23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Miten lyödään pitserillä nopeasti pysähtyvä täysmittainen ly&ou

Etusivu Foorumit Yleistä Miten lyödään pitserillä nopeasti pysähtyvä täysmittainen ly&ou

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Antakaa hyvät ohjeet backspinnin aikaansaamiseen.

    Tärkeintä:Lyö puhdas osuma.

    Käytä spinnaavia palloja.

    Kyllä pallo pitserillä pysähtyy.

    samaa mieltä Seven kanssa palloista. Itse kokeilin TF XL-3000:n spin-palloa ja kyllähän tuli backspinniä. En tosin muuten pelaa sillä pallolla.

    1. Käytä tosiaan pehmeää palloa, ei tarvitse olla balata, esim. Titun Proffa tai Pro V1 tai muu vastaava

    2. Pelkkä puhdas osuma ei välttämättä riitä, vaan palloon pitää tulla ’painetta’, eli tekniikan tulee olla suht. oikea. Tarkoitan tällä sitä että voit osua ’puhtaasti’ myös siten, että lapa on pahasti auki ja palloon ei synny painetta.

    3. Lyö täysi lyönti. Puolilyönteihin ei tahdo saada painetta, joka syntyy osittain mailanpään nopeudesta.

    Backspinnin aikaansaaminen syntyy parhaiten nostavilla mailoilla 9 W GW SW jne. Lyönnissä pitää olla poweria jota oikeaoppisella svingillä ja ranteiden käytöllä saa aikaan. Osuma palloon ja ns lätty lähtee pallon jälkee. Spinni tulee parhaiten, jos nurmikko on lyhyt ja maa aika kova. Näin pallo ikäänkuin painautuu osumasta maata vasten ja alkaa ns alakierre spinni. Pallojen ominaisuus vaikuttaa olennaisesti alkierteen määrään. Mitä pehmeämpi pallo sitä helpommin se ottaa vastaan kierrettä. Raffista ei saa spinniä juuri ollenkaan, koska maila ’karkaa’ alta.

    Juu, puhdas osuma, ja vauhtia mailanpäähän tässä lääkkeet saada TV:stä tuttu backspin.

    Totuushan on että tavallisella klubituupparilla mailanpään nopeus on niin ’pieni’ että Tiikerimäiset backspinnit jää tulematta. Pallon pudotessa viheriölle Tiikerin pallo hyrrää usemman tuhat kierrosta minuutissa enemmän kuin tavallisen tuupparin pallo.

    Olen samaa mieltä kaikkien edellisten vastaajien kanssa. Kommentii Bubble2: luulen että raffista ei saa spinniä palloon koska ruoho pallon ja mailan välissä toimii ’öljynä’ ts. maila ei saa palloon tarvittavaa otetta. Luulisi että raffista saisi muuten jonkinlaisen spinnin palloon vaikka maila tahtookin karata pallon alle.

    Onko kokeneilla pelaajilla kommentteja spinniin raffista. Onko eroa kuivan ja märän raffin välillä?

    Eli miten lyödään backspinniä:

    Perustavotehan on lyödä palloa alas jotta se nousee ylös. Backspinni juuri nostaa pallon ylös. Jotta backspinniä tulee täytyy osuman olla puhdas tai pieni kylkiosuma. Välissä ei saa olla ruohoa muuten mailassa olevat urat eivät saa backspinniä palloon ja pallo ei pysähdy griinille. Näin käy raffissa. Ja mitä kovemmalla ja karhemmalla alustalla pallo on niin sitä kovempi backspin, koska näin saadaan pallo puristettua maata vasten jotta voidaan lyödä backspinniä. Raffissahan pallo on hieman ilmassa. Toisaalta griinien tulee olla nopeat ja pehmeät. Koville griineille ei tule spinniä. Pallossa tulee myös olla pehmeät kuoret (balata, pro v1, proffa, revolution). Ns. spinnipallot joissa on kovat kuoret eivät oikeastaan tuota kuin sivukierteitä (slaissi ja hukki). Siis kyllähän distancepalloillakin saa baittia (kokemusta on), mutta tekniikan pitää olla kunnossa.

    Btw. prot lyövät eniten spinniä rauta-kasilla.

    Ei ole vielä mainittu että vastatuuleen tulee reippaasti enemmän vastatuulta ja mailan urien puhtauskin vaikuttaa vähän… Katso Kysy Expertiltä osuuden Ville Kallialan ohje backspinnin saamiseen.

    Sehän on itsestään selvyys että pelataan puhtailla mailoilla. Vastatuuleen lyötäessä backspinni nostaa pallon korkeammalle joten pallo putoaa paljon jyrkemmässä kaaressa alas jolloin backspinni puree paremmin.

    Elikkä siis kannattaa tosiaankin tarkkailla osumaa rangella ja varmistaa että maila osuu palloon ennenkuin maahan.. tämä onnistuu kun pidät lyhyillä mailoilla osumahetkellä painoa enemmän etujalalla. Palloon tulokulmakin vaikuttaa muttei niin paljoa kuin puhdas osuma… mitä jyrkempi sitä enemmän spinniä.. mutta rajansa kaikella… lyönnissä pitää silti olla hyvä korkea profiili.

    Juu, lyö palloa ikäänkuin alaspäin. silloin maa toimii jarruna pallon lähtemiselle ja mailan lapa viipyy pallossa kauemmin. Myös mailan paine palloon on suurempi ja kitka mailan lavan ja pallon välissä kasvaa joten ala kierrettä pääsee syntymään enemmän. ’Normaalissa’ lyönnissä pallo irtoaa mailan lavasta nopeammin ja kierrettä ei ehdi palloon syntyä. Vertaa tekniikkaa biljardilyöntiin. Jos haluat pallon taaksepäin ILMAN KOSKETUSTA TOISEEN PALLOON niin köö nostetaan pystyyn ja lyödään pöytää vasten. Fysiikan lait ovat samat.

    HUOMAUTUS: Tämä on minun henkilökohtainen käsitykseni asiasta ja perustuu vain omiin kokemuksiini !!!

    Minusta taitaa olla siinä biljardilyönnissä enempi kyse siitä, että vähemmän voimaa suuntautuu eteenpäin. Jos palloa lyödään suoraan alas, se ei saa yhtään voimaa etenemiseen, vaan kaikki voima laittaa siihen spinniä.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Miten lyödään pitserillä nopeasti pysähtyvä täysmittainen ly&ou

Etusivu Foorumit Yleistä Miten lyödään pitserillä nopeasti pysähtyvä täysmittainen ly&ou