Aihe: Mitäs säännöt sanoo… - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Mitäs säännöt sanoo…

Etusivu Foorumit Säännöt Mitäs säännöt sanoo…

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Andrew Magee löi draiviaan kohti viheriötä vuoden 2001 Phoenix Openissa 300 metrisellä par4 väylällä. Pallo osui viheriöllä puttiaan mittaamassa olleen Tom Byrumin putteriin josta se kimposi vajaan kolmen metrin päähän reikään! Uskomatonta… Tuleeko penalttia jostain? Vähitään pelikieltoa kun on avattu liian aikaisin prkle

  Ei tullut penaltia. Käsittääkseni Tom Byrum edellisen ryhmän pelaajana on ’outside agent’ kuten kuka tahansa katsoja väylän laidalla. Kyllähän Tiikerikin teki birdien jonkun katsojan otsan kautta… 🙂

  Vaarallisesta pelistä ehkä voisi harkita nuhteluita, mutta toisaalta pallo tuli griinille rullien (koska osui putterin lapaan ja rullasi kuppiin), joten se on ilmeisesti laskeutunut reilusti ennen griiniä. McGee ei vain ottanut rullien pituutta huomioon. (Mikä lienee sitten McGee:n draivikeskiarvo, ja millaiset olivat tuuliolosuhteet.)

  Anyway, minä en ainakaan odota jos edellinen ryhmä on 280 mittaisella väylällä puttaamassa, vaikka ennätysdraivini mittainen lyönti sinne griinin etureunaan rullaakin. Muutenkin saa ihan tarpeeksi katsella kentillä kun tuupparit odottavat puu3 kädessä 250 metrissä griinin vapautumista ja sitten lyödään 40m kantaosuma etuvasemmalla olevaan ojaan.

  Kyllä mä odottelen aika kaukanakin, mutta en koskaan yli kahdensadan metrin päässä – jos tuolta pallo perille lentää niin foren voi kiljaista silkasta riemusta.

  Net

  Päästiimpä vihdoin mieltäni ’lämmittävään’ aiheeseen.

  Edellisellä kierroksella eräällä pääkaupunkiseudun kentällä olimme puttaamassa lyhyttä par nelosta, kun seuraavasta ryhmästä kaksi pelaajaa draivasi greenille. Huusivat kyllä fore, mutta kyllä olisi liha tummunut jos olisi pallo meikäläiseen osunut. Tee-boxista kun vielä näkee greenille.

  Nimetön

  niin ja jatketaan sitten siitä, että mitä sanoo säännöt jos olet ottamassa puttiasentoa ja ’maastoudut’ kun joku älypää lyö griinille liian aikaisin ja samalla liikutat palloa?

  Tuleeko tästä rankkuja, vai lasketaanko ko. putti jos se on suoritettu maastoutumisen yhteydessä, vai saako kenties lyönnin uusia rangaistuksetta??

  Nimetön

  Sanoopa säännöt mitä haluavat jos tuollanen tilanne tulee eteen sanon pelikaverille, että pistää pallon siihen missä se oli ja puttaa.

  Edellisissä viesteissä kuvattu on mielestäni ns. ’niskaan hengittämistä’, josta ei yleensä olen pelin jouduttamisen suhteen minkäänlaista hyötyä.

  Lyöntipituudet ovat tietysti yksilöllisiä ja usein vastaavanlaisessa tilanteessa annamme rouvan lyödä jatkolyöntinsä, vaikka muuten ei olisikaan juuri hänen lyöntivuoronsa.

  Väyläosuma esim. 20 metrin päähän greenistä aiheuttaa usein sellaisen tömäyksen, että se saattaa häiritä tai jopa pelästyttää greenillä puttiinsa keskittyvät ja muutenkin turha kiirehtiminen aiheuttaa vain jonoa seuraavalle tiiauspaikalle.

  Useimmat kentät ovat siirtyneet 10 minuutin lähtöväleihin. Tämä antaa myös joustavuutta ’haitariliikkeeseen’ ryhmien välillä, kunhan vaan maltetaan odotella ykköstiillä sitä oikeaa h-hetkeä, vaikka väylä edessä olisikin tyhjä.

  Onkos se niskaan hengittämistä jos lyön paikasta josta parhaimmillaan yllän n. 50m päähän edellisistä?

  par-3:lla ei kenenkään ole syytä avata toisten vielä putatessa, vaikka avaus ei aivan greenille yltäisikään, eikä par-4:lla jatkolyöntiä ennen greenin tyhjenemistä. Ajallinen voitto on näennäinen jos sitäkään. Kun putatessa kuulee tai näkee silmänurkasta jonkun lyövän periaatteessa kantomatkan sisällä, se ei voi olla häiritsemättä. Kenenkään lyönnille ei ole hyväksi, jos muiden häiriötekijöiden lisäksi joutuu vielä pelkäämään yllättävän onnistumisen seurauksia.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Mitäs säännöt sanoo…

Etusivu Foorumit Säännöt Mitäs säännöt sanoo…