkea kentllä puolityhjän bägin kanssa.

    Tuotakin nähty, yleensä ehkä siellä 20 tasurilla kehutaan pitkillä lyönneillä. Olen kuitenkin Zaphodin kanssa samaa mieltä, että paljon yleisempää, erityisesti kun mennään yli 20 tasureihin, on pallon liikaa vasemmalta jalalta pelaaminen. Slaissiongelmat lähtevät jo pallon sijainnista monella.

    huippuammattilaiset sitten ilmeisesti lyövät kaikki slaissia, kun pallon paikka täydessä lyönnissä on järjestään vasemman kantapään tasalla (1-W) ja enimmillään reilun tulitikkuaskin verran siitä taaksepäin rautaysillä.
    Slaissin tietysti pystyy lyömään lähes mistä vain, siihen ei tarvita kuin avoin lapa ja svingi ulkoa sisälle, mutta jos pallo on takana, painoa ei voi siirtää pallon taakse, jos pallon ja oikean jalan välissä ei ole tilaa. Paino menee väkisin jalan ulkosyrjälle tai vielä pidemmälle, jolloin ei pysy pystyssä.

    Ootteko muuten huomanneet, miten vähän ammattilaisten paino siirtyy backswingissä. Ei sen painon paljoa tartte siirtyä, jos pallo on vasemman jalan puolella.

    Siihen en ota kantaa mikä on pallon paikka draiverilla lyötäessä, paitsi että pitkälle lyövät (Els etc.) pelaa suht. edestä.

    Raudoilla pallon ollessa hieman edempänä kuin normaalisti pystyy saamaan hyvän ’pressin’ palloon ja näin ollen myös hyvän baitin. Tämä tosin edellyttää aggressiivisempaa lyöntiä.

    Kukas se oli se tuntemattomuus joka sano että kaikilla mailoilla lyödään samasta kohtaa…Nicklaus, Palmer…Never heard…

    Tuo pallon paikka stanssissa on tosiaan aika kiistanalainen asia. Useimmiten ajatellaan että ’oikea’ paikka olisi vasemman kainalon kohdalla. Draiverilla tämä siis tarkoittaa kymmenisen senttiä vasemman jalan oikealla puolella. Jos paikka pidetään kaikilla mailoilla yhtä kaukana vasemmasta jalasta, siirtyy paikka käytännössä lyhyemmillä mailoilla keskemmälle stanssia. Stanssihan yleensä kapenee lyhyempiin mailoihin siirryttäessä. Periaatteessa siis ne, ketkä väittävät pelaavansa kaikilla mailoilla samasta paikasta, ovat tietyllä tavalla oikeassa. Pallon on yhtä kaukana vasemmasta jalasta, mutta silti lyhyillä mailoilla melkein keskellä stanssia ja draiverilla selvästi vasemmalla.

    Minä ainakin pelaan lähes aina eri paikasta. Joskus harvoin (en muista viime kertaa) pakko lyödä samasta paikasta, kun tulee huti.

    Pelatkaa lähempänä merenpintaa niin tulee matalampia avauksia. Ylängöillä tulee todella korkeita avauksia. Onko kukaan pelannut Vuori Everestillä?

    Zaphod puhuu asiaa. Pääsääntöisesti normaalilyönneissä pallon paikka on sama suhteessa vasempaan jalkaan. Siis normaalilyönneissä. Kun pidemmillä mailoilla otetaan leveämpi stanssi ja lyhyemmillä kapeampi, niin tällöinhän pallo ’siirtyy’ keskemmäksi kun sitä verrataan yläkroppaan.

    Tätä stanssi hommaa voidaan vielä laajentaa siten, että hieman avataan stanssia lyhyillä, jolloin maila tulee ulkoa sisään, ja vastaavasti suljetaan pidemmillä sisältä ulos linjan saamiseksi.

    Niin ja stanssin avaaminen ei tarkoita sitä että käännetään jalkaterää osoittamaan lyöntisuuntaan, vaan sitä että, oikealta lyövällä oikean jalan ollessa lyöntilinjalla, vasen jalka on linjasta vasemmalla.

    Toi äskeinen kirjoitti jotain avoimesta stanssista.. Siis eikö avoin stanssi tarkoita, että molemmat jalat ovat lyöntilinjasta vasemmalle, eli siis jalkaterät suorassa mutta linja on vasemmalle?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: miten matalampi avaus???

Etusivu Foorumit Yleistä miten matalampi avaus???